Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Anatolijs Kreipāns par futbolu, komentēšanu, biatlonu un ...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bija iekrājies paprāvs skaits SA+ lasītāju jautājumu, tāpēc atbildes sadalu divās daļās. Pirmā tagad, otrā - jau tuvākajā laikā.

kaajnieks
Kā Jūs vērtējiet šo gadu komandu sportā vīriešu konkurencē ( futbols, basketbols un hokejs) ?

Kopumā – pozitīvi. Īpaši attiecībā uz futbolu un hokeju, kā arī sieviešu basketbolu. Ja mēs futbolā līdz pēdējām kārtām cīnamies par otro vietu kvalifikācijas grupā, tad tas jau vien ir sasniegums. Skaidrs, ka gribas atkārtot „Portugāles brīnumu”, taču jārēķinās ar realitāti un jāpriecājas arī par vienkārši izlases cienīgu sniegumu.

fanu klubs#13,
Kur var dabut statistiku par Latvijas futbola virslīgas statiem visu gadu garumā pēc 1991gada.Gan vārtu guvēju saraksts,spēļu skaita līderi u.t.t.Kādreiz pats sekoju līdzi bet nu viss kautkur aprāvās.Zinu tik ka pie vārtu guvējiem 1-3 ir Miholaps,Dobrecovs,Rimkus..

Daudz kas ir atrodams LFF mājaslapā (par pēdējām sezonām), ir statistiķi, kam tas viss ir apkopots, arī SA, šķiet, pēc katras sezonas taču publicē statistikas kopsavilkumu.

siikais62,
Labdien. Dinamo nav tikai izstrādāts projekts, kūrā ir ieguldīta liela nauda, bet zem tā slēpjas daudz kas vairāk. Man ir prieks un lepnums un gods atbalstīt komandu, bet kā jums liekas, ko tieši Rīgas Dinamo dod Latvijas tautai un Latvijas hokejam kopumā?

Tautas domas šajā ziņā kaut nedaudz dalās, jo daudziem Dinamo nosaukums joprojām saistās ar PSRS laiku un struktūrām, ko šī organizācija pārstāvēja. Dinamo ir brends un tā izmantošana vismaz KHL pirmajās sezonās ir attaisnojama un saprotams. Var, protams, tam nepiekrist, var vispār nepiekrist piedāvājumam un iespējai spēlēt KHL, bet varbūt tomēr daudz gudrāk un Latvijas hokejam labāk, ja mēs izmantojam iespēju spēlēt tik augstā līmenī, ja mūsu hokejistiem ir iespēja celt meistarību un gūt pieredzi tādā līgā. Starp citu, Dinamo nosaukums ir sastopams ne tikai bijušās PSRS teritorijā un pašam šim vārdam kā tādam ar tā laika slepenajām un spēka struktūrām nav nekāda sakara. Līdzjutēju atbalsts, interese par komandu un pilnā Arēna Rīga ir laikam visobjektīvākā atbilde uz to, vai mūsu komandas piedalīšanās KHL ir vajadzīga.

wyneMiller,
Lasot tavas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem, Anatolij, man arī ir radušies jautājumi. Ja nemaldos tas bija pēdējais jautājums kurā tika apspēlēta tēma - Kāpēc no Jūsu puses ir par maz elementārās komentēšanas, t.i. spēlētāju sastāva, itkā acīmredzamo lietu atzīmēšana un galvenokārt EMOCIJU. Protams, es ļoti apbrīnoju jūsu balss atbilstību amatam (tam manuprāt komentēšanā ir diezgan noteicoša loma), enciklopēdiskās zināšanas un augsto profesionalitāti savā jomā (manuprāt arī Latvijā labākā sporta komentētāju dalot šo statusu ar Madaru Bergmani basketbola arēnā), tomēr drīz vien jaunie sporta komentētāji spēs izkonkurēt Jūs jo viņos ir redzama degsme un sporta gardēži, līdzjutēji un fani augsti novērtē komentētāja ideoloģijas sakrišanu ar viņējo - liela degsme un vēlme uzvarēt. Lēnā garā Jūsu komentēšana gribot negribot sāk likties kā Jūs jau minējāt pēc mājasdarbu pildīšanas - rutīnas. Atnākat, pakomentējat nedaudz spēli, nedaudz liekat lietā savas zināšanas un vēsturi un aizejat mājās. Varbūt tikai man vienīgajam liekas, ka Jums spēles iznākums ir mazāk nozīmīgs nekā tam vajadzētu būt? Es nesaku, ka Jums būtu jābļauj vai jālauž krēsli. Vēl ne1 komentētājs nevar ar Jums konkurēt enciklopēdisko zināšanu un vsp komentēšanas prasmē kā tādā taču tādi jaunie sporta komentētāji kā Edgars Buļs pieslīpējot dažas savas nepilnības (pārāk daudz pielīdzina un terminē notikumus laukumā kas neprofesionāļos rada zināmu apjukumu) drīz vien būs Jums pavisam tuvu. Pāris precīzas darba nianses, nedaudz vairāk emociju/degsmes un Jūsu darbam, likšana manīt, ka komentēšana ir ne tikai naudas darbs, bet arī Jūsu hobijs, Anatolij, vispār nebūtu kur piekasīties.

