Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rudņevam iesaka iet Levandovska ceļu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Rudņevam iesaka iet Levandovska ceļu
Artjoms Rudņevs futbola tirgū šajā ziemā būs bieži pieminēts.
Foto: Scanpix/AP

Polijas čempions Poznaņas "Lech" vismaz tuvākajā laikā negrasās pārdot savu labāko uzbrucēju Artjomu Rudņevu ne tikai tāpēc, ka itāļu klubi "Atalanta" un "Udinese" nav gatavi maksāt par viņu vairāk nekā vienu miljonu eiro. Ir vismaz divi citi iemesli, kāpēc Rudņevam iesaka spēlēt "Lech" rindās vismaz līdz šīs sezonas beigām un varbūt pat visu nākamo sezonu (Rudņeva līgums ar "Lech" ir uz 4 gadiem).

Par Rudņevu dod tikai vienu miljonu eiro? Jā, tāda pašreiz ir viņa neoficiālā cena, tā ka, piemēram, FC "Skonto" var nomierināties un nesatraukties, ka nevar pārdot savu labāko spēlētāju Aleksandru Cauņu par vismaz miljonu eiro. Ja tādu summu dot par vienu no UEFA Eiropas līgas labākajiem vārtu guvējiem, par spēlētāju, kuru jau zina visa Eiropa, tad laikam tomēr beidzot būtu jāsaprot reālā lietu (spēlētāju) vērtība un varbūt - nekaitējot pirmām kārtām futbolistam - pārdot savu spēlētāju (spēlētājus) par adekvātu summu nevis par katru cenu paturēt tos sev. Ieguvēju tādā gadījumā galu galā nebūs.

Poznaņas "Lech" pašreiz nemaz neizskata Artjoma Rudņeva pārdošanu vispirms tāpēc, ka viņš komandā ir palicis vienīgais uzbrucējs un viņš, kā saka, pašiem ir vajadzīgs. Otrs iemesls - Rudņevam vēl ir jānobriest spēlēšanai vēl augstākā līmenī, jo šī ir tikai viņa pirmā sezona Polijas futbola līgā jeb Ekstralīgā.

"Rudņevam ir jāiet Roberta Levandovska ceļu. Viņam vajag nostabilizēt sportisko formu, izskaust tūkumus, sakrāt lielāku pieredzi, nobriest un tad gan viņa cena būs vēl augstāka, gan viņš pats pārliecinošāk jutīsies augstākā līmenī. Viņam vēl ir ļoti daudz jāstrādā," uzskata "Lech" uzbrucēju treneris, bijušais Polijas izlases uzbrucējs Andžejs Juskovjaks.

Roberts Levandovskis ir Artjoma Rudņeva vienaudzis un viņš šosezon spēlē Vācijas 1. bundeslīgas līderkomandā Dortmundes "Borussia". Levandovskis savulaik bija rezultatīvākais spēlētājs Polijas 3. līgā, tad - 2. līgā, bet iepriekšējās divas sezonas viņš aizvadīja Poznaņas "Lech" rindās un aizvadītajā sezonā kļuva par Polijas līgas labāko vārtu guvēju (18 vārti). Levadovskim arī netrūka piedāvājumu no vairākiem slaveniem klubiem, taču "Lech" viņu pie pirmās izdevības nepārdeva. Gan pašam spēlētājam, gan kluba vadībai pietika pacietības. Dortmundes "Borussia" aizvadītajā vasarā samaksāja par Levandovski 4,5 miljonus eiro. Levandovska vietā "Lech" iegādājās Rudņevu.

