Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ja EURO 2012 finālturnīrs sāktos rīt...

Ja EURO 2012 finālturnīrs sāktos rīt...
Spāņu uzbrucējs Dāvids Vilja noteikti pacentīsies, lai tieši viņš būtu rezultatīvākais otrajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Ilgi gaidītā EURO 2012 izloze jau aiz muguras, tāpēc finālturnīra gaidīšanas procesā sācies pēdējais - interesantākais - posms. Cik spēcīgas būs izlases un kas tajās spēlēs, uzzināsim vasarā, tāpēc uz to, kādi ir spēku samēri grupās, paskatīsimies šās dienas acīm. Raugi, kuri būtu favorīti un kuri pastarīši, ja finālturnīrs sāktos jau rīt.

A grupa: Polija, Grieķija, Krievija, Čehija.
Polija. Gribēšana šobrīd ir lielāka par varēšanu. Lai arī ir vairāki futbolisti, kuri jau likuši pievērst sev uzmanību arī kādā no TOP līgām (Vojcehs Ščesnijs, Ludoviks Obranjaks, Roberts Levandovskis), viņi vēl ir patālu līdz tāda kalibra futbolistiem, kuri spētu izšķirt mača likteni tik augstas raudzes sacensībās kā EURO finālturnīrs. Motivācija - jā, tās gan netrūks.
Grieķija. Pašreizējais modelis nav tik spēcīgs kā 2004. gadā, tāpēc diezin vai uz karstām pēdējam grieķi ir gatavi panākumu atkārtot. Taču sastāvs ir ļoti pieredzējis un labi saspēlēts, uzkrāta finālturnīru pieredze. Turklāt pēc iekšējiem kašķiem un pēc tam sekojošās attīrīšanās komanda šķiet saliedētāka. Stabilitāte ir tas, kas raksturo šo sastāvu.
Krievija. "Uz papīra" varētu šķist, ka šobrīd ir galvenā pretendente uz pirmo vietu grupā, bet, ja EURO tiešām būtu šā brīža fons, es pieļautu lielu varbūtību, ka krievi varētu palikt ar garu degumu. Kāpēc? Jo komanda balstās uz Krievijā spēlējošiem futbolistiem, bet tur, kā mēs zinām, notiek pārejas process premjerlīgas izspēles sistēmā. Raugi, futbolistiem aiz muguras jau ir 32 spēles. "Klasiskā" izpratnē tā ir teju vai visa sezona, kas nozīmē nogurumu, mikrotraumas un tamlīdzīgi. Vienkārši sakot, vīri, spēlējot kopš marta, futbolu jau ir mazliet atēdušies un vēl vienam mēneša maratonam varētu arī nebūt gatavi. Turklāt ēna pats sev šobrīd ir viens no līderiem Andrejs Aršavins, bet vārtos nevarētu palīdzēt savainotais Igors Akinfejevs.
Čehija. Čehi mocījās, lai izcīnītu otro vietu grupā, un tas mani diezin ko nepārliecina, taču teicams vārtos ir Londonas "Chelsea" vārtsargs Petrs Čehs - šobrīd viens no labākajiem Eiropā, un tas mani pārliecina...
Rangs: 1.Grieķija, 2.Čehija, 3.Polija, 4.Krievija, (prognoze, kā komandas varētu sarindotos grupā, ja finālturnīrs sāktos rīt...).

B grupa: Nīderlande, Dānija, Vācija, Portugāle.
Nīderlande. Finālturnīrs būtu jāsāk bez šobrīd savainotā pussarga Veslija Sneidera, kurš bija atslēgas figūra sekmīgajā Pasaules kausa izcīņā DĀR. Atrastu arī citus trūkumus - vēl viens centra pussargs Naidžels de Jongs spiests ievērojami dalīt spēles laiku "Manchester City". Toties ir lieliski snaiperi - Klāss Jans Huntelārs un Robins van Persijs. Holandiešiem rezerves ir bijušas vienmēr.
Dānija. Labi aizvadīja kvalifikācijas turnīru, grupā aiz sevi atstājot Portugāli. Uz to arī varētu balstīt pārliecību, ka turnīrs šādu grandu pulkā nav tikai piedalīšanās pēc... Dāņiem, protams, nav tik spilgtu zvaigžņu kā konkurentiem, toties sastāvs ir sabalansēts ar meistaru Tomasu Sorensenu vārtos. Kamēr grandi vairāk skatīsies viens uz otru, dāņi varētu arī iekost.
Vācija. Spēcīga un ar iespaidīgu potenciālu. Pirmajā mačā droši vien vēl nevarētu palīdzēt no savainojuma atlabstošais pussargs Bastians Šveinšteigers, taču ir, kas viņu varētu aizstāt. Ja treneris Joahims Lēvs trāpītu ar "pareizo" aizsardzības kvartetu, vācu "mašīna" atkal brauktu neatskatīdamās.
Portugāle. Spēlē skaisti un rezultatīvi, bet aizsardzība... Tā ir portugāļu lielākais klupšanas akmens. Bez savainotā Rikardu Karvalju tā izskatās vēl nedrošāka. Uz iespaidīgo uzbrukumu paļauties nevar, jo pretī stāsies komandas, kas prot aizsargāties.
Rangs: 1.Vācija, 2.Nīderlande, 3.Dānija, 4.Portugāle.

