Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kam pieder Dinamo krekls ar 23. numuru?

Kam pieder Dinamo krekls ar 23. numuru?
Juris Štāls ir izsaukts no Liepājas... Vai uz labu?

Foto:scentrs.com

Uz šo jautājumu liela daļa no jums atbildēs ar nelielu minstināšanos. Piedodami, jo domāju, ka arī komandas treneri un pat spēlētāji, ar pirmo mēģinājumu aizšaus garām, vai – vismaz uz mirkli aizdomāsies. Juris Štāls. Kas? Juris Štāls...

Nezinu, vai tas pilnmēness iespaidā, kas šajās dienās pa pakrēsli, kurina Šuplera pirtiņu, vai kāds numerologs atkal ir iztramdīts no janvāra sākumā sniegotā miera, bet Dinamo vadība ir nolēmusi mesties galvu reibinošā eksperimentā. Šoreiz slovāki nav iesaistīti, ja neskaita, protams, komandas galveno treneri. Pašreizējie notikumi KHL čempionātā spiež Šupleru ar katru nākamo spēli pie ledus un tādās reizēs var sagaidīt reveransus, kuri vidējam līdzjutējam atgādina sapni vasaras naktī vai sliktākajā gadījumā - murgus. Nav svarīgi, kā šo rindu autors nonāca līdz tālāk izklāstītajām vīzijām – to var saukt arī par okultismu... Vārds okults radies no latīņu occultus (slepens,apslēpts), balstoties uz "slepenajām zināšanām" vai "apslēptām zināšanām" un bieži nozīmē "zināšanas par pārdabisko" un parasti attiecas uz mistiskām mācībām. Juris Štāls Dinamo sastāvā – piekritīsies, tas mazliet līdzinās mistikai vai kaut kam pārdabiskam. Bet – tā stunda nāk!

Zināms, ka Dinamo vadība pēc zaudējuma Lokomotīvei visai nopietni apspriedusi tālākās darbības ar virknējumiem. Droši vien Jūlis atvēra muti, ka viņš labprāt gribētu pastiprināt sastāvu ar kādu viņam vien zināmu slovāku, taču kolēģu laipnie skatieni vispirms cienījamo metru sabaidīja, bet pēc tam viņš pats savus vārdus ātri paņēma atpakaļ, viegli piesarkdams. Nav skaidrs, kā pie sarunu galda – bet šobrīd izbraukumā treneru korpusam pievienojies arī menedžeris Sējējs – nonāca līdz Jura Štāla kandidatūrai, kas šajā sezonā strādā Dinamo pieliekamajā par nevienam nevajadzīgu krāmu, taču kāds viņu pieminēja. Tad runas vēlās tālāk un vārds pa vārdam, tika nolemts – Juris tomēr nav tik slikts, lai viņu galīgi aizmirstu. Raug, arī pēdējā mēneša spēles Liepājā parādīja, ka uzbrucējs varbūt ir nokāris degunu Dinamo sakarā, taču nūju joprojām tur gana stingri. Turklāt, nebūtu jau arī ko zaudēt. Kaut kas ir jāmaina, ja vēlamies sezonu pagarināt vismaz par play off pirmās kārtas tiesu. Ja Štālu galīgi liek mierā, tad vēl var kāds no akcionāriem pavaicāt – eu, veči, a ko mums tas Štāls bija vajadzīgs, ka jūs viņam pat iespēju nedevāt? Atbildes būtu neveiklas...

Juris jau ir Rīgā, viņš gaida svētdienas treniņu, lai saprastu – ko treneri ir izpīpējuši. Griežot nakts melnumā šķīvīti – tas jau ir cits rituāls – redzēju šādus garus. Nodomāts veidot maiņu, kurā vienā malā spēlētu Troters, otrā Štāls, bet, pa vidu – Hartigans. Tāda tipiska Amerikas fārmklubu trieciendūre. Vai tur kaut kas sanāks – nav ne jausmas. Bet, domājams, večiem motivācija netrūkst. Meistarībai arī vajadzētu pietikt. Hartigans būs atguvies no savainojuma un gatavs no jauna izsprāgt, Štāls vispār droši vien tagad slidas nenovilks līdz pirmdienas vakaram, kad viņu izsauks jau uz lielā ledus, bet Troters – šķiet, viņš jau ir apradis, ka tiek mētāts pa virknējumiem. Tā kā – piecietīs... Kad šķīvītis pagriezās uz otru pusi, ieraudzīju, ka Sprukts atkal būs kopā ar Dārziņu un Miķeli, bet Meiju nodomāts sūtīt uz... Liepāju. Nav zināms, vai Petrovickis turpinās meklēt gāzes pedāli maiņā pie Ņiživija un Surovija, bet – vai tur vēl ir citi varianti? Džeriņu (vai Karamnovu) jau viņi tiem diviem pēdējiem pa vidu neliks, tad jau drīzāk Andris būs starp Karsumu un Ankipānu. Lūk, tādi pagriezieni un virāžas!

