Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ziepene: Ja man vairs Dinamo nebūs darba...

Ziepene: Ja man vairs Dinamo nebūs darba...
Tikai Rīga! Tikai Dinamo! Tikai Šuplers?

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Ja nebūtu krievu dziedātāja Meladzes, nez vai lielākā daļa pamanītu, ka pēc Znaroka piesišanas, Rīgas Dinamo hokejistiem sezona turpinās. Tostarp apkārt hokejam ir jautri – nu gluži kā pasakā par rūķi, kurš gāja meklēt māju, bet pēc tam – māja gāja meklēt...viņu.

It kā jau Rīgas un Jaroslavļas sērijai nav vairs tā spriedze, kas bija, mums ieraugot uz pretinieku komandas soliņa Oļegu un Hari. Taču arī šeit var atrast pa intrigas aizmetnim. Vai zinājāt, ka pirms septiņiem gadiem Jaroslvaļas Lokomotiv treneris bija Jūlius „Jātnieks” Šuplers? Notikā tā: kad divus gadus pēc kārtas čehs Vladimirs Vujteks bija jaroslavļiešiem sagādājis Krievijas labākās hokeja komandas nosaukumu, viņu pārpirka AK Bars. Dzelzceļnieki, apreibuši no gavilēm, daudz nebēdāja – izskatījās, ka Vujteks ir nolicis veiksminieku dinastiju uz taisnām sliedēm. Taču – nekā nebija. Viņa darba turpinātājs Vladimirs Jurzinovs jaunākais ar savu darbu galā netika. Sezonas sākums padevās plāns un Lokomotiv zvanīja savam bijušajam pilsētas hokeja karalim. Vujteks pats palīdzēt nevarēja, taču ieteica Jurzinova vietā pamēģināt tādu Šupleru. Vārdā – Jūliuss. Slovāks tajā laikā bija dabūjis labu līgumu Minskā – savu pirmo uz Ziemeļaustrumiem no Bratislavas. Lai gan hokeja laukumā čehs un slovāks nav nekāds brālis, visos gadījumos, kad runa ir par savu čomu pieskatīšanu, piesegšanu vai iekārtošanu – tur kaimiņiem domas saskan. Tā sauktajos padomju laikos (arī viņiem tādi bija!) valsts taču bija viena – Čeholslovākija. Kā toreiz Šuplers tika prom no Minskas, nav zināms, taču Vujteka rekomendācija varēja būt ar smagu zīmogu no sērijas – nu, ka es jums saku, viņš i’ labs... Jūlim nekādi akrobātikas triki ar komandu nepadevās. Sezona Lokomotiv neizglāba, bet kopš tā laika pa Krieviju klīst Šuplera rēgs kā atgādinājumam – nu, vajag taču prast labu komandu no pirmās vietas viena gada laikā aizvest līdz septītajai. Tieši tur tabulā arī palika 2004. gada pavasarī Jaroslavļas Lokomotiv, ar atzīmi – Galvenais treneris Šuplers. Saprotams, ka nekāda attiecību turpināšana nevarēja būt, jo tādi kadri Krievijā pašiem pilni krūmi. Vai tas, vai vēl kādas nezināmas strāvas, taču kopš tā laika Jūlis ar krievu komandām nav strādājis un nav pat ticis izskatīts kā kandidāts. Vismaz publiskā aprite par to klusē. Rīgas Dinamo piedāvājums, uzņemties kluba galvenā trenera pienākumus, Šupleram patiešām nāca kā svētība – jātnieks varēja uz zirdziņa atkal doties Krievijas pieguļā, turklāt – atrasties visu laiku apritē, kur bija lielais hokeja piķis.

