Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pret "Torpedo". Ko viņi izdarīja?

"Dinamo" pret "Torpedo". Ko viņi izdarīja?
Sandis Ozoliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Trīs punkti būtu ideāli, taču arī divi nav zemā metami. Uzvarot "Torpedo", rīdzinieki no saviem tuvākajiem sekotājiem atrāvušies jau par sešiem punktiem, bet regulārajā čempionātā atlikušas vairs tikai četras spēles.

Edgars Masaļskis
metieni: 36/38

Pēdējās divās spēlēs Edgara darba pienākumu aprakstā parādījušās jaunas nianses - pēc žestiem var nojaust, ka viņš diezgan skarbiem vārdiem audzina laukuma spēlētājus. Ja spēle notiktu bez skatītāju klātbūtnes, noteikti būtu dzirdams ar kādiem vārdiem notiek šie audzināšanas darbi. Acīmredzot ir par ko uzvilkties, jo 38 metieni, no kuriem vismaz trešdaļa ir bez pretestības, tomēr ir pārāk daudz. Tāpat pēdējā laikā vērojama tendence, ka Edgaru pie ledus piespiež sīki savainojumi. Kaut kas nopietns? Varbūt šādas pauzītes ir mazas viltībiņas meklējot iespēju kaut uz pārdesmit sekundēm ievilkt atpūtas elpu? Ja tās ir viltības, tad viss ir kārtībā, bet ja sāk atgādināt par vecām vai jaunām kaitēm, tad septiņreiz jāsit pie koka, vai tik nav kaut kas nopietns.

Krišjānis Rēdlihs
spēles laiks: 16:41
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 2

Visa otrā trešdaļa rīdzinieku izpildījumā bija nekāda. Iespējams, ka muļļāšanās sākās pēc Kriša noraidījuma 23 minūtē. To neizdevās nosargāt, zaudēti vārti, rezultāts kļūst neizšķirts un pirmā perioda visādu veidu pārsvars vienā mirklī tika izsēts vējā. No visiem laukumā pabijušajiem tikai pieciem lietderības koeficients bija pozitīvs (+1). Krišjānis ir viens no viņiem.

Kristaps Sotnieks
spēles laiks: 16:06
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Izlases galvenajam trenerim Oļegam Znarokam nebūs viegla izvēle. Acīmredzot Sotniekam ar Oļegu Sorokinu būs jādala viena pāri palikusī aizsarga vieta. Ja izvēle būtu jāizdara pēc vakardienas spēles, Sotnieks būtu solīti priekšā. Paliekot Sotnieka spēli zem palielināmā stikla, noteikti varētu atrast sīkus grēkus, taču kuram tādu nav. Galvenais, ka šie grēki neietekmēja spēles gaitu. Ja Rēdliham lietderība ir +1, tad arī viņa pāriniekam Sotniekam viens plusiņš.

Sandis Ozoliņš
spēles laiks: 26:36
punkti: 0+1
metieni: 3
soda minūtes: 0

Pēdējās vienpadsmit spēlēs sakrājis 10 punktus. Jo grūtāks un atbildīgāks spēļu grafiks, jo labāk jūtas Ozo. Komandas kapteiņa spēle sāk atgādināt tos ziedu laikus, kurus viņš pavadīja Kolorado. Protams, solis vairs nav tik ātrs, taču galva un rokas strādā tikpat nevainojami kā jaunībā. Pelnīti tika atzīts par labāko "Dinamo" sastāvā.

Oļegs Sorokins
spēles laiks: 25:02
punkti: 0+1
metieni: 2
soda minūtes: 4

Vēlreiz par konkurenci olimpiskās komandas sastāvā. Pretinieku zonā Oļegs cenšas turēt līdzi savam partnerim Ozoliņam un iznāk neslikti. Atkal piedalījās skaitliskā vairākuma realizēšanā un jau trešo spēli pēc kārtas nopelna vienu rezultativitātes punktu. Tiktāl pa smuko, bet Znarokam ļoti nepatīk glupi noraidījumi. Var jau pārmest tiesnešiem pārlieku piekasīšanos, taču spēlētājam pretinieks ir jāapstrādā tā, lai tiesnesim nebūtu par ko piesieties. Oļegs uzrāvās divas reizes un abas - muļķīgi. Pēc otrā noraidījuma tika zaudēti vārti un bija jāsāk kārtējā pakaļdzīšanās. Znarokam šie noraidījumi var nepatikt.

