Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Znaroks pārlādē šaujamos, taču kājā nešauj...

Znaroks pārlādē šaujamos, taču kājā nešauj...
Oļegs Znaroks uz Vāciju vedīs tos, kas var laukumā izpildīt treneru uzdevumus. Visi to nevar...

Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas hokeja izlases sastāvu nosauks šodien pēcpusdienā, taču komandas galvenais treneris Oļegs Znaroks runā jau tagad – viņam nav ko slēpt, jo patiesībā, nav jau īsti ko apmānīt. Izņemot sevi...

Tā arī Znaroks pasaka: „Paskaties, kādas ir mūsu iespējas... Mēģinu salasīt labāko, kas ir manā rīcībā, nevienu speciāli no komandas prom nedzenu. Ja to būtu darījis, tad es izskatītos pēc muļķa... Kurš ir gatavs sev iešaut kājā?!” Pirms šī pasaules čempionāta tauta mazliet paviļņojās par Roberta Bukarta atstāšanu iesāņus, bet treneris šeit nekādu traģēdiju nesaskata: „Robčiks ir domājošs jaunietis, viņam viss vēl priekšā, taču šobrīd – man nebūtu viņam, ko piedāvāt. Meklējām izteiktus ceturtās maiņas izpildītājus, kam nebūtu jāstāv uz zilās līnijas un jāgaida kolēģu piespēles pretuzbrukumiem. Šī maiņa atvieglo citiem dzīvi – iedod līderiem atelpu. No viņiem neprasa gūt vārtus, bet – zaudēt arī nedrīkst. Ko es vēlos sagaidīt no kreisā malējā uzbrucēja šajā maiņā? Viņš ir tā sauktais izejošais uzbrucējs, kam jāuzvelk uz sevi abus pretinieku aizsargus. Piemēram, Saulietis to var izdarīt, bet Bukarts – nevar. Roberts drīzāk atbilstu pirmo trīs maiņu uzbrucēju potenciālam, taču meistarības vēl pietrūkst. Ceturtajā maiņā viņam nav ko darīt, bet – vai tad man būtu mājās jāatstāj Miša Rēdlihs, Lauris vai Saška Ņiživijs, lai atbrīvotu vietu Bukartam? Būsim saprātīgi... Citādi – pret viņu pretenziju nav.”
Neviens jau ap izlasi bez prāta neskaidra, vien norādu Znarokam, ka parasti šādas izvēles beidzas ar lūpas uzmešanu, apvainošanos un tamlīdzīgi: „Bet ko man darīt? Mēs visi esam pieauguši cilvēki – protam sarunāties. Man nav jāslēpj savi nodomi, tāpat es nevēlos ar sastāva izvēli dzīt kaut kādas mistiskas intrigas. Atceries, bija laiks, kad man teica – kāpēc pret Saulieti izturies tik necienīgi, it kā viņu neieredzētu? Pat tika rakstīts, ka starp mums esot bijis konflikts. Tagad es saku – Kaspars der šajā izlases modelī, viņš uz ledus burtiski plosās, sitās, viss notiek kustībā. Man viņš der, bet pirms tam – nederēja, jo nebija vajadzīgo kvalitāšu un attieksmes. Tagad esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka Saulietis kā ceturtās maiņas uzbrucējs tiks galā ar uzdevumu, bet par Bukartu tik pārliecināts nebiju. Tāpēc tāda izvēle...”
Atgādinu, ka šoreiz aiz apmales Oļegs būs spiests atstāt arī Armandu Bērziņu – vienu no saviem favorītiem, kam praktiski vieta izlasē līdz šim vienmēr tikusi garantēta: „Nav bijis tā, ka Bērziņam kaut kas ticis dāvināts – ar centriem mums vienmēr bijis pašvaki. Maskavas čempionātā viņš, piemēram, nospēlēja labi, bet tagad – nu nevelk to vezumu, kas viņam uzticēts... Labi, ja tev pietrūkst dažas iemaņas uzbrukumā vai saspēles veidošanā, bet – tad vismaz iemetienus uzvari! Armandam pat tas vairs pēdējā laikā neizdevās... Pašam vien ir jāpārdomā dzīve un jāizdara secinājumi. Šobrīd neviens treneris viņam nevarēs palīdzēt – tikai pašam jāsavācās”.
Uz Vāciju Znaroks un Vītoliņš vedīs 13 uzbrucējus un 7 aizsargus. Faktiski – kā jau solījis iepriekš, visus tos, kas piedalījās pēdējā pārbaudes mačā pret Slovākiju. Vārtsargi – brauks visi trīs (Masaļskis, Lūsiņš, Raitums), bet piesardzīgs treneris ir aizsardzības galā: „Tas mani mazliet nomāc... Ceru, ka Oskars (Bārtulis) varēs palīdzēt, jo Filadelfija šobrīd deg savā sērijā... Domāju, ka uz otro posmu mums vajadzēs izdarīt sastāvā dažas izmaiņas, bet – lai tas pagaidām paliek. Man patika, cik nopietna attieksme treniņos un spēlēs bija vārtsargiem – tas dod pārliecību un spēku arī citos. Latvijas izlasē sastāvu nosaka uz ledus, jo citu iespēju jau mums praktiski nav... Esam tik bagāti, cik esam – tieši tāpēc ļoti racionāli jāizvērtē hokejistu pielietojumu katrā konkrētā gadījumā. Uz čempionātu vedam tos, kas var izpildīt mūsu uzdevumus – ar eksperimentiem šajā līmenī nevaram aizrauties.”

 +17 [+] [-]

, 2010-05-05 09:55, pirms 14 gadiem
Nevar nepiekrist Znarokam. Galvenais, ka izlasē ir konkurence un pat centra pozīcijā ir jādomā kuru ņemt, kuru atstāt mājās.

 +24 [+] [-]

, 2010-05-05 09:59, pirms 14 gadiem
Par Bukartu taisnība vien ir. Bet domāju, ka tuvākajos gados būs izlasē vieta arī viņam. Ja turpinās kā līdz šim...

     [+] [-]

, 2010-05-05 10:06, pirms 14 gadiem
ļoti racionāli skaidrojumi.
vien pēdējā spēlē bija 8 aizsargi (+ 2 kopa traumas). kuri 7 tad būs braucēji?

  +4 [+] [-]

, 2010-05-05 10:07, pirms 14 gadiem
Tieši tā arī domāju par Bukartu, viņš nav slikts, bet neder ceturtai maiņai. Taču pirmajām maiņām meistariski vēl par zaļu, vismaz ja priekšā vēl ir Cipulis, Ņiživijs un M.Rēdlihs.
Līdzīgi savā laikā ja nemaldos gāja Žotokam Otavā kur traneri viņu gribēja pataisīt par klasisku ceturtās maiņas uzbrucēju, bet Žoltoks nespēja iekļauties šajā Otavas treneru modelī un tika aizmainīnts uz Nešvilu kur arī viņš varēja izpausties savā elementā.

  -4 [+] [-]

, 2010-05-05 10:08, pirms 14 gadiem
Nu tad ceturtajā maiņa Ivanānu varēja panemt!visu iznestu ārā!

 +10 [+] [-]

, 2010-05-05 10:11, pirms 14 gadiem
Nu vienreiz pats Znaroks pateica kas un kā! Nebūs vairs nevienam jācepas.

  +8 [+] [-]

, 2010-05-05 10:20, pirms 14 gadiem
Paldies Armand!

 +10 [+] [-]

, 2010-05-05 10:23, pirms 14 gadiem
Miša Rēdlihs iespārda

  +4 [+] [-]

, 2010-05-05 11:19, pirms 14 gadiem
tiesham vertiga informaciju, kuru dereja zinat pirms pedejas parbaudes speles, lai labak visu saprastu. Mjaa- aizsardzibaa lieti noderetu kads no (Sarokina, Skrastinja, Bartulja, Kuldas, pat ta pasha Jekaba Redliha), ta ka sheit ir reaals robs ... nav pretenziju pret parejiem, bet tomer nosauktie ir LABAKAIS gals.

  +6 [+] [-]

, 2010-05-05 11:29, pirms 14 gadiem
Super raksts! labs skaidrojums! Vismaz nebūs te visiem jācepās! KHL sezonas beigu spēlēs, playoffā, un pārbaudes spēlēs Saška Niživijs, bija tāds - niživijs ... nu nerādīja spēli ko no viņa gaidām! Cerams, ka čempī Saška atvērsies!
P.S. Ja Saška neatveras, tad te vietā jautājums treneriem par Bukartu!
Vai kādam no jaunajiem būtu vieta izlasē, ja rādītu tādu sniegumu kā Saša Niživijs pārbaudes spēlēs?!?!?!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-05 11:47, pirms 14 gadiem
Patriots727 rakstīja: Super raksts! labs skaidrojums! Vismaz nebūs te visiem jācepās! KHL sezonas beigu spēlēs, playoffā, un pārbaudes spēlēs Saška Niživijs, bija tāds - niživijs ... nu nerādīja spēli ko no viņa gaidām! Cerams, ka čempī Saška atvērsies!
P.S. Ja Saška neatveras, tad te vietā jautājums treneriem par Bukartu!
Vai kādam no jaunajiem būtu vieta izlasē, ja rādītu tādu sniegumu kā Saša Niživijs pārbaudes spēlēs?!?!?!
A ko tu no Ņiživija gaidi? vārtus? viņš vārtus nemet, viņam ir citi uzdevumi.. viņš var iedot piespēles Cipulim un Vasiļjevam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-05 12:10, pirms 14 gadiem
Izlasot Znaroka cerības Bārtuļa sakarā radās neliels samulsums!!
Vai es būtu kko palaidis garām?? Vai kāds hokeja zinātās nevar man pateikt, kā beigu beigās ir, jo, ja es nemaldos, publiskajā telpā klejoja ziņa par Oskara nespēlēšanu šogad PČ, pat ja Flyers izkrīt no SC izcīņas!! Oskars vēloties sadziedēt traumu!! VAi tā ir?? Vai vienkārši Znaroks cer, ka spēs Oskaru pierunāt???

  +4 [+] [-]

, 2010-05-05 13:12, pirms 14 gadiem
maize rakstīja: Izlasot Znaroka cerības Bārtuļa sakarā radās neliels samulsums!!
Vai es būtu kko palaidis garām?? Vai kāds hokeja zinātās nevar man pateikt, kā beigu beigās ir, jo, ja es nemaldos, publiskajā telpā klejoja ziņa par Oskara nespēlēšanu šogad PČ, pat ja Flyers izkrīt no SC izcīņas!! Oskars vēloties sadziedēt traumu!! VAi tā ir?? Vai vienkārši Znaroks cer, ka spēs Oskaru pierunāt???
Skrastiņš dziedēs traumas, Bārtulis jau sen ir izteicis vēlmi spēlēt izlasē šajā čempī.

     [+] [-]

, 2010-05-05 13:47, pirms 14 gadiem
spoT rakstīja: Skrastiņš dziedēs traumas, Bārtulis jau sen ir izteicis vēlmi spēlēt izlasē šajā čempī.
Paldies!!

  -2 [+] [-]

, 2010-05-06 06:05, pirms 14 gadiem
Oleeg ta taisniiba, ka sava laikaaa Hartitonovam iedevi galva?