Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Skaisto zaudējumu laiks nemēdz būt garš...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Skaisto zaudējumu laiks nemēdz būt garš...
Latvijas basketbola izlasē katram ir, ko padomāt un izvērtēt, lai komplimenti par zaudējumiem pārvērstos uzvarās.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas vīriešu basketbola izlasei tas varbūt jau ir beidzies. Līdz nākamajām oficiālajām spēlēm - 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram - ir daudz laika, lai izvērtētu "skaistos zaudējumus", nokratītu vieglo eiforiju (ja tā kādam ir jau radusies) un saprastu, kā iet tālāk. Komplimentus par pieciem zaudējumiem piecās spēlēs vienā turnīrā - kaut arī tas ir Eiropas čempionāta finālturnīrs un tajā esam spēlējuši vienā no spēcīgākajām grupām - komanda var nopelnīt tikai vienreiz. Skaisti zaudējumi apnīk daudz ātrāk nekā izmocītas uzvaras.

No pēdējiem trim finālturnīriem šis ir vienīgais, kurā Latvijas izlase neguva nevienu uzvaru, taču tieši pēc šā turnīra atsauksmes par komandas sniegumu un par komandu vispār ir vislabākās. Likumsakarīgi. Kurš no šā sastāva vispār kaut ko gaidīja? Turklāt vēl pēc neizteiksmīgām pārbaudes spēlēm... Būs sagrāve pēc sagrāves. Ja tā būtu bijis, tad neviens, protams, neslīcinātos un kaut vai matus no galvas neplēstu, taču nebūtu arī komplimentu. Bet nebija nevienas sagrāves. Nebija arī uzvaru. Jau esam gatavi izrādīt nopietnu pretestību jebkuram konkurentam, taču laikam vēl neesam gatavi tik spēcīgas komandas uzvarēt. Tas ir pirmais solis ceļā uz uzvarām. Šauļos, iespējams un cerams, notika arī vērtību pārvērtēšana - ieraudzījām, ka mūsu basketbolisti var būt daudz labāki nekā mēs domājām un arī puiši paši cēla savu pašapziņu. Pat nedaudz žēl, ka jau tuvākajā laikā nebūs iespējas to apliecināt.

Tas nenozīmē, ka tie spēlētāji, kuri dažādu iemeslu dēļ šoreiz izlasē nepiedalījās un kuri no tās izkrita jau gatavošanās laikā, turpmāk nederēs, ka šie ir tie 12 spēlētāji, uz kuriem nākotnē tikai arī varam paļauties. Taču šie spēlētāji, starp kuriem bija 11 debitanti tamlīdzīga ranga turnīros (no 12 pieteiktajiem!), tagad būs jau citādāki, vairāk rūdīti un piedzīvojuši (arī sāpīgus zaudējumus galotnēs), tā ka konkurence par vietu izlases ducī turpmāk būs lielāka. Izlases kandidātu loks, atgriežoties tajā arī vismaz 5-6 ļoti noderīgiem spēlētājiem (Biedriņš, Janičenoks, Jahovičs, K,Bērziņš, Šķēle...), kļūs nevis vienkārši lielāks (arī iepriekš varēja sarakstīt kaut vai 20 izlases kandidātus), bet gan konkurētspējīgāks un kvalitatīvāks. Tas varbūt arī ir lielākais aizvadītā finālturnīra ieguvums. Nav teikts, ka visi ties spēlētāji, kuri tagad bija izlasē Šauļos, būs arī nākamajā izlases sastāvā vai kaut starp tuvākajiem kandidātiem. Daudz kas būs atkarīgs no tā, kur un kā viņi turpinās savu karjeru jaunajā sezonā, kāda līmeņa līgās, turnīros un klubos spēlēs. Savukārt daudziem pašmāju komandu basketbolistiem izlases sniegums Šauļos ir papildus stimuls apliecināt, ka "arī es tā varu". Vajag tikai gribēt.

Uzvaru laiks pats no sevis vai pēc burvju mājiena nepienāks, mums nebūs daudz uzvaru arī turpmāk, taču aizvadītais finālturnīrs uzvaru laiku noteikti ir pietuvinājis. Šauļos tika sperts tikai pirmais solis...

     [+] [-]

, 2011-09-06 11:18, pirms 13 gadiem
Tikai ne Jahoviču!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 11:22, pirms 13 gadiem
man jau liekas, ka arī Kambala nav vēl norakstāms...
Pieredzei ir jāiet roku rokā ar jaunību... ir jābūt līdzsvaram, un tad būs ok. šoreiz līdzsvara nav ir tikai jaunie... nav slikti, bet rezultātu var arī nesagaidīt (un nesagaidījām ar).. tikai kaut kad nākotnē...

  +5 [+] [-]

, 2011-09-06 11:35, pirms 13 gadiem
Kambalai ir pei dir*as LV izlase tapēc varat likt mieru šai tēmai. Vienīgais ko viņš māk ir tupi muldēt ka šo neņem. Vajadzeetu Vecvagaru un Janičenoku un garajā galā varbūt ka atrast vietu Biedriņam ja vien viņam vēl ir kāda motivācija spēlēt basīti jo satiekot viņu uz ielas viņš izskatās vienkārši nožēlojami.