Vēl kas - jums komentētājiem ir dots uzdevums aizstāvēt tiesnešu darbības laukumā vai tas tā notiek neviļus? Lai arī pēc vairākiem atkārtojumiem ir skaidri redzama tiesneša kļūda jūs mēdzat spītīgi iegalvot to, ka tiesnesim tomēr viss ir redzams labāk, taču nekādā gadījumā nopietnas kritikas devas viņa izdarītajā NEpareizā lēmumā. Arī ja jūs to redzat tad kritikas nav tikai pašsaprotamie vārdi: "Tiesnesis šoreiz kļudījās, neko nevar darīot, visiem tā gadās" , "Tiesnesis arī tomēr ir tikai cilvēks". Ja tiesnesis izdara atklāti kļūdainu lēmumu neskatoties uz to, ka šie 2 citējumi nevar būt nepareizi IR pelnījuši kritiku par nepārliecošu tiesāšanu attiecīgajā situācijā. Izklausās, ka "tiesnesim vienmēr ir taisnība" ir jūsu, LV komentētāju, moto. Lai padarītu šo lietu mazāk rutīnisku es personīgi piedāvāju komentētājiem būt vispusīgākiem nevis nostādīt tiesnešus nevainīga jēra lomā arī visai strīdīgos gadījumos. Kā arī iesaistīties šāda veida diskusijās arī ar savu blakus sēdošo kolēģi, pieļaujot arī ko citu izņemot pelēko viendomību, domu sakrišanu un tml blēņas. Manuprāt, Jums profesionalitātes robežās ir jāizsakās nedaudz nepiespiestāk par notikumiem laukumā, jāspēj arī nepiekrist blakus sēdošā un citu kolēģu lēmumiem arīdzan profesionāli argumentējot savu viedokli un uzstājot par tā pareizību.

Starp citu tas nav tikai mans subjektīvais viedoklis, esmu runājot ar draugiem un paziņām atzīmējis Jūsu profesionalitāti, kas parasti beidzas ar diskusiju, kuras sākumā sarunu biedrs saka aptuveni šādus vārdus "Sākumā Kreipāns komentēja labāk, tgd viņš cilvēkiem sāk apnikt, nekādu emociju, vienveidīga komentēšana lai arī ļoti atzīstama tomēr vēl ilgstoši nebūs tik populāra". Arī tiesnešu, spēlētāju rīcību attaisnošanas vai tāda kā sava veida emocionālas skatītāju nospiešanas un likšanas tiem noprast, ka tiesneša lēmumus nevajadzētu apstrīdēt vai arī par kāda vainu vēl varētu padomāt, šī cilvēka rīcība ir jāmēģina saprast utml. Jūs, Anatolij, un arī citi LV komentētāji tomēr manuprāt esiet ne tikai komentētāji, bet arī Latvijas izlases, kluba, komandas lai vai kas tas arī nebūtu līdzjutējs. Tieši šī te FANA pietrūkst vecā kalibra komentētāju darbā un man ir ļoti žēl, ka šiet ir tāda tendence... Es vēlētos dzirdēt Jūsu, Anatolij, komentārus par to. Paldies!

