Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

LBL spēka rangs. Vienas uzvaras svars

LBL spēka rangs. Vienas uzvaras svars
Danks pāri līdzšinējam līderim, un viss mainās...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Tu vari būt pārliecinošs tabulas līderis un piecu mēnešu laikā no 15 spēlēm vinnēt 14, taču ar vienu vienīgo zaudējumu pietiek, lai favorīta statusu atdotu citam - kādam, kam tā varbūt ir vienīgā uzvara tomēnes. Februāris - pēdējais mēnesis LBL, kad komandas vēl spēlējās ar aizklātām kārtīm - atnesa tieši šādu vienu spēli: nokautu līderim.

1. (3.) VEF

Bilance LBL: 1-3
Bilance citos turnīros: 2-4
Lai gan februārī VEF (nu jau gan vairs nemāžosimies un ņemsim nost to juniora galotni..) uzvarēja tikai vienā no četrām spēlēm, ar to pilnīgi pietiek, jo apspēlēts tika līdzšinējais līderis "Ventspils". Turklāt ne tikai apspēlēts, bet pilnībā sakauts (93:65), nodemonstrējot patiešām vērā ņemama spēka potenciālu. Un tieši spēku šajā rangā arī vērtējam. Protams, varētu iebilst - "Barons" vefu februārī apspēlēja abās savstarpējās spēlēs! Tomēr palikšu pie spēlē ar "Ventspili" gūtā iespaida - VEF izpildījumā tas bija februāra labākais basketbols LBL. Tagad tikai jāpaseko līdzi procesiem kluba iekšienē - vai katliņš, kas sasniedzis vārīšanās temperatūru, nepāries pāri malām...

2. (1.) "Ventspils"

Bilance LBL: 2-1
Bilance citos turnīros: 6-1
Kaut gan pēdējās 15 LBL spēlēs piedzīvots tikai viens zaudējums, abas svaigākās spēles pret VEF (arī BBL turnīra ietvaros) nekādi neļauj dēvēt "Ventspili" par šobrīd draudīgāko spēku LBL. Pat vairāk - ja kluba vadība līdz piektdienai neatradīs normālu papildinājumu garajā galā (grābstīšanās nez kāpēc šobrīd notiek aizsargu līnijā), īsti nesaskatu variantus sērijā pret VEF (kas var notikt jau pusfinālā). Regulārajā čempionātā abām favorītēm vēl vienu reizi savā starpā jāspēlē (27. marts Ventspilī), un tikpat bezzobains zaudējums arī šajā mačā vismaz psiholoģiski jau būtu stabils stūrakmens vēl vienam pavasarim bez zelta.

3. (2.) "Barons/O!Karte"

Bilance LBL: 4-1
Bilance citos turnīros: nespēlē
Ņemot vērā divas uzvaras pār VEF, baronu pozīcijas rangā varētu šķist nenovērtētas, taču joprojām nav pārliecības, ka Saulkrastu komandas panākumiem piemīt stabilitāte. Sezonas pirmajā pusē sataupītā naudiņa šobrīd ļauj uz atlikušajiem mēnešiem piejaucēt citos klubos bez darba palikušās puszvaigznītes, taču citi (Timermanis, Vītols) tikmēr dodas prom, un visā šajā sastāva vinegretā (caur komandu izgājis 21 spēlētājs, no pirmās spēles palikuši trīs) var līdzjūtīgi uzsist uz pleca trenerim. Pieredzējušo veču, kā Helmanis vai Vītols - kas zina, kā jāspēlē play-off - sastāvā nav palicis, arī Viljamss nav Efedžuku kalibrs - būs grūti aizstāvēt titulu.

4. (6.) "Valmiera"

Bilance LBL: 5-0
Bilance citos turnīros: 0-2
Pēc februārī sasniegtās perfektās bilances - piecas uzvaras piecās spēlēs - pieteikusi savas pretenzijas cīņā par pusfināla pozīcijām. Apspēlēja gan VEF (72:62), gan baronus (88:62) un Liepāju (83:82), tiesa - lidojums uz sauli beidzās tāpat kā Ikaram (zaudējums "Turībai" marta pirmajā spēlē), kas mazliet izvēdināja lielmeistaru oreolu, kas valmieriešiem lēnām jau bija sācis veidoties. Lai vai kā, Zvirgzdiņa vadībā komanda sākusi realizēt potenciālu - redzams, ka potenciālo līderu (Veselovs, Gabrāns) spēcīgās puses tiek izmantotas daudz efektīvāk. Tiesa, palīgu viņiem uz soliņa ir ļoti maz, un vēl vienu robu iecirta labi spēlējušā lietuvieša Valeikas aizbraukšana. Marts parādīs, ko solīs pavasaris - jāsaspēlē ar visiem četriem galvenajiem konkurentiem, turklāt ar trim no tiem - izbraukumā.

5. (4.) "Liepājas lauvas"

Bilance LBL: 1-2
Bilance citos turnīros: 1-4
Kaut gan turnīra tabulā joprojām pienākas otrā ailīte, pēdējā laikā tieši liepājniekus uzskata par potenciālajiem liekajiem, kad runa būs par pusfināliem un medaļu dalīšanu. Atlikušas septiņas spēles, un piecas no tām - pret tiešajiem konkurentiem. Abas, kas bija februārī, lauvas zaudēja, un abas ar viena punkta tiesu (82:83 Valmierā un 76:77 pret "Ventspili"). Trīs pēc kārtas galotnē pazaudētas spēles arī Baltijas līgā. Sakritība? Iespējams. Viens gan krīt acīs - melnie puikas pārāk personiski saprot uzdevumu "uzvarēt spēli", un pārāk bieži aizmirst, ka uz laukuma ir pieci spēlētāji. Varētu gudrāk. Un labāk.