Šosezon Vujteks atkal vada Lokomotiv – jaroslavļiešiem izdevās viņu pierunāt sezonas pirmajā pusē pārņemt vadības grožus, lai gan pirms tam čehs bija teicis, ka – ni un ni... Vecums. Taču – viņa gadījumā tas nāca viens. Hokeja diriģenta iemaņas Vujteks pazaudējis nebija un Rietumos jaroslavļieši beidza kā pārliecinoši labākā komanda. Savukārt Šuplers tagad pret viņiem ies kaujā ar savu sapņu komandu, Gagarina kausa otrajā kārtā. Ar to pašu klubu, kas viņu jau otro gadu pēc kārtas sēdina uz baltā zirga. Čoms pret čomu - loģiski... Pa vidu šim vēl ievijies kāds radu raksts – izrādās, mūsu pašu Petrovickis ir Vujteka znots. Vārdu sakot – kārtīga ziepene... Taču Jūlis jau nebūtu Jūlis, ja spētu pirms sērijas mierā nosēdēt. Pērn aizrunājās par zirgiem, tagad tēma nopietnāka. Viņdien kāds krievu portāls šim pavaicā pāris jautājumus par dzīvi un hokeju – tiek arī līdz Znarokam un Latvijas izlasei. Šuplers jau labi jūtu, kāds noskaņojums tagad mūsu sabiedrībā prevalē, ja piemin Oļega uzvārdu. Viņš gurdi un šķietami vienaldzīgi parausta stīgas, citēju:
— Вас сборная Латвии не привлекает? (Vai jūs Latvijas izlase neinteresē?)
- Об этом говорят уже много лет. Но сейчас меня это не интересует. Я работаю в «Динамо». В апреле у меня закончится контракт, тогда посмотрим. (Par to jau runā daudzus gadus. Bet tagad mani tas neintersē. Es strādāju Dinamo. Aprīlī man beigsies līgums, tad paskatīsimies.)
— С кем вы обсуждали этот вопрос? (Ar ko aspriedāt šo jautājumu?) С шефом Федерации хоккея Латвии. Но это была неофициальная беседа. Он в четверг пришел к нам в раздевалку и поздравил с выходом в следующий раунд. (Ar Latvijas hokeja federācijas šefu. Tā bija neoficiāla saruna. Viņš ceturtdien atnāca pie mums uz ģērbtuvi un apsveica ar iekļūšanu nākamajā kārtā.)

Vai neizklausās garšīgi? Zvanu Kirovam – prasu pa tiešo:
- Klau, pilsētā runā, ka tu esot ar Šupleru runājuši par izlases trenera amatu?
- Kurš runā! – klausulē iekliedzās Kirovs: - Tas nav nopietni! Mums taču izlasei ir treneris.
- Bet Šuplers saka, ka bijis pie federācija šefa, esot runājis...
- Es ar viņu izdzēru vienu kafiju. Par trenera amatu vispār nerunājām. Mums izlasei to nevajag – riska gadījumā esam piesaistījuši Beresņevu. Šuplers man tikai prasīja, vai – ja gadījumā viņam Dinamo vairs nebūs darbs, vai viņš varēšot mums piedāvāt kādu jaunatnes hokeja programmu. Es atbildēju, ka padomāšu, ka vienmēr izskatīšu priekšlikumus... Nu, tas ir murgs!

Murgs vai ne murgs, bet vismaz zinām, ka Rīgas Dinamo galvenais treneris pirms play off otrās kārtas sērijas, jau skaļā balsī izteicis pieņēmumu, ka viņa dienas šajā komandā ir skaitītas. Par to dzīvāk ierunājās, kad kluba vadība pirms pāris nedēļām pateica, ka komandas mērķis šī gada Gagarina kausā – fināls! Daļa uzskatīja, ka šis nosacījums ir nereāls un izgudrots, lai ar viltu atbrīvotos no slovāka. Kam to vajag? Es domāju - viltu.Tāpat līgums ar Šupleru beidzas. Tostarp krievu galā smējās, jo viņi uzskatīja, ka tādi mērķi bosiem ir jāsaskaņo ar komandas treneri. Bet Dinamo akcionāri škrobojās, ka atkal publiskajā telpā izskatījušies pēc pamuļķiem, jo pats Šuplers taču esot vienā no paklāja sēdēm teicis, ka komanda veiksmes gadījumā var nokļūt līdz pat finālam. Visas citas komandas, kas atradās mūsu konferences astoņniekā, bijām vairāk vai mazāk situši.

Lai nu paliek ar mērķiem un atbildīgajiem - var nojaust, ka Jūlis zina kaut ko vairāk nekā mēs citi. Var saprast, ka viņš jau sācis selgā izlikt tīklus mazajiem asarīšiem, cerot, ka pa vidu tajos iespruks kāda lielāka spura. Lipmans ir no lielā kalibra, tikai viņam šādas publiskas Šuplera pārdomas un spriedumi tagad ir radījuši pamatīgu niezi tālruņa klausules auss daļā. Vai spējat iztēloties Kirova seju, kad viņš sava mobilā ekrānā ierauga zvanām Oļegu? Domāju, ka Latvijas izlases trenerim pirmais jautājums būtu līdzīgs kā šo rindu autoram – paklau, pilsētā runā... Kam ticēt? Zinot Lipmana attiecības ar Znaroku, šoreiz jātic būs Kirovam. Tāpēc, Jūļa frāze – ja man vairs Dinamo nebūs darbs – ir visai savdabīgs šīs gaidāmās sērijas akcents. Treneri var saprast – viņš rūpējas par nākotni. Tajā pašā laikā, viss ir vienkārši – izpildi uzdevumu un nākotni kalsi pats. Jo Znarokam taču skrēja pērn pakaļ, kad viņš aizspēlējās līdz kausa finālam. Kāpēc lai Šuplera gadījums atšķirtos? Vien nieks – aizspēlēties līdz finālam...

