Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Hannover 96" - izaicinājums Rudņevam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Hannover 96" - izaicinājums Rudņevam
Vai Hannoveres komandā Artjoms Rudņevs atkal spēs sevi apliecināt?
Foto: AFP/Scanpix

Runas par Artjoma Rudņeva iespējamo izīrēšanu (pārdošanu) "Hannover 96" klubam izskanēja vēl decembrī un tieši neilgi pirms "Hamburger SV" tikās ar Hannoveres komandu. Rudņevs toreiz laukumā neizgāja. Toreiz Hannoveres komandas galvenais treneris vēl bija Mirko Slomka, taču kopš 31. decembra viņa vietā jau ir Štutgartē dzimušais turks Taifuns Korkuts. Galvenā trenera maiņa nemainīja Hannoveres kluba nodomus un jau šodien Rudņevs ieradās Belekā (Turcija), kur "Hannover 96" aizvada treniņus pirms Bundeslīgas čempionāta atsākšanās.

"Hannover 96" diezin vai var saukt par vienu no Vācijas slavenākajām futbola komandām, kaut gan tā divas reizes ir bijusi čempione - tas notika tālajā 1938. gadā un nedaudz mazāk tālajā 1954. gadā, kad vēl nebija izveidota Bundeslīga. Bundeslīgas pirmajā sezonā 1963. gadā "Hannover 96" nemaz nepiedalījās, jo no Lejassaksijas tajā tika paņemta Braunšveigas "Eintracht" komanda, kas tikai padarīja vēl naidīgākas attiecības starp abu klubu līdzjutējiem. Hannovere Bundeslīgā ienāca nākamajā gadā, uzreiz ieņēma 5. vietu un sasniedza apmeklētības rekordu - caurmērā 46 000 skatītāju vienā mačā. Turpinājuma tik daudzsološai debijai nebija. Vairākas reizes "Hannover 96" izkrita uz 2. bundeslīgu, pēdējā atgriešanās no kurienes bija 2002. gadā. 1992. gadā "Hannover 96" kļuva par pirmo un joprojām vienīgo 2. bundeslīgas komandu, kas ieguva Vācijas kausu. Hannoveres komandā savulaik spēlējuši tādi pazīstami futbolisti kā Jups Hainkess, Sebastians Kēls, Džeralds Asamoa, Pērs Mertezakers, Fredijs Bobičs, George Petresku, Mihaēls Tarnats, Roberts Enke, Emanuels Pogatecs...

Pēdējais augstākais "Hannover 96" panākums bija 2011. gadā - 4. vieta Bundeslīgā un debija UEFA Eiropas līgā, kur Hannoveres komanda aizkļuva līdz 1/4 finālam (1:2 un 1:2 pret Madrides "Atletico"). Pagājušajā sezonā "Hannover 96" finišēja 9. vietā, bet pašreiz - pēc 1. riņķa - ar 18 punktiem ieņem 13. vietu. Nesekmīgais sniegums 1. riņķī arī kļuva par iemeslu Miro Slomkas atlaišanai. Viņa vietā stājās tikai 39 gadus vecais bijušais Turcijas izlases pussargs (piedalījās 1996. un 2000. gada Eiropas čempionātos) Taifuns Korkuts, kurš kļuva tikai par otro turku galvenā trenera amatā Bundeslīgas vēsturē (pirmais pie "Hamburger SV" stūres 1977./1978. gada sezonā bija Ēzkans Arkočs). Viens no jaunā galvenā trenera pirmajiem uzdevumiem ir spēles uzlabošana uzbrukumā, jo 1. riņķī "Hannover 96" guva tikai 23 vārtus, kas ir piektais sliktākais rezultāts Bundeslīgā. Tieši tāpēc treneru maiņa nemainīja nodomu pastiprināt uzbrukumu ar futbolistu, kuram jau ir Bundeslīgas pieredze - ar Artjomu Rudņevu. Pagājušajā sezonā Rudņevs guva Bundeslīgā 12 vārtus, Hannoverē to labi atceras un cer, ka tieši šeit Latvijas izlases uzbrucējs atgūs vārtu gūšanas garšu. Lieki teikt, ka Artjomam Rudņevam, kura perspektīva tikt laukumā Hamburgas komandā šosezon izskatījās niecīga, tas ir gan izaicinājumsm, gan iespēja sevi apliecināt, varbūt arī kādam kaut ko pierādīt. Situācija Hannoveres kluba uzbrukuma līnijā Rudņevam ir pateicīga un viss atkarīgs tikai no paša. Iespēja daugavpilietim noteikti tiks dota.

Bundeslīgas čempionāta 1. riņķī rezultatīvākais "Hannover 96" vārtu guvējs ir ungāru pussargs Husti Sabolčs, kura rēķinā 6 vārti (un 5 rezultatīvas piespēles) un kas pašreiz ir neapstrīdams Hannoveres komandas līderis. Starp uzbrucējiem 5 vārtus guvis senegalietis Mame Birams Diufs (17 spēles un 3 vārti Senegalas izlasē), 3 vārtus - polis Arturs Sobiehs. Diufs, kurš tika atzīts par 2013. gada Lejassaksijas labāko futbolistu, dažas spēles izlaida traumas dēļ un vasarā viņam beidzas līgums. Vēl jautājums, vai to pagarinās. Sobieham, kurš savus pirmos vārtus Polijas izlases rindās guva tieši mačā pret Latviju pirms EURO 2012 (finālturnīrā laukumā tā arī ne reizes neizgāja), līgums ir līdz 2017. gadam un viņš visticamāk komandā paliks. Vasarā beidzas līgums arī uzbrucējam Didjē Ja Konanam no Kotdivuāras (23 spēles un 7 vārti izlasē), kurš klubā ir kopš 2009. gada un ar šo 29 gadus veco futbolistu līgums diezin vai tiks pagarināts. Vēl ir 30 gadus vecais vācietis (3 spēles izlasē) Jans Šlaudrafs, kurš klubā ir kopš 2008. gadā, viņš ir pārbaudīta vērtība un viņam ir līgums līdz 2015. gadam. Vēl ir 27 gadus vecais turks ar vācu pasi Denizs Kadahs, kurš klubā ir kopš 2012. gada, taču šajā laikā piedalījies tikai 5 spēlēs un diezin vai ar viņu pagarinās līgumu (beidzas šovasar). 17 gadus vecais albāņu izcelsmes Vācijas U17 izlases spēlētājs Valmirs Sulejmani un 19 gadus vecais bosnietis Almirs Kasumovičs ir kluba tuvākā nākotne un ar viņiem, iespējams, līgumi tiks pagarināti, taču diezin vai uz viņiem jau tagad 2. riņķī un pēc tam nākamsezon tiks liktas lielākās cerības. Paliek Artjoms Rudņevs... Situācija sevis apliecināšanai ir ne tik daudz pateicīga, cik izaicinoša.

Bundeslīgas čempionāta 2. riņķi "Hannover 96" sāks 24. janvārī Volfsburgā.

     [+] [-]

, 2014-01-09 18:48, pirms 11 gadiem
Lai viņam veicas! Parādi tie Hamburgeru lošiem!!!