Paldies par interesantām pārdomām un novērojumiem! Jūs ļoti vērīgi sekojiet komentāriem. Vienā no atbildēm jau rakstīju, ka tas, kā pasniedz komentāru, ir lielā mērā gaumes jautājums, kaut gan tas jūsu minētā FANA faktors – piekrītu – varētu būt lielāks. No otras puses – citiem atkal ļoti nepatīk, ja komentētājs jau sāk pārvērsties par savas komandas fanu, kad komentētājs klaigā nevis komentē, bet laukumā patiesībā nekas tik emocionāls nemaz nenotiek. Nav iespējams, neprotu un, cerams, nekad nepratīšu vienaldzīgi un bez emocijām (labām vai sliktām – tas jau atkarīgs no notikumiem laukumā) komentēt sava kluba vai izlases spēles, vispār aizraujošus notikumus, taču laikam jau tomēr ir jāatrod kaut kāds vidusceļs.

TuziX,
Man būtu viens tāds jautājums kā Kreipāna kungs redz florbola attīstību turpmākajos 10 gados latvijā un pasaulē!

Par pasauli neizteikšos, jo, manuprāt, florbols pēdējos gados jau ir krietni mainījies, kļuvis par daudz dinamiskāku un aizraujošāku spēli nekā tas bija kaut vai pirms 5-6 gadiem. Latvijā florbols laikam jau ir kļuvis par diezgan masveidīgu, tas ir daudziem pieejamāks par citiem sporta veidiem, jo būtībā var spēlēt taču jebkurā sporta zālē, var spēlēt mazākos sastāvos u.tt. Laba lieta lietderīgai laika pavadīšanai vispirms jau tieši skolniekiem.

Kraa,
Sveiki!
Man jautājums par Latvijass futbola jaunajiem talantiem. Kāpēc viņiem neizdodas īsti nostiprināties ārzemju klubos? Par ātru sadomājas, ka nu tik būs? Vai arī vienkārši trūkst tā saucamās profesinalitātes? Vai aŗi par augstu uzreizām mērķē kādā lielajā klubā mēģinot iekļūt?
Un otrs jautājums vai Latvijas klubu īpašnieki necenšas pārāk daudz, uz retajām talanta pērlēm, kas mums gadās, nopelnīt? Tā teikt atpelnīt ar vienu futbolistu citu 10 audzināšanu.

Jūs jau pats daļēji atbildējāt uz saviem jautājumiem. Tādu talantu ir pilna Eiropa, bet vēl ir arī Afrika un Dienvidamerika, tā ka talants, kas mums liekas kaut kas īpašs, bieži vien kādā no lielajiem klubiem ir tikai viens no daudzajiem. Ja izdodas un paveicas sevi apliecināt, uzreiz ar kaut ko palikt atmiņā – tas ir izredzes, ja ne... Daži arī par ātri sadomājas, ka nu jau esmu meistars, nokļūstot kaut vai tikai Latvijas virslīgas spēcīgākajos klubos un šajā gadījumā ir ļoti svarīgi, kāds treneris vai treneri, kādi padomdevēji vispār ir šim jauneklim blakus, kādi ir to mērķi – vai patiešām viņi grib, lai puisis kļūst par lielu meistaru vai vienkārši grib uz viņa rēķina pēc iespējas ātrāk un labāk nopelnīt. Kas būs tālāk – vairs nav svarīgi. Vienu iemeslu nemaz nevar nosaukt, pats jau vairākus minējāt un tie arī ir svarīgākie. Piemēram, pagājušajā sezonā lieliski sevi pieteica Rakels un jaunais Karašausks, bet... Cik tādu sevi pieteica visā Eiropā, Dienvidamerikā vai Afrikā? Ar to, ka esi pamanīts, ka par tevi runā un raksta, ka tevi uzskata par uzlēcošo zvaigzni, ir par maz, ir jāturpina vēl vairāk un pareizi strādāt, lai vēlamais kļūtu par īstenību.

Kaspars1984,
Sveiks Anatolij!!! Kā domājat vai KHL vadība pieļautu ka mēs Dinamo līdzjutēji uz Zvaigžņu spēli Minskā sākumsastāvā sabalsojam Masaļski,Niživiju,Hossu,Ozoliņu??? balsojums uz to arī vilka,taču pēkšņi vairāk neļauj balsot piem par Hossu,par Ozoliņu,par Rēdliheim.... Nez kapēc škietka tas ir KHL vadības pirksts pielikts un vai varētu kāds no žurnālistiem painteresēties kāpēc tā notiek.....