  +7 [+] [-]

, 2011-09-06 11:51, pirms 13 gadiem
brox88 rakstīja: Kambalai ir pei dir*as LV izlase tapēc varat likt mieru šai tēmai. Vienīgais ko viņš māk ir tupi muldēt ka šo neņem. Vajadzeetu Vecvagaru un Janičenoku un garajā galā varbūt ka atrast vietu Biedriņam ja vien viņam vēl ir kāda motivācija spēlēt basīti jo satiekot viņu uz ielas viņš izskatās vienkārši nožēlojami.
KambalAI toč ir pie tirsas - vai KambalAM ir pie tirsas, to tu gan uzprasi viņam

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 12:17, pirms 13 gadiem
Nekāds raksts, kurā apviļāts viss tas, ko citi jau aprakstījuši un izsprieduši.

     [+] [-]

, 2011-09-06 12:43, pirms 13 gadiem
Nākamajā Eiropas čempī Kambalam būtu jau 35 gadi!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 16:03, pirms 13 gadiem
Lielākā problēma, kas uztrauc mani ir atbildīgo personu turpmākie soļi.
Šobrīd mēs esam grūtās krustcelēs, viens virziens ir tas, ko sagaida līdzjūtēji, otrs virziens ir tas, kur pašlaik atrodas "tagad vai nekad" fenomens.
Vai LBS spēs ievirzīt izlasi nākamajā fāzē? Vai iesim jau iemīto taku.
Atceramies arī "tusētāju" paaudzei piedeva pieredzes trūkumu, arī viņos saskatīja potenciālu nākotnē (dažs labs vēl jo projām saskata)
Bet viņi neattaisnoja līdzjūtēju cerības, vēl jo vairāk, viņi pieņēma to, ka līdzjūtēji piedeva zaudējumus uzsitot pa plecu un uzmundrinot, kā pašsaprotamu lietu. Un ja nenāca uzvaras, tad apvainojās par līdzjūtēju negatīvo atieksmi. Par to, ka cilvēki atļaujas norādīt kā un kur pavadīt brīvo laiku utt.
Es virsrakstu uztveru tā, ka nav likumsakarības, ka pēc zaudējuma jānāk uzvarai, bet ir likumsakarība, ka vienreiz samierināsies, otreiz samierināsies ar zaudējumu, bet tad prasīs uzvaru...

  -1 [+] [-]

, 2011-09-06 16:43, pirms 13 gadiem
brox88 rakstīja: Kambalai ir pei dir*as LV izlase tapēc varat likt mieru šai tēmai. Vienīgais ko viņš māk ir tupi muldēt ka šo neņem. Vajadzeetu Vecvagaru un Janičenoku un garajā galā varbūt ka atrast vietu Biedriņam ja vien viņam vēl ir kāda motivācija spēlēt basīti jo satiekot viņu uz ielas viņš izskatās vienkārši nožēlojami.
Izskatās nožēlojami.... Tu ar savu komentu izskaties nedaudz nožēlojami!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 17:46, pirms 13 gadiem
Anatolij, mēs skaisti zaudējam jau no neatkarības atgušanas 1991.gada......... pa šiem 20 gadiem i sirmus matus esmu dabūjis, i nervi čupā, i zāles lietoju, i stresains esmu, i agresīvs, i prostata moka, sievietes pat neinteresē......da visas kaites ko var dabūt skatoties skaistus zaudējumus mani moka...... un tikai tev jau 20 gadus viss ir jauks un smuks un super truper kolosāli, un kautkad tur komunisma teksts seko... nākotnē bū uzvaras... maz , bet būs....... varbūt man ņemt lāpstu un iet sev rakt kapiņu? iegulties , lai aprok un miers? ko tur mocīties, nākotnes vārdā.....

     [+] [-]

, 2011-09-06 18:59, pirms 13 gadiem
brox88 rakstīja: Kambalai ir pei dir*as LV izlase tapēc varat likt mieru šai tēmai. Vienīgais ko viņš māk ir tupi muldēt ka šo neņem. Vajadzeetu Vecvagaru un Janičenoku un garajā galā varbūt ka atrast vietu Biedriņam ja vien viņam vēl ir kāda motivācija spēlēt basīti jo satiekot viņu uz ielas viņš izskatās vienkārši nožēlojami.
biedrinam tam toch ir pie pakalas LV izlase...vinam tak vienmer ir traumas jaarstee,vinsh ir noguris un uz klubiem shnabi pariit ar vajag...Biedru izlasee negribu redzeet,nav mums tas gailis vajadzigs...

  +3 [+] [-]

, 2011-09-06 19:49, pirms 13 gadiem
Ā un vēl! Man ļoti patika nesmukā uzvara futbolā pret Gruziju! Piekrītat, ka bija patīkami, tā uzvarēt? nu lūk, vienmēr uzskatīšu, ka labāk ir slikti uzvarēt , nekā skaisti zaudēt!!!!!

  -3 [+] [-]

, 2011-09-06 22:11, pirms 13 gadiem
Vot tas ir frukts - Kreipāns, tik drukā pilnīgi idiotiskus rakstus visos sporta veidos, nemaz neiedziļinoties, nemaz nedomājot. Teksti par visiem sporta veidiem vienādi, runājot vispārīgiem tekstiem. Tak noņemiet beidzot no distances Kreipānu, lai komentē Puče, Matulis, Jurisons, jaunie no sportacentrs.

(Biedriņš, Janičenoks, Jahovičs, K,Bērziņš, Šķēle...) - Kreipān, painteresējies kas notiek sporta veidā par ko raksti - Šķēle, iespējams ir kļuvis par nariku, šņaukājas, un Igaunijas čempionāts nav tas placdarms, Jahovičs - diemžēl traumas ir ielauzušas karjeru, Bērziņš - labāk nē, lai dušas un viesnīcu numuri paliek neizdemolēti.