Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

10 lietas, ko Teds Nolans vēl nezina...

10 lietas, ko Teds Nolans vēl nezina...
Teds Nolans treniņā sarunā ar Kirovu Lipmanu. Indiāņi ciena vecāku cilvēku padomus...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlases treneris Teds Nolans pirms sava pirmā treniņa pie sarkanbaltsarkankarogotajiem, vaļsirdīgi atzina – sak, zināju, ka spēlētāju būs maz, bet – ka tik maz, prātā nenāca. Tā nav pēdējā atklāsme, ko viņš piedzīvos šajā pavasarī.

Maz pamazām Nolans sāk saprast, kur ir nokļuvis. Tā notiek, ja līgumu paraksta „daudz nedomājot” (citāts). Var jau tagad pasmieties par kanādieša atklāsmēm, taču atcerēsimies, ka viņš pats šo ceļu izvēlējās – pašam vajadzēs tagad ar to sadzīvot. Vienošanās ātrumu droši vien noteica arī Kirova runas dāvanas, kas reizēs, kad viņam ļoti vajag, iet pāri malām kā nepieskatīta putriņa uz plīts. Bet – Kirovam vasarā vajadzēja un savu viņš dabūja. Tagad LHF prezidents ir viens no četriem tankistiem – proti, sēž tankā – bet jaunais darbinieks Nolans strādā par vienīgo suni pie izlases. Zinot kāda ir kārtība un domāšanas veids, jau tagad var citēt Lipmana nepateiktās domas:
- A’ ko – vai tad es viņu ar varu piespiedu, pats gribēja, pats piekrita...
Nolans piekrita, jo esot jutis izaicinājumu, bet vēl viņš noteikti juta arī Kirova solījuma svaru. Kā savādāk viens normāli domājošs cilvēks, svētdien sazvanīts un uzrunāts, jau otrdien parakstītu līgumu ar Latvijas hokeja federāciju? Treneris pa telefonu... Tas esot bijis arī viņam pašam dīvaini, bet – ko neizdarīsi, ja Kirovs uz ceļiem nometies? Neesam naivi – arī indiāņi strādā par naudu. Vienīgi, šobrīd ir skaidrs, ka Nolans patiesībā izturējies pret Lipmana piedāvājumu diezgan vieglprātīgi, kas tagad ir viņa paša pletne.
Tagad par atklāsmēm, kuras Teds Nolans, esot kopā ar Latvijas izlasi, šajā pavasarī vēl uzzinās.

1. Pēc KHL sezonas viņš atklās, ka visi tomēr no Rīgas „Dinamo” nevarēs palīdzēt izlasei. Pirmkārt, tas būs saistīts ar savainojumiem, otrkārt – ar jaunajiem līgumiem, kurus vadošie spēlētāji vēl nebūs parakstījuši. Iedzīvoties savainojumos neviens nevēlas, turklāt – iespēja klubā (un runa nav tikai par „Dinamo”) saņemt savu lielāko karjeras līgumu, piespiedīs hokejistus būt ļoti racionāliem.

2. Pasaules čempionātā viņš uzzinās, ka Latvijas izlase var uzvarēt, piemēram, čehus vai zviedrus, bet jau pēc divām dienām mierīgi zaudēt dāņiem, itāļiem... Nolans tā arī nesapratīs, kāpēc mēs pret nomināli stiprajiem spējam savākties, bet – pret sava līmeņa komandām nodrebam. Te gan jāatzīst – mēs paši arī bieži vien to nesaprotam.

3. Pilnīgi droši viņš var rēķināties ar savu palīgu atturību – runa būs par reizēm, kad treneru korpuss satiksies ar Lipmanu un spriedīs par dažādiem organizatoriskiem jautājumiem. Nav šaubu, ka ne Artis, ne Viktors neleks uz Kirova ecēšām, atdodot šo godu galvenajam... Jo palīgi pie Kirova galda ir bijuši un saprot, kurš šeit galvenais pavārs.

4. Viena no morāles kategorijām, ko ikkatrā intervijā pasvītro Latvijas izlases galvenais treneris – vecāki cilvēki ir jāciena, viņos jāieklausās, viņu padomi jāņem vērā. Tā ir laba lieta. Vienīgi, savā jaunajā amatā viņš tikai pēc kāda laika sapratīs, ka Kirovs Lipmans tomēr pieder citai ciltij, kas šādu indiāņu vecajo kultu bez problēmām izmanto... Turklāt, izmanto ar sev vien piestāvošo nekaunību un iedzimto šarmu.

5. Nolans pie Latvijas izlases nenokļuva gūstekņu apmaiņas ceļā – viņam apsolīja labu naudu. To viņš arī pelnījis, jo CV ir solīds un atbilstošs. Cita lieta, ka Kirovs būtībā ir ražošanas vides cilvēks. Tātad – ja viņš ir iedevis trenerim naudu, kas ir lielāka par savulaik Znarokam doto (ja būtu mazāka, Lipmans to sen būtu pateicis), tad pēc savas loģikas prasīs arī labāku rezultātu. Uzreiz, jau šajā pavasarī!

6. Interesants būs prēmiju jautājums, ko LHF prezidents savas valdīšanas laikā pats ar savām mazajām rociņām ir padarījis par izlases bubuli. Kādam komandas vārdā būs Kirovam jāpavaicā – cik mēs dabūsim, ja, piemēram, paliksim A grupā? Šajā visā noteikti netiks iejaukts Teds Nolans, jo kā teiktu Lipmans – es viņam tāpat daudz maksāju! Bet Nolans pilnīgi noteikti redzēs, ka kaut kas šajā sakarā pirms pasaules čempionāta notiek, sajūtoties diezgan neērti... Skaidrs, ka komandas prasības viņam neviens netulkos, bet emocijas tas kā allaž uzjundīs un treneris sapratīs, ka viņš... neko nav sapratis.

7. Nolans pēc mēneša apskaudīs Peku Rautakalio, jo soms savu pieticīgo gribēšanu no izlases bāzes komandas būs izspiedis. Tagad Teds atklās, ka divas reizes pavasarī neviena latviešu hokejista plinte nešauj... To nosaka cilvēka fizisko resursu slieksnis, kas mūsējiem ir tik liels, cik ir.

8. Ideja par Ivanāna iesaistīšanu izlasē ir viena no tām vēlmēm, ko laumiņa, Kirova izskatā, Nolanam piepildīs. Raitis nekad nav atteicis valstsvienībai. Cits stāsts būs par viņa devumu vai pielietojumu. Kauties viņam nevajag. Stāvēt vārtu priekšā, kad izspēlējam skaitlisko vairākumu – tas der, vienīgi, atliek tāds sīkums kā nopelnīt vairākumu... Znaroks ar Vītoliņu savulaik mēģināja Ivanānu iespēlēt – nekas tur jēdzīgs nesanāca. Nolanam var izdoties – nebūsim šajā ziņā pesimisti. Vienīgi, Raitis kā normāls profesionālis prasīs sevi apdrošināt, bet tad Teds uzzinās, ko par to visu domā Kirovs. Starp citu, apdrošināšana arī citu hokejistu sakarā atklās Nolanam vēl vienu nezināmo Latvijas hokeja izlases šķautni.

9. Nolans pie pusdienu kotletes uzzināja, ka Ozoliņš tomēr ir atvadījies no spēlēšanas izlasē pirms sešiem gadiem. Tagad viņš mēģina saprast, kāpēc Vasiļjevs nevar palīdzēt Latvijai, ja reiz pērn palīdzēja. Var nojaust, ka tā īsti līdz galam viņam neviens šajā valstī nav izskaidrojis Herberta dubultās pilsonības specifiku. Treneris šajā ziņā reāli mokās ar informācijas trūkumu...

10. Izlases pirmajā treniņā piedalījās viens vārtsargs, septiņi laukuma spēlētāji un trīs treneri. Visai drīz Nolans uzzinās, ka vēl vienam – proti, vārtsargu trenerim – pie komandas nav vieta. Jo kā teiktu Kirovs – mums jau tā tagad treneru ir vairāk kā spēlētāju... Medusmēnesis ir beidzies, tagad Teds izbaudīs laulības dzīves vienkāršotās ainiņas.

Ja kāda no augstāk minētajām desmit lietām nepiepildīsies, būs tikai labāk. Pagaidām gan viss rit pēc plāna, kā pieradis LHF prezidents. Viņš vada šo lietu un gan jau aizvedīs mūs visus, kur vajadzēs...

 +11 [+] [-]

, 2012-02-08 10:43, pirms 12 gadiem
Traks var palikt...

 +15 [+] [-]

, 2012-02-08 10:46, pirms 12 gadiem
Ceru, ka nepiepildīsies, un čaļi "izšaus divreiz vienā pavasarī" !

Būs labi!

 +13 [+] [-]

, 2012-02-08 10:50, pirms 12 gadiem
ceru ka Teds izturēs.

