Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kas ir prestižs "Skonto" izpratnē?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Sestdien Daugavpilī pirmo reizi notiks Superkausa izcīņas spēle futbolā, taču tās iznākumu jau var viegli paredzēt - čempione Daugavpils "Daugava" pārspēs "Skonto FC" jauniešu komandu. Īstā skontiešu komanda gatavojas jaunajai sezonai Turcijā. Spēle, kas bija ieplānota kā sezonas ievadīšanas svētki, jau ir lielā mērā izgāzusies. Pareizāk - ideja ir izgāzusies. Taču ne par "sabojāto telefonu", cik par prestižu šoreiz būs runa, jo "Skonto" pusei - kā izskatās - par to ir diezgan interesants priekšstats.

Savā ziņā "Skonto" ir taisnība - Turcijā komanda varēs labāk sagatavoties jaunajai sezonai, arī Latvijas izlases kontekstā tas ir labāk, jo vairāki skontieši izlases rindās gatavosies 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlei Lihtenšteinā (spēle notiks 22. martā). Virslīga, izlase un futbols kopumā tikai iegūs no tā, ka skontieši pēc iespējas labāk sagatavosies sezonai. To neviens neapstrīd. Un ne par to ir runa. Nebūtu notikusi nekāda traģēdija, ja Superkausa rīkotāji būtu "norijuši" šo kumosu un atceltu spēli, jo tai taču nav piesaistīta ne liela nauda, ne TV pārraide. Cita lieta, ka viņi gribēja padarīt šādu spēli par tradīciju, bet tagad tā diezin vai popularizēs futbolu un gaidāmo 2013. gada virslīgas čempionātu. Te nu nonākam līdz prestižam. Tāda spēle, kāda notiks sestdien Daugavpilī, gaidāmās sezonas un konkrēti virslīgas prestižu noteikti necels, bet arī "Skonto" taču piedalās virslīgā un tam nevajadzētu būt vienalga, kāds būs virslīgas prestižs jaunajā sezonā. Vai varbūt tomēr ir vienalga?

"Skonto FC" prezidents Vladimirs Koļesņičenko apsūdz Latvijas futbola federāciju kluba prestiža graušanā. Neko glaimojošu par skontiešiem LFF patiešām nav pēdējā laikā paudusi, taču diezin vai tā ir prestiža graušana - kā var graut to, kas lielā mērā jau ir pašu sagrauts? Jau decembrī bija zināms, ka notiks Superkausa izcīņa futbolā un par to zināja arī skontieši. Tas nav labi, ka tolaik skontieši nezināja par iespējām (un arī janvārī vēl nezināja, arī februāra sākumā nebija par tām pārliecināti) aizbraukt uz treniņnometni ārzemēs un labi, ka viņiem tāda iespēja radās, taču arī Superspēles rīkotāju neizpratni par savu centienu ignorēšanu var saprast un tai nav nekāda sakara ar "Skonto" prestiža graušanu. Vai tad daudz vairāk skontiešu prestižu jau nav sagrāvušas regulārās algu neizmaksāšanas spēlētājiem un treneriem? Vai vēl vairāk par jebkuru kritiku no LFF vai virslīgas vadības puses puses kluba prestižu nav grāvusi vispirms daktera Dāga Čudas, bet pēc tam treneru Jurija Ševļakova un Aleksandra Kulakova aiziešana no kluba, jo viņiem zuda cerība reiz saņemt savu nopelnīto naudu? Varētu domāt, ka par to neviens nezina ne tikai futbola aprindās. Interesanti skontiešiem sanāk - neviens no LFF par Superspēles sarīkošanu viņus rakstiski neesot brīdinājis, bet tajā pašā laikā LFF valdē par skontiešu iespējamo (uzsveru - iespējamo!) aizbraukšanu uz treniņnometni ārzemēs un nepiedalīšanos Superkausa izcīņā ziņoja ... LFF prezidents Guntis Indriksons, kuram ar "Skonto FC" vairs neesot nekāda sakara. Viņu vienkārši esot palūdzis to izdarīt Koļesņičenko. Vai nav mazliet smieklīgi? Varēja taču kaut vēstuli uzrakstīt, ja reiz no citiem pieprasa rakstiskus paziņojumus... Tur jau tā lieta, ka daudzi "Skonto" klubā sevi acīmredzot uzskata par kaut ko īpašu Latvijas futbolā. Par vienlīdzīgāko starp vienlīdzīgajiem.