C grupa: Spānija, Itālija, Īrija, Horvātija.
Spānija. Iepriekšējās pārbaudes spēlēs nespēja uzvarēt Itāliju (1:2), Angliju (0:1) un Kostariku (2:2), kas veicinājis runas par lejupslīdes sākšanos. Taču drīzāk tas ir nekas vairāk kā dzirkstelītes trūkums. Ar meistarību spāņiem viss joprojām ir vislabākajā kārtībā, un nav jāšaubās, ka viņi ir favorīti.
Itālija. Veselības likstu dēļ nepalīdzētu kvalifikācijas cikla rezultatīvākais spēlētājs komandā Antonio Kasano, un var tikai minēt, cik liels zaudējums tas izrādītos izlases uzbrukumam, ja laukumā būtu jāiet jau rīt. Jā, ir arī citi vīri ar vārdu - Džuzepe Rosi vai Mario Balotelli, taču līdz snaiperu reputācijai izlasē viņiem vēl ir jāaug.
Īrija. Ir labs treneris Džovanni Trapatoni un līderis laukumā - uzbrucējs Robijs Kīns, taču baidos, ka ar šiem vīriem būtu par "īsu", lai aizķertos cīņā par otro vietu grupā. Diezin vai palīdzētu arī emocionālais pacēlums, ko futbolisti bauda šobrīd neilgi pēc kvalificēšanās.
Horvātija. Centrālā figūra komandā šobrīd ir Tottenham Hotspur" līderis Luka Modričs, ap kuru izveidota laba komanda. Simpatizē prasme labi izmantot savas izdevības, par ko mēs pārliecinājāmies arī Rīgā... Tieši tas, ko vajadzēs finālturnīrā. Mīnuss - Minhenē maz spēļu prakses uzbrucējam Ivica Oličam, taču lieliskā vārtu gūšanas oža nekur jau nav pazudusi.
Rangs: 1.Spānija, 2.Horvātija, 3.Itālija, 4.Īrija.

D grupa: Ukraina, Zviedrija, Francija, Anglija.
Ukraina. Eiropas čempionāta finālturnīra debitanti. Mājas sienas gan palīdzēs, gan spiedīs uz nervu galiem. Ukrainas čempionāta latiņa nav peļama, bet pretī tomēr stāsies vīri, kam spēlēšana visaugstākajā līmenī ir ikdiena. Turklāt abiem Ukrainas flagmaņiem "Shakhtar" un "Dynamo", kur izlase smeļas lielākos spēlētāju resursus, šobrīd ne pārāk sekmējās uz Eiropas klubu skatuves.
Zviedrija. Šobrīd bezzobaina, bez zīmējuma. Ar snaipera Zlatana Ibrahimoviča atrašanos laukumā vien šīs problēmas neatrisināt. Vairākām atslēgas figūrām iepriekšējos finālturnīros jau liek par sevi manīt gadu slieksnis. Pietrūkst jaunu talantu, kuri varētu spēli atdzīvināt.
Francija. Treneris Lorāns Blāns gatavo kaut ko "interesantu". Izlases līmenī virknei spēlētāju pieredzes vēl pamaz, taču ir vairākas zvaigznes, ar ko to visu atšķaidīt. Noteikti pietrūkst traumētā labās malas aizsarga Bakarī Saņā, bet visi citi labākie ir ierindā. Turklāt lieliskā formā šobrīd ir Franks Riberī un arī Karims Benzemā.
Anglija. Bez snaipera. Veina Rūnija diskvalifikācija ir liels zaudējums, jo līdzvērtīgs uzbrucējs pagaidām nav pieteicies. Traumas dēļ nepalīdzētu arī pussargs Stīvens Džerārds. Toties lieliskā formā ir vārtsargs Džo Hārts. Ja aiz muguras ir "mūris", arī uzbrukt ir vieglāk. Treneris Fabio Kapello apskatījis plašu kandidātu loku. Domāju, viņam jau ir redzējums, kuri varētu būt vilcēji.
Rangs:1.Francija, 2.Anglija, 3.Ukraina, 4.Zviedrija.

