Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Izlase un izloze - sapņu un murgu scenārijs

Izlase un izloze - sapņu un murgu scenārijs
Vai pēc izlozes latviešiem būs iespēja pasmaidīt?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kāda nākamā gada augustā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izskatīsies Latvijas izlase, pagaidām varam tikai zīlēt, taču skaidrs, ka bez veiksmes izlozē būs grūti arī šoreiz. Groziņvakars notiks nākamo sestdien, bet aizvakar uzzinājām, ka mūsējie novērtēti favorītu trijniekā jeb pirmajā grozā. Kurus pretiniekus vajadzētu lūgt Fortūnai?

Lai arī cik rūgta, uzvara pār Vāciju latviešiem dod iespēju atrasties virs pārējām pagājušā rudens apakšgrupu neveiksminiecēm, kas zaudēja visos mačos, un ieņemt pēdējo vakanci "Euroasket 2011" izlozes pirmajā grozā. Atgādinājumam - tie izskatās šādi:

1. grozs: Polija, Maķedonija, Latvija
2. grozs: Izraēla, Lielbritānija, Bulgārija
3. grozs: Beļģija, Bosnija, Somija
4. grozs: Itālija, Portugāle, Ungārija
5. grozs: Ukraina, Melnkalne, Gruzija

Kuras no komandām labprātāk gribētos redzēt mūsu grupā - tas vispirms būtu jautājums izlases galvenajam trenerim, taču tāda mums nav un līdz izlozei arī nebūs. Neko darīt - jo brīvākas rokas parotaļāties pašiem ar savām subjektīvām versijām par to, kāds varētu izskatīties ceļš vai bezceļš uz Lietuvu.

Labākais variants

1. Latvija
2. Izraēla
Finālturnīros Latvijas izlases kaprači, bet kvalifikācijā parasti spēlē diezgan blāvi (biežāk esam vinnējuši). Atlases turnīros parasti nav spējīga izveidot komandu, kuras potenciāls atbilstu atsevišķiem uzvārdiem, turklāt šobrīd Izraēlas basketbols pārdzīvo kritumu, bet izlases sastāvs - paaudžu maiņu.
3. Somija
Trešajā grozā diezgan līdzvērtīgas, taču dažādas komandas, un starp tām Somija varētu būt parocīgākais pretinieks - gan mentalitātes, gan komandas klases ziņā. Protams, tādi veči kā Mottola, Ranniko, jaunais Koponens, prasītu augstu disciplīnu aizsardzībā, taču var spēlēt, un var spēlēt par uzvaru.
4. Ungārija
Roberta Gujāša, kas varētu mums atkal samest 20 punktus puslaikā ar pusāķiem no sešmetru līnijas, izlasē vairs nav. Nemets, protams, ir meistars, taču starp ceturtā groza komandām - izlase, kas latviešiem radītu vismazākos kompleksus.
5. Ukraina
Nav nemaz pēdējais grozs tik vienkāršs un caurstaigājams kā varētru domāt, un mazākais iespējamais ļaunums - ukraiņi, kas šo gadu tūkstoti uzsāka ar trim Eiropas čempionātiem pēc kārtas. Pērn gan nebija tālu no izkrišanas uz B divīziju.
Izredzes uzreiz kvalificēties: 50%

Sliktākais variants

1. Latvija
2. Lielbritānija
Izlase ar Eiropā visstraujāko izaugsmes līkni, un nav šaubu, ka tā neapsīks vismaz vēl trīs gadus - līdz Londonas olimpiādei. Čempionātā netika ārā no grupas, taču - no kādas grupas! Spāņi, serbi, slovēņi - visi pēc tam spēlēja pusfinālā. Ar slovēņiem punkts punktā 30 minūtes, pret spāņiem vadībā vēl 36... Turklāt tas bez Denga un Gordona. Draudīgs potenciāls.
3.Bosnija
Solīda komanda no dienvidslāvu basketbola skolas, sastāva kodols spēlē augstākā līmeņa klubos un līgās (latviešiem varbūt zināmākie - Varda un Bajramovičs, kas nesen spēlēja Kauņā un Viļņā, Blūma komandas biedrs Markota, Teletovičs no "Caja Laboral" u.c.). Neaprēķināma komanda, kas vienmēr ir uz finālturnīra robežas.
4.Itālija
Var jau papriecāties par šīs basketbola lielvaras ieilgušo kārpīšanos pa dubļiem, taču lai paceļ roku tas, kurš šobrīd grib pārbaudīt mūsu veiksmi un uzspēlēt ar itāļiem... Skaidrs, ka šobrīd šī izlase neatrodas tur, kur tai būtu jāatrodas, un tikpat skaidrs - kaut kad tam pienāks gals. Joprojām starp turnīra favorītēm pat no ceturtā groza.
5. Melnkalne
Tas pats kā savulaik Čehijai un Slovākijai hokejā - Melnkalne nodalījās no Serbijas, kā vājākā bija spiesta sākt no pašas apakšas, taču uzreiz pierāda, ka objektīvi tās vieta ir citur. Desmit spēles, desmit uzvaras ar vidēji vairāk nekā 20 punktu starpību, tostarp ar mums zināmo Zviedriju izšķirošajās pārspēlēs - plus 20 un plus 16.
Izredzes uzreiz kvalificēties: 10%

     [+] [-]

, 2010-01-08 11:38, pirms 15 gadiem
Nu jā.. diez kas būs ar mūsu izlasi bez centriem...

  -1 [+] [-]

, 2010-01-08 11:39, pirms 15 gadiem
Tie procenti ir doti uz kāda pamata? Mēs iedomājamies izlasi ar pagājusā gada sastāvu?
Diezgan optimistiskas prognozēs man šķietet, pat pārāk...

     [+] [-]

, 2010-01-08 11:59, pirms 15 gadiem
apmeram tas pats bij rakstits ari komentaros pie raksta par grozu sastaviem. nekas ipass nav pateikts.

  -3 [+] [-]

, 2010-01-08 12:27, pirms 15 gadiem
Es domāju ka šoreiz izlases galvenais uzdevums būs saglabāt vietu A divizijā un vienīgi ļoti lielas veiksmes gadijumā cerēt uz ko vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 12:59, pirms 15 gadiem
Interesantaak buutu paziileet par to kaads buus izlases sastaavs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-08 13:15, pirms 15 gadiem
Skirmants, Zakis nu vecīt kas tie pa centriem, skirmants vienkarsi vājš, Zaķis mūžam perspektīvais, kas vēlarvien kārpas pa Ventspils soliņu!

Grafs varbūt jā, moska Freimanis ACB bus satrenējies, Bērzs lai kads i.di.ts būtu ir labāks!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 13:34, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kā bez centriem?
Skirmants, Grafs, Zaķis.
Zaķis gadījumā ventspilī nespēlē kā 4.?

     [+] [-]

, 2010-01-08 13:45, pirms 15 gadiem
Pietrūka vidējā ticamā varianta, turklāt kā aprēķināti tie procenti man nav skaidrs.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-08 14:22, pirms 15 gadiem
Man gan liekas, ka Beļģija būtu labāks variants par somiem. Somi tomēr pēdējā laikā rāda ļoti atzīstamu sniegumu, no kura nav jākaunās. Savukārt, no Bosnijas es gan nebaidītos ar visu Barjamoviču, Vardu vai Ikoniču priekšgalā. Vēl gan viņiem ir arī Domerkants, bet tas jau būtu cits stāsts.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 14:22, pirms 15 gadiem
noteikti negribētos gruzīnus pretī...
beļģi vēl vasarā līdzīgi sitās ar Franciju (tiesa, vienu no divām spēlēm)

     [+] [-]

, 2010-01-08 14:52, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Pietrūka vidējā ticamā varianta, turklāt kā aprēķināti tie procenti man nav skaidrs.
1. Patiešām nespēju iztēloties, kā pirms aklās izlozes iespējams sastādīt "vidējo ticamāko" variantu. Labprāt uzklausīšu priekšlikumus. Ja izloze ir godīga, iespējas iegūt pretiniekos jebkuru no komandām ir 33,3%. Vairāk vai mazāk ticamo nav, vismaz pēc teorijas.

2. Nekas nav rēķināts. Tā vienkārši ir prognoze, kas balstās uz pieņēmumu - ar vienu grupu izredzes 50/50 (ne augstāk), ar otru - 1 no 10.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:49, pirms 15 gadiem
Ingmārs Jurisons rakstīja: 1. Patiešām nespēju iztēloties, kā pirms aklās izlozes iespējams sastādīt "vidējo ticamāko" variantu. Labprāt uzklausīšu priekšlikumus. Ja izloze ir godīga, iespējas iegūt pretiniekos jebkuru no komandām ir 33,3%. Vairāk vai mazāk ticamo nav, vismaz pēc teorijas.

2. Nekas nav rēķināts. Tā vienkārši ir prognoze, kas balstās uz pieņēmumu - ar vienu grupu izredzes 50/50 (ne augstāk), ar otru - 1 no 10.
1) 3 + 1 = 4, ja vidējais aritmētiskais būtu 2, tātad paņemam izlašu rangu, paskatamies, kura izlase, kurā grozā ir pa vidu un to arī pieņemam par vidējo ticamo variantu

2) Man vienkārši nekad nav patikuši procenti. It sevišķi, ja tas nekur nav balstīts.

     [+] [-]

, 2010-01-09 00:01, pirms 15 gadiem
Bulgārija, Beļģija, Portugāle, Gruzija - vidējais variants gatavs. Tiesa rangs maigi izskaties dīvains - ne Beļģija, ne Ungārija, ne Gruzija tajā nav sastopama. Labi, es saprotu, ka viņām ir nulle punktu, bet pieminēt gan varēja.

     [+] [-]

, 2010-01-09 00:04, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: 1) 3 + 1 = 4, ja vidējais aritmētiskais būtu 2, tātad paņemam izlašu rangu, paskatamies, kura izlase, kurā grozā ir pa vidu un to arī pieņemam par vidējo ticamo variantu

2) Man vienkārši nekad nav patikuši procenti. It sevišķi, ja tas nekur nav balstīts.
1. Un to pašu izdara Polija un Maķedonija... Bet tabula augšā ir ranga secībā, ja kas - var rēķināt.
2. Gaumes lieta