Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Novembra zvaigznes – Masaļskis un Ozoliņš

Novembra zvaigznes – Masaļskis un Ozoliņš
Edgars Masaļskis un Sandis Ozoliņš kā atslēgas figūras "citos" klubos. Foto: atlant-mo.ru

Regulāro sezonu pašā tās karstumā – novembrī – iezīmējušās dažādas tendences. Pēdējo gadu tradicionālā Latvijas izlases „bāzes komanda” Dinamo pārdzīvo ne tos labākos laikus, bet ir saskatāmas pozitīvas iezīmes arī tur. Lielāka atbildība ir vietējiem treneriem, pie spēles laika tiek arī 1991. gadā dzimušie; savukārt leģionāriem sniegtais uzticības kredīts sāk izsmelties... Citviet hokeja laukumos toni diktē tradicionālā „vecā gvarde”, kuras daļa no izlases jau atvadījusies, bet ir arī pa kādam jaunajam. Latvijas hokejistu novembra Top 7.

1. Edgars Masaļskis

Vairāk nekā pieklājīgu sezonas vidieni Hantimansijskas Jugra vienībā aizvada vārtsargs Edgars Masaļskis. Šis fakts, ko tur slēpt, sniedz arī zināmu mierinājumu Latvijas izlases kontekstā, jo vismaz pagaidām rādās, ka Latvijas izlasei un olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Masaļskis tuvojas ar spēļu praksi. Novembrī Jugra ierindā Edgars Masaļskