Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais liktenis stiprajiem večiem

Olimpiskais liktenis stiprajiem večiem
Olimpiskais hokeja turnīrs prasīs spēkus, taču - vai tas patiešām izšķirs Rīgas Dinamo vietu Gagarina kausa izcīņā?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Stress par to, ka gandrīz visi Rīgas Dinamo hokejisti februāra otrajā pusē piedalīsies Vankūveras olimpiskajās spēlēs, īstenībā ir uztraukums par neko. Datumi un pārlidojumi saka priekšā – olimpiāde būs pārdzīvojums, taču labumu beigu beigās var izrādīties vairāk. Jā, slodze būs liela.

Ja nu kaut kas šajā mēnesī ir lieks, tad tā ir 10. februāra spēle pret Vāciju – it kā ar domu par pārbaudi pirms Vankūveras. Stulbums. Kāda pārbaude vēl ir vajadzīga hokejistiem, kas 25 dienās nospēlējuši 12 smagus mačus, pārlidojumus neskaitot? Varbūt hokeja federācija gribēja pārliecināties par Reķa un Vasiļjeva gatavību olimpiādei? Šajā vietā smejas pat zirgi... Taču šo rindu autors nebūs tas, kad olimpiādi sauks par Rīgas Dinamo hokejistu liktenīgo sezonas pagriezienu. Patiesībā, jo vairāk iedziļināmies turnīra izspēles formulā un konkrētos datumos, jo skaidrākas paliek debesis, kuras padebešos spīd saule. Uz olimpiādi no RD pamatsastāva nebrauc tikai Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs, Cibuļskis, Pruseks, Karija, Iguldens, Petrovickis, Arnasons. Viņiem šonedēļ iedota brīvdiena, ko katrs izmantos pēc sava prāta – Sandis apciemos ģimeni Amerikā, Martins (Karija) aizbrauks uz Emirātiem uzspēlēt golfu, citi droši vien savu sadzīvi kārtos pēc līdzīga scenārija, lai ievilktu elpu pirms trīs KHL sezonas pēdējām spēlēm. Kas notiek ar pārējiem?

Olimpiskā turnīra formula ir vienkārša: ja atsperamies no Latvijas izlases izredzēm, tad vairāk par četrām, nu labi – piecām, spēlēm mums Kanādā nespīd. Piecas būs tādā gadījumā, ja pieskaitām klāt ceturtdaļfinālu. Grupu turnīrā mēs spēlējam 16. februārī (Krievija), 19. februārī (Čehija) un 20. februārī (Slovakija). Pēc tam 23. februārī ir astodaļfināla spēle, kurā Latvija noteikti piedalās un, ja tiek uzvarēts, tad 24. februārī ir ceturtdaļfināls. Ja esam reālisti, tad 24. februārī mēs jau braucam mājup. Tas nozīmē, ka sliktākajā versijā šīs pašas nedēļas nogalē esam jau pie mammas kotlešu galda Rīgā. KHL čempionātā pēc pārtraukuma pirmā spēle ir plānota 3. martā – Omskā. Domājams, komanda izlidos uz Krieviju 1. martā, bet nekas slikts nenotiks, ja tas būs dienu vēlāk. Lielāks uztraukums varētu būt par pārlidojumiem, kas skars olimpiešus – viņi vālēs apkārt gandrīz visai zemeslodei un tas, protams, nepaliks bez pašsajūtas sekām. Protams, visi cilvēki nav vienādi, tāpēc arī RD sastāvā būs izņēmumi.

3. martā Dinamo spēlēs pret Avangardu – viņi joprojām cer pakāpties turnīra tabulā par vienu vietu augstāk, lai play off pirmajā kārtā dabūtu parocīgāku pretinieku. Tiesa, augstāk par trešo pozīciju savā konferencē viņi tāpat netiks, tā kā izvēle – Ņeftehimik vai Baris – ir bez lielas intrigas. Avangards uz Vankūveru gatavo divus sava kluba pārstāvjus – kapteini Jāgru (Čehija) un aizsargu Kukonenu (Somija). Noskaņojums – pēcsvētku rosols...
5. martā Dinamo spēlēs pret Baris – šobrīd viņi turnīra tabulā savā divīzijā ieņem sesto vietu. Augstāk tikt noteikti nevar, zemāk – teorētiski tāpat. Viņiem Vankūverā būs viens hokejists – slovaku uzbrucējs Štumpels. Noskaņojums – apātisks ar atvaļinājuma piegaršu.
7. matā Dinamo spēlēs pret Salavatu Julajevu – KHL regulārā čempionāta labākā komanda ir pārliecinoši nodrošinājusi sev šo vietu, ar rezervētām domām par play off pirmo kārtu. Taču lielais jautājums paliek sastāvs: uz olimpiādi brauks septiņi Ufas kluba pamatsastāva hokejisti, turklāt četri no viņiem būs Krievijas izlases sastāvā (Kaļiņins, Kozlovs, Radulovs, Zinovjevs), kas noteikti Vankūverā paliks ilgāk nekā Latvija. Pa vienam pārstāvim Kanādā no šī kluba sviedrēsies čehu (Blataks), norvēģu (Toresens) un baltkrievu (Koļcovs) vienībās. Lieki piebilst, ka visi salavata olimpieši spēlē vairāk kā nozīmīgu lomu kopējā spēles zīmējumā. Viņiem tāpat kā lielākajai daļai dinamiešu, vajadzēs pielāgoties pēcolimpiskajiem aklimatizācijas procesiem. Turklāt, nenāk par ļaunu atgādināt, ka arī abi Ufas komandas treneri nebūs kopā ar klubu olimpisko spēļu laikā, jo vadīs Vankūverā krievus. Sīkumi, taču būtiski. Noskaņojums - visticamāk, nervozs. Atcerēsimies, ka pērn, atrodoties līdzīgā vietā tabulā, ufieši izlidoja no play off pirmās kārtas ar lielu blīkšķi. Vēlme laboties par katru cenu var sasiet ne tikai rokas un kājas, bet – arī prātus.

Bet tagad atgriezīsimies pie ievadā minētā teikuma. Jā, slodze būs liela. Bet – kam tā nebūs? Komandas, kas tagad baudīs olimpisko atvaļinājumu, nezina kā sakopot spēkus atlikušajām KHL čempionāta spēlēm. CSKA un Maskavas Dinamo, piemēram, šajā laikā pat izdomājusi pusi no brīvdienām pavadīt augstkalnu treniņnometnē Šveicē. Doma – lai nebūtu lieku kārdinājumu apkārt. Mūsu lielais izaicinātājs Torpedo brauc uz Arābu Emirātiem – arī tur būšot speciāla treniņnometne. Vēl kāds sarunājis sparinga partnerus, lai aizvadītu šajā laikā vismaz divas vai trīs spēles. Klubi nekad nav bijuši tādā situācijā, kā līdz šim, tāpēc treneri patiešām ir apjukuši. Rīgas Dinamo šajā ziņā ir daudz vienkāršāk, lai gan skaidrs – vairāk jau spēka mūsējiem pēc olimpiskajām spēlēm klāt nenāks. Cits jautājums – vai kāds var apgalvot, ka spēki būs mazāk? Janvāris un februāris viņiem vispār bijis kā novārdzināta suņa halucinācijas: aplūkojiet vēlreiz nospēlēto kalendāru, atcerieties, kur mēs bijām turnīra tabulā vēl janvāra sākumā, tad skaļā balsī nosauciet klubus ar kuriem spēlējām un pretī salieciet izcīnītos punktus. Uz papīra mums šodien nevajadzētu būt pat tuvumā labāko astoņniekam, bet – mēs tur esam. Šie veči ir stiprāki, nekā mēs iztēlojamies.

Vai Vankūveras hokeja turnīrs ietekmēs Rīgas Dinamo hokejistu sniegumu laukumā atlikušajās KHL čempionāta spēlēs?

  • 254

  • 49

  • 99


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-09 08:40, pirms 15 gadiem
da 4erez nemagu muziki budet igrat

     [+] [-]

, 2010-02-09 08:43, pirms 15 gadiem
Nezinu kuriem būs vieglāk, tiem, kuri brauc uz Vankūveru, vai tiem, kuri nebrauc. Vieniem tas prasīs zirga spēkus, otriem pārtaukums piespiedīs atslābināties. Kā vieni tā otri tiks apstādināti no no ierastās inerces ko radīja KHL kalendārs. Vieniem tas nāks par labu citiem par sliktu, kā vienmēr pēc pārtraukumiem kamēr atkal ieiet apritē.
Vēl viens faktors var būt panākumi kādus nu katra komanda uzskata par panākumiem. Panākumi uz kādu nedēļu arī var likt sajusties ka dzīvē viss ir sasniegts.

     [+] [-]

, 2010-02-09 09:16, pirms 15 gadiem
RD vajag četrus punktus. Barys ir ņemams, pret Omsku var dabūt vismaz vienu. Pret Salavat neko nevajag. Un tas ir pie nosacījuma, ja Torpedo uzvar un savāc maksimumu. Protams - nedrīkst spēlēt kā sezonas sākumā - tad playoff ies garām

  +2 [+] [-]

, 2010-02-09 09:23, pirms 15 gadiem
Par fiziku nav bēda, pa nedēļu šitie zirgi atkopsies! Viss, kā vienmēr, būs galvā. Salāti var būt apjukuši gan zelta, gan sudraba, gan kukiša gadījumā. Jāiet un jāmočī.
Slēpts komentārs: monika321

 +27 [+] [-]

, 2010-02-09 09:51, pirms 15 gadiem
monika321 rakstīja: ziniet ko es Jums pateiksu,zb jau tie raksti par to hokeju!!! Citi sporta veidi vairak nav Latvija???
un kas tad tāds vēl ir, par ko varētu rakstīt?

kā VEFs ar Valmieru spēkojas savos sētas mačos?
kā Ventspils futbolisti spēlē ar Itālijas junioriem un pasniedz to kā cīņu ar A sērijas klubiem?
kā florbolisti taisa cirku, kad vienas komandas treneris iziet spēlē pretinieku sastāvā kā spēlētājs?
bļitkotāju vai distanču slēpotāju novadu mači?

sorry, bet tas nav diez ko nopietni

  +5 [+] [-]

, 2010-02-09 10:03, pirms 15 gadiem
monika321 rakstīja: ziniet ko es Jums pateiksu,zb jau tie raksti par to hokeju!!! Citi sporta veidi vairak nav Latvija???
piekrītu visam ko uzrakstīja zzk
un vēl viens variants ir tāks, ka nespied to sadaļu, kur ir rakstīts hokejs, un būs tev miers... ieej jipi.lv vai kā to tenku vāceli sauca...palasi par Britniju un citiem superstāriem, par to cik pagājušajā gadā nodzēris un cik nopelnījis!!!

     [+] [-]

, 2010-02-09 10:04, pirms 15 gadiem
seit jau ari pieradas musu liela muldesana,kam mums tie legionari,pasi visu makam,rezultats nav svarigs,galvenais lai cinas!!! basketbolam ari bija pilnas halles,naudina beidzas,speletaji nav,kvalitate nav,nevienam vairak nevajag!!! labak lai musu jaunie spele D riga,neka legionari,domasim par izlasi,mulkibas,nebus uzvaras,nebus lidzjuteji,pasi redzejat cik skaitaji gaja uz dinamo spelem,oktobri,novembri un cik tagad!!! Valters ar Vefinu cinas ka traki,tikai nevienam skatitajam neintrese!!!

     [+] [-]

, 2010-02-09 10:07, pirms 15 gadiem
baigi pesimistisks raksts..es gan prognozētu ka lv tiks līdz pusfinālam ;D

laba komanda ar raksturu, kas grib(ja tiešām grib nevis tikai intervijās saka), sakarīgs treneris kas zin un māk vadīt komandu pret tādiem pretiniekiem, mazie laukumi var būt mīnuss bet pretinieki pārsvarā nāks no nhl un nesaspēlējušies, tiesa augstākās raudzes, bet tāpat komanda > par zvaigznēm, to nevajag aizmirst, mums nav jāspēlē skaistāk, efektīvāk, mums vienkārši jāielaiž par vienu ripu mazāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-09 10:44, pirms 15 gadiem
manuprāt fināls KHL būs atkarīgs kā mūsējie būs nokapājuši Vankūverā, ja būs apmierināti ar sniegumu, tad psiholoģiski būs vieglāk un noskaņojums būs labs, ja slikti, tad.. Nu tad būs cīņa pašiem ar sevi!

Nevaru sagaidīt OS!!! Latvija! Latvija! Gandrīz jau gribēju uzrakstīt - Tikai Rīga, Tikai Dinamo

     [+] [-]

, 2010-02-09 11:20, pirms 15 gadiem
monika321 rakstīja: seit jau ari pieradas musu liela muldesana,kam mums tie legionari,pasi visu makam,rezultats nav svarigs,galvenais lai cinas!!! basketbolam ari bija pilnas halles,naudina beidzas,speletaji nav,kvalitate nav,nevienam vairak nevajag!!! labak lai musu jaunie spele D riga,neka legionari,domasim par izlasi,mulkibas,nebus uzvaras,nebus lidzjuteji,pasi redzejat cik skaitaji gaja uz dinamo
spelem,oktobri,novembri un cik tagad!!! Valters ar Vefinu cinas ka traki,tikai nevienam skatitajam neintrese!!!
Nu kas tev liedz lasīt par basketbolu un nelasīt par hokeju. Ja tu meklē utis un iespēju pakašķēties tad protams tu to vari darīt jebkur un par jeb ko. Bet no malas skatoties tu parādi sevi no muļķīgākās puses un ne gramu vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-09 11:28, pirms 15 gadiem
sandis444 rakstīja: "Martins aizbrauks uz Emirātiem uzspēlēt golfu"


kurš no abiem Martiniem? Karija? Pruseks?
Dukurs

     [+] [-]

, 2010-02-09 12:08, pirms 15 gadiem
Es domāju, ka viss būs daudz savādāk, kā vairums domā!Man ir pamats tā spriest,jo 1) nevienā izlasē nav tik daudz vīru no vienas komandas.2) Znaroks ir tāds pat dzelzs vecis kā Skratiņš un darīs visu(kā sen sen atpakaļ Jūrmalas Pērlē),lai samizotu grandus(kas savā starpā vietas jau sadalījuši).Mana pārliecība,ka ar ceturd.finālu vēl nekas nebeigsies!

     [+] [-]

, 2010-02-09 12:36, pirms 15 gadiem
Es shiem puišiem ticu ļoti..!!vini ir stipri un spejigi uz lielam uzvaram tadelj es ceru sagaidit vienu speli pec kuras varesim klausities Latvijas himnu un dziedat lidz..lai ka skeptiķi skatitos uz sho olimpiadi..neviens neko nevar zinat..musejie var uzvaret kadu lielvalsti-noklut uz lieliskam sajutam gut parliecibu..un talak kas zin cik talu tikt..es par savejiem..!!Latvija saturas..saperciet DROPITES..ka jums saku..nervus pabojasim gan pretiniekiem gan lidzjutejiem kartigi..SARAUJ!!LATVIJA!

  +3 [+] [-]

, 2010-02-09 12:41, pirms 15 gadiem
A. Puče: "Ja esam reālisti, tad 24. februārī mēs jau braucam mājup"
eh Armand ari tu jau plinti met krumos pirms kaujas! Shi viena 1/4 finalspele ir vairak kaa atlikusho 3 Rigas Dinamo uzvaru verta. Un ja tiekam lidz shai 1/4 finalspelei (un ne tikai sapnjojot, bet esot reaalistam Latvijai apakshgrupa jaatiek vismaz pie 1-2p, lai 1/8 finala pretim dabutu BLR vai SUI vaui FIN kurus vienaa spele varam uzvareet) , tad manis pec RD var nemaz nespelet Gagarina kausaa- jo galveno RD bus paveikushi- uzadzejusi muskuljus Latvijas izlasei!

     [+] [-]

, 2010-02-09 12:47, pirms 15 gadiem
turklat braukt ar domu tikai par chetram spelem... ir tas pats kas domat esam vajaki un uzvaret neko nevaram, bet piemeri, kad esam uzvarejsuhi tad kad vismazak tiek gaidits- talu nav jameklee!
Lai vai kaa- shi ir izdevigaka izspelju kartiba tieshi mazajm izlasem, jo jebkura gadijumaa esi 1/8 finalaa.. tatad ar vienu uzvaru pietiek14/finalam. Te nav bobslejs, kur jabut labiem visos 4os braucienos! Ljoti, ceru, ka ari musu izlases hokejisti apzinas, ka shii ir lielo iespeju Olimpiaade! vai tad esam sliktaki par Baltkrieviem 2002. gadā???

     [+] [-]

, 2010-02-09 19:12, pirms 15 gadiem
Tad tā pārbaudes spēle notiks, vai nenotiks?