Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Starkovs kā Verpakovska ķīlnieks

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Starkovs kā Verpakovska ķīlnieks
No Māra Verpakovskska snieguma FC "Baku" rindās lielā mērā būs atkarīgs arī Aleksandra Starkova liktenis.
Foto: www.fcbaku.com

Katrs treneris, uzsākdams darbu jaunā klubā, cenšas uzaicināt tajā jaunus spēlētājus, katrs jauns treneris redz komandu citādāk un pēc savas vēlmes to vieglāk izveidot ar sev labi zināmu un pārnaudītu spēlētāju palīdzību. Tā tas ir arī futbolā un tā rīkojas arī Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, uzaicinādams uz viņa vadīto FC "Baku" uzbrucēju Māri Verpakovski un aizsargu Denisu Ivanovu. Saprotama un loģiska rīcība, taču tamlīdzīga izvēle jebkuru treneri nostāda arī ķīlnieka lomā.

Ja uzticību neattaisno jebkurš no uzaicinātajiem spēlētājiem, tad tas ir vienkārši slikti, bet ja pieviļ paša galvenā trenera atvestie spēlētāji... Tad tas var būt vairs ne tikai slikti. Aizsarga Denisa Ivanova loma šajā ziņā Aleksandra Starkova liktenī ir mazāka, aizsargam nav īpaši jāizceļas, aizsargs tomēr ir vispirms pretinieka spēles jaucējs un parasti ir mazāk pamanāms (ja vien, protams, nepieļauj rupjas kļūdas) nekā uzbrucējs. Uzbrucējam - Mārim Verpakovskim - ir jāgūst vārtus. Viņš var spēlēt ļoti labi, var būt ļoti aktīvs un katrā spēlē vairākas reizes "sapīt kājas" pretinieku aizsargiem, taču ja viņš negūst un negūst vārtus... Iepriekšējā sezona Grieķijā Mārim beidzās sekmīgi, jācer, ka tas viņam palīdzēs ātri sākt sekmīgi spēlēt Azerbaidžānas čempionātā, jo pretējā gadījumā var gaidīt ne tik daudz Verpakovska kritizēšanu, cik akmeņu mešanu Starkova dārziņā.

FC "Baku" ir Azerbaidžānas 2009. gada čempions un 2010. gada kausa ieguvējs. Tituls iegūts maķedonieša Džoko Hadžijevska vadībā, kauss - savulaik pazīstamā Turcijas izlases spēlētāja (3. vieta ar izlasi 2002. gada Pasaules kausā, UEFA kauss un UEFA Superkauss 2000. gadā ar "Galatasaray") Bilenta Korkmaza vadībā. 2009. gada rudenī FC "Baku" iekļuva UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 3. kārtā. Pirms Starkova komandas galvenais treneris bija pazīstamais vācietis Vinfrīds Šēfers. Kaut gan jau Starkova laikā komandas sastāvā notika lielas pārmaiņas, tomēr vēl nebija iemesla tieši no Starkova stingri prasīt atbildību tikai par 6. vietu čempionātā un par zaudējumu kausa izcīņas pusfinālā (Šēfers pameta amatu tikai 18. janvārī, tā ka Starkovs ielēca jau ejošā vilcienā sezonas pusceļā). Baku kluba vadība nebija apmierināta ar vietu turnīra tabulā un ar palikšanu ārpus Eiropas kausiem, taču visu to saprotoši piecieta. Toties tagad Starkovs pats gatavo komandu sezonai, pats komplektē tās sastāvu un tikai pats par visu atbildēs. No viņa uzaicinātajiem futbolistiem atbildība būs atkarība pirmām kārtām. Pagaidām bez Verpakovska "tīro" uzbrucēju sarakstā ir tikai Kostarikas izlases spēlētājs, 2002. gada Pasaules kausa dalībnieks, Krievijas 2004. gada čempions Maskavas "Lokomotiv" rindās Vinstons Pārkss, taču komandas veidošanas process vēl turpinās. Lai cik un kādi uzbrucēji FC "Baku" rindās vēl arī parādīsies, uz Verpakovska devumu kluba vadība (un līdzjutēji) skatīsies īpaši - kā uz Starkova atvestu cilvēku (kluba vadību taču vajadzēja arī pārliecināt tieši par Verpakovska nepieciešamību). Tāpēc Starkovs tagad zināmā mērā ir Verpakovska ķīlnieks un tāds būs, kamēr abi būs FC "Baku".

  +4 [+] [-]

, 2011-07-07 11:55, pirms 13 gadiem
Pareizi. Starkovs zin, ko viņam vajag un ja būs kļūdijies, tad par to arī atbildēs.

  +7 [+] [-]

, 2011-07-07 12:37, pirms 13 gadiem
Daudzu apņirgtā Azerbaidžāna sāk veidoties par tiešām spēcīgu čempionātu.