Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sergejs Podpalijs - atnāca, ieraudzīja, uzvarēja

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Sergejs Podpalijs - atnāca, ieraudzīja, uzvarēja
Sergejs Podpalijs jau ir iegājis Latvijas futbola vēsturē kā pirmais galvenais treneris, kuram ar pirmo piegājienu izdevās iegūt čempiona titulu. Gaidīsim nākamo soli...
Foto:...

Sergejs Podpalijs kļuva par pirmo futbola treneri, kurš ieradās Latvijas futbola virslīgā un jau pirmajā sezonā viņa vadītā komanda - FK "Ventspils" - kļuva par čempioni. Līdz šim tas nebija izdevies nevienam pašmāju vai ārzemju treneriem. Tagad gaidīsim no Podpalija turpinājumu, kas nozīmē ne tikai panākumu (ventspilnieki šogad ieguva arī Latvijas kausu) atkārtošanu, taču tas (turpinājums) nav atkarīgs tikai no trenera.

Savulaik savā otrajā sezonā "Liepājas metalurgu" līdz virsotnei aizveda lietuvietis Benjamins Zeļkevičs, otrajā sezonā titulu ar FK "Ventspils" ieguva arī Romāns Grigorčuks, taču viņam - atšķirībā no Zeļkeviča un no Sergeja Podpalija - tā ne tuvu nebija pirmā sezona Latvijas futbola virslīgā, jo pirms tam Romāns jau vairākas sezonas bija vadījis Daugavpils "Dinaburg".

Sergejs Podpalijs tagad ir divu valstu čempions komandas galvenā trenera lomā - iepriekš viņš aizveda līdz Baltkrievijas čempiones titulam Gomeļas komandu, bet šogad ar FK "Ventspils" kļuva par Latvijas čempionu. Droši vien, ka Podpalijs tiks nosaukts arī par gada labāko futbola treneri Latvijā, kas būtu tikai likumsakarīgi. Nav šaubu, ka viņa trenera dosjē, kas vēl ir diezgan paplāns, abi aizvadītās sezonas panākumi ir svarīgi. Pēc ventspilnieku pēdējās spēles ar "Skonto FC" Podpalijs paziņoja, ka viņš par 99,9 procentiem paliek Ventspilī. Tas ir tikai likumsakarīgi ne tikai tāpēc, ka trenerim ar klubu vēl ir līgums arī uz nākamo sezonu - nav tāda līguma, kuru var izpirkt, ja vien tas ir ļoti svarīgi un nepieciešami. Gan Podpalija dzimtenē Ukrainā, gan Krievijā, kuras pilsonis viņš ir, ne tikai virslīgās ir pietiekami daudz klubu, kuri viņam varētu maksāt ievērojami vairāk nekā Ventspilī. Tāda ir futbola dzīves (un ne tikai futbola) īstenība, taču diezin vai Podpalijam ir svarīgāk būt par, piemēram, Krievijas vai Ukrainas salīdzinoši krietni bagātāka, taču nebūt ne titulēta kluba galveno treneri. Diezin vai viņš tagad labāk justos bagātākā klubā, bet klubā, kas spēlē savas valsts čempionāta 1. līgā vai kaut kur pa vidu virslīgā. Protams, ja netiek izteikts pārāk vilinošs un neticami labs piedāvājums, taču arī tad vēl Podpalijs padomās - viņš vēl ir jauns treneris (13. septembrī palika 48 gadi) ar salīdzinoši mazu pieredzi, tā ka viņam tagad svarīgāk ir iekarot nākamās virsotnes.

Nākamsezon FK "Ventspils" piedalīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Tikt caur to UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kā ventspilnieki paši jau ir pārliecinājušies, nav nereāli. Bet tas jau ir ļoti labs ieraksts trenera dosjē. Tas ir ieraksts, kas var nest gan iespēju tikt strādāt augstākā līmenī, gan reizē nest lielākus materiālos labumus (nebūsim naivi - materiālā puse jeb nauda arī svarīgs faktors, jo - skaties kā gribi - visi taču strādā par naudu un grib strādāt par arvien labāku samaksu, tas ir ļoti labs stimuls, ja vien to nepārvērš par vienīgo un jau savā ziņā slimīgu stimulu) nekā tos Podpalijam kāds varētu piedāvāt tagad. Viņam vēl ir laiks izaicinājumiem. Tagad tikai jācer, ka Ventspils klubā pēkšņi nenotiks kārtējā straujā kursa jeb stratēģijas maiņa, kā tas, piemēram, notika pēc iekļūšanas UEFA Eiropas līgā. Kādi bija pārmaiņu īstie nodomi, tas joprojām ir noslēpums, taču ir acīmredzami (laiks to tikai apliecināja), ka kurss uz jauno futbolistu audzināšanu bija aizsegs kaut kam citam. Ja tā vai tamlīdzīgi nenotiks, tad būs iemesls gaidīt no Sergeja Podpalija nākamo soli uz augšu viņa trenera karjerā. Ar Latvijas čempionu FK "Ventspils".

  -2 [+] [-]

, 2011-11-08 15:42, pirms 13 gadiem
Ceram uz atkārtotu iekļūšanu Eiropas līgas grupu turnīrā, un atkal cīnīties par uzvarām pret vienām no labākajām Eiropas komandām!!

  -2 [+] [-]

, 2011-11-08 15:50, pirms 13 gadiem
naikers1 rakstīja: Ceram uz atkārtotu iekļūšanu Eiropas līgas grupu turnīrā, un atkal cīnīties par uzvarām pret vienām no labākajām Eiropas komandām!!
Eiropas līgas grupu turnīrā? Kāpēc gan nē Čempionu līgas grupu turnīram?

  -2 [+] [-]

, 2011-11-08 16:52, pirms 13 gadiem
Nebūtu Bespalovs LFF kabinetos nokārtojis ,,nahaļavu" 2 punktus,nebūtu nekāds čempions.Īstais čempions ir Liepājas Metalurgs!!!Cik dzirdēts kuluāros,tad LM iesniegs prasību sporta arbitrāžas tiesā un tad, iespējams,šitiem haļavšcikiem-podpalijiem būs ierādīta īstā vieta

  +2 [+] [-]

, 2011-11-08 17:08, pirms 13 gadiem
Jau pirms sezonas teicu, ka FKV liels plus būs pieredzējis treneris, salīdzinājumā ar konkurentiem, kur bija iesācēji. Nekas īpašs, šo sezonu būtu uzvarējis arī Cekanāvičs, ja spriežam kā sezonu aizvadīja LM un Skonto, attiecīgi Osipova un Pahara vadībā. Uzskatu, ja Daugavā būtu bijis treneris, kurš pabeidza čempionātu, no sezonas sakuma, šī raksta profila bildē būtu cita seja.

     [+] [-]

, 2011-11-09 10:38, pirms 13 gadiem
kasparello99 rakstīja: Jau pirms sezonas teicu, ka FKV liels plus būs pieredzējis treneris, salīdzinājumā ar konkurentiem, kur bija iesācēji. Nekas īpašs, šo sezonu būtu uzvarējis arī Cekanāvičs, ja spriežam kā sezonu aizvadīja LM un Skonto, attiecīgi Osipova un Pahara vadībā. Uzskatu, ja Daugavā būtu bijis treneris, kurš pabeidza čempionātu, no sezonas sakuma, šī raksta profila bildē būtu cita seja.
Pēdējā aplī gan Daugavai tikai viens punkts pret pārējo līderčetrinieku...