Esmu dzirdējis arī no citiem kolēģiem, ka arī citos klubos ir piebremzēta balsošana par dažiem spēlētājiem. Piemēram – no Omskas komandas. Mums jau, protams, gribētos, lai Minskā 30. janvārī spēlē vismaz 5-6 rīdzinieki, taču diezin vai tas būtu objektīvi attiecībā uz citām komandām. Kaut kāda regulēšana, izskatās, patiešām pastāv un darbojas.

Smukais Saimons Bruņinieks,
Anatolij, kad atlaidīs Šupleru? Nevaru vairs izciest viņa taisnošanos par RD spēlētāju meistarības trūkumu - meistarības trūkums drīzāk ir viņam kā trenerim, ja pa 2 sezonām nevar iemācīt spēlēt mazākumā un vairākumā.

Šis jautājums ir jāuzdod Dinamo vadībai. Neuzskatu, ka Šupleru jāatlaiž tikai tāpēc, ka neizdodas pietiekami labi izmantot vairākumu vai nospēlēt mazākumā. Lai cik tas jums liktos dīvaini, bet divās sezonās var arī neuztrenēt spēli vairākumā vai mazākumā, turklāt, ja vēl komandas sastāvs starp sezonām pamainās. Savulaik Dinamo bija labākā vairākuma komanda PSRS čempionātā, bet jūs pajautājiet tā laika spēlētājiem, cik sezonas tika trenēts vairākums, turklāt komandas sastāvs tajā laikā gandrīz nemainījās. Meistarības trūkums – tas nav netikums, tā ir objektīva parādība un tieši tāpēc tās komandas, kurās ir vairāk individuāli augstas klases vai pat pasaules klases spēlētāju, arī biežāk izmanto vairākumu. Pēdējā laikā, izskatās, šajā ziņā Dinamo ir progress, kas tikai liecina par to, ko saka Šuplers – pie šiem elementiem tiek strādāts katrā treniņā.

Blakusvāģis,
Sen nekas nav dzirdēts par mūsu labāko autosportistu H.Šlēgelmilhu.

Ziema pašreiz... Bet, ja nopietni, tad Haraldam janvāra beigās paredzēta viena svarīga tikšanās Vācijā. Neko konkrētāk pagaidām nezinu, jo nekā konkrēta pagaidām arī par viņa jauno sezonu nav.

Dexters,
Sveiks, Anatolij! Vai, jūsuprāt, Marčello Lipi vajadzētu iekļaut Antonio Kasano Itālijas izlases sastāvā?

Neredzu iemeslus, kāpēc tā nevarētu notikt. Vēl jau gan ir laiks, vēl ir iespēja sapelnīt gan plusus, gan mīnusus, bet izvēle Itālijas izlases trenerim ir liela.

vinegrets,
Sveiks,Anatolij,!
Kā Jūs domājat,kas varētu stāties pie MU stūres pēc sera A.Fergusona aiziešanas?Un vai jūsuprāt Z.Morinju kandidatūra ir laba?

Kādreiz, kad savu amatu pameta leģendārais Mets Basbijs, tad tamlīdzīgs jautājums arī bija aktuāls. Vēl jau Fergisons nekur neiet, taču arī viņš nav mūžīgs. Morinju? Nezinu. Neticas, ka MU līdzjutēji viņu pieņems. Tad jau drīzāk kāds no bijušajiem MU spēlētājiem.

newage,
Anatolij,
1. Vai Tev neliekas, ka Vitālijs Urbanovičs sevi ir izsmēlis?
2. Vai Tev neliekas, ka Latvijā pamazām izzūd slēpošanas tradīcijas? Piemēram, skolās sporta stundās nav slēpošanas nodarbību. Līdz ar to arī nav jaunu un perspektīvu slēpotāju.
Kādas ziemas, tādas slēpošanas tradīcijas... Šoziem gan var slēpot un izslēpoties pēc sirds patikas, taču daudz jau palaists garām un zaudēts. Daudzi mūsu skolnieki tagad laikam pat apvainotos un uzskatītu to par viņu tiesību pārkāpumu vai ko tamlīdzīgu, ja viņiem tagad liktu slēpot... Bēdīgi, bet skolās sports un tā prestižs kopumā iet uz leju, tagad jau vairāk uztraucas par to, ka tik bērniņš nesasvīst sporta stundā (kā tas iespējams – nav aptverams) nevis lai ir stiprs, veikls un izturīgs, lai kaut ko prot.