Itāļu masu mediji iesaka pirkt Rudņevu arī Turīnas "Juventus", nosaucot to par labu ieguldījumu nākotnē, turklāt Rudņevs pašreiz vēl nav ļoti dārgs spēlētājs. Poznaņas "Lech" par 22 gadus veco daugavpilieti lika galdā 600 000 eiro (pirms tam Artjoms bija viens no labākajiem vārtu guvējiem Ungārijas futbola līgā "Zalaegerseg" kluba rindās - aizvadītajā čempionātā viņa rēķinā bija 16 vārtu), tā ka viņa vērtība pašreiz varētu būt viens miljons eiro vai nedaudz vairāk un "Lech" nemaz neizvirza noteikumus - sak, dodiet trīs reizes vairāk un tikai tad runāsim.
"Ja par Rudņevu piedāvātu divus vai trīs miljonus eiro, tad Poznaņa viņu droši vien pārdotu un par šādu naudu iegādātos citu tamlīdzīga līmeņa uzbrucēju," uzskata cits bijušais Polijas izlases spēlētājs Miroslavs Šimkovjaks. "Jāpatur prātā, ka šī ir tikai viņa pirmā sezona Polijas līgā un mums jau ir bijuši piemēri, kad pēc ļoti labas pirmās sezonas spēlētājs pēkšņi kaut kur "pazūd". Ja es būtu "Lech" darbonis, tad vispirms izdarītu visu, lai Rudņevs paliktu Poznaņā vismaz līdz vasarai. No tā tikai iegūs gan pats futbolists, gan klubs."

Artjoms Rudņevs šosezon 21 oficiālā spēlē "Lech" rindās ir guvis 13 vārtus - 7 Ekstralīgā, 4 UEFA Eiropas līgā un 2 Polijas kausa izcīņā. Levandovskis Polijas izlases rindās jau ir aizvadījis 30 spēles un guvis 9 vārtus, kamēr Rudņevam Latvijas izlasē ir vēl tikai 6 spēles un nav gūtu vārtu. Rudņevs no sev par piemēru minētā Levandovska vēl atpaliek un tāpēc varbūt patiešām Levandovska piemērs (Dortmundes rindās šosezon guvis jau 5 vārtus) Artjomam ir pieņemamākais. Aizbraukt uz spēcīgāku komandu, kā saka, vajag ne par vēlu un ne par ātru. Slikti ir abi varianti.

Un ja nu Londonas "Arsenal", piemēram, liek galdā trīs miljonus eiro? Tad tas jau laikam būs cits stāsts...

 +10 [+] [-]

, 2010-12-07 12:21, pirms 14 gadiem
doma jau nav slikta, bet vai tas ir ka akmeni iekalts, ka paliekot Lech vins turpinas progreset un tiesam ari aizies par Levandovska cenu? kur ir teikts, ka vins nepazud turpat Polija?

     [+] [-]

, 2010-12-07 12:25, pirms 14 gadiem
cerams, ka karjera bus lidziga ka Pahara, atskaitot savainojumus!

Un lai Starkovs sak domat kaa izlases speletaji var piegadat bumbu Rudņevam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-07 12:52, pirms 14 gadiem
nevajag arī aizsēdēties. Piemēru ir kaudzēm. Tas pats Skonto savulaik nepārdeva ļoti perspektīvo Kristapu Blanku, un kur viņš ir šodien? un kam viņu vajag? Skaidrs, ka poļi tāpat vien neatdos Rudņevu, taču ja radīsies iespēja, pašam jau nu nevajadzētu aizsēdēties Polijā. Kamēr ir "pruha", jāņem maksimums!

  +8 [+] [-]

, 2010-12-07 12:54, pirms 14 gadiem
Uz arsenal nedrīkst iet nekādā gadījumā, jo tur savu karjeru noraka stepanovs, jo netika pie nopietnas spēlēšanas, sēdēja rezervē un tagad neko nopietnu nedara.
Tikai regulāri spēlējot nopietnās spēlēs (dublieru mači nav nopietnas spēles, jo rezultātam nav nekādas nozīmes), ir iespējams attīstīt savas spējas. Labāk dragāt Polijas virslīgā regulāri, nekā 1-5 minūtes pirms spēles beigām uz maiņu.
P.S. Pasaulē bija tikai viens rezervists, kurš spēlēja labāk nākot uz maiņu nekā sākot sākumsastāvā - Ole Gunars Sulšērs, kuru visi pazīst kā slepkava ar eņģeļa seju. Kā nāca uz maiņu, tā pretinieki nopūtās - drīz būs piz.... . Vairāk tādu nav. Tāpēc labāk uz soliņa nesēdēt. To var darīt vecumdienās.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-07 13:05, pirms 14 gadiem
Pilnībā piekrītu archdevil,jo Arsenal viņam vēl nav ko meklēt( vienīgais uz soliņa dvieli vicināt),lai noplosās šosezon poļos ~20 goliun tad var skatīties augstāku līgu,bet ne grandu klubu. Vislabākais bija Pahara variants līga augsta- kluba viduvējs,Pahars zvaigzne.