1 2 38 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2011-03-07 22:10, pirms 13 gadiem
Nožēlojami, ka Dinamo spēlētāji reāli runā un arī savos darbos pierāda, ka šogad viņi ir spējīgi pacīnīties par kausu, bet viņu karavadonis, treneris un cīņā saucējs (vismaz parasti komandas treneri pilda šādu funkciju) jau pirms play-off 2.kārtas ir nobijies kā maza meitene un jau domā, ko darīs pēc zaudējuma Lokomotiv...

 +17 [+] [-]

, 2011-03-07 22:12, pirms 13 gadiem
sexypinokio rakstīja: Nožēlojami, ka Dinamo spēlētāji reāli runā un arī savos darbos pierāda, ka šogad viņi ir spējīgi pacīnīties par kausu, bet viņu karavadonis, treneris un cīņā saucējs (vismaz parasti komandas treneri pilda šādu funkciju) jau pirms play-off 2.kārtas ir nobijies kā maza meitene un jau domā, ko darīs pēc zaudējuma Lokomotiv...
Šuplers jau nav glups zinies ... atkāpšanās ceļi jāsāk bruģēt... a ko, ja nu tiekam tajā finālā, Jūlis berzē rokas, netieka - Jūlis velk no kabatas plānu B un sāk jau funktierēt par plānu C

     [+] [-]

, 2011-03-07 22:17, pirms 13 gadiem
Jūlis par mūsu izlasi jau domāt var,nedomāju,ka viņš kaltu nereālas savas iespējas..

  +7 [+] [-]

, 2011-03-07 22:18, pirms 13 gadiem
Slikti ir tas, ka Šuplers par to domā pirms sērijas, ļoti svarīgas, kas var ietekmēt rezultātu. Bet komanda taču uzvarot bez trenera, tad jau, laikam, problēmām nevajadzētu būt!

Bet, es gribētu redzēt, kāda būtu komanda bez Šuplera (tb ar citu treneri), jo ne jau ar veiksmi vienmēr visu var panākt, kā viens te domā.

 +15 [+] [-]

, 2011-03-07 22:21, pirms 13 gadiem
buram kaartejo draamu)))))))))))))))))))

 +11 [+] [-]

, 2011-03-07 22:23, pirms 13 gadiem
Tak viss vienkārši - Jūlis, ņemot vērā līguma beigas, uzlika visu play-off prēmiju uz Lokomotiv uzvaru

 +12 [+] [-]

, 2011-03-07 22:26, pirms 13 gadiem
Vai žurnālista ētika neliek pirms šāda raksta publicēšanas aptaujāt pašu aprunājamo arī? Dikti jau var just aizkulišu spēles garšu tādu viegli pretīgu.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-07 22:39, pirms 13 gadiem
Sindra rakstīja: Vai žurnālista ētika neliek pirms šāda raksta publicēšanas aptaujāt pašu aprunājamo arī? Dikti jau var just aizkulišu spēles garšu tādu viegli pretīgu.
Ko tu no viņa gribi dzirdēt? Rekur, tev ir intervija un lasi. Ko vēl izdomāsi, lai aizstāvētu savu slovāku rūķi?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-07 22:40, pirms 13 gadiem
un runājot par Latvijas izlasi - tad lai pat viņš nedomā. Lai vada šo privāto klubu, bet ne jau nacionālo izlasi. Tādam te nav ko darīt. Nesen vēl muldēja, ka latviešu spēlētāji nemāk ar ripu pāri centram pārslidot, tagad jau gribot nacionālo izlasi trenēt. Pretīgi.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-07 22:40, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: buram kaartejo draamu)))))))))))))))))))
Tieši tā. Buram drāmu. Vienu dienu runājam vienu, bet nākamajā - jau ko pavisam citu.
Šī raksta kontekstā ir interesanti atcerēties, ko Puče rakstīja pēc spēles, kurā "Dinamo" znarokiešus sasita ar 5:1.
Ārkārtīgi subjektīvs žurnālists. Reizēm tas ļoti traucē.