Ja vien notiktu tā, kā šās dienas acīm redzu spēku samērus grupās, tad ceturtdaļfināla pāri varētu būt šādi...
Grieķija - Nīderlande
Vācija - Čehija
Spānija - Anglija
Francija - Horvātija

Bet līdz finālturnīram vēl ir seši mēneši. Gan jau liela daļa šobrīd savainoto būs uz kājām, bet citi diemžēl stāsies viņu vietā. Kādu vēl nepaņems uz finālturnīru, jo vietas sastāvā visiem nepietiks nekad. Jūnijā, ļoti iespējams, rangos būs pavisam cita kārtība, bet nevar arī izslēgt, ka nekas kardināli spēku samēros vairs nemainīsies. Gaidām!

     [+] [-]

, 2011-12-07 12:02, pirms 13 gadiem
Par Vāciju - Bushido - Fackeln in Wind
- YouTube

  +1 [+] [-]

, 2011-12-07 12:29, pirms 13 gadiem
Portugāli gan tu novērtē par zemu

  +1 [+] [-]

, 2011-12-07 13:39, pirms 13 gadiem
Ilvars Koscinkevičs rakstīja: "Itālija. Veselības likstu dēļ nepalīdzētu kvalifikācijas cikla rezultatīvākais spēlētājs komandā Antonio Kasano, un var tikai minēt, cik liels zaudējums tas izrādītos izlases uzbrukumam, ja laukumā būtu jāiet jau rīt. Jā, ir arī citi vīri ar vārdu - Džuzepe Rosi vai Mario Balotelli, taču līdz snaiperu reputācijai izlasē viņiem vēl ir jāaug."
Kā jau Itālijas atbalstītājam pienākas, uzreiz sāku ar C grupu un jāsaka, ka šeit nu gan tu, Ilvar, nošāvi galīgi greizi - tāda sajūta, ka tika izmantota tīra statistika un nekas vairāk...

1) Cassano ir ne tikai rezultatīvākais spēlētājs šajā ciklā Itālijas izlases rindās, bet, ja vērot viņa spēli kvalifikācijā, tad noteikti var teikt, ka pat komandas motors, uzbrukumu aizsācējs, plejmeikeris utt., lai arī uzbrucēja statusā. Tāpēc par viņa zaudējumu nav nekas jāmin...

2) Giuseppe Rossi tāpat kā Cassano ir izkritis ar savainojumu uz ilgu periodu (ap 6 mēnešiem), tāpēc viņa dalība EURO 2012 ir zem lielas jautājuma zīmes. Pat, ja viņš spēs līdz tam laikam atgūties, tad nav garantijas, ka Prandelli vēlēsies riskēt ar jau sagatavotu komandu, iekļaujot tajā, būsim atklāti, ne lieliskā formā esošo Rossi.

3) Itālijas modelim nav gandrīz nekā kopīga ar DĀR 2010 modeli - ja vēlies statistiski, tad par to liecina kaut vai 2 ielaistie vārti visā ciklā. Cienu tavu viedokli, taču izteikšu savu: ja Itālija spēlēs tā kā līdz šim to ir darījusi, tad Horvātijas iziešana no grupas būtu drīzāk liels pārsteigums, nekā likumsakarība. Neuzskatu, ka uzvara pār spāņiem draudzības spēlē bija nejaušība.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-07 18:02, pirms 13 gadiem
Nu gan Ilvars Grieķiju iecēlis Olimpa debesīs!!! Stipri šaubos, ka pašreiz grieķi vinnētu grupu, nu Rīgā viņi pat uz mūsu pajoliņu fona izskatījās kā pelēkie akmeņi no birzniekupīša stāsta. Un raksturojot Holandi, jāsāk ir ar Robēnu, nevis van Persiju, kurš izlasē nozīmīgos mačos nekad nav spēlējis labi (klubā viņš ir dievs, bet izlasē - tāds jampampiņš, kas regulāri pārtur bumbu). Nepiekrītu arī tam, ka franči spētu apsteigt angļus.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-07 23:19, pirms 13 gadiem
kāda jēga no rakts kā būtu ja būtu, finālturnīra laikā visi būs vienādā situācijā un savainojumi būtu citiem spēlētājiem...es ar varu uzskricelēt šādu pārspriedumu no savām domām, kā būtu ja Latvija būtu kvalificējusies EČ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja