Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kovaļčuks prom, Kulda tuvojas

Kovaļčuks prom, Kulda tuvojas
Artūrs Kulda vēl pagaidām spēlē Atlantas fārmklubā. Pagaidām.

Atlantas Thrashers ir pārdevuši savu lielāko dārgumu krievu supersnaiperi Iļju Kovaļčuku, tā arī nespējot abām pusēm vienoties par megalīguma apjomu. Mūsu aizsargam Artūram Kuldam šajā sakarā varētu būt labas sajūtas.

Pirms nedēļas rakstīju, ka Kovaļčuka tirgošana noteikti atbalsosies Kuldas karjeras līkločos. Tagad, kad Atlanta savu populārāko hokejistu ir pārdevusi, varam secināt – darījums ir labvēlīgs Artūram. Kas notika? Pretēji prognozēm Thrashers vienojās ar Ņūdžersijas Devils. Darījuma struktūra sekojoša: Kovaļčuks un aizsargs Ansi Salmela, plus vēl otrās kārtas drafta triesības pret pieredzējušo aizsargu Džoniju Oduju (spēlē arī Zviedrijas izlasē), uzbrucēju Niklasu Bergforsu (NHL šīs sezonas debitants) un Kanādas junioru izlases kapteini Patrīsu Kormjē, kā arī pirmās kārtas drafta tiesības. Kormjē šobrīd ir diskvalificēts uz visu sezonu, par rupju un atklātu sitienu pretiniekam ar elkoni, kas Kanādas presē joprojām ir aktuāls diskusiju temats. Kovaļčuka maiņa dod precīzus vēstījumus par abu komandu mērķiem: Thrashers vēlas būvēt jaunu komandu, savukārt Devils redz krieva uzbrucēja lietderīgu pielietojumu jau šajā pavasarī Stenlija kausa izcīņā. Atlanta esot piedāvājusi Kovaļčukam 101 miljonu uz nākamajiem 12 gadiem – viņš neesot piekritis. Devils ir atvadījies no labiem jaunajiem spēlētājiem, pretī saņemot labu pieredzējušu uzbrucēju, kas ir līgas pirmā desmitnieka zvaigzne. No mārketinga viedokļa – izcils ieguvums, bet sportiskā puse būs vēl abām pusēm jānoslīpē uz ledus. Kluba menedžeris Lū Lamorello varētu atrast naudu Kovaļčuka finansiālo prasību apmierināšanai, cita lieta – kā uzbrucējs pratīs ierakstīties velnu aizsardzības sistēmās?

Kāpēc Kuldam vajadzētu būt apmierinātam ar šo maiņu? Tas, ka Thrashers minētā Kovaļčuka darījuma ceļā meklēs arī vienu aizsargu, tāpat bija skaidrs. Tagad viņi ir ieguvuši Odoju ar līgumu 3 miljoni sezonā (būs spēkā vēl divus gadus) - NHL skauti melno zviedru raksturo kā labu uzbrūkošā tipa aizsargu. Statistika gan visai pieticīga – savā labākajā gadā ar Devils viņš sakrājis 7 vārtus un 22 piespēles, taču ar to bija gana, lai uzreiz nopelnītu līguma palielinājumu no 600 000 dolāru sezonā uz trīs miljoniem. Par skaistām acīm šo naudu tāpat nevienam nedod. Tātad – zviedrs būs viens no Thrashers pamatsastāva stabiliem večiem. Vēl tur viņu ar garantētiem ilgtermiņa līgumiem gaida Zaks Bogosjans (875 000), Tobias Enstroms (3,75 miljoni), Rons Heinsejs (4,5 miljoni) un Boris Valabiks (762 000). Visai apšaubāma būs Pavela Kubinas kontrakta pagarināšana, jo vēl vienus piecus miljonus, kurus čehs pelna tagad, Atlanta stabili nevarēs pacelt. Odoja būs Kubinas aizstājējs, turklāt par mazāku naudu. Kuldas pozīcijas līdz ar to izskatās cerīgas, jo piektā vai sestā aizsarga vietas izcīnīšana viņam ir ne tikai ir pa spēkam, bet arī atbilstoša pašreizējai meistarībai un sniegumam. Atliek būt pacietīgam, sagaidīt pasniegto iespēju un – to izmantot! Jo iespēja noteikti tiks dota. Ak, jā – un nebūt alkatīgam, cīņā par pirmā gada NHL līguma apjomu.