 +12 [+] [-]

, 2012-02-08 10:57, pirms 12 gadiem
Gribēju tikai palabot vienu lietu par Vasiļjevu, kur 3 priedēs maldās visi federācija, žurnālisti un paši hokejisti.
1. IIHF statūti pieļauj, ka Latvijas pilsonis Vasiļjevs iegūst Vācijas pilsonību, neskaitās ārzemnieks DEL un turpina spēlēt LV izlasē.
2. Visticamāk Vasiļjevs iegūstot Vācijas pilsonību nav atteicies no Latvijas pilsonības.
3. Latvijas normatīvie akti šobrīd neparedz iespēju, ka 2011. gadā cilvēks iegūstot citas valsts pilsonību varētu saglabāt LV pilsonību, taču kamēr PMLP šo cilvēku nav pieķērusi, ierosinājusi lietu tiesā un tiesa ar spriedumu nav viņam Latvijas pilsonību atņēmusi - viņš juridiski skaitās pilntiesīgs Latvijas pilsonis.

4. Tā kā Saeimā šobrīd tiek skatīti pilsonības likuma grozījumi, kas minimālajā versijā pieļautu dubultpilsonību vismaz ar Eiropas Savienības valsts pilsonību, šobrīd PMLP īpaši necenšās uzsākt jaunas tiesvedības par Latvijas pilsonības atņemšanu.

No 4 iepriekš minētajiem punktiem mēs varam izdarīt secinājumu, ka Vasiļjevs šobrīd ir tiesīgs pārstāvēt Latvijas hokeja izlasi.

  +6 [+] [-]

, 2012-02-08 11:01, pirms 12 gadiem
Nesaprotami, kas te tik smieklīgs vai ironisks. Pie šiem 10 baušļiem būtu jāpieraksta, ka tipisks latvietis, sev zināmā manierē no malas par visu kārtīgi izsmiesies un ironizējot līks paliks, bet pilnigi neko nedarīs, lai situāciju, kuru redz kā absurdu, tajā iekļuvušajam palīzētu atrisināt. Kaut vai tik daudz, lai treneris reāli nemocītos ar informācijas trūkumu..

 +22 [+] [-]

, 2012-02-08 11:24, pirms 12 gadiem
Nu tak, Armand, sazinies ar Nolanu un pastāsti to, ko Kira piepatur...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-08 11:32, pirms 12 gadiem
Es vispār īsti nesapratu, par ko ir stāsts, bet tā laikam ir mana problēma. Tomēr vienu gan es gribētu uzzināt: kur ir tā Rīgas Dinamo spēlētāju īstā problēma, ja viņi atsaka izlasei. Negribas ticēt, ka tas ir tikai vēl nenoslēgts jauns līgums.

  +8 [+] [-]

, 2012-02-08 11:55, pirms 12 gadiem
Mēs varētu savākt ļoti labu un spēcīgu izlasi izcīnīt medaļas čempī un nākamgad paši visi stāvēs rindā uz izlasi.. (mans sapnis )

  +1 [+] [-]

, 2012-02-08 12:04, pirms 12 gadiem
Minskai starp citu arī ir problēmas 4 spēlētāji aizbrauca Minskas Dinamo līdz uz emirātiem un atteicās no dalības 4 turnīrā, vēl 5 no izlase pamatsastāva ir traumēti, tā kā Heikilas plāni par kaujas sastāva testēšanu arī ir nedaudz izgāzušies.

 +11 [+] [-]

, 2012-02-08 12:17, pirms 12 gadiem
Varbūt tas pat ir labi, ka Teds Nolans daudz ko nezin.
Viņam būs pamats tās lietas ko viņš nezin veidot pēc sava prāta, kas reti notiek tajos gadijumos, ja cilvēks jau kaut kam ir sagatavojies un informēts.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-08 12:31, pirms 12 gadiem
zanessa rakstīja: Es vispār īsti nesapratu, par ko ir stāsts, bet tā laikam ir mana problēma. Tomēr vienu gan es gribētu uzzināt: kur ir tā Rīgas Dinamo spēlētāju īstā problēma, ja viņi atsaka izlasei. Negribas ticēt, ka tas ir tikai vēl nenoslēgts jauns līgums.
Es sapratu to,ka Tedis ir idiots.Viņam pat nepielec ,ka pēc klubu sezonas spēlētājiem ir traumas,līgumi un vispār, spēlēšana izlasē ir brīvprātīga.Cik saprotu viņam nav pieejams pat internets,kur paskatīties LV izlases pēdējo gadu rezultātus.Varbūt es kļūdos,bet no rakstītā man radās šāds priekšstats par Tedi.

  +8 [+] [-]

, 2012-02-08 13:05, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Varbūt tas pat ir labi, ka Teds Nolans daudz ko nezin.
Viņam būs pamats tās lietas ko viņš nezin veidot pēc sava prāta, kas reti notiek tajos gadijumos, ja cilvēks jau kaut kam ir sagatavojies un informēts.
tieši tā un pēc gadiem Kanadā Teds citiem stāstīs: "Bet Latvijā viņi dara tā ........". Visi apkārtējie pasmiesies un pasūtīs vel pa alus kausam.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-08 13:37, pirms 12 gadiem
Interesants ir fakts, ka Kirovs domā tikai par tagatni. Nolans izgāzīsies, viņu izglābt var tikai jauno puiku neapturamā vēlme sevi pierādīt, jo uzmanība izlasei būs maķenīt leilāka nekā ar Znaroku pie stūres arī no skautu puses.
Citādi, viena spēle, viena uzvara, saglabājam vietu...
LHF - Vnk nožēlojama...

  +3 [+] [-]

, 2012-02-08 14:01, pirms 12 gadiem
Saistībā par līgumu apdrošināšanu, prēmijām un nevēlēšanos spēlēt izlasē, man tas izskatās pēc kārtējās LV mediju dramatizēšanas, tieši tāpat kā pagājušo gadu. Saprotu, nauda jāpelna, bet izskatās, ka jau kārtējo reizi briest uzpūsts zilonis, galu galā neizbrauks pāris spēlētāji dēļ traumām, vai noguruma un pēcāk spēlējošie teiks, ka nevienu brīdi nav domājuši par nespēlēšanu izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-08 14:20, pirms 12 gadiem
labs 10 balles par rakstu pēc ilgāka laika atkal Puče nopelnījis

  +1 [+] [-]

, 2012-02-08 15:04, pirms 12 gadiem
Kirovs pērn izfukāja Ozo - par to arī šī Pučes lirika

     [+] [-]

, 2012-02-08 15:29, pirms 12 gadiem
Par ko te visi cepjas, armands uzcep savu pārdomu rakstu un visi ir burās.........
Pučem nagi niez uzrasktīt, ko neglaimojošu Kirovam. Pašu ozo atļāvās nokritizēt. Puče uzvedas kā Ozo labā roka, jādomā kas atlec vai ir atlecis Ja kāds atļaujas kritizēt ozo, tas automātiski klūst par Pučes nedraugu

  +3 [+] [-]

, 2012-02-08 15:54, pirms 12 gadiem
Īsts Pučes vaimanu gabals....tā jau ir, vaimanāt ir vislabāk un visvieglāk....

  +3 [+] [-]

, 2012-02-08 16:12, pirms 12 gadiem
Nekad nebiju domajis,ka to teikšu,bet saku to jau otro reizi!- Armand,jau apnika tas negatīvisms,gribas kautko citu!

  +3 [+] [-]

, 2012-02-08 17:15, pirms 12 gadiem
jā, punkts, ka daži nevarēs spēlēt dēļ traumām, daži dēļ jaunajiem kontraktiem, piesaukts nevietā . Nolans ir trenējis NHL klubu, un šīs lietas pārzin labāk par Armandu Puči. Pārējais - neredzu baigo problēmu. Neviens visu zināt nevar. Varbūt šī neziņa ir viņa pluss.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-08 20:31, pirms 12 gadiem
būs pietiekoši daudz,kas gribēs un varēs un nevajag iespringt uz saules nogurušajiem,dzemdēt gribošajiem ut.t.t

     [+] [-]

, 2012-02-09 15:43, pirms 12 gadiem
Nabaga Teds Idiots, neko nezin, Inidānis uz hokeja laukuma? nu gan Idiots, nejēga, neko nezin!
Manliekas, tik liels Idiots neko neuzzinās ne šopavasar ne arī, kad cāļus skaitīs!

     [+] [-]

, 2012-02-09 15:45, pirms 12 gadiem
Lai brauc tie, kas grib, lai atpūšās tie, kas grib! Tāpat labu līgumu var izkapāt arī ar labu spēli PČ!
P.S. neko jaunu nepateicu!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-10 18:03, pirms 12 gadiem
Kirovam ir IEDZIMTAIS ŠARMS??? Vai tik Armandam nav kāsis bijis aiz vaiga tad, kad šito aforismu rakstīja.

     [+] [-]

, 2012-02-11 10:32, pirms 12 gadiem
Pa lielam piekrītu tikai 1;2;5 domai.
Kapēc vārtusargu treneris nebūs? No SC intervijas varēja saprast, ka būs.
Liekas ka daži domā ka Lipmans Nolanu tiešām kkādā Indiāņu ciltī atradis, un viņš būtu pastulbs prātā..Protams, piekrītu, ka noteikti Aizokeāna cilvēks noteikti varētu domāt, ka lietas ir šeit pakārtotas tāpat kā tur, bet nevajag dramatizēt..
Vispār, ko Autors ar šo gribēja pateikt?kkāds kopsavilkums, morāle?
Lipmanu nost?a ko vietā?