Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Fāzels aptraipa IOC reputāciju

Fāzels aptraipa IOC reputāciju
IIHF prezidents un IOC izpildkomitejas loceklis Renē Fāzels lietā par interešu konfliktu ticis sveikā ar rājienu
FOTO: "Scanpix"

Starptautiskās Hokeja federācijas prezidents, viņš viens no vadošajiem IOC funkcionāriem (izpildkomitejas loceklis), Renē Fāzels ticis sveikā ar rājienu IOC izmeklētajā lietā par interešu konfliktu televīzijas translāciju tiesību jautājumā.

Par ko tad apsūdzēja bijušo Šveices zobārstu, kurš nesen pildīja Vankūveras olimpisko spēļu sagatavošanās uzraudzības komisijas priekšsēdētāja pienākumus? Fāzels, kā secinājusi IOC Ētikas komisija, personīgi palīdzējis sava drauga kompānijai noslēgt līgumu ar IIHF TV un reklāmas tiesību pārraugu "Infront".

Turklāt Fāzels, kurš ir arī Ziemas olimpisko spēļu federāciju asociācijas vadītājs, pats piedalījies vairākās sarunu kārtās. Šveices prese apgalvoja, ka Fāzels par starpniecību esot saņēmis prāvu naudu, taču IOC to noliedz.

"Patiešām, palīdzēju senam draugam piedāvāt savus pakalpojumus "Infront", un privāti atbalstīju viņu," atzīst Fāzels. "Piemēram, atbalstīju viņu durvju atvēršanā uz Āzijas tirgu, piekļūstot Āzijas sporta raidtīklam. Šobrīd apzinos, ka tā bija aplama rīcība. Par to atvainojos".

IOC Ētikas komiteja, uzsverot, ka šāda rīcība met ēnu uz visu olimpisko kustību (par IIHF šajā gadījumā IOC nav lēmēja, lai gan atgādina, ka Fāzels ir organizācijas vadītājs), tomēr samierinājās ar pirksta pakratīšanu, izsakot šveicietim rājienu.

Kā uzsver apskatnieki, par līdzīgiem pārkāpumiem iepriekš mazāk ietekmīgi IOC locekļi ir sodīti gan ar rājienu, gan atstādināšanu uz pieciem gadiem no līdzdalības jebkurā IOC komisijā. Bet Fāzelam ar savu autoritāti un svaru bija jārāda priekšzīme, tātad, arī sodam vajadzēja būt bargākam.

"Misters Fāzels nav saņēmis personisku labumu, taču pieļāvis kļūdu, atbalstot draugu, lai tas tiktu pie līguma ar raidkompāniju," izsakās IOC prezidents Žaks Roge. "Izmeklētāju ziņojums apliecina, ka misters Fāzels personisku labumu nav guvis. Taču viņš ir metis ēnu uz IOC reputāciju un saņēmis rājienu".

Rājienu no IOC Fāzels saņēma nedēļu pirms pasaules hokeja čempionāta starta.

 +14 [+] [-]

, 2010-05-06 11:16, pirms 14 gadiem
Sen vajadzēja Lipmanu Fāzela vietā

     [+] [-]

, 2010-05-06 11:18, pirms 14 gadiem
Vai tad žēl? Lai jau druškam palīdz
Slēpts komentārs: 112233

  -2 [+] [-]

, 2010-05-06 17:57, pirms 14 gadiem
Nākošreiz raksta sākumā varētu tomēr norādīt, kas tā tāda IOC ir!