Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

F-1 nedēļa. Asmers beidzot karjeru

F-1 nedēļa. Asmers beidzot karjeru
Marko Asmers un Monako princis Alberts
FOTO: "markoasmer.com"

Kamēr Haralds Šlēgelmilhs (un viņa tēvs) turpina cerēt uz savu (attiecīgi sava dēla) kādreizējo debiju F-1, viņa pieredzējušākais un daudz tālāk autosporta karaliskajā klasē (līdz "BMW-Sauber" trešajam pilotam) tikušais kolēģis igaunis Marko Asmers paziņojis par karjeras beigšanu. Nav naudas.

Pēdējos gados daudzi eksperti augstu vērtēja Marko Asmera potenciālu un viņa iespējas kādreiz startēt F-1. 2007. gadā igaunis izcīnīja uzvaru britu "Formula 3" čempionātā un finišēja trešais Makao GP, kurā tradicionāli piedalās visi labākie zemāko formulas klašu pārstāvji. Turklāt pamanījās uzrādīt labāko apļa laiku.

Pēc šī panākuma Asmers jaunākais parakstīja testbraucēja līgumu ar "BMW-Sauber" komandu. Šķita, ka karjera strauji iet uz augšu, vēl tikai daži soļi, un sapnis būs piepildīts, taču izšķirošajā brīdī izrādījās, ka naudiņas pietrūkst.

Skaidrs, ka šobrīd F-1 var iekļūt tikai izcils talants, vai arī cilvēks, kam ir ļoti spēcīgi atbalstītāji lielākajās autoražotāju kompānijās (ar F-1 saistību), vai arī jaunais sportists ar pamatīgu sponsoru atbalstu (miljonos eiro).

Intervijā igauņu "Delfi" Marko Asmera tēvs, savulaik viens no labākajiem (ja ne labākais) PSRS un socvalstu formulu pilots, Igaunijas neatkarības laika uzņēmējs, politiķis un politisko partiju materiālais atbalstītājs, atzīstas.

"Marko karjera beigusies. Diemžēl, mums nav naudas tās turpināšanai. Par sāpīgāko brīdi kļuva šķiršanās no "Sauber" - tas bija beigu sākums. Ceru, ka variants ar atgriešanos sportā pilnīgi nav izslēgts, taču šobrīd situācija mums neļauj šo sezonu aizvadīt sacensībās".

Briatore vēl atgriezīšoties
No F-1 pēc notikušā 2008. gada Singapūras GP patriektais Flāvio Briatore, kam 12. aprīlī paliks 60 gadi, kādreiz vēl cer atgriezties F-1, tiesa, ne komandas vadītāja statusā. Tas gan notikšot pēc 2012. gada. Klīst runas, ka Bernijs Eklstons tieši viņu vēloties redzēt savā vietā...

Tuneli atjauno
Spā trasē, kurā notiek Beļģijas GP posms, 21. marta pusnaktī iebruka daļa no transportam paredzētā tuneļa zem apļa seguma starp "Paul Frere" un "Blanchimont" virāžām. Upuru nebija, un jau līdz 15. aprīlim remontdarbi tikšot pabeigti.

Fizičella Lemānā
Pieredzējušais F-1 pilots Džankarlo Fizičella, kas tagad pilda "Ferrari" F-1 komandas testbraucēja pienākumus, šosezon piedalīsies Lemānas izturības braucienu seriālā. Pirmais no pieciem posmiem ar treniņbraucieniem startēja jau šodien. Paredzams, ka Fizičella "Ferrari" mašīnu pilotēs arī leģendārajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

Eklstons: "Fetels būs čempions"
F-1 komerctiesību turētājs Bernijs Eklstons izteicies, ka vācu pilots Sebastjans Fetels, kas pagājušonedēļ uzvarēja Malaizijas GP, ir pietiekami ātrs un konkurētspējīgs, lai kļūtu par pasaules čempionu. "Vienmēr esmu atbalstījis Fetelu, vēl divus gadus iepriekš runāju par to, ka reiz viņš kļūs par pasaules čempionu, un savas domas nesmu mainījis. Uzskatu, ka tas ir tikai laiks jautājums."

Batons baidās no čūskām
Intervijā ar vēlmi informēt par nezināmo Džensonu Batonu (pagājušā gada pasaules čempions), intervējamais FIA oficiālajā interneta mājaslapā, taujāts par to, no kā viņš baidoties, atzīst: "Nemīlu čūskas un zaudējumus." Un piecas lietas, ka netīk? "Kad līst lietus, bet tev nav lietussarga. Ciest nevaru treknus ēdienus. Un tikpat ļoti arī zaudēt. Mīlu ekonomiju, un man pretīgi šķiet pesimisti..."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-09 21:43, pirms 14 gadiem
Jānis,Juris un Valdis rakstīja: Būtu tagad interesanti uzzināt, cik pilotu ar lielu potenciālu nav tikuši līdz F1 naudas trūkuma dēļ...
domaju nav iespejams saskaitit

     [+] [-]

, 2010-04-09 21:44, pirms 14 gadiem
Jānis,Juris un Valdis rakstīja: Būtu tagad interesanti uzzināt, cik pilotu ar lielu potenciālu nav tikuši līdz F1 naudas trūkuma dēļ...
To tāpat nekad precīzi nevarēs uzzināt

     [+] [-]

, 2010-04-09 21:56, pirms 14 gadiem
2007. gadā igaunis izcīnīja uzvaru britu "Formula 3" čempionātā un finišēja trešais Makao GP, kurā tradicionāli piedalās visi labākie zemāko formulas klašu pārstāvji. Turklāt pamanījās uzrādīt labāko apļa laiku.

ir loti daudz klases zem F1, bet Makao gp piedalas tikai labakie F3 piloti