Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kaspars Stupelis: "Aicināja arī Vilemsens..."

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kaspars Stupelis: "Aicināja arī Vilemsens..."
Kaspars Stupelis nākamsezon atkal cer spēkoties par pasaules čempiona titulu. Šoreiz kopā ar Etjēnu Baksu.

Viens no labākajiem "kantētājiem" ekipāžu motokrosā Kaspars Stupelis nākamsezon brauks kopā ar holandieti Etjēnu Baksu. Šajā sakarā sporta veida aprindās jau ir daudz spriedumu, paredzējumu un pat apgalvojumu, taču skaidrs ir viens - ekipāža Bakss/Stupelis nākamā gada pasaules čempionātā būs viena no favorītēm.

Aizvadītajā sezonā (kopš pasaules čempionāta trešā posma) Kaspars Stupelis brauca kopā ar Māri Rupeiku, viņi spēcīgi aizvadīja sezonas otro daļu un kopvērtējumā pacēlās uz 4. vietu. Savukārt Etjēns Bakss palika piektais. Tiesa, holandieti visu sezonu vajāja viņa līdzbraucēju problēmas, kuru dēļ viņš, piemēram, neuzvarēja jau gandrīz uzvarētā pirmajā braucienā Ķegumā, bet otrajā braucienā nemaz nestartēja. Tieši "kantētāju" likstas neļāva vienam no talantīgākajiem pilotiem (Etjēnam ir tikai 23 gadi) iesaistīties cīņā par medaļām. Līdzbraucēja maiņa likās neizbēgama un izvēle krita uz Kasparu Stupeli, kurš savulaik divreiz bija pasaules čempions kopā ar citu holandieti un pašreiz titulētāko braucēju ekipāžu motokrosā Danielu Vilemsenu.

"Bija piedāvājums arī no Vilemsena, taču es jau iepriekš biju izlēmis - ja pēc sezonas būs apmēram vienādi nosacījumi, tad došu priekšroku Baksam," par savu izvēli saka Kaspars Stupelis. "Vilemsens diezin vai vairs būs labāks nekā ir, toties Bakss vēl ir jauns - 13 gadus jaunāks par Danielu - un viņam ir liels potenciāls. Man nebūs visu sezonu jādzīvo prom, pirms sezonas, protams, trenēsimies kopā, bet sezonas laikā gatavošos patstāvīgi, kas man nav nekas jauns. Ieradīšos tikai uz sacensībām, ja būs ik pēc nedēļas divi trīs posmi, tad, protams, šurpu turpu nebraukāšu. Vēl jau līdz ziemai tiksimies Nīderlandē un izrunāsim visas sadarbības nianses, taču vienojušies par nākamo sezonu jau esam un braukšu kopā ar Etjēnu Baksu. Viņš vairākos posmos šogad ir pierādījis, ka var braukt ļoti ātri, ka ir vispār viens no ātrākajiem pilotiem un ceru, ka ar mani Etjēns varēs braukt vēl ātrāk. Mērķi mums ir visaugstākie...Turpināt braukt ar Rupeiku? Nebūtu nekādu iebildumu, taču ir pārāk liela neskaidrība par to, kas būs un kas nebūs, bet Baksam jau bija konkrēts un labs piedāvājums nākamajai sezonai, turklāt izskatās, ka Baksam patiešām ir mērķis un liela vēlēšanās paspēkoties par čempiona titulu."

Ko tagad darīs Māris Rupeiks? Šajās dienās viņš tiekas ar savu iepriekšējo "kantētāju" Haraldu Kurpnieku, ar kuru kopā viņi pirms sešiem gadiem ieguva bronzas medaļas un kurš aizvadītajā sezonā brauca kopā ar Jevgeņiju Ščerbiņinu no Krievijas. Vai Rupeika piedāvājums būs labāks nekā Ščerbiņinam? Ir variants braukt kopā ar ... Etjēna Baksa brāli Robiju, turklāt viņš varētu nākt Rupeika komandā ar savu materiālu pienesumu. Jācer, ka bez laba "kantētāja" Māris nākamsezon nepaliks, taču vispirms Mārim vajadzētu tikt skaidrībā pašam ar sevi - ko viņš grib sasniegt un ko gatavs tiekties?

     [+] [-]

, 2011-10-05 10:40, pirms 13 gadiem
holandieši mazina sev konkurenci ..

vispār jau jādomā ka šīs aizvien vairāk kā klubu sacensības, jo sportisti skatās kur izdevīgāks finansiālais piedāvājums un valstis nefinasē.

  -2 [+] [-]

, 2011-10-05 10:41, pirms 13 gadiem
Haralda vietā paliktu Krievijā

     [+] [-]

, 2011-10-05 12:44, pirms 13 gadiem
BAX & STUPELIS The Best Sidecarcross TEAM !!!

     [+] [-]

, 2011-10-05 14:02, pirms 13 gadiem
Nez kurš par sviestmaizi gribēs nākamgad braukt ar #4!

     [+] [-]

, 2011-10-05 17:06, pirms 13 gadiem
Re ku ..... veel viens The Best Sidecarcross Team ..... D.Willemsen & E . Mucenieks !!!

     [+] [-]

, 2011-10-06 10:31, pirms 13 gadiem
zabelmotor rakstīja: Re ku ..... veel viens The Best Sidecarcross Team ..... D.Willemsen & E . Mucenieks !!!
Tās ir tikai baumas, tas nav apstiprināts