     [+] [-]

, 2010-12-07 13:32, pirms 14 gadiem
Tik pat labi Rudņevs arī tajā Polijā nākamsezon var "noplaukt"/ "sapūt" (ja teiksim vēl arī parējie kluba biedri lohosies vai spēle neaizies) un tad pēc gada vai diviem par viņu pat FK Jelgava vairs neinteresēsies.... tapēc, manuprāt, čalim, viņa aģentam un arī Lech ir "jākaļ dzelzs kamēr tā ir karsta" un ir bišķi "jāpakruķijās", lai Rudņevs dabūtu sev norālāku līgumu normālākā komandā un tad arī "Leh" no tā tikai iegūs (arī finansiāli), ja spēs tagad pārdot pa labu naudu savu šībrīža "zelta olu".... a pēc tam jau kā saka - kā sanāks un kā pašam aizies....

     [+] [-]

, 2010-12-07 13:36, pirms 14 gadiem
es,tieši, uzskatu,ka Arsenal būtu vienīgais no lielajiem klubiem,kur Artjomam novēlētu tikt, zinot to,cik ļoti Vengeram patīk spēlēt ar "target man" tipa uzbrucējiem,kādi ir Šamaks, Bendtners un Rudņevs. Izkonkurējot dāni, paliktu tikai Šamaks priekšā, tā kā pie laba snieguma Artjoms laukumā tiktu visai bieži

     [+] [-]

, 2010-12-07 14:08, pirms 14 gadiem
Šī sezona noteikti jāpabeidz Polijā, manuprāt

     [+] [-]

, 2010-12-07 16:08, pirms 14 gadiem
nepiekrītu archdevil.

Stepanovam bija pilnigi cita situacija nu vispar vinjam tur apaksha bija pavisam citi iemeseli.... ko zina tikai vienigi pats Stepa...

un par Rudņevu, neviens vinju neturetu uz soliņa, ja viņš labi speletu Arsenal tiesham ir vieta, kur ja ir talants, neviens tevi baigi nerok

     [+] [-]

, 2010-12-07 16:20, pirms 14 gadiem
Interesanti palasīt dažādus viedokļus par palikšanu vai pāreju. Katram ir sava taisnība. Tas protams būtu satriecoši, paskatīties kā Rudņevs spēlētu tad, kad piespēles viņam dalītu Fabregas un Nasri, bet jābūt tomēr arī reālistiem, diezvai viņs jau tagad ir gatavs tādam līmenim.
Bet, ja šīs baumas par Arsenal ir taisnība, tad tas ir patīkami jebkurā gadījumā, jo tātad Vengers Rudņevā saskata potenciālu top-klases uzbrucēju.

  +2 [+] [-]

, 2010-12-07 16:26, pirms 14 gadiem
Poļi varētu nopārdot Arsenalam un izīrēt atpakaļ līdz sezonas beigām. I vilks paēdis i kaza dzīva

     [+] [-]

, 2010-12-12 20:13, pirms 14 gadiem
Tas tiesa - Polijā jāpaliek līdz vasarai noteikti. Nav, kur skriet pie pirmās iespējas. Ja labi iet Polijā, tad tā arī jāturpina. Vēl ļoti jauns, un pienāks laiks, kad doties prom. Lai veicas!