Protams, augstāk aprakstītais plāns var palikt Šuplera kabatas lakatiņā, ja Dinamo uzvarēs sestdien Atlant. Jo zināms, ka slovāku speciālists nemīl mainīti uzvarētāju sastāvu. Taču Štāla klātbūtnei vismaz treniņprocesā un ģērbtuvē viņš ir piekritis. Ja vēl pieliek klāt jau pieminēto pilnmēnesi un to, ka J(ura) Š(tāla) iniciāļi pilnībā sakrīt ar J(ūliusa) Š(uplera) maģiskajiem burtiem – pavej, būs vēl kāds vecajam vīram iestāstījis leģendu. Sak (šeit fonā skan dobja balss), tavas lietas komandā mainīsies uz labu, ja tu sev blakus noliksi spēlētāju, kura spēles krekla numurs ir ar divciparu skaitli un skaitļu rindā abi cipari seko viens otram. Un vēl – meklē noslēpumu iniciāļos... Tas, ka burtam Š ir skaidra loma Dinamo panākumos, to treneris jau zina no iepriekšējiem gadiem... Šādā garā burdamies, mēs piedzīvosim vienu no interesantākajiem janvāriem Dinamo jaunlaiku vēsturē. Komandai play off jau ir sācies tagad – katra spēle kā pēdējā. Tostarp, vēlos ieviest vienu precizējumu, ko iepriekšējos gara darbos biju kļūdaini saputrojis: KHL spēlētāju maiņas šajā sezonā var notikt līdz 31. janvārim. Savukārt, ja kādu spēlētāju komanda galīgi negrib paturēt, tad to var atbrīvot ar daļēju kompensāciju līdz 15. janvārim. Pēc šī datuma jau ratā triekšana klubam izmaksās pēc pilnas programmas – bez atlaidēm... Nav gan zināms, vai Sējējs kādam uzteiks darbu, taču to, ka viņš līdz pat janvāra beigām vandīsies pa brīvo spēlētāju tirgu – par to gan varam būt droši.

 +13 [+] [-]

, 2011-01-08 12:59, pirms 13 gadiem
Kad skatos Liepājā spēles, man patīk kā viņš spēlē, labāk nekā citi leģionāri. Domāju RD viņu vajag laist laukumāa!

  +7 [+] [-]

, 2011-01-08 13:02, pirms 13 gadiem
+1
Slēpts komentārs: Rexis95
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-01-08 13:07, pirms 13 gadiem
Šuplis savā stilā - lēmumus mētā kā histēriska baletdejotāja kājas. Ceturtā maiņa Bukarts - Karamnovs - Podziņš kritīs ārā, mača beigās atkal būs jārullē ar trijām maiņām, bet spēciņš izskatās, ka sāk aptrūkt. Ja sezonas sākumā fizuhā mūsējie bija monstri, tad tagad tādas pelēcības, kājas pavilkt var, bet ar prātu reizēm negrib. Ātruma nav ne kustībās, ne piespēlēs, tāpēc jau met vidēji vienu ripu spēlē.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-08 13:08, pirms 13 gadiem
Armand, diez vai Bukatram, Karamnovam un Podziņam tiks ceturtās maiņas status, ja spēlēs visas ČETRAS augstāk pieminētās. Bet Štāls tik tiešām uz Baltkrievijas fona izskatās pārliecinoši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-01-08 13:16, pirms 13 gadiem
Nebūtu slikta maiņa Troters-Hartigans-Štāls, un tad mums būtu četras ļoti līdzvērtīgas maiņas vēl arī:
Miķelis-Sprukts-Dārziņš
Ankipāns-Džeriņš-Karsums
Surovijs-Karamnovs(visticamāk)-Ņiživijs
Vienīgais Bukarts, Meija un Podziņš malā, bet Meija varētu uzspēlēt Liepājā, kas manuprāt nav sliktāk kā sēdēt uz soliņa Dinamo. Bukarts varētu pamainīt kādu ja būtu kāds savainojums, bet Podziņam labāk spēlēt Rīgā, jo Dinamo viņš atsēž savu lomu būdams jaunais.

     [+] [-]

, 2011-01-08 13:18, pirms 13 gadiem
Lai Jurim veicas.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-08 13:27, pirms 13 gadiem
Tfu b*** Petrovicki aizmirsu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-01-08 14:01, pirms 13 gadiem
+ Autoram par to kā tika pasniegts šis raksts.