6. (8.) "Turība"

Bilance LBL: 1-3
Bilance citos turnīros: nespēlē
Iztika bez straujiem manevriem un sensacionāliem rezultātiem - bez variantiem zaudēja "Baronam", Valmierai un Liepājai, taču uzvarēja vienīgo maču, kurā tāda iespēja bija - ar "Zemgali", kad skatītājiem sagādāja vienu no LBL šīs sezonas dramatiskākajām galotnēm. Marta pirmajā vakarā no pēdējās vietas attālinājās vēl vienas uzvaras tiesu tālāk - negaidīti apturēja Zvirgzdiņa valmieriešu uzvaru gājienu, tādājādi aktualizējot savu kandidatūru arī cīņā par pēdējo play-off vakanci. Šajā kontekstā 18. martā Iecavā svarīgs mačs ar "Zemgali".

7. (7.) "Zemgale"

Bilance LBL: 0-3
Bilance citos turnīros: 2-2
Arī februārī neizcīnīja savu 2011. gada pirmo LBL uzvaru, kaut gan kalendārā bija spēles gan ar LU, gan "Turību". Tam gan loģisks izskaidrojums - mēneša vidū komanda principā izputēja... Atbrīvojot no komandas "leģionārus" Bergmani, Brūniņu un Mētru (pēdējais gan tagad ir atpakaļ), "Zemgale" palika sastāvā, no kura rezultātus neviens neprasa, un mērķis var būt tikai viens - veiksmīgi sagaidīt sezonas beigas. Tiesa, Zībarta studentiem komanda zaudēja vēl dažas dienas pirms lielajām pārmaiņām. Šobrīd Jelgavas komanda dzīvo jau uz nākamās sezonas rēķina, un atlikušajā sezonas daļā ieinteresēta vispirms jau pēc iespējas mazākos tēriņos...

8. (5.) Latvijas Universitāte

Bilance LBL: 1-2
Bilance citos turnīros: nespēlē
Pēc februāra rezultātiem, kad jelgavnieki vēl labākajā sastāvā tika apspēlēti ar 81:79, it kā pienāktos vieta virs "Zemgales", tomēr savstarpējā spēle jau marta pirmajās dienās (91:66) spēku samērus diezgan pārliecinoši maina vietām. Latvijas Universitātes komandas cerība izrauties no pēdējās vietas acīmredzot tomēr paliks nepiepildīta - no atlikušajām septiņām spēlēm piecas pret komandām, kas cīnās par četrinieku un vaļības noteikti neatļausies, bet šobrīd aktuālo divu uzvaru deficītu iespējams atspēlēt tikai abos mačos ar "Turību".

Iepriekš

OKTOBRIS: LBL spēka rangs. Oktobra iesildīšanās
NOVEMBRIS: LBL spēka rangs. Novembris ievieš korekcijas
DECEMBRIS: LBL spēka rangs. "Rezerves nāves" fiasko
JANVĀRIS: LBL spēka rangs. Čempionu ieelpa

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NIPEM

  +5 [+] [-]

, 2011-03-06 20:41, pirms 13 gadiem
Spēka rangs pilnīgi objektīvs. Bet nu ja skatās tikai februāra un tikai LBL rezultātus, tad sanāktu pavisam dīvaini- 1. Valmiera 2. Barons.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-07 12:46, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: kāda jēga tad no šī ranga? VEFs uzvar vienu no 5 spēlēm un viņu ieliek 1. vietā, jo sastāvs ir vislabākais. Nu tad kronējam VEFu par visu mēnešu labāko komandu - kas tur ko māžoties? Spēļu iznākumi jau nav svarīgi.
Spēļu iznākumi ir viena lieta, bet rangs ir pavisam kaut kas cits. Arī Nadals, Federers un Džokovičs mēdz zaudēt diezgan bieži, bet neviens taču neapšaubīs to, ka šī ir pārliecinoši spēcīgākā trijotne tenisā pašreiz. Vai tā pati Barselona futenē, var jau nezin kā slavēt viņus, un reāli viņi ir spēcīgākie, taču Anglijā šie tāpat pirmajā spēlē vinnēt nespēja.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-07 16:43, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Spēļu iznākumi ir viena lieta, bet rangs ir pavisam kaut kas cits. Arī Nadals, Federers un Džokovičs mēdz zaudēt diezgan bieži, bet neviens taču neapšaubīs to, ka šī ir pārliecinoši spēcīgākā trijotne tenisā pašreiz. Vai tā pati Barselona futenē, var jau nezin kā slavēt viņus, un reāli viņi ir spēcīgākie, taču Anglijā šie tāpat pirmajā spēlē vinnēt nespēja.
Un tu uzskati ka vefam Latvijā ir jau tāda stabilitāte ka viņi ir spēcīgākie mūsu līgā? Barselona jau kādus pāris desmitgades ir stabils pasaules grands futbolā kāmēr man liekas ka vefs nemaz vēl nav sācis stabili spēlēt, kamēr Ventspils ir bijuši vienmēr nu jau apmēram desmitgadi stabils spēks LBL un BBL, vienmēr bijusi starp labākajiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 10:13, pirms 13 gadiem
Labi, ka šādi raksti ir, bet manuprāt ļoti liela putra ir tekstā par katru klubu! Ja reiz tiek izvērtēts katra kluba sniegums FEBRUĀRĪ, tad kāpēc pie katra ir jāraksta arī par sniegumu martā, kas maina autora viedokli uz pretējo!?
Putra!
Ja tiešām ņemtu vērā TIKAI FEBRUĀRĪ iespēto, tad:
1./2.Valmiera; 1./2.Barons; 3.Ventspils; 4.VEF; 5.Liepāja; 6.Turība; 7.LU; 8.Zemgale!!!