Rodrigo Laviņš
spēles laiks: 21:41
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Gandrīz katrā spēlē atkārtojas vienas un tās pašas darbības: pa reizei izdodas nobloķēt pretinieku metienu, pa kādai reizei tiek mēģināts uzmest pa vārtiem, un pa kādai reizei savu vārtu priekšā neizdodas pieturēt nūju tā, lai pretinieks nevarētu uzmest.

Guntis Galviņš
spēles laiks: 22:56
punkti: 0+0
metieni: 3
soda minūtes: 0

Galviņa aktivitātes abās laukuma pusēs ir nostabilizējušās un pārsvarā ar nelielu plusa zīmi, taču pilnai laimei kaut kā pietrūkst. Iespējams, ka decembra beigu un janvāra sākuma sešu rezultativitātes punktu (četrās spēlēs) sērija likusi līdzjutējiem no aizsarga gaidīt līdzīgu ražas novākšanu visas sezonas garumā, bet, vai punktu krāšana ir aizsarga pamatdarbs? Ja sezonā iznāk viens vai divi šādi uzplaiksnījumi - ideāli. Ja nē - nav nekāda traģēdija. Galvenais taču ir savu vārtu drošība.

Aleksandrs Ņiživijs
spēles laiks: 22:48
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Lai arī pretinieku nav pieņemts žēlot, pirms bullīšu sērijas bija patiesi žēl pretinieku vārtsargu. Nu nebija viņam nekādu izredžu izvilkt savu komandu, ja "Dinamo" pēcspēles metienus izpilda Ņiživijs. NEKĀDU!

Roberts Petrovickis
spēles laiks: 18:18
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Nezinu kas, bet pēdējās spēlēs Petrovicka sniegumā kaut kā pietrūkst? Varbūt svaiguma? Sakrājies nogurums? Varbūt no ritma izsitusi biežā raustīšana teju katrā spēlē blakus liekot citus partnerus? Petrovickis vairs nav nekāds jaunais puika, taču Ozoliņš arī nē, bet abu ieguldījums ir krasi atšķirīgs. Jāiztur vēl viena spēle un pēc tam varēs atpūsties un iekrāt spēkus "play off" sērijai vai sērijām.

Marsels Hosa
spēles laiks: 22:14
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 2

Ja iepriekšējās spēlēs redzot, ka Hosa izpilda savus kroņa metienus, tad ar lielu ticamību ripu varēja meklēt pretinieku vārtos. Arī pret "Torpedo" Hosa meta savā stilā un bija acīmredzami, ka partneri izkārto viņam parocīgus metienus, taču šoreiz visi centieni pārsteigt vārtsargu bija bez pievienotās vērtības. Metieni bija, taču bez kvalitātes zīmes. Jācer, ka visi lādiņi vēl nav izšauti.

Lauris Dārziņš
spēles laiks: 14:27
punkti: 0+1
metieni: 3
soda minūtes: 0

Žēl, ka KHL vadība neatzīst pēcspēles metienos iemestos golus. Laurim tad būtu par divām iemestajām ripām vairāk. Uzvaras bullīti realizēja Čerepovecā un to pašu izdarīja arī vakar. Vēlreiz jāpažēlo pretinieku vārtsargs...

Martins Karija
spēles laiks: 13:31
punkti: 1+0
metieni: 2
soda minūtes: 2

Reiz taču bija jāpaveicas arī Karijam. Reizēm šķiet, ka mazais Martins var skriet un mest līdz apnikumam, un tāpat nekas nebūs. Vakar Karijam izdevās tas, kas viņam nebija sanācis tieši mēnesi jeb vienpadsmit spēles pēc kārtas - gūt vārtus. Nav būtiski, cik spēcīgs bija Karijas metiens un vai vārtsargs nespēja uz to reaģēt. Gols un punkts!

Miķelis Rēdlihs
spēles laiks: 12:21
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 2

Iespējams, ka tieši Miķelis ir lielākais vaininieks Karijas vārtu guvumā. Tieši Rēdlihs maisījās Fomičeva acu priekšā un traucēja viņam ar acīm izsekot līdzi ripas lidojumam. Rets, bet vēl viens pierādījums, ka kādam spēlētājam vienmēr ir jāatrodas pretinieku vārtu priekšā.

Ģirts Ankipāns
spēles laiks: 9:44
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Savainojuma dēļ bija izlaidis trīs spēles. Arī vakar vēl nevarēja strādāt ar pilniem apgriezieniem, taču kad vajadzēja aizstāvēt Masaļski no uzmācīgajiem pretiniekiem, pirmais nostājās uz barikādēm.

