Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bez naudas un grandiem, taču ar izredzēm

Bez naudas un grandiem, taču ar izredzēm
Oļegs Blohins ieceļ Latviju F grupā
Foto: AP/Scanpix

F... grupa. Ar anglisku piesitienu tāda varētu būt pirmā reakcija uz mūsu grupas izlozi 2012. gada Eiropas futbola čempionātā. Bet vai patiešām viss ir tik slikti, kā pirmajā acumirklī izskatās?

Būs jāsavelk jostas ciešāk un jācīnās! Tā īsumā varētu raksturot šodien Varšavā notikušo izlozi. Tagad būtu muļķīgi izteikt pārmetumus Polijas futbola leģendām par to, ka viņi nespēja izvilkt mūsu futbolistiem bumbiņu ar Anglijas vai Vācijas uzrakstu. No pirmā groza mums tika ielozēta viena no potenciāli vājākajām komandām - Horvātija, un tas sola saspringtu cīņu par pirmajām divām vietām grupā. It īpaši tāpēc, ka no otrā un trešā groza tika ielozētas komandas, kas ieņēma pirmās pozīcijas savos grozos.

Latvijai šāds sakārtojums ar vairākām spēkos līdzīgām komandām noteikti ir izdevīgs, jo tās savstarpējos mačos viena otrai atņems punktus. Šajā situācijā mūsu zaudējumi atsevišķās spēlēs (tādi noteikti neizpaliks) neizskatīsies pārāk sāpīgi. Nebūs brīnums, ja šajā ciklā atkārtosies iepriekšējā grupas turnīra scenārijs, kad līdz pēdējai kārtai izredzes uz pirmajām divām vietām mūsu grupā saglabāja četras komandas. Vienīgi šāds sižets ļautu Latvijai pacīnīties par nokļūšanu Polijā un Ukrainā, jo saprotams, ka mūsu futbolisti noteikti nebūs tie, kas vienatnē aizbēgs no pārējiem startā un kļūs nenotverami.

Slikti ir tas, ka no vājākajiem groziem mums tika ielozēti visnotaļ cienījami pretinieki: Gruzija un Malta. Labāk būtu uzspēlēt pret Lihtenšteinu un Sanmarīno. Tagad iznāks, ka vadošā četrinieka komandām vajadzēs piepūlēties arī mačos pret nosacītajiem pastarīšiem. Un Latvijas izlasei ar ierobežotajiem spēlētāju resursiem tas varētu kļūt par nopietnu pārbaudījumu, jo mūsējie tomēr nav pieraduši vienlīdz augstā līmenī aizvadīt divus mačus četru dienu laikā. Tādējādi tieši šīs spēles varētu kļūt par klupšanas akmeni Latvijas futbolistiem - ja arī izdosies uzvarēt Gruzijas vai Maltas futbolistus, tas izsmels spēku rezerves, kas varētu pietrūkt otrajos sapārotajos mačos.

Šodienas izloze noteica to, ka LFF nesaņems prāvos ienākumus no TV translācijām. Trenerim Starkovam būs jāpacīnās par katru latu, kas tiks piešķirts izlases vajadzībām. Tas būs riskants depozīts, taču var izrādīties ļoti ienesīgs, jo Starkova vadībā Latvijas izlasei ar šādu izlozi tomēr ir izredzes iekļūt finālturnīrā.

Kuras komandas ieņems pirmās divas vietas mūsu grupā?

  • 82

  • 21

  • 76

  • 5


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-02-07 15:25, pirms 15 gadiem
Varētu būt ,ka pret Grieķiju būs smagāk nekā pret Horvātiju!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 15:27, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Domāju, ka ar Gruziju un Maltu mums jāspēlē ar rezervistiem. Jo jātaupa spēki priekš pārējām komandām.
Gruzija nav tik vāja , un Malta mūs ir 2(!) reiz uzvarējusi!

     [+] [-]

, 2010-02-07 15:34, pirms 15 gadiem
nebuus labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 16:39, pirms 15 gadiem
šis būs mūsu čempis

  +4 [+] [-]

, 2010-02-07 16:48, pirms 15 gadiem

Mūsējie nav pieraduši aizvadīt 2 spēles 4 dienu laikā.
Izlasē nespēlē puikas no sētas savākti, bet profesionāļi, tapēc galīgi tam nepiekrītu.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-07 17:51, pirms 15 gadiem
Bet grupa nemaz nav slikta. Kādēļ mums būtu Polijas leģendām jāpārmet, ka neiedeva mums Angliju vai citu grandu? Tādēļ, lai pirmā vieta grupā jau būtu rezervēta? Šāds variants mums ir pat labs. Savus punktus lielajām izlasēm atņems noteikti arī Gruzija, kas mums var palīdzēt. Tāpat Grieķija un Izraēla ir izlases, kas nereti nospēlē ničā. Tas atkal mums ir par labu, ja konkurenti zaudē punktus. Katrā ziņā labi ir tas, ka punktus zaudēs visas izlases, un tas mums tikai vairos izredzes. Toties ir viena lieta, kas nepatīk - būs ļoooti smagas izbraukuma spēles. Pat Maltā.
Tā kā situācija ir visnotaļ laba. Ja paši ņemsim savus punktus, tad arī šoreiz intrigu varam saglabāt līdz pēdējam mačam.

  +4 [+] [-]

, 2010-02-08 10:08, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Domāju, ka ar Gruziju un Maltu mums jāspēlē ar rezervistiem. Jo jātaupa spēki priekš pārējām komandām.
..ja paskatīsies pēc klubiem, kuros spēlē Gruzijas izlases spēlētāji, tad viņi noteikti ieliek LV izlasei, būtībā tā ir viena no izlasēm, kas neprot izmanotot savu potenciālu..
..turklāt, ja spēlēsim ar otro sastāvu (respektīvi "spēcīgās" LMT virslīgas zvaigznēm), tad kāsīsim arī Maltai..
..grupa kopumā normāla, var cīnīties - tikai ļoti, ļoti nepatīk Grieķija, pret tiem būs grūti, jo viņi spēlē tādā pašā stilā, kā mēs, bet meistarība grieķiem ir augstāka..

  +2 [+] [-]

, 2010-02-08 10:45, pirms 15 gadiem
atkal mūsu Māris būs pirmā interviju zvaigzne grieķiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 14:19, pirms 15 gadiem
Np otras puses labi ka nav izteikta pastarite saja grupaa, tas parādis mūs potencialo spēku pret lidzīgiem spēkiem ikvienā mačā un koncentreties nepieciešams uz visām spēlēm... tas bus labs parbaudījums Latvijas futbolam uz ko esam spējīgi...
Iepriekšējais cikls parādija ka spēlēt varam