Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Būtu kaut zvanījuši un pabārušies...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Būtu kaut zvanījuši un pabārušies...
Laikā novembrim neticami labs futbola laiks, bet pirmā pārspēle par tiesībām nākamsezon spēlēt Latvijas virslīgas čempionātā risināsies "Skonto" hallē.

Saulainas un skaistas rudens dienas rosina uz dažādām pārdomām. Tajā skaitā arī futbola sakarā. Sen nav bijis futbolam tik pateicīgs rudens - novembra sākumā spīd saulīte, ir diezgan silts, vēl zaļa zālīte visapkārt, tā ka spēlē un priecājies, ka vari to darīt šim laikam reti labos apstākļos. Nepriecājamies. Nedarām. Lienam bezgaisa hallē un izsmejam futbolu - spēli, kas bija, ir un būs brīvdabas spēle. Nekur citur kaut kas tamlīdzīgs nebūtu iespējams.

Nevar nepiekrist kolēģim Ilvaram Koscinkevičam - tāds futbols mums nav vajadzīgs. Pareizāk - tā organizēts un tā pasniegts futbols. Tieši šajā sakarā saulainajā un siltajā novembra dienā radās pārdomas - kāds varētu būt objektīvs iemesls tik labā laikā nespēlēt īstā laukumā?

Pirmās pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā rīkotājs ir JFK "Olimps". LFF mājaslapā šim klubam ir pieteikti divi spēļu laukumi - "Skonto" stadions un Arkādija. Ne vienā, ne otrā no tiem pirmā spēle ar Jūrmalas "Spartaku" nenotiks - līdīsim "Skonto" hallē. Laikā, kad visapkārt vēl zaļa zālīte, kad nav ne ledus, ne sniega, ne sala, ne citu objektīvu iemeslu, kuru dēļ būtu jāspēlē hallē nevis brīvdabas jeb īstā futbola laukumā. Pieņemsim, ka "Skonto" halle pieder pie "Skonto" stadiona un nebūsim birokrāti, kaut gan formāli "Olimps" nemaz nedrīkstētu nekādā hallē spēlēt. Varbūt kluba vadības rīcībā bija maldīga laika prognoze, kas šajā laikā paredzēja sniegu un ledu? Šaubos. Bija un ir vēlēšanās spēlēt sev maksimāli izdevīgākā vietā, lai gūtu mākslīgu priekšroku. Cīņa zem saules ir svarīga un šādu rīcību var saprast, Deivisa kausa izc''iņā tenisā, piemēram, komandas arī izvēlas sev parocīgāku laukuma segumu, to visu var saprast, ja vien netiktu aizmirsts par pašu galveno - par futbolu. Varbūt "Skonto" stadions jau ir ciet un tajā šosezon vairs nav paredzēts spēlēt? To, ka "Olipam" būs pārspēles varēja vismaz nojaust jau čempionāta sākuma, bet turnīra vidū tas jau bija pilnīgi skaidrs, tā ka "Skonto" laukuma aizvēršanu uz "ziemas miegu" varēja ieplānot nedaudz vēlāk. Nekas no tā būtiski nemainītos. Un kāpēc nevar spēlēt Arkādijā? Vispār nav saprotams, kāpēc šajā stadionā tika iegul'dīta liela nauda, ja tajā ļoti reti kaut kas vispār notiek. Vēl ir "Daugavas" stadions, vēl ir LU stadions... Nu, jā, šie laukumi "Olimpam" nav pieteikti kā mājas laukumi un tajos šī komanda spēlēt nedrīkst. Tieši tāpat, kā nav pieteikta "Skonto" halle.

Sezonas sākumā pāris klubu treneri un masu mediji sacēla pamatīgu troksni par spēlēšanu noteikumiem (laukuma izmēriem) neatbilstošā Olimpiskā sporta centra hallē un nevajag turnīra direktoram Jānim Skredelim mēģināt kādam iestāstīt, ka vēl pirms tam tika izlemts OSC futbola hallē tomēr nespēlēt - neviens par to īpaši neuztraucās arī pirmajā dienā, kad neizpratne par virslīgas spēļu rīkošanu noteikumiem neatbilstošā laukumā sacēlās. Un, interesanti, kāpēc tad vispār tur tika ieplānotas spēles, ja reiz jau iepriekš bija zināms par laukuma neatbilstošajiem izmēriem? Turnīra rīkotāju kompetencē ietilpst arī pārspēļu sarīkošana, tā ka laikam jau viņiem bija tiesības neiedzīt futbolu tik labā laikā hallē un aizvadīt arī pirmo spēli īstā futbola laukumā (otrais mačs, kurā laukuma saimniece ir Jūrmalas komanda, notiks svētdien Slokas stadionā). Cits jautājums - kāpēc par to vajadzētu uztraukties, ja var nelikties par tādiem "sīkumiem" ne zinis... Tieši tāpat, kā par daudz ko citu. Bet varbūt kāds patiešām uzskata, ka šādos laika apstākļos ir normāli nespēlēt futbolu īstā laukumā, bet gan līst hallē?!

Saulainajā novembra dienā radās arī kāds salīdzinājums, kas, manuprāt, izsaka daudz tieši par Latvijas čempionāta rīkotāju attieksmi. Savulaik pēc kādas kritiskas publikācijas presē, pēc kritikas TV vai kur citur, pēc pamatotas vai dažreiz arī pārspīlētas kritikas kāds no Futbola federācijas vai no pieminētā futbola kluba, vai no stadiona u.tt. nereti zvanīja. Ne vienmēr bārās, ne vienmēr kaut ko pārmeta, bet uztraucās un izteica savu neapmierinātību, centās pierādīt, ka kritika nav taisnīga, centās aiztāvēt savu taisnību, centās uzzināt, "kāpēc tu tā rakstīji?". Strīdos nereti dzima taisnība un radās idejas. Pēdējā laikā neviens nepiezvana un kaut vai nepastrīdās... Sen jau neviens nezvana un neuztraucas. Patiešām ir tik ļoti vienalga? Tad nevajag brīnīties par tukšām tribīnēm izšķirošajās čempionāta spēlēs, par tikai pāris žurnālistiem mačā, kurā izšķiras titula liktenis, par nesekmīgiem sponsora meklējumiem virslīgas čempionātam u.tt.. Skumji. Kaut aiz loga ir skaista un saulaina novembra diena. Īsts futbola laiks. Tikai ne mums.

Slēpts komentārs: dammit

  +5 [+] [-]

, 2011-11-09 12:35, pirms 12 gadiem
Naftalīns federācijā dara savu jau divdesmit gadus, ko nu tagad pēkšņi satraukušies

P.S. tādas brigādes (tipa komandas, kur nu vēl klubi) kā Olimps un Spartaks, jo tālāk no Latvijas futbola , jo labāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-11-09 13:07, pirms 12 gadiem
Jautājums, kad vispār notiek tās pārspēles, kurā datumā???

  +1 [+] [-]

, 2011-11-09 13:30, pirms 12 gadiem
Indriksona k-gs!Jus redzat,kas notiek ar Latvijas futbolu kopuma?Manuprat,Jus,to degradejat nevis popularizejat!Varbut,Jus,vairs neesat LFF prezidents un,tas uz,Jums,vairs neattiecas,kas notiek Latvijas futbola?

  +7 [+] [-]

, 2011-11-09 13:41, pirms 12 gadiem
Ja uz preses konferenci pēc Ventspils un Skonto spēles, kad tika izcīnīts valsts čempiona tituls atnāca 2(!!!!!) žurnālisti, tas par kaut ko liecina un diemžel ne par ko labu

     [+] [-]

, 2011-11-09 14:04, pirms 12 gadiem
belluschi rakstīja: Jautājums, kad vispār notiek tās pārspēles, kurā datumā???
Pirmā spēle
Ceturtdien, 10.novembrī plkst 16:30 Skonto hallē, Rīgā
JFK OLIMPS - JPFS/SPARTAKS

Atbildes spēle
Svētdien, 13.novembrī plkst 14:00 Slokas stadionā, Jūrmalā
JPFS/SPARTAKS - JFK OLIMPS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-11-09 15:26, pirms 12 gadiem
Latvijas un Turcijas spēli Rīgā novembra vidū, salā, dažviet vēl sniegs bij uz laukuma, zāles vispār nebij, arī vajadzēja likt Hallē. Nabaga Turki no siltajām zemēm bij atbraukuši, pirmo reiz salu sajutuši!!

  +7 [+] [-]

, 2011-11-09 15:52, pirms 12 gadiem
Piekrītu!

Bet tikpat absurdi kā futbola funkcionāri strādā arī paši žurnālisti. Kāpēc jau pirmajā dienā pēc šī absurdā lēmuma Anatolijs, Ilvars vai cits SC 'žurnālists" nezvanīja LFF un Olimpam un neprasīja skaidrojumu??!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-09 16:31, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Pirmā spēle
Ceturtdien, 10.novembrī plkst 16:30 Skonto hallē, Rīgā
JFK OLIMPS - JPFS/SPARTAKS
Njā, iepriekš bija par pl.18.00 teikts. Vispār bez lieciniekiem spēle

  +2 [+] [-]

, 2011-11-09 17:11, pirms 12 gadiem
dammit rakstīja: Gribētu gan zināt kas tā par izdomātu mākslīgo priekšrocību?
uz laukumu tāpat futbolistu skaits vienāds, vārti arī vienādi un galu galā bumba tajos jādabū? Ko var tagad cepties un nākt klajā ar visādām sazvērestības teorijām?
Tai komandai ,kura tur trenējās tāir ļoti liela priekšrocība.Atceros 80 gados psrs laikā ,kad uzbūvēja pirmās manēžas Maskavā,tolaik Maskavas klubi pēc iespējas ilgāk pavasaros gribēja aizvadīt spēles manēžās ,jo sevišķi Spartaks uz ko pārējie savienības klubi bija ļoti nikni,jo nebija piešāvušies istabas futbolam.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-09 17:27, pirms 12 gadiem
Tas ir kaut kāds sviests. Spēlēt hallē, uz mākslīgā seguma.. tur maz skatītājiem vieta ir paredzēta.
Sāk likties, ka futbols Latvijā ir vajadzīgs funkcionāriem, spēlētājiem, totalizātormahinātoriem (tādiem kā Indriksons, mežeckis un citi no LFF) bet ne skatītājiem. tai skonto hallē maz ir vietas skatītājiem.
Bezpriģels kaut kāds. Ja nav 10 komandām savi brīvdabas laukumi, nav ko tādiem ļaut spēlēt virslīga.

Otrs sviests ir tāds, ka spēle ir ielikta 16:30!! Ar kuru vietu tas cilvēks domāja, kad ielika tādu spēles sākuma laiku!!! Pareizi, LV futbols ir domāts funkcionāriem- ne skatītājiem..

Ja turpināsies šāda ņirgāšanās par futbolu un futbola skatītājiem, tad diemžēl, tas vēl ilgi nebūs produkts ko pārdod un kuru pirks.. diemžēl!

     [+] [-]

, 2011-11-09 17:41, pirms 12 gadiem
Varbūt laika apstākļi ir ideāli, bet laukuma kvalitāte ir šausminoša. Bumba lēkā augstāk par celi pat pie vistehniskākās piespēles. Nav futbols - ir regbijs.
Turklāt mākslīgais segums Olimpam nerada priekšrocības, jo Spartaks arī trenējoties uz mākslīgā segums Jūrmalā.
Ja būtu Arkādijā - arī uz mākslīgā seguma būtu spēle, jo uz zāles laukuma tur laiž tikai izlases.
Spēles laiks gan neloģisks - par to jāpiekrīt.

     [+] [-]

, 2011-11-10 07:15, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: Piekrītu!

Bet tikpat absurdi kā futbola funkcionāri strādā arī paši žurnālisti. Kāpēc jau pirmajā dienā pēc šī absurdā lēmuma Anatolijs, Ilvars vai cits SC 'žurnālists" nezvanīja LFF un Olimpam un neprasīja skaidrojumu??!
ko gaidi uz citiem? zvani un prasi...

     [+] [-]

, 2011-11-10 19:00, pirms 12 gadiem
Šodien tiešām bija izcils laiks spēlēt futbolu.