Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Starkovs: Azerbaidžānas medijus neesmu lasījis...

Starkovs: Azerbaidžānas medijus neesmu lasījis...
Pēdējās nedēļās aktualizējies jautājums, cik ilgi Aleksandrs Starkovs (pa labi) būs pie "Skonto" komandas stūres? Foto: Romāns Kokšarovs,"Sporta Avīze"

Gadu mijā Azerbaidžānas mediji ziņoja, ka par vicečempionu "Baku" komandas galveno treneri varētu kļūt Latvijas valstsvienības un "Skonto" treneris Aleksandrs Starkovs. Svētku laikā treneri, kuram brīvdienu tā jau nav daudz, traucēt negribējās, tāpēc trešdien Rīgas Olimpiskajā sporta centrā apmeklēju "Skonto" un "Daugavas" futbolistu pārbaudes spēli, lai Starkovu satiktu klātienē.

Spēles laikā Starkovs sēdēja nevis uz komandas soliņa, bet gan tribīnēs. Dažkārt viņš mēdz komandu pavērot no malas - tas it kā nav nekas jauns, taču šobrīd to var savilkt kopā arī ar pēdējo nedēļu runām par Starkova iespējamo aiziešanu no "Skonto". Ja tām ir pamats, nevar izslēgt, ka treneris apzināti nelīda acīs žurnālistiem.

Arī pēc spēles Starkovs izskatījās steidzīgs, taču aicinājumu uz īsu sarunu neatraidīja. Uz jautājumiem, vai tiesa, ka viņu uzrunājusi "Baku" kluba vadība un viņš gadu mijā pat bijis Azerbaidžānā, Starkovs atbildēja nevis noraidoši, bet ar frāzi: "Negribu to visu komentēt." Vaicāju vēlreiz, tikai citiem vārdiem... Vai ir bijušas sarunas ar "Baku" komandas vadību? "Šo tēmu negribu komentēt nevienā no rakursiem. Tikpat labi var runāt, ka interesējas "Inter", "AC Milan" vai "Liverpool". Negribu neko teikt, jo mani var pārprast, manis sacīto var ekspluatēt jebkurā veidā..."

Izvairīties gan neizdosies. Tikai tāpēc,ka Starkovs negrib kādu faktu apstiprināt vai noliegt, runu un publikāciju jau nebūs mazāk. Gluži otrādi! Mediji šajā ziņā nesnaudīs. Kā komentējat Azerbaidžānas mediju vēstīto? "Azerbaidžānas medijus neesmu lasījis..." smaidot atbildēja Starkovs. Ar šo atbildi arī mūsu saruna beidzās.

Tas, ka nav dūmu bez uguns, vedina domāt vairāki fakti. Piemēram, 29. decembrī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā notika kārtējie "Nordea" bankas atbalstītās "Starkova talantu fabrikas" treniņi, kurus Starkovs tā arī nepagodināja ar savu klātbūtni. Tas pārsteidza. Ja saliek puzli kopā, tad šī talantu fabrikas sakrīt tieši ar laiku, kad, pēc Azerbaidžānas mediju domām, Starkovs viesojies Azerbaidžānā. Ja tie būtu pilnīgākie suņa murgi, tad nešaubos, ka Starkovs bez vilcināšanās brauciena faktu noliegtu, bet šoreiz: "Nekomentēšu..." Latvijas futbolā jau ir pierasts, ka runāšana - sudrabs, klusēšana - zelts...

Lai iegūtu vēl vienu rakursu, spiedu mobilā telefona pogas un zvanīju Azerbaidžānā spēlējošajam Latvijas valstsvienības pussargam Andrejam Rubinam: "Runas (par Starkovu kā iespējamo "Baku" galveno treneri) Azerbaidžānā ir, taču tās ir parastas runas - nekas konkrēts."

Iemesls, kāpēc "Baku" varētu būt savajadzējies citu treneri, ir gaužām vienkāršs. Vācu speciālista Vinfrīda Šēfera vadībā komanda nacionālajā čempionātā pēc 19 kārtām turnīra tabulā ieņem tikai septīto vietu 12 komandu konkurencē. No trešās vietas "Baku" šķir seši, bet no pirmās - jau 13 punktu. Arī Rubins apstiprināja, ka "Baku" vadība nav apmierināti ar Šēfera darbu (rezultātiem). Azerbaidžānā sezona pēc ziemas pārtraukuma atsāksies 12. februārī. Laiks, lai nomainītu treneri, pietiek...

Un vēl viens aspekts. Ja "Skonto" komandas budžetā viss spīdētu un laistītos, diezin vai Starkovs izskatītu (ja izskata?!...) piedāvājumu Azerbaidžānā. Raugi, mērķētu augstāk. Tomēr "Skonto" līdzīgi kā visā Latvijas ekonomikā pagaidām revolūcija nav notikusi - jostu savilkšana turpinās. Cik ilgi Starkovs būs ar mieru vilkt šo vezumu - motivēt futbolistus darbam, ja nevar būt drošs, ka klubs spēs samaksāt nākamo algu, ir jautājums.

  +4 [+] [-]

, 2011-01-05 17:02, pirms 14 gadiem
Varbūt Starkovs negrib sasteigt, jo pastāv kāds variants, kāds cerību stariņš tepat Latvijā?

  -2 [+] [-]

, 2011-01-05 18:47, pirms 14 gadiem
Petrovic zasluzil bitj ponjatim pri ljubom povorote sobitij... edinstvenno cto smuscaet-eto sbornaja! kak s nej bitj?...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-05 22:57, pirms 14 gadiem
Šis jau pēc tāda detektīva darba vairāk izklausās, bet paldies. Tā jau žurnālistiem jādara... Ja par tēmu, tad domāju, ka tas nav nekas nereāls. Drīzāk iespējams, nekā neiespējams, jo vēl nesen Starkova vārds tika saistīts tieši ar Baku. Tad nekas nenotika. Tagad, kad grib jaunu treneri, kāpēc, lai atkal nerunātu par Starkovu, kuram izdevies vinnēt Latvijas čempionātā un, kurš vēl vada izlasi? Loģiski, nekas neparasts. Starkova izvairīšanos tik tiešām drīzāk varētu saistīt ar milzu brēkas necelšanu - viņš to iespējams negrib. Proti, negrib, lai visi tagad sāk domāt, kas būs ar Skonto, kas būs ar izlasi pirms kaut kas tiešām reāli ir noticis.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-05 22:58, pirms 14 gadiem
Ja aizbrauks,vēlāk atkodīs un izmetīs tāpat kā no ,,Spartaka".

  -1 [+] [-]

, 2011-01-06 00:19, pirms 14 gadiem
Jaaa, es ar domaaju, ka Starkovs ir vienas izlases un viena kluba treneris.... Nebija vajadziigs Spartakaaa (ok, rezultaati vinja vadiibaa nebija gluzi peljami, bet nu speele bija briesmiiga, aizsardziiba utt, nepavisam ne "Spartaka stils" kaa krievijaa meedz biezi teikt), saubas ar par Baku, jo nemaak vinjs straadaat ar labiem izpildiitaajiem.....