1. Trotters-Hartigans-Štāls - sakiet ko gribat bet kad izlasiju man skudriņas noskrēja pa muguru un domāju ka šie puiši uz ledus varētu izskatīties diezgan iespaidīgi!

2. Ceru Štāls pierādīs Šupleram, ka var spēlēt KHL līmenī, jo manās un arī daudzās citās acīs viņš jau sen būtu sastāvā.

3. Tad jau sanāks ka mums atkal būs 4 maiņas kuras nebūs zemē metamas. + par to!!!

4. Beidzamais ceru, ka puiši ieliks zāģi Znarokam.

Protams, tas ir tikai mans viedoklis un līdz Znarokam vēl jāizdzīvo, BET pirms tam vēlu puišiem veiksmi šodienies spēlē.

  +5 [+] [-]

, 2011-01-08 14:08, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka Pareizticīgo Ziemassvētku brīnumi turpinās! Sākās viņi ar krievu uzvaru U-20 čempī, tagad turpināsies ar Štāla parādīšanos RD sastāvā.... Sen jau Jurim bija laiks dot iespēju!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-08 14:29, pirms 13 gadiem
Eat My Shorts rakstīja: Tfu b*** Petrovicki aizmirsu.
nevaig arī viņu..

  -1 [+] [-]

, 2011-01-08 14:32, pirms 13 gadiem
nezinu kas tie par pastiprinājumiem...jātrenējas nopietnāk un mērķi jāstāda krietni augstāki. Kāds tur prieks skatīties uz tabulas lejas galu un to kā čaļi vienaldzīgi pelna savu kapeiciņu. negribās būt lūzeru līdzjutējam

     [+] [-]

, 2011-01-08 14:32, pirms 13 gadiem
Redzēs ko šodien Trottera maiņa parādīs, bet par Štālu patīkami, visādi citādi atkal tiek raustīts Trotterts.

     [+] [-]

, 2011-01-08 14:47, pirms 13 gadiem
Man jau šādi maiņu virknējumi patiktu, bet vai tādas domas būs arī Šupleram to nez vai varētu pateikt Latvijas zīlnieku izlase .

  +3 [+] [-]

, 2011-01-08 14:56, pirms 13 gadiem
Šūpim derētu tādas maiņas (pēc manām domām):

Uzbrucēji:
1. maiņa. M. Rēdlihs-Sprukts-Dārziņš (Dārziņš & Co tiešām veido triecienmaiņu, kas nes arī neizpaliekamu rezultātu)
2. maiņa. Niživijs-Surovijs-Karsums (Surovijs var labi spēlēt arī centrā, jo pašlaik Petro nav ieroču pienesējs, un Karsumam vajag lielāku spēles laiku, tikai tad zvērs var izdarīt ļoti daudz)
3. maiņa. Troters-Hartigans-Štāls (laba maiņa, jo Štāls ir lietas koks, kas ir jāizmanto nevis jāsūta uz LM)
4. maiņa. Bukarts-Petrovickis-Ankipāns (pa zemu priekš Ankī, bet šoreiz jāspēlē uz punktiem, lai tiktu play-off, tas būtu svarīgākais arī viņu maiņu partneriem, jo Ankī ir labs "melnā darba darītājs", bet Petro ir jāatgūst sportisko formu, kas nav izdevīgi turēt viņu 1. maiņā, jo spēles ir atlikušas tikai 14(!).

Aizsargi:
1. pāris. Ozoliņš-Cibuļskis (nav labāku aizsargu pāru, "Dinamo" ir grūti iedomāties bez Ozo, tāpat Cibuļskis labi šauj no zilās līnijas, kas pagaidām citiem nav iekšās)
2. pāris. Kr. Rēdlihs-Reķis (Krišs var labi pieslēgties uzbrukumam, tāpat arī Reķis, kas var arī spēlēt izteiktu aizsardzības hokeju)
3. pāris. Sotnieks-Galviņš (Soča labi spēlē aizsardzībā, bet Galva pagaidām klusē pie vārtu ailītes, iespējams, ka Galviņš atvērsies drīz, tad viņu var celt arī augstāk)

Rezerves:
Uzbrucēji: Džeriņs, Karamnovs, Meija, Podziņš (Vislabāk pašreiz izkatās Džeriņš un Meija, bet abi vēl nelīdz galam neprot izmantot savas iespējas)

Aizsargi: Andersons, Laviņš, J. Rēdlihs (Rodžers ir pelnījis spēlēt, bet no aizsargiem ir no kā izvēlēties, šķiet, Šūpim vajadzēs izmantot arī rotācijas, kas ļaus spēlēt arī citiem aizsargiem, jo aizsargi tik tiešām ir labi un daudz.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-08 15:04, pirms 13 gadiem
Ņiživijs Petrovickis Surovijs
Redlihs Sprukts Dārziņš
Karsums Džeriņš Ankipāns
Troters Hartigans Štāls

Ja pienemam, ka 3.mainjai bus galvenais uzdevuma apturet pretinieku 1.mainju, nevis pashiem gut vartus(zhel tikai Karsuma), tad vajag nomainit tikai Petrovicki, ko Sejejs ari citigi mekle un vajadzetu visam butu ok.
Bet nepiekritu raimondse teiktajam, jo ir jasamierinas ar to, ka mes esam tik zemu, un japriecajas, kaa musu chalji spelee! Ja jau vins ir tik gudrs, tad lai pasaka, kur tad Dinamo njemt to naudu, lai noturetu kaut to pashu Hosinju vai musu Edzu?!

     [+] [-]

, 2011-01-08 15:30, pirms 13 gadiem
girtssss rakstīja: Ņiživijs Petrovickis Surovijs
Redlihs Sprukts Dārziņš
Karsums Džeriņš Ankipāns
Troters Hartigans Štāls

Ja pienemam, ka 3.mainjai bus galvenais uzdevuma apturet pretinieku 1.mainju, nevis pashiem gut vartus(zhel tikai Karsuma), tad vajag nomainit tikai Petrovicki, ko Sejejs ari citigi mekle un vajadzetu visam butu ok.
Bet nepiekritu raimondse teiktajam, jo ir jasamierinas ar to, ka mes esam tik zemu, un japriecajas, kaa musu chalji spelee! Ja jau vins ir tik gudrs, tad lai pasaka, kur tad Dinamo njemt to naudu, lai noturetu kaut to pashu Hosinju vai musu Edzu?!
pipukssssssssssssssss

     [+] [-]

, 2011-01-08 15:59, pirms 13 gadiem
Lai tik piepildas vis tas ko raksti, butu labi, jo Šupis ir Šupis.

     [+] [-]

, 2011-01-08 16:15, pirms 13 gadiem
Labas ziņas - Jura sakarā Šuplers vairs ne ar ko neriskē, jo viņu tāpat sūtīs pensijā pēc šīs sezonas, jo vienu gadu par ilgu jau ir RD. Labprāt Bukartu apmainītu pret Pertovicki, jo var redzēt, ka pendža nevelk, bet to nevar, jo nesakrīt pozīcijas. Karamnovs un Podziņš - lai paspēlē HK Rīga un pakrāj pieredzi. Krišjānis - sorry, bet lai atgūst spēles garšu Liepāja, ja Namejs ņem viņu pretīm

  -2 [+] [-]

, 2011-01-08 21:20, pirms 13 gadiem
vajag steidziiigi papildiinaat sastavu, un padziiit suroviiju un petrovicki! surooviju protams vairaak uz padziishanu, shii nav vinja sezona!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-08 23:02, pirms 13 gadiem
Paldies Dievam.
Lai Jurim veicās tālākās gaitās, bet bija jau piegriezusies šī RD fanu raudāšana.
Gan jau LM bez viņa iztiks.

     [+] [-]

, 2011-01-09 00:02, pirms 13 gadiem
Ļoti interesanta maiņa, kas izskatās iespaidīga. Domāju retais, kaut ko tādu izdomātu no parastiem SC lietotājiem. Ābols jau solīja maiņas. Gaidīsim ar nepacietību. Petro īsti nav kur sūtīt. No citas puses, ja viņš ap 10 spēļu laiku atgūst formu,tad ja tiekam play-off viņš varētu būt noderīgs.
Labs nāk ar gaidīšanu. Skat, kas notiek ar Značoku&Co. Šī masveida Šuplera nomētāšana ir normāla parādība protams, bet tracinoša. Tas, ka viņam ir savi mīluļi ir skaidrs, bet KAM NAV?

     [+] [-]

, 2011-01-09 10:03, pirms 13 gadiem
Un kapēc atkal Trotters jāmēta?Ar kuru galu tas Šupis domā?Pēdējās 2spēles viņa maiņa spridzina,nē,atkal jāizjauc...

     [+] [-]

, 2011-01-09 12:21, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Paldies Dievam.
Lai Jurim veicās tālākās gaitās, bet bija jau piegriezusies šī RD fanu raudāšana.
Gan jau LM bez viņa iztiks.
Jums "pa barteri" tiks Meija... Priekš BAČ līmeņa pieļauju, ka pat ļoti neslikts kadrs!

     [+] [-]

, 2011-01-09 19:25, pirms 13 gadiem
Sen jau bija laiks ! Tikai žēl, veselais saprāts Š&S atgriezās tikai tad, kad komanda tikai viena punkta attālumā no 9 vietas !