Latvijas biatlons un biatlona izlase – tas nav tikai Vitālijs Urbanovičs. Ja jau izlases trenerim atliek laiks vēl būt par personīgo treneri Lietuvas labākajai biatlonistei, tad jau laikam nav sevi izsmēlis un var gatavot konkurenti Latvijas biatlonistēm... Ja nopietni, tad ne vakar un ne aizvakar sākās krīze biatlonā, Urbanoviča lielākā nelaime ir tā, ka lielā izlase ir kaut kas viens, bet pārējais biatlons – pats par sevi. Nav sistēmas un sen nav, arī labākajos laikos nebija, bet tagad nav arī iespēju, lai sistēmu radītu. Ja gadu no gada sportists ieņem tās pašas vietas septītajā desmitā (ar retiem izņēmumiem), tad kaut kas ir jāmaina – vai nu sportistus vai gatavošanos (vai varbūt treneri). Konkurenti atkal spēruši platu soli uz priekšu... Kāpēc mēs nesperam kaut mazu solīti? Slēpošanas panīkums arī nevar neietekmēt jaunu talantu pieplūdumu biatlonam, taču tas ir tikai viens krīzes iemesls. Tagad parādījies Rastorgujevs, bet vēl ir jānogaida, lai varētu pateikt, kas viņš ir – patiešām liels talants vai vienkārši mūsu izlases vairāku dalībnieku līmenis ir tik zems, ka viņš jau debijas sezonā izlasē ir labākais olimpiskajā atlasē.

termometrs,
Sveiki. Man jautājums par Latvijas futbola izlasi. Ir zināms, ka divtūkstošo gadu sākumā/vidū un tagad, beigās, mūsu izlases spēlētāju līmenis bija diezgan augsts. Mūsu futbolisti spēlēja, daži vēl spēlē, spēcīgās līgās/komandās. Bet nu šī paaudze sāk regresēt/aiziet. Un tajā pašā laikā nekādīgi nevar saskatīt kurš īsti varētu viņus aizstāt. Līdz ar to, pastāv uzskats, ka Latvijas izlase vienkārši savā ziņā izzudīs un paliks tikai atmiņas par to, cik konkurētspējīga tā reiz bija. Ir vairāki jaunie, kas nākotnē solās būt ļoti labi, piemēram, tas pats Lukjanovs, bet izskatās, ka pagaidām izlases treneru štābs nav tajos ieinteresēts. Vai Jūs saskatat Latvijas izlasi pēc pieciem gadiem, kad aizies tagadējie līderi, tādu, kāda tā bija, piemēram, 2003./2004. gados? Un kā Jūs domājat, vai mēs spēsim bez spēlētājiem, kuri tagad spēlē izlasē, aizvadīt kausu atlases ciklus tik pat labi/aizraujoši kāds tas bija PK2010 kvalifikācijas cikls?

Negribētos piekrist, ka nav jauno, kas ienāk izlasē. Cik spēlētāju ir palicis izlasē kopš 2004. gada Eiropas čempionāta? Koliņko, Astafjevs, Laizāns (toreiz bija rezervists), Rubins, Verpakovskis, Zirnis... Tā ka sastāvs jau uz pusi ir nomainījies. Ir nākusi virkne jaunu spēlētāju un ar katru sezonu nāk vēl kāds. Ivanovs, Kļava, Karlsons, Koļesņičenko, Vaņins, Gorkšs, Žigajevs, Cauņa, Višņakovs, Soloņicins, Rafaļskis, Grebis... Vienmēr jau gribas vairāk, taču ļoti daudz mums arī nebūs, jo nevar būt objektīvu iemeslu dēļ. Bez jūsu minētā Lukjanova vēl var nosaukt Rudņevu un Gauraču, Savčenkovu un Mihadjuku, Butriku un Blanku, var minēt vēl 4-5 spēlētājus, kas ir Starkova redzeslokā, kurus viņš jau bija uzaicinājis izlases treniņos un jau drīz pārbaudīs spēlēs.

