Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Francens negrib uz mājām

Francens negrib uz mājām
Juhanam Francenam spēlē pret Sanhosē "Sharks" četri vārti un divas rezultatīvas piespēles!
FOTO: "Reuters"/"Scanpix"

Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sērijā pret Sanhosē "Sharks" Detroitas "Red Wings", nokļuvusi teju bezcerīgos zaudētājos (0:3), saviem līdzjutējiem tomēr parādīja, ka joprojām var spēlēt pārliecinoši. 7:1 uzvara, un vēl viens neliels cerību stariņš. Zviedru spēka uzbrucējs Juhans Francens ar iesauku Mūlis (augums 1,91 m; svars 100 kg) guva četrus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles!

Skaidrs, ka spēlētāja sešu punktu rezultativitāti vienā Stenlija kausa izcīņas mačā gadās redzēt ne tik bieži. Katrā ziņā "Joe Louis" arēnā sapulcējušies līdzjutēji bija spiesti celties kājās ik pa brīdim, un jau pirmajā periodā pēc trešo vārtu guvuma meta cepures uz ledus par godu Francena "hat-trick".

Interesantākais ir tas, ka trīs savus pirmos vārtus Francens guva trīs minūšu un 26 sekunžu laikā, gandrīz sasniedzot jaunu NHL "play-off" rekordu. Ātrāk par zviedru uzbrucēju Stenlija kausa izcīņā "hat-trick" iespējis tikai Tims Kers, kurš 1985. gada 13. aprīlī Filadelfijas "Flyers" un Ņujorkas "Rangers" cīņā vārstargu pārspēja 3:24 laikā.

"Mēs negribējām padoties, vēlējāmies saviem faniem parādīt, ka pulveris vēl ir," uzsver Francens. "Gribējām viņiem parādīt labu hokeju. Šo spēli esam uzvarējuši, tagad mērķis ir tikt pie panākuma nākamajā".

Francens ar sešiem rezultativitātes punktiem vienā spēlē kļuvis par "Red Wings" rekordistu. Līdz šim labākais sasniegums - pieci punkti - piederēja Normam Ulmanam un Stīvam Aizermanam.

"Mēs pirms spēles bijām ļoti izmisuši, taču gājām laukumā un cīnījāmies," atzīst "Red Wings" kapteinis Niklāss Lidstrēms. "Pirmajā periodā mūsu divas pirmās maiņas bija neapturamas. Daudz laika pavadījām uzbrukuma zonā, un Mūlis bija uzdevuma augstumos. Lieliski, ka viņš parādīja ceļu uz glābiņu".

Francens tostarp pēdējā periodā viņbš guva vēl vienus vārtus un noķēra jau pieminēto Keru un Mario Lemjē (1989) - arī šiem vīriem bija izdevies vienā "play-off" spēlē gūt četrus vārtus pēc kārtas.

"Kad viņš iemeta ceturto ripu, nodomāju: "Ak, Dievs, kad informators nosauks Juhana vārdu, es vēl no skaļajiem sajūsmas svilpieniem izlidošu ārā no zāles," jokoja Tods Bertuci, kurš asistēja trīs sava maiņas partnera vārtu guvumos.

Pēdējais, kurš guvis četrus vārtus Stenlija kausa izcīņas mačā, ir Džofrijs Lupuls. 2006. gada 9. maijā Anaheimas "Ducks" papildlaikā ar 4:3 pārspēja Edmontonas "Oilers", un Lupuls iemeta visas četras ripas. Tostarp "Red Wings" vēsturē četras ripas vienā "play-off" mačā līdz šim bija guvuši tikai Karls Liskombs (1945) un Teds Lindsejs (1955).

"Viņš ir ļoti liels vīrs, ne velti viņi dēvē Juhanu par Mūli," izsakās "Sharks" galvenais treneris Tods Maklelans, kurš Francena (74 "play-off" spēlēs guvis nu jau 35 vārtus) spējas ļoti labi pazīst vēl no laika, kad bija trenera palīgs detroitiešu rindās. "Viņš iziet laukumā, smagi strādā, izdara metienu, un ripa ielido tīklā".

Francenam un detroitiešiem, kuri sērijā zaudē ar 1:3, tagad nekas cits neatliek, kā cerēt uz uzvaru nākamajā mačā. Pēc tam vēl vienā, un vēl vienā. Ja viņi spēlēs tā, kā aizvadītajā naktī, cerbības uz konferences finālu vēl ir.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-08 15:41, pirms 14 gadiem
Yeeea!! taada buus ari nakosa spele!!!