Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Gaiļi raujas uz laktām perēt...

Gaiļi raujas uz laktām perēt...
Kirovs Lipmans ir vienīgais šajā bildē, kas nav macījis hokejistus spēlēt...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Sējēju izsauca uz paklāja – tā teikt, paspēlējies ar hokeju, tagad laiks izstāstīt, kas notiek ar komandu, ko domājiet darīt turpmāk un vispār – kāpēc tika piedzīvoti vairāki nepatīkami zaudējumi...

Kad saņēmu savā email vietnē Rīgas Dinamo akcionāru kopsapulces preses atskatu, pirmajā brīdī iedomājos, ka esmu aizmirsis piespraust pie žaketes atloka komjauniešu nozīmīti... Zinātāji šo daudznozīmīgo alegoriju sapratīs, citiem iesaku meklēt atbildes rakstos, tviteros, feisbukos utml. Štrunts par atbildīgo personāžu krēsliem, kas tagad ir mazliet pie Dinamo galda pamainīti. Sajūsmu raisīja rindkopa, kurā akcionāru pilnsapulce uzklausīja komandas ģenerālmenedžeri Normundu Sējēju, kas ziņoja par „komandas un katra atsevišķa spēlētāja sniegumu šīs sezonas pirmajā daļā”. Ne tikai uzklausīja, bet arī publiski sprieda.
Citēju tālāk –
„Uzklausot ziņojumu, tika izdarīts secinājums, ka ne visi Rīgas DINAMO komandas hokejisti ir attaisnojuši uz viņiem liktās cerības. Normundam Sējējam kopā ar komandas vecāko treneri tika dots uzdevums sagatavot un iesniegt akcionāriem priekšlikumus par komandas snieguma uzlabošanu un sastāva pastiprināšanu ar jauniem spēlētājiem. Kā pozitīvs tika novērtēts Rīgas DINAMO sniegums sezonas sākumā, bet kā neapmierinošs tika novērtēts komandas sniegums pirmā etapa pēdējās spēlēs, kad tika piedzīvoti vairāki nepatīkami zaudējumi.”

Ko tas atgādina? Ja skaidri un konkrēti, tad - āži taisās par dārzniekiem. Saprotu akcionāru vēlmi izprast nianses, kas skar uzņēmuma izmaksu vai peļņas sadaļu. Proti, apstiprinātais budžets, ieņēmumu un izmaksu attiecību plāns jeb finanšu disciplīna, mārketinga aktivitātes, sponsoru piesaiste, līdzjutēju programmas utml. Droši vien viņi par tām lietām arī runāja, vētīja, sprieda, taču – pavej, publiskoja tikai sadaļu, kas attiecas uz kluba sportisko rezultātu. Turklāt, ar secinājumiem...Līdz šim biju domājis, ka akcionāri sporta jautājumus pilnībā ir deleģējuši Sējējam un galvenajam trenerim Šupleram. Tagad izrādās, ka tā nav. Ne visi hokejisti ir attaisnojuši uz viņiem liktās cerības! Vai mēs pirms tam zinājām, kādas cerības akcionāri attiecībā uz vienu vai otru spēlētāju loloja? Ja nezinājām, tad priekš kam mums publiskajā telpā tagad nodod saplosīšanai šos noslēpumainos bezcerīgos gadījumus ar neko neizsakošo „ne visi ir attaisnojuši”... Tātad – viņu ir vairāk par vienu! Kas tā par partijas sapulci? Pozitīvi tiek vērtēts sezonas sākums, bet galīgi neapmierinošs ir komandas sniegums pirmā etapa (latviešu valodā – posms) pēdējās spēlēs. Laikam runa ir par daiļslidošanu, jo tur arī vērtē sniegumu... Apskatos KHL tabulā – tur Rīgas Dinamo joprojām atrodas atbilstoši sezonas izvirzītajam mērķim. Tā ir cīņa par labāko astoņnieku Rietumu konferencē, kas garantē spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā. Šobrīd esam septītie – līdz ceturtajai vietai teorētiski divas uzvaras (6 punkti), līdz devītajai divi zaudējumi (5 punkti). Kas dod pamatu teikt, ka sniegums ir neapmierinošs? Ak, zaudējumi! Turklāt ar piezīmi – vairāki nepatīkami zaudējumi... Kāpēc nekas šajā preses ziņojumā nav teikts par tiem zaudējumiem, kas akcionāriem ir šķituši patīkami? Zinu, zinu, piesienos izteiksmei, klūpu lielajām bonzām krāgā...

Nu, labi, pieņemsim, ka komanda sezonas sākumu ir aizvadījusi štruntīgi. Tātad – akcionāri starpsezonā izdarīja visu, lai kluba sniegums būtu izcils, taču – algotņi neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Ja reiz īpašnieki spēj pēc menedžera ziņojuma izdarīt šādus secinājumus, tad kāpēc no komandas vēl neviens nav padzīts, vai – vismaz palūgts aiziet? Kāpēc tas šajā ziņojumā netiek uzsvērts? Jo lasiet rūpīgi, ko viņi sagaida no Sējēja turpinājumā – (..)priekšlikumus par komandas snieguma uzlabošanu un sastāva pastiprināšanu ar jauniem spēlētājiem.(..) Tātad – tiek prasītas konkrētas spēlētāju maiņas. Ja spēlētājus netriec ratā, tad viņus laikam domā krāmēt uz plauktiņa. Kur viņus liks? Vēl vairāk – starp akcionāriem tagad laikam ir tādi, kas pratīs novērtēt iesniegtos priekšlikumus par darba uzlabojumiem hokeja komandā, kas nesīs rezultātu. Tad jāvaicā – priekš kam viņiem Sējējs un vēl mazāk – Šuplers? Prese ziņojums nepārprotami stāsta par īpašnieku kompetenci – viņi zina un saprot, kā jāspēlē un kādai jāizskatās profesionālai hokeja komandai, vienīgā nelaime – jāsagaida tagad priekšlikumi... Kāpēc viņi ir nolīguši kaut kādu štrunta bijušo hokejistu, kas kopā ar vēl bezcerīgāku treneri nespēj sagatavot komandu sezonas pirmajam „etapam”? Piekritīsiet, visnotaļ dzirdēti smilšu kastes vai kūts stāsti, turklāt, pasaulē tā nav pirmā reize, kad gailis māca vistu perēt... Kā viņam tas patīk!

Ja akcionāru kopsapulce arī turpmāk izvērtēs un publiski komentēs Rīgas Dinamo sniegumu uz ledus, tad sezonas izskaņā droši vien Ulmanis mācīs viņiem izspēlēt skaitlisko vairākumu, Kalvītis strādās ar vārtsargiem, Savickis atbildēs par uzbrukumu, Freibergs (ir tāds akcionārs) trenēs iemetienus, Pauniņš (ir tāds akcionārs) trenēs fizisko sagatavotību... Neatbildēts paliek lielais jautājums - kur likt Rāvi? Lai gan – ja tagad Ulmanis būs deputātos, varbūt Skonto būvniekam piedāvāt darbu nevienādos sastāvos...
Ja bez ironijas - akcionāriem jāprasa profesionālisms ne tikai no hokejistiem, kas šajā gadījumā ir darba ņēmēji, bet - arī no sevis. Turklāt, tādā vienkāršā lietā - kā komunikācija... Nesaku, ka nav jārunā savās sapulcēs par hokeja lietām, taču padomājiet - ko nesiet ārā no šīs virtuves. Arī tas liecina par prātu un izpratni.

P.S. Bet – šodien, ielūkojoties pēcpusdienas Dinamo treniņā, redzu sekojošo: visi atgriezušies no brīvdienām spirgti un veseli. Ar aizsargiem viss skaidrs – kā ceturtais pāris tika iesvīdināti brāļi Rēdlihi. Uzbrukumā nemainīgs ir tikai Hartigana trijnieks. Blakus Troteram skrēj Bukarts un Karsums, kopā ar Spruktu bija Miķelis un Lauris, bet ceturtajā maiņā mīcījās Ankipāns, Mikušs un Meija. Zaļajos kreklos, kas nozīmē rezervi, slidoja – Štāls, Džeriņš, Podziņš, Karamnovs, Andersons (vēl sāp sadauzītās ribas). Vārtsargi – vecie, arī Lūsiņš nav nekur aizsēdējies, centās gar maliņu... Jā, Šuplers arī svilpoja.

Slēpts komentārs: Gena@Traktors

  +5 [+] [-]

, 2010-11-09 18:41, pirms 14 gadiem
Neatbildēts paliek lielais jautājums - kur likt Rāvi?
Šis mani sasmīdināja=DDD

  -1 [+] [-]

, 2010-11-09 18:44, pirms 14 gadiem
Pavej, kādā spēle visus RD akcionārus ar ieraudzīs uz soliņa, un nevis ar hokejistu amunīciju rokās, bet gan koriģējot notikumus laukumā.
bet ja nopietni, būs kārtējā spēlētāju pirkšana pirkšanas pēc, un varēs to dēvēt par konkurences pastiprināšanu, kopējā snieguma uzlabošanu, vai kādos citos zinātniskos terminos.

  +5 [+] [-]

, 2010-11-09 18:50, pirms 14 gadiem
Lai jau veči paspēlējas. vecumdienās beidzot jūtas kā īsti mužiki.

  +3 [+] [-]

, 2010-11-09 18:54, pirms 14 gadiem
Kalvītis varētu trenēt ripas nozagšanu pretiniekam viņa zonā. Bet, ja nopietni, tad šāda jaukšanās iekšā laikam neko labu nedos.
Slēpts komentārs: VilnisJ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: nollijs

 +10 [+] [-]

, 2010-11-09 19:24, pirms 14 gadiem
Vislabāk patika maiņa Lauris-Miķelis-Trotters....
kāpēc to jauc ārā?

  +4 [+] [-]

, 2010-11-09 19:41, pirms 14 gadiem
Salīdzinājums ar partijas vai komjauniešu sapulci ir īsti vietā
Dinamo relīzes teksts ir gluži kā pirms gadiem 25 tapis

Nez, kas šitādus brīnumus sacer? Vai Stepītis? Lai kurš tas arī būtu, derētu viņam paskaidrot, ka aiz loga ārā ir 21. gadsimts un padomju vara jau kādu laiku atpakaļ ir beigusies.

 +14 [+] [-]

, 2010-11-09 19:44, pirms 14 gadiem
Situācija, kad kluba īpašnieki uztraucas par savu mantu, ir normāla (varētu padomāt, ka Armands nekad un ne par ko neatskaitās Aivaram), tikai šoreiz sanācis ir varen rēcīgs iepakojums. PR relīze - konģeniālā kompartejiskā stiliņā, izskatās, ka kāds zellis ir paņēmis septiņdesmito gadu laikrakstu "Cīņa" vai žurnālu "Zvaigzne" un tur aprakstītās pamattēzes un secinājumus nošpikojis viens pret vienu.
Turklāt brīžiem jau tiem mūsējiem tik spoži neiet (lai gan kopumā labāk nekā sākumā cerēts), aizsardzība tik caura kā nabagmājas iemītnieka zeķe, labi, ka situāciju vareni glābj abi vārtu vīriņi. (Ha, ha, šodien sasmējos - Holivudas hokejfilmā "Mistērija Aļaska" vienu no aborigēnu vārtsargiem arī sauc Holts, un viņš dūšīgi stāvēja pret pašu "New York Rangers"). Uzbrukumā tiek mests iekšā kā vēl nekad, taču disciplīna (jo sevišķi viduszonā vai pilnīgi sadzīviskās un mierīgās epizodēs) ir baisa. Šitādus noraidījumus jāizskauž kā ģirtus valdus kristovskus, tie ir pilnīgi nevajadzīgi un bezcerīgi stulbi! Tāpēc varbūt labi, ka mazliet papurināja Normundu, tad vismaz savās iedomās tiks sapurināts arī Šuplerjūlis, dažs viņa lēmums vai tieši otrādi - neizlēmība ir pastulbi dīvaini. Vienu mazu pātadziņ vajadzēja, lai tas žirģelis uz priekšu kust...
P.S. Turklāt viens kārtīgs uzbrukuma vecis (a la Demitra) ar lielu pleiofa pieredzi mums sezonas beigās uh kā noderētu. Pašmājās dzimušos sastāva papildināšanas kandidātus te vētīt nav jēgas, visiem kaut cik labajiem - strikti līgumi vismaz līdz sezonas beigām.

  +8 [+] [-]

, 2010-11-09 19:45, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Var jau protams pacepties par RD akcionāriem, bet der atcerēties,ka bez viņiem tāds RD diez vai vispār būtu.
Neviens normāls biznesmenis nekad kaut kam tādam LV apstākļos nebūtu ķēries klāt.
precīzi teikts - normālos apstākļos, ar daudzu gadu gaitā veidojušos uzņēmējdarbības vidi, biznesa pēctecību un ētiku... kur esam mēs? 20 gadi brīvības pēc 50 gadiem sociālisma ceļa uz komunismu? kas ir RD "akcionāri" - - ne jau jauni, mērķtiecīgi uzņēmēji, kas pēkšņi izauguši šajos 20 gados un izveidojuši savus biznesus no nulles vai pārņēmuši ģimenes izveidotos, bet gan veci "aparatčiki", kalti un rūdīti, t.i., visu savu apzinīgo mūžu dzīvojuši padomju sistēmā ar partijas disciplīnas dresūru un izkoptiem sistēmas adaptācijas "skilliem". Arī man, palasot šo atskaiti, uzvējo saltā padomju laiku elpa un metas zosāda, jo saprotu, ka visi šitie CK funkcionāri, aparatčiki un KGBešņiki nekur nav zuduši, bet tepat vien ir un joprojām bīda ģēlas augstā līmenī... Tas tiešām nav "normāls" bizness un tie nav "normāli" biznesmeņi tradicionālā izpratnē.
P.s. Kas attiecas uz parakstu bildei - es nemaz nebūtu tik pārliecināts, ka Kirovs nevienu nemāca spēlet vai trenēt. Esmu pie viņa strādājis un varu tikai pateikt sekojošo: ikdienās viņš līdz visādiem sīkumiem varbūt arī nenolaižas, bet, ja izdomās kādu pamācīt, izsaucot uz paklāja, tā būs ļoti nepatīkama, skarba, taču neaizmirstama pieredze. Gan Grindeksā, gan Metalurgā no viņa sānā dabūjuši gan lielie priekšnieki, gan šoferi, gan apkopējas. Un tas vis tev nav kaut kāds modīgais bankas top management ar rietumniecisko pieeju un darba metodēm

     [+] [-]

, 2010-11-09 19:52, pirms 14 gadiem
Runčuks rakstīja: precīzi teikts - normālos apstākļos, ar daudzu gadu gaitā veidojušos uzņēmējdarbības vidi, biznesa pēctecību un ētiku... kur esam mēs? 20 gadi brīvības pēc 50 gadiem sociālisma ceļa uz komunismu? kas ir RD "akcionāri" - - ne jau jauni, mērķtiecīgi uzņēmēji, kas pēkšņi izauguši šajos 20 gados un izveidojuši savus biznesus no nulles vai pārņēmuši ģimenes izveidotos, bet gan veci "aparatčiki", kalti un rūdīti, t.i., visu savu apzinīgo mūžu dzīvojuši padomju sistēmā ar partijas disciplīnas dresūru un izkoptiem sistēmas adaptācijas "skilliem". Arī man, palasot šo atskaiti, uzvējo saltā padomju laiku elpa un metas zosāda, jo saprotu, ka visi šitie CK funkcionāri, aparatčiki un KGBešņiki nekur nav zuduši, bet tepat vien ir un joprojām bīda ģēlas augstā līmenī... Tas tiešām nav "normāls" bizness un tie nav "normāli" biznesmeņi tradicionālā izpratnē.
P.s. Kas attiecas uz parakstu bildei - es nemaz nebūtu tik pārliecināts, ka Kirovs nevienu nemāca spēlet vai trenēt. Esmu pie viņa strādājis un varu tikai pateikt sekojošo: ikdienās viņš līdz visādiem sīkumiem varbūt arī nenolaižas, bet, ja izdomās kādu pamācīt, izsaucot uz paklāja, tā būs ļoti nepatīkama, skarba, taču neaizmirstama pieredze. Gan Grindeksā, gan Metalurgā no viņa sānā dabūjuši gan lielie priekšnieki, gan šoferi, gan apkopējas. Un tas vis tev nav kaut kāds modīgais bankas top management ar rietumniecisko pieeju un darba metodēm
Kur vel precīzāk noraksturot šos kungus.

     [+] [-]

, 2010-11-09 20:37, pirms 14 gadiem
apkopējas aprunāt.. es vēl rēcu ka viens no 10.klases spriedelēja kā paaugstināt garderobes tantiņu efektivitāti

  +3 [+] [-]

, 2010-11-09 20:39, pirms 14 gadiem
Ja akcionāru kopsapulce arī turpmāk izvērtēs un publiski komentēs Rīgas Dinamo sniegumu uz ledus, tad sezonas izskaņā droši vien Ulmanis mācīs viņiem izspēlēt skaitlisko vairākumu, Kalvītis strādās ar vārtsargiem, Savickis atbildēs par uzbrukumu, Freibergs (ir tāds akcionārs) trenēs iemetienus, Pauniņš (ir tāds akcionārs) trenēs fizisko sagatavotību... Neatbildēts paliek lielais jautājums - kur likt Rāvi? Lai gan – ja tagad Ulmanis būs deputātos, varbūt Skonto būvniekam piedāvāt darbu nevienādos sastāvos...

man patik Pučes teksts it ipaši šīs rindas

  -1 [+] [-]

, 2010-11-09 21:46, pirms 14 gadiem
Puče vienkārši piesienas. Ir tikai normāli ja maksātājs vēlas labāku rezultātu. Būtu vēl labāk, ja būtu vēl konkrētāk pateikuši kurā brīdī spēle saļodzījās, ja nu NS nesaprot?

     [+] [-]

, 2010-11-09 22:59, pirms 14 gadiem
Puce atziist, ka piesienas un arii paskaidro par ko -- NAFIG ir jaaizplata shaadaas reliizes publiski!?! Šaadas lietas var paarunaat arii aiz aizsleegtaam durviiim un savaa starpaa..

klausijos Radio 1 vakara zinas un to reliizi izdzirdot, momentaali tas sasaucaas ar padomijas laikaa dzirdeeto.. Bet par to jau nav ko briiniities - Jurchiks pie stuures!! vinam patiik patoss..

     [+] [-]

, 2010-11-10 01:03, pirms 14 gadiem
Visu cieņu Savickim.... to naudu kas ir ir ielikta Dinamo varēja arī notrallināt savādāk (es atbalstīju arī LDz pienesumus Dinamo - vismaz mēs zinām kur tā nauda paliek....). Tomēr Kalvītis... tāda kā nedaudz necieņa pret līdzjutējiem, kaut gan varbūt tieši Kalvītim tā ir īstā vieta uz pārējo "darboņu" fona......

  +2 [+] [-]

, 2010-11-10 08:45, pirms 14 gadiem
emif rakstīja: Visu cieņu Savickim.... to naudu kas ir ir ielikta Dinamo varēja arī notrallināt savādāk (es atbalstīju arī LDz pienesumus Dinamo - vismaz mēs zinām kur tā nauda paliek....). Tomēr Kalvītis... tāda kā nedaudz necieņa pret līdzjutējiem, kaut gan varbūt tieši Kalvītim tā ir īstā vieta uz pārējo "darboņu" fona......
Saglabājam vēsu prātu, biedri!
"To naudu", ļoti iespējams, ir sametusi liela daļa Latvijas iedzīvotāji, maksājot gāzes rēķinus.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-10 08:54, pirms 14 gadiem
Kāpēc nekas šajā preses ziņojumā nav teikts par tiem zaudējumiem, kas akcionāriem ir šķituši patīkami?
Labakais teikums, zetons Pučem!

     [+] [-]

, 2010-11-10 08:57, pirms 14 gadiem
Reksis rakstīja: Vislabāk patika maiņa Lauris-Miķelis-Trotters....
kāpēc to jauc ārā?
Jo šuplers taču labākj zin

  +1 [+] [-]

, 2010-11-10 14:31, pirms 14 gadiem
Ankipāns, Mikušs un Meija sliktaka mainja visa liigaa, izsmiekls un bezsakars!

     [+] [-]

, 2010-11-11 00:08, pirms 14 gadiem
Visu cieņu Pučem! Kritizēt Svicki ir drosmes izrādīšna!

     [+] [-]

, 2010-11-12 21:54, pirms 14 gadiem
VilnisJ rakstīja: Tikai pilnīgs dunduks uzskata ka komandas īpašniekiem ir jābūt apmierinātiem ar jebkuru rezultātu un komandas sniegumu.
Toties pseido žurnālisti kā Matulis, Straus un tagad arī Puče ir tie kas var gānīt RD spēlētājus, trenerus un dot gudrus padomus.
Stulbs raksts un galīgi garām.
Ja pareizi sapratu, tad preses relīzē bija jābut, ka akcionāri pateikuši "da mums po..h..j ko jūs darāt, mēs jums tik un tā dosim naudu"
Acīmredzot vienmēr būs tādi, kas aizstāvēs "aizvainotos", "nevietā kritizētos". Varbūt kāda birokrātelim rados esi?