H.E.N.R.Y.,
1. Kā domajiet, vai Dunga tomēr paņems Ronaldo uz PK 2010 un ja nee, vai Miroslavs Kloze panāks vai pārspēs Ronaldo rekordu gūtajos vārtos PK finalturnīros (15 vārti), Klozem ir 10?
2. Kā Jums patika agrāk komentēt basketbola spēles ar Madaru Bergmani un kāpēc pēc tam šī sadarbība izjuka?
3. Vai Jums neliekas, ka A. Starkovs pārāk maz jauno spēlētāju pārbauda draudzība spēlēs? Cepuri nost Starkova priekšā par sasniegto, taču es īpašu jēgu neredzu pārbaudes spēlē turēt, piemēram, Astafjevu visas 90 min, jo viņa iespējas viņš ļoti labi zina. Es nesaku, ka jāliek pamata 11niekā 6 jauni spēlētāji, taču 1 vai 2 varētu gan.

Ja Ronaldu būs pietiekami labā formā, tad – paņems. Dungam uzbrukumā ir liela izvēle, tā vispirms no paša Ronaldu būs atkarīgs, vai viņš tika izlasē. Kloze varētu gūt 5-6 vārtus vasarā DĀR, kāpēc gan ne, taču... Domāju, ka rekords vēl noturēsies.
Ar Madaru Bergmani ļoti patika kopā strādāt, bet duets izjuka tāpēc, ka es basketbolu vairs gandrīz nekomentēju, turklāt tad nereti sakrita ar futbolu u.tt.
Piekrītu. Pārbaudes spēles tāpēc arī ir, lai tajās pārbaudītu tos, par kuriem vēl neesi īsti drošs un pārliecināts, kuriem šādā veidā jāgūst spēļu pieredze izlasē. Starkovs vienmēr ir bijis piesardzīgs un var jau arī viņu saprast – futbolā mums nav tik daudz uzvaru, lai negribētos uzvarēt arī pārbaudes spēlēs. Tomēr 2-3 jaunos varētu pārbaudīt katrā tādā mačā, tas nākotnē nāktu tikai par labu visiem.

anjo,
Sveiki!
Vai ir kāds sporta veids, kuru jūs vēlētos komentēt, bet līdz šim komentētāja karjerā nav izdevies to izdarīt?

Laikam nav. Tā jau pietiek.

fansfans,
kā tu domā vai Daugavpils lokomotīve šo sezon spēs pacīnīties par vietu ekstralīgā un vai komandas vadība vispār vēlas tur nokļūt? Kā tu izskaidrotu Podžuka tik strauju meistarības kritumu,ir dzirdēti vairāki minējumi, ka viņam savulaik bija piemetusies tā saucamā "zvaigžņu skimība",jo vienu brīdi viņam nebija īstu konkurentu Latvijā? Un zinu, ka Rīgā savulaik bija spīdvejs,vai nepateiktu kurā vietā atradās treks?

Pacīnīties varēs, taču redzēs, kādas būs iespējas tikt un noturēties Ekstralīgā. Tas ir ļoti dārgs prieks. Diezin vai Podžukam bija laiks saslimt ar zvaigžņu slimību, tik pārliecinoši labākais viņš nemaz nebija. Iemesli laikam ir citi un tie pārāk bieži pēc neveiksmīgiem mačiem vai pat sezonas tika meklēti visur kur malā, bet tikai ne sevī. Arī psiholoģisko spiedienu laikam neizturēja – aizbrauca uz Angliju, tur netika, tad šeit ātri vien zaudēja pirmā numura statusu, tas izsita no sliedēm. Tā jau viņš ir sakarīgs puisis un nekad nekādu iedomību neesmu viņā manījis. Tā vismaz no malas izskatījās.
Šaubos vai Rīgā būs kādreiz spīdvejs. Mototreka jau arī gandrīz nav. Rīgā neatradās neviena cilvēka, kurš uzņemtos savulaik vilkt nastu, ieguldīt savus līdzekļus, cīnītos par spīdveja saglabāšanu. Bija daudz runu, bet nebija rīcības, visiem runātājiem kaut kas cits allaž bija svarīgāks un tuvāks, bet dažiem viņi paši spīdveja bija svarīgāki nekā saglabāt šo sporta veidu Rīgā. Var teikt, ka Rīgā savulaik nebija sava Ribņikova.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-06 15:33, pirms 15 gadiem
Kas tā tāda par noslēpumainu tikšanos Šlēgelmilham, par ko Kreipāns runā? Izklausās intriģējoši