Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pirms sākam kurināt zaķīšu pirtiņu...

Pirms sākam kurināt zaķīšu pirtiņu...
Marsels Hosa un Sandis Ozoliņš - abiem sērijā pret SKA vajadzēs nodemonstrēt savas labākās līderu īpašības.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sankpēterburgas SKA regulārā čempionāta laikā ir guvuši par 38 punktiem vairāk nekā Rīgas Dinamo, bet sākoties play off, šī starpība neko nenozīmē. Gagarina kausā viss sākas no nulles.

Uz papīra abu komandu izredzes izskatās skaidri – SKA ir favorīts, turklāt ar pārliecinošu atrāvienu. Ja vien nebūtu tā oktobra spēle, kurā Dinamo sasita SKA kā pēc ābeces. Tieši šis mačs parādīja, kā ar viņiem jāspēlē, tāpēc play off laikā mūsu pusei nevajadzētu neko jaunu izgudrot. Saprotams, ka būs grūti, taču pretiniekam būs divkārt grūtāk, jo no viņiem nevies neko negaida – no viņiem pieprasa. Piekritīsiet, tāds spiediens bieži vien ļoga gan kājas, gan galvas.

Treneris

Lai arī Jūlius Šuplers nav mans mīļākais aktieris, tomēr pēdējās nedēļas laikā viņš ir izcēlies ar pāris teikumiem, kas rada cieņu. Pēc mača ar Baris slovaku speciālists atzina, ka šādā stilā spēlējot mums (tas ir – Rīgas Dinamo) play off izcīņā klāsies bēdīgi. Tas notika pēc uzvarēta mača, kad vēl visi eiforijā spiedza un gaidīja mūsu pretiniekos znarokus, šmarokus utt, bet – tikai ne SKA. Vai Šuplers jau sapratis sviluma smaku, vai, tieši pretēji – palaidis pirmos miglas vālus? Viņš ir spējīgs kā vienu, tā otru, tikai – nu, jau atkārtošos – nav pārliecība, ka tas notiek apzināti... Katrā gadījumā viņa kolēģis citā Baltijas jūras līča krastā vienaudzis Berijs Smits atstāj mazliet kompetentāku iespaidu, ko acīmredzot nosaka viņa svara kategorija – amerikānim ir iespaidīga pieredze pie NHL aizgalda, kamēr slovaks ir bijis skaida Austrumeiropas hokeja jūras viļņos. Tiesa, tā pa īstam kā pirmais numurs pieaugušo hokejā uz trenera soliņa Smits ir bijis tikai Krievijā – kopš 2007. gada ar SKA. Tajā pašā laikā viņš pa šiem gadiem ir diezgan mērķtiecīgi komplektējis sastāvu, prasmīgi pārliecinot kluba saimniekus par savām vajadzībām. Vai atgādināt, ka pērn SKA tāpat kā Rīgas Dinamo bija laimīgi par iekļūšanu play off izcīņā, bet šogad viņi neko mazāku par Gagarina kausu nevēlas? Smits savā komandā ņem spēlētājus, kurus viņam vajag (starp citu, pirms Ozoliņš parakstīja līgumu ar Rīgas Dinamo, viņa aģentu nopietni par latvieša aizsarga pakalpojumiem iztaujāja tieši SKA ar Smita muti), bet Šuplers skatās pēc tiem, ko atļauj rocība... Lai gan, arī tādos gadījumos no slovaka varētu vēlēties uzskatāmāku apķērību, jo ne jau menedžeris Sējējs vienatnē kaut ko perina zem galda – tas tomēr notiek ciešā sadarbībā ar trenera redzējumu. Tajā pašā laikā nevajadzētu domāt, ka visu nosaka tikai nauda. Pirms šīs sezonas iespaidīgās Dinamo uzvaras pār SKA savā laukumā ar 4:1, Šuplers jau bija publiski pamanījies savējos nosaukt par nespējīgiem konkurēt ar līgas labākajiem, minot virkni argumentu – sākot ar Latvijas hokeja resursu un beidzot ar kluba mazo budžetu... Tajā pašā laikā Smits regulārā čempionāta izskaņā savas komandas mirkļa vājumus dēvēja par...trenera plānu. Ja Dinamo uzvarēs šajā sērijā, tad to drīzāk varēs saukt par Smita neveiksmi, nevis Šuplera izmanību vai taktisko gudrību. Mēs gan esam gatavi pieņemt arī tādu kokteili.