  +5 [+] [-]

, 2010-02-05 08:29, pirms 15 gadiem
Nu jācer ka driz bus ta diena

     [+] [-]

, 2010-02-05 09:26, pirms 15 gadiem
Cerams, ka Artūram iespēja tiks dota jau šosezon.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-05 10:16, pirms 15 gadiem
Šīs sezonas kontekstā šī maiņa Kuldam nemaina pilnīgi neko. Kamēr nebūs traumēti vienlaicīgi vismaz 2 Atlantas aizsargi tikmēr izsaukumu uz NHL viņam nedabūt. Savukārt uz nākamo sezonu manuprāt arī nekas nemainās, ja Kubinas vietā būs Oduja un paliek jautājums kā Kulda spēs konkurēt ar Valabiku, Popoviču, Šubertu un jauno talantu Postmu.

Lai gan es par Kubinu nebūtu tik pārliecināts. Algu griesti nākamsezon tiks nedaudz palielināti, jau šobrīd Atlantai līdz griestiem bija 4 miljoni ar šo darījumi viņi sev ir atbrīvojuši vēl kādus 2-3 miljonus. Tā kā nākamās sezonas sākumā viņiem ir lieki 8-9 miljoni un no laba līmeņa spēlētājiem viņiem līgumi ir jāpārslēdz ar
Bergforsu, Pavelecu, Hedbergu, Kubinu, Kozlovu, Litlu, Armstrongs no iepriekš minētajiem Kozlovs diez vai saņems 3,6 miljonu līgumu, ok abi vārtsargi noteikti gribēs vairāk un saņems vairāk, Bergfors prasīs kādus 3-3,5 miljonus kurus varētu arī dabūt, Litls pēc spožas iepriekšējās sezonas šosezon spēlē viduvēji līdz ar to nu labi 0,8 vietā gan jau būs vairāk bet ne pārāk Armstrongs arī diez vai vairāk par saviem 2,5 dabūs. Apkopojot visu neredzu argumentus kapēc Atlantai būtu jāatsakās no Kubinas, jo viņiem ir visas iespējas noturēt esošo sastāvu ar esošo piķi.

  +3 [+] [-]

, 2010-02-05 10:52, pirms 15 gadiem
100% ja ne shogad, tad ar nakosho sezonas sakumu vinja vieta bus NHL, jo par to jau tagad brinas reportieri un sauc vinju par jauno talantigako aizargu un par vinja aizsardzibas raditajiem mes varam tikai lepoties! Ja ta nebus Atlanta, tad pashi vainigi, bus cits klubs, nekas nepaliek nepamanits!

     [+] [-]

, 2010-02-05 10:54, pirms 15 gadiem
Cita lieta būtu, ja aizmainītu 2 vidusmēra aizsargus pret vienu uzbrucēju vai kaut kā tā... tad gan Kuldam būtu izredzes. Lai nu kā izredzes pastāv vienmēr. Galu galā, ja viņš ir labākais AHL pēc koeficenta, tad arī citas NHL komandas uz šamo skatās un pastāv iespēja nokļūt citā komandā arī pat tekošā līguma laikā, nerunājot par laiku, kad tas beigsies...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-05 11:05, pirms 15 gadiem
Es domāju, ja viņiem ir plāni uz nākamo sezonu ar Kuldu, tad šosezon viņi vismaz dos iespēju uzspēlēt. Jo tomēr viņiem jāredz ko laukumā spēj Artūrs.

     [+] [-]

, 2010-02-05 11:54, pirms 15 gadiem
Imigrants rakstīja: Es domāju, ja viņiem ir plāni uz nākamo sezonu ar Kuldu, tad šosezon viņi vismaz dos iespēju uzspēlēt. Jo tomēr viņiem jāredz ko laukumā spēj Artūrs.
PIEKRIITU SHIM VIEDOKLIM

  +7 [+] [-]

, 2010-02-05 12:02, pirms 15 gadiem
Armand tev viss ir ok ar normālo domāšanu? Šitas darījums uz doto brīdi nu nekādi nevairoja Kuldas izredzes šogad uzvilkt Thrashers kreklu. Es jau sen atpakaļ teicu, ka vienīgā Kuldas iespēja debitēt šogad būs tikai tad kad Atlanta aizmainīs kubinu un vēl kādu aizsargu. Šobrīd Atlantai ir lielais piecinieks + Valabiks + Šūberts + Popovičs, lai arī savainots....tur vienkārši nav vietas Kuldam. Nav un nebūs.