Jānis Sprukts
spēles laiks: 21:54
punkti: 0+0
metieni: 4
soda minūtes: 0

Ja kādā spēlē Spruktam neizdodas mazākumā aizskriet pretuzbrukumā, tad jāsāk domāt, vai ar Jāni kaut kas nav noticis. Pret "Torpedo" viss bija kārtībā - atkal aizmukšana mazākumā, atkal iespēja gūt vārtus. Tāpat kā kaitinoša vilcināšanās ar metieniem. Ja ir ērta pozīcija, ka pretinieks ļauj izdarīt metienu, tad nav jābūt Ziemassvētku vecītim un ar piespēlēm jāapdāvina partneri.

Mārtiņš Karsums
spēles laiks: 17:42
punkti: 0+0
metieni: 3
soda minūtes: 0

"Dinamo" sastāvā aizvadījis jau astoņas spēles tajās gūstot divus vārtus. Nav pats sliktākais rādītājs, taču no Mārtiņu Rīgā gaidīja ja ne kā vārtu gūšanas mašīnu, tad noteikti maķenīt produktīvāku. Acīmredzot jāsāk ticēt, ka Karsumu prot izmantot tikai Znaroks. Par to varēsim pārliecināties pavisam drīz un jau pēc pāris nedēļām salīdzināt Karsumu Latvijas izlasē un Karsumu "Dinamo".

Mārtiņš Cipulis
spēles laiks: 6:20
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 0

Katrā ļaunumā var atrast arī kaut ko pozitīvu. Pēdējā mēneša laikā Cipulis nav bijis noslogots ar slodzēm un tas nozīmē, ka vismaz viens spēlētājs olimpiādē būs salīdzinoši "svaigs".

Maiks Iguldens
spēles laiks: 16:07
punkti: 1+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Nemanāmi, bet Iguldens ir guvis jau trīspadsmit vārtus. Vairāk metuši tikai Hosa un Miķelis Rēdlihs. Nav daudz, bet nav arī maz. Ja katrā trešajā vai ceturtajā mačā spēlētājs prot nostāties vietā, kur vārtsargs atsit vai parocīgi garām lido ripa un pēc tam to iemāna vārtos, nav iemesla apšaubīt viņa lietderību komandā.

Roberts Bukarts
spēles laiks: 5:37
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Pēdējo dienu Šuplera prātīgākais lēmums - atsēdināt Arnasonu un ļaut kaut nepilnas sešas minūtes, uzspēlēt latviešu puikam Bukartam. Pirms Vankūveras katra laukumā pavadītā minūte ir ar plusa zīmi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-02-06 12:14, pirms 15 gadiem
Karsums vienkārši nav iespēlējies! Spēlēt pret šīm komandām nav tas pats, kas pagājšgad pret Ungāriju, Itāliju vai Ukrainu. Iespējams, ka MVD ap šo brīdi būtu jau produktīvāks, bet Mārčam jāļauj oiespēlēties. Pirms pāris mēnešiem visi brēca - Kas Sprukts par NHL kandidātu? Tagad nez kapēc Sprukts visiem patīk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-06 14:22, pirms 15 gadiem
Ērik,kāds sakars Bukartam ar Vankūveru?????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-06 15:23, pirms 15 gadiem
šeit nu autors kļūdījās ar to bullīti!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-06 15:43, pirms 15 gadiem
sandis444 rakstīja: "Žēl, ka KHL vadība neatzīst pēcspēles metienos iemestos golus"



kā ta neatziist? Atziist gan.. kas iemet uzvaras bulliti tam ari statistika parādās gols.. vienkarshi Laura bulliitis nebija uzvaras vārti... tie bija Nizivijam...
Protokolā tomēr stāv rakstīts savādāk - khl.ru: Континентальная Хоккейная Лига - Протокол игры

5 РБ 65:00 3:2 бул. 10. Дарзиньш Лаурис

  -1 [+] [-]

, 2010-02-06 17:33, pirms 15 gadiem
Es arii esmu par to, lai Bukarts spēlē.
Ļoti patīk šis spēlētājs un tas ir labi, ka dod viņam spēlēt, jo piereze nāks tikai par labu, pēc manām domām Robčiks ļoti perspektīvs spēlētājs!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-06 20:03, pirms 15 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Ērik,kāds sakars Bukartam ar Vankūveru?????
es gan neesmu eeriks, bet cik dzirdeeju Bukarts un Sorokins ir 2 galvenie rezervisti( pretendenti) uz Vankuuveru