Uzbrukums

SKA ir guvuši par 18 vārtiem vairāk un te nu jāsaka – tikai... Līgā Sanktpēterburga ar 192 precīziem raidījumiem bija otrie, Rīga ar saviem 174 – piektie. Uzbrukums ir samērojams un konkurētspējīgs, bet ar vienu nopietnu atkāpi. Ja SKA komandā ir izteikta pirmā maiņa (Jašins, Čajaneks, Sušinskis), kas jebkurā brīdī var sakurt zaķīšu pirtiņu pie pretinieka vārtiem, tad mēs savus pirmos nevaram nosaukt. Jā, Hosa savus vārtus sezonas laikā dragāja kā kalašņikova automāts, taču izcelt vienu virknējumu ar domu – lūk, šie tagad ies laukumā un spridzinās, jo viņi ir mūsu galvenais spēks! – nevaram. Tā laikam ir Šuplera vadītās komandas īpatnība: gaidiet pārsteigumus no visiem. Šajā ziņā mūsējie nekomplekso – ja ir iespēja, vārtus gūs visi, no visām pozīcijām. Žēl vienīgi, ka tas nav prognozējami. Starp citu, SKA rindās ir vēl viens spēcīgs virknējums, kas šobrīd tiek saukts par komandas otro motoru: Saprikins - Briļins – Ribins.

Aizsardzība

Abas komandas atrodas pretpolos – Dinamo uz SKA fona aizsardzībā ir bezcerīgi un, ja nebūtu tā viena zīmīgā Rīgas spēle, tad jau šobrīd varētu vienu komandu sūtīt brīvdienās, bet otru ierakstīt nākamajā kārtā. Tad mazliet apdomājies, saskaitu, ka faktiski pa vīlēm pret SKA mūsu bikses saplīsa tikai vienā mačā (1:8). Trijos citos gadījumos mēs sapratām, ka skrieties ar pretinieku ir bezjēdzīgi, vēl jo vairāk tāpēc, ka viņi soda gan par aizmāršību, gan aizrautību. Ja Dinamo spētu nokopēt un atdarināt aizsardzībā SKA sistēmas... Labi, aizmuldējos: pietiks, ja mēs būsim disciplinēti, kur aizsardzībā strādā trīs, bet par uzbrukumus domā divi un, arī tikai tad, ja esam tikuši ārā no savas zona, tad taktiskais priekšnoteikums uzvarai būtu ielikts. Zubovs un Kvajtkovskis šiem ir labi, bet viņi savu vērtību kaldina ar vienkāršību – pamācamies! Savukārt, no uzbrucējiem derētu pamācīties no Briļina – Ņūdžersija joprojām apraud viņa aizbraukšanu...

Vārtsargs

Masaļskis pret Ešu... Labi, ka Šuplers sezonas laikā saprata, ka no Masaļska var sagaidīt brīnumus tikai tad, ja viņam uzticas pilnībā. Šajā ziņā Smits neliek sevi pārprast. Kurš labāks? Edgara zvaigžņu sērija varētu būt tieši pret SKA, ja vien komandas biedri sapratīs, ka vispirms ir jāspēlē aizsardzībā. Ja nesaprot, tad ar ģitāru (vārtsarga nūju) starp acīm... Edgaram kā jebkuram labam vārtsargam – jo vairāk liek strādāt, jo lielāka pārliecība. Šajā ziņā viņam SKA garantēs šīs sajūtas.

Vairākums/Mazākums

Vairākumā abām komandām ir vienādas izredzes, lai gan SKA kombinācijas, izspēlējot lieko cilvēku ir noslīpētas līdz apskaužamam automātiskumam. Te nu palūkosim un izgaršosim, kā viens otru uz ledus čakarē Zubovs ar Ozoliņu. Ja vērtējam māņu kustības, tad krievam nav konkurentu. Ja mērāmies ar laukuma pārlūku – abi labi. Ja izvērtējam nekaunību uz riska robežas – mūsējais. Mazākumā - SKA mūs skolo kā mazos ezīšus.