 +12 [+] [-]

, 2011-03-07 22:47, pirms 13 gadiem
zinot žūrnālistus, pieļauju domu, kašis tas Jūļa teiktajā ir uzrakstīts sagrozīti

  +4 [+] [-]

, 2011-03-07 22:49, pirms 13 gadiem
Klau, bet sākums tam visam bija - kas?
Jūļa izmuldēšanās krievu portālam.
Diez vai viņš to darīja neapzināti. Varbūt, ka viņam tieši vajadzēja (kaut kādu savu iemeslu dēļ), lai sāktos šīs runas ap viņu, Dinamo, Kirovu un nākotni?

  -1 [+] [-]

, 2011-03-07 22:50, pirms 13 gadiem
zanessa rakstīja: Tieši tā. Buram drāmu. Vienu dienu runājam vienu, bet nākamajā - jau ko pavisam citu.
Šī raksta kontekstā ir interesanti atcerēties, ko Puče rakstīja pēc spēles, kurā "Dinamo" znarokiešus sasita ar 5:1.
Ārkārtīgi subjektīvs žurnālists. Reizēm tas ļoti traucē.
un ko viņš tur rakstija un ko viņš šeit rakstija? Kādēļ tik vispārīgi. Nu parādi kaut vienu vietu, kur viņš met kažoku uz otru pusi. Armands vienmēr ir bijis objektīvs. Vienmēr.

  -3 [+] [-]

, 2011-03-07 22:50, pirms 13 gadiem
nu šis gan ir neņemams gabals, ja nu vienīgi lai aizpildītu ikdienas SA sleju.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-07 22:51, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Klau, bet sākums tam visam bija - kas?
Jūļa izmuldēšanās krievu portālam.
Diez vai viņš to darīja neapzināti. Varbūt, ka viņam tieši vajadzēja (kaut kādu savu iemeslu dēļ), lai sāktos šīs runas ap viņu, Dinamo, Kirovu un nākotni?
varbūt, bet varbūt, lai paceltu savu ''cenu'' un pablatotu - redz, pēc manis rindā stāv.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-07 22:54, pirms 13 gadiem
ak dies, viens demagogs ar ievirzi uz intrigām un noskaņots pret Šupleru kaut ko uzraksta un mazie pokemoni uzreiz notic un dzied liidz + labi zinaam cik prese, jo iipassi krievu, meedz sagroziit teikto..... ZZUrnaalisti jau no baumaam un intrigaam vien paartiek

  +6 [+] [-]

, 2011-03-07 22:56, pirms 13 gadiem
Man Šuplers ne visai patīk, taču šis raksts pārsteidz. 1) kāds tad ir tas avots? "Kāds krievu portāls"? A linku slabo iemest? 2) frāzes ir izrautas no konteksta. Tikpat labi šuplers vienkārši pateica ka KĀDREIZ (varbūt Rīga 2000 laikā) viņam bijusi saruna ar Lipmanu par izlases trenera amatu. Tas nav nekādi saistīts ar to, ka ceturtdien pēc spēles Lipmans ienāca gerbtuve un aprunajas ar supleru, vai iedzēra kopā kafiju. WTF, Puče??!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-07 23:03, pirms 13 gadiem
Ja kunigaitis nesaprot, varu paskaidrot. Normāli žurnālisti publicē tikai pārbaudītu informāciju.

NIPEM rakstīja: Ko tu no viņa gribi dzirdēt? Rekur, tev ir intervija un lasi. Ko vēl izdomāsi, lai aizstāvētu savu slovāku rūķi?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-07 23:07, pirms 13 gadiem
sexypinokio rakstīja: Nožēlojami, ka Dinamo spēlētāji reāli runā un arī savos darbos pierāda, ka šogad viņi ir spējīgi pacīnīties par kausu, bet viņu karavadonis, treneris un cīņā saucējs (vismaz parasti komandas treneri pilda šādu funkciju) jau pirms play-off 2.kārtas ir nobijies kā maza meitene un jau domā, ko darīs pēc zaudējuma Lokomotiv...
bet tādēļ tajā frāzē ir vārdi - "..ja gadījumā.." tas jau neparāda, ka jūlis jau 100% zin, ka nespēs tikt līdz finālam. ir jābūt gatavam uz visu. ne velti trenerim jābūt stratēģim (arī dzīvē).

  +1 [+] [-]

, 2011-03-07 23:09, pirms 13 gadiem
Sindra rakstīja: Ja kunigaitis nesaprot, varu paskaidrot. Normāli žurnālisti publicē tikai pārbaudītu informāciju.
un cik tad reizes viņam jāpārbauda tā informācija? moška vēl ar melu detektoru jāintervē?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-07 23:10, pirms 13 gadiem
Nu varbūt Šupis gribēs Jaroslavļai pierādīt, ka nav nemaz tik slikts;
savukārt Petrovickim jāparāda savam sievastēvam, ka ir īsts vecis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-07 23:21, pirms 13 gadiem
Pieļauju ka Jūlis nav pareizi saprasts tai intervijā.