Latvijas titulētākā futbola kluba "Skonto" prestižs diemžēl jau labu laiku ir pamatīgi krities, taču izskatās, ka pašā klubā to joprojām nav pamanījuši un turpina dzīvot 90. gadu ilūzijās. Kad mēs bijām visstiprākie, vislabākie, vis, vis, vis... "Skonto FC" tad patiešām bija labākais Latvijas futbola klubs visās jomās un tieši skontiešiem varam būt pateicīgi, ka esam redzējuši klātienē FC "Barcelona", "Chelsea", "Inter", ka tieši šajā klubā tapa tas Latvijas izlases kodi\ols, kas izveda mūs 2004. gadā uz EURO finālturnīru Portugālē, bet... Pēdējais laiks būtu saprast, ka nu jau labu laiku tā vairs nav un ka "Skonto FC" vairs nav arī tas klubs, uz kuru rautin rautos talantīākie jaunie Latvijas futbolisti. Arī tas, starp citu, daudz ko liecina par kluba prestižu. Daudz vairāk nekā pārmetumi no LFF un virslīgas puses.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-08 15:20, pirms 12 gadiem
Toļikam kā vienmēr taisnība. Un ja jau pat viņš atļaujas norādīt, tad Skonto vairs nav nekas.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-08 16:46, pirms 12 gadiem
Pēc raksta publicēšanas to tomēr vajadzētu pārlasīt

Es jau ieteiktu Daugavpilij uz to visu pievērt acis, mēģināt uztaisīt kaut kādus svētkus stadionā, lai arī kā, bet vēsturē ieies, ka Daugavpils Daugava uzvarēja FC Skonto, nevis Skonto juniorus vai kā jau viņus tur sauc ikdienā.

Nav jau arī teikts, ka pret tiem pašiem jauniešiem klāsies tik viegli, tomēr sākumā jāuzvar spēle

     [+] [-]

, 2013-03-08 23:23, pirms 12 gadiem
Problēma radās no tā, ka komandu pieteikumi jāiesniedz pirms kausa 1/4 fināla spēles, bet nevis pirms Superkausa, tāpēc juridiski laukumā var sūtīt kaut vai Skonto halles sētnieku un kafejnīcas bufetnieci vai 18 "pārbaudāmos futbolistus". Oficiālo spēļu statistikā gan "Skonto" bilance pret Daugavpils "Daugavu" varētu drusciņ pasliktināties ... Nākamgad jāsāk ar Kausa 1/4 finālu, tad lai iet Superkauss un tad čempionāta 1.kārta - tad viss sakārtosies bez īpašas "kārtošanas"

     [+] [-]

, 2013-03-09 09:27, pirms 12 gadiem
Fiirers rakstīja: Problēma radās no tā, ka komandu pieteikumi jāiesniedz pirms kausa 1/4 fināla spēles, bet nevis pirms Superkausa, tāpēc juridiski laukumā var sūtīt kaut vai Skonto halles sētnieku un kafejnīcas bufetnieci vai 18 "pārbaudāmos futbolistus". Oficiālo spēļu statistikā gan "Skonto" bilance pret Daugavpils "Daugavu" varētu drusciņ pasliktināties ... Nākamgad jāsāk ar Kausa 1/4 finālu, tad lai iet Superkauss un tad čempionāta 1.kārta - tad viss sakārtosies bez īpašas "kārtošanas"
varētu sākt ar superkausu, bet vnk to visu pabīdīt bik uz priekšu, jo kausu noteikti vajadzētu likt mazliet vēlāk, jo redzam, cik kausa spēles ir svarīgas un tiek piešķirta vieta eirokausos. divaini sanāk, ka tik svarīga spēle ielikt kā pati pirmā.