Spēka spēle

Mārtiņš Karsums. Mēs gribam redzēt uz laukuma Mežoni ar kontrolētu agresivitāti, jo SKA citu valodu nesaprot. Vai ne, Jēkab Rēdlih?

Psiholoģija

Ja SKA nodrebēs, tad psiholoģiskā ziņā mums būs lielākas priekšrocības. Mums nav ko zaudēt, bet viņiem šis zaudējums nozīmēs izgāšanos.

Starp rindām...

SKA sastāvā, salīdzinot ar mūsu pēdējo tikšanos (brrrrrr – 1:8), nemainīgs palicis tikai viens piecnieks - Jašins – Čajaneks – Sušinskis; Kvjatkovskis-Zjuzins. Visi citi virknējumi esot sakārtoti atbilstoši play off vajadzībām. Tā apgalvo treneris Smits... SKA ir viena no vecākajām komandām līgā, bet pirmās trīs play off spēles jāizvada četrās dienās (ja būs nepieciešama ceturtā, tad var teikt – četras spēles piecās dienās!).

Līdzjutējiem

Labs plakāts mūsu arēnas tribīnēs būtu uzraksts krievu valodā – Jašin! Ko tu esi savā dzīvē vinnējis?

Prognoze: ja Dinamo uzvarēs vismaz vienu no pirmajām divām spēlēm Sanktpēterburgā, sērijā uzvarēs Rīga.

Sērijā uzvarēs...

  • 86

  • 58

  • 85


Slēpts komentārs: Gena@Traktors

 +11 [+] [-]

, 2010-03-08 08:01, pirms 14 gadiem
Sērijā uzvarēs...Mana prognoze-ASK četrās spēlēs.Žēl,bet būsim reāli.Būšu priecīgs,ja kļūdīšos Dinamo par labu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-03-08 08:28, pirms 14 gadiem
Dinamieši Rīgā vienu paņems. Rezumē : SKA - četrās spēlēs!

  -4 [+] [-]

, 2010-03-08 08:48, pirms 14 gadiem
Nav ko celt optimisma gaisa pilis,SKA vinnēs sēriju ar 3:0. Mūsējiem jau tas hokejs jau arī kaklā sēž, KHL, Olimpiāde psiholoģiski mūsējie nav gatavi uzvarēt un arī netic tam...

Visiem iesaku apskatīties insport.lv sleju, ko tur teiks portāla superexperts, baljshoj Guntars
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-03-08 09:03, pirms 14 gadiem
Armands, kā parasti - literāri epitetāls, bet nevaru nepiekrist dažām domām un idejām, ja uzmanīgi lasa visu rakstu - ne tikai pēdējās rindkopas. Divas spēles ar SKA šosezon nemaz nebija sliktas, tāpēc - ja izdodas vienu aizķert Pēterburgā - varētu palikt interesanti, bet skaļi neteikšu - lai piepildās

     [+] [-]

, 2010-03-08 09:11, pirms 14 gadiem
Es pat teiktu ,ka pie labas sakritības varētu pat aizķert pāris spēlēs,bet tad izšķirošajā tomēr izpaudīsies Sanpēterburgas meistarība un pārākums sērijā 2:3 .

     [+] [-]

, 2010-03-08 09:25, pirms 14 gadiem
Interesanti, ko tas Šuplers Pučem ir izdarījis?
Jau kurais raksts, kur viņu "noliek". Vēl pirms sērija sākusies šis jau paziņo, ka, ja Dinamo uzvarēs, tad tas nebūs pateicoties Šupleram.

  -2 [+] [-]

, 2010-03-08 10:11, pirms 14 gadiem
taapat kaa ir turniiram nederiigi speeleetaaji, taapat ir arii turniiram nederiigi treneri (truukst kvalifikaacijas vai harizmas vai abu kopaa) Jūlis it kaa iisti neiederaas KHL- pagaajušo gadu izvilka uz leģionaariem , šo gadu-hvz, uz ģērbtuveem laikam...vareetu buut ka Sandis ir ģērbtuvees motiveejis skaļāk nekaa Jūlis- sezonas saakums bija katastrofaals....un Juulis tur neko nevareeja izdariit .:O

  +4 [+] [-]

, 2010-03-08 10:18, pirms 14 gadiem
Labdien.

Kas tam Traktoristam Genam ir iekodis, vienmēr tik neapmierināts?!!!

Varbūt uzdrukā pats kādu rakstu, tad gudri spriedelē???!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-08 10:19, pirms 14 gadiem
Lai arī Jūlius Šuplers nav mans mīļākais aktieris
Hosa savus vārtus sezonas laikā dragāja kā kalašņikova automāts
pa vīlēm pret SKA mūsu bikses saplīsa tikai vienā mačā
Ja nesaprot, tad ar ģitāru (vārtsarga nūju) starp acīm...
palūkosim un izgaršosim, kā viens otru uz ledus čakarē Zubovs ar Ozoliņu
Mazākumā - SKA mūs skolo kā mazos ezīšus
SKA citu valodu nesaprot. Vai ne, Jēkab Rēdlih?
Jašin! Ko tu esi savā dzīvē vinnējis?

jautrs raksts. Paldies, Armand!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-08 12:31, pirms 14 gadiem
nu tad aiziet milziigu plakaatu Jašin! Ko tu esi savā dzīvē vinnējis?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 12:32, pirms 14 gadiem
Njā, prognozēt, kurš uzvarēs, ir pat bail. Protams tā ir utopija, bet ceru, ka tie būs mūsējie!
Paldies Armandam, ļoti labs raksts! Ļoti ceru, ka to izlasīs mūsējie hokejisti ar Ozo priekšgalā, un Artis to pārtulkos Šupleram!
Lai mums veicas, un šajās visās, nu cik nu tās būs, atlikušajās spēlēs hokeja Dievs būtu ar Dinamo cepuri galvā!
Saaaaaaaaaaaaaaaraauj!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 13:13, pirms 14 gadiem
Aigaro rakstīja: Lai arī Jūlius Šuplers nav mans mīļākais aktieris
Hosa savus vārtus sezonas laikā dragāja kā kalašņikova automāts
pa vīlēm pret SKA mūsu bikses saplīsa tikai vienā mačā
Ja nesaprot, tad ar ģitāru (vārtsarga nūju) starp acīm...
palūkosim un izgaršosim, kā viens otru uz ledus čakarē Zubovs ar Ozoliņu
Mazākumā - SKA mūs skolo kā mazos ezīšus
SKA citu valodu nesaprot. Vai ne, Jēkab Rēdlih?
Jašin! Ko tu esi savā dzīvē vinnējis?

jautrs raksts. Paldies, Armand!
Man vēl patika par zaķīsu pirtiņas kuršanu pie pretienieku vārtiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-08 13:55, pirms 14 gadiem
Nu nevajag jau tagad Juuli nolikt, beigsies play off, tad redzees. Un tas ja Ozo, iespeejams, motivee komandu, nav nekas slikts. Taa ir komandas psihologija, kuru veido arii treneris.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-08 18:14, pirms 14 gadiem
Nezinu kā jums, bet es gribu redzēt hokeja svētkus, kas notiks Arēnā Rīga, 13.martā. ';

     [+] [-]

, 2010-03-08 20:52, pirms 14 gadiem
Guevara rakstīja: Nezinu kā jums, bet es gribu redzēt hokeja svētkus, kas notiks Arēnā Rīga, 13.martā.
Šitas ir labs , it sevišķi atceroties, ko viņš teica pagājušo sezonu par mūsējiem!!!

     [+] [-]

, 2010-03-16 11:18, pirms 14 gadiem
cik te tomēr neticīgi bijāt
Un tomēr uzvarēja DINAMO!
Nākamreiz varbūt atbalstām savējos līdz pēdējam un esam optimisti līdz nemaņai.