     [+] [-]

, 2011-03-07 23:55, pirms 13 gadiem
Sindra rakstīja: Vai žurnālista ētika neliek pirms šāda raksta publicēšanas aptaujāt pašu aprunājamo arī? Dikti jau var just aizkulišu spēles garšu tādu viegli pretīgu.
Izlasi vēlreiz to tekstu krievu valodā un tā tulkojumu.

     [+] [-]

, 2011-03-07 23:58, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: varbūt, bet varbūt, lai paceltu savu ''cenu'' un pablatotu - redz, pēc manis rindā stāv.
Ikvienam darbiniekam ir jārada par sevi iespaids, ka pēc viņa rindā stāv. Vai tad labāk būtu teikt - es esmu muļķis un neko neprotu?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 00:04, pirms 13 gadiem
Armandam biku haltūra sanākusi - īsajā Šuplera biogrāfijas pārskatā kaut kā ir "aizmirsti" 2 gadi Rīgā - pie "Rīga '2000" stūres...

  +7 [+] [-]

, 2011-03-08 00:08, pirms 13 gadiem
Parasti Armandam labi raksti un intervijas, bet nu šis ir galīgi garām! Tāds dzeltenais gabals!!!pff
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-03-08 00:21, pirms 13 gadiem
1) Ar šupleru tiešām pagaidām līgums ir līdz sezonas beigām. tā ka tur nekas melots nav
---
no raksta
-
Šuplers : "(Ar Latvijas hokeja federācijas šefu. Tā bija neoficiāla saruna. Viņš ceturtdien atnāca pie mums uz ģērbtuvi un apsveica ar iekļūšanu nākamajā kārtā.)"

Puče: "- Bet Šuplers saka, ka bijis pie federācija šefa, esot runājis..."
--
manipulācija - šupis pasaka ka Lipmans bija atnācis, aprunājāmis, a Puče zvana un pasniedz Lipmanam ka Šupis pats būtu gājis un prasijis

Vispār jau nesolīdi šitā sagrozīt faktus
Personīgās antipātijas izskatās ka lien ārā kā īlens no maisa.

Bez tam Šupis jau nav muļķis, ja viņš jau tagad zin, ka līgumu ar viņu nepagarinās, tad faktiski vienīgā motivācija viņam ir aizvest komandu pēc iespējas tālāk playoffos lai uzsistu cenu / ieinteresētu kādu,nu un moš kāda personīga ambīcija. Diez vai viņu vairs uztrauc kas būs ar komandu,ja viņš tāpat vairs nākamgad nebūs treneris. Un tas jau vairs nav labi, bet par to paldies jāsakakluba vadībai.

     [+] [-]

, 2011-03-08 00:30, pirms 13 gadiem
--
— Как это не парадоксально, но главный тренер «Динамо» Олег Знарок является наставником сборной Латвии, основу которой составляют ваши нынешние подопечные. Что он вам говорил?

- Ничего не говорил, он незаурядный человек. Каждый год происходит одно и то же. Если сборная играет хорошо, то ее хорошо подготовил Знарок, а если плохо, то во всем виноват Шуплер.

— Вас сборная Латвии не привлекает?

- Об этом говорят уже много лет. Но сейчас меня это не интересует. Я работаю в «Динамо». В апреле у меня закончится контракт, тогда посмотрим.

— С кем вы обсуждали этот вопрос?

- С шефом Федерации хоккея Латвии. Но это была неофициальная беседа. Он в четверг пришел к нам в раздевалку и поздравил с выходом в следующий раунд.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-08 02:59, pirms 13 gadiem
Pučes k-gam atkal izdevies sapīt kādu intrigu?
Sprotu. Tāds darbs. Bet nevajag jaukt ūdeni pirms laika.

Iznāks vēļ čiks. Značoks šito izlasījis, pateiks nevajag? - tad ejiet bekot. Šuplis - noraustīs plecus un teiks - neko tādu nebiju runājis /tā pat kā līdz šim/ un brauks atvaļinājumā uz mājām.

Mums atliks rezervists Beresņevs ???

     [+] [-]

, 2011-03-08 04:47, pirms 13 gadiem
raxta autoram laikam nav tēmu, sākās ziepenes.....
tā turpināt armand..
1 2 38 komentāri