Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jaunākais un garākais čempions

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jaunākais un garākais čempions
Jaunākais olimpiskais čempions kamaniņbraukšanā - vācietis Fēlikss Lohs.

Kamēr ziemas olimpiskās spēles Vankūverā vēl ir atmiņā, kamēr vēl nav nokusis sniegs, tikmēr piedāvāšu jums atcerēties dažus ziemas 21. olimpisko spēļu notikumus, kas būs īpaši vēl vismaz četrus gadus - līdz ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos. Sākšu ar kādu pie mums labi zināmu slaidu vācu jaunekli...

Vācietis Fēlikss Lohs kļuva par jaunāko un garāko (191 cm) olimpisko čempionu kamaniņbraukšanā vieninieku konkurencē. Uzvaras dienā Fēliksam bija 20 gadi un 205 dienas. Loham pieder arī kamaniņbraucēju ātruma rekords, kuru tas sasniedza 2009. gada 21. februārī tieši Vistleras olimpiskajā trasē Pasaules kausa sacensībās - 153,98 km/stundā.

Iepriekšējais jaunākais olimpiskais čempions kamaniņbraukšanā arī bija vācietis - Detlefs Ginters no bijušās VDR uzvarēja 1976. gadā Insbrukā, būdams 21 gadu un 161 dienu vecs. Ginters reāli varēja kļūt [ar čempionu arī pēc četriem gadiem Leikplesidā, taču tās sacensības izvērtās par dramatiskākajām olimpisko spēļu vēsturē. Ginters (1979. gada pasaules čempions) bija līderis pēc diviem braucieniem, bet trešā brauciena pašās beigās krita un atkrita uz ceturto vietu. Pirms pēdējā brauciena par līderi kļuva itālietis Ernsts Haspingers, taču pēdējā braucienā viņš krita gandrīz tieši tajā pašā vietā, kur neveiksme piemeklēja Ginteru un palika tikai 21. vietā. Par čempionu kļuva cits vācietis no VDR - Bernhards Glass.

Fēlikss Lohs ir kamaniņbraucējs otrajā paaudzē, kaut gan viņa tēvu Norbertu Lohu kā kamaniņbraucēju atceras tikai šā sporta veida aprindās (tagad Lohs vecākais ir Vācijas izlases treneris) - viņš ieņēma 13. vietu 1984. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sarajevā un beidza karjeru, nepilnu 22 gadu vecumā pievērsies trenera karjerai (vispirms - studijām). Savukārt Fēlikss Lohs pirms kļūt par jaunāko olimpisko čempionu jau kļuva 2008. gadā par jaunāko pasaules čempionu kamaniņbraukšanā vieninieku konkurencē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-03-09 14:22, pirms 15 gadiem
Dark_Side rakstīja: Man gan liekas, ka šāda info der komentējot kamaniņas tiešraidē, nevis mēnesi pēc OS...
tu takš esi āksts! Jau iepriekš rakstīja, ka SA+ tiek veidots kā Sporta Avīze - nevis katrs raksts ir jāuztver kā nekur-citur-nedabūjama-un-supernoderīga-informācija, bet gan kā sporta analīzes, salīdzinājumi, fakti un vienkārši apskati vai viedokļi. Turklāt, ja to saliek kopā ar pārejiem rakstiem, tad sanāk ļoti sakarīgs viedoklis.

Man jau liekas, ka visi būs ieguvēji, ja tu atteiksies no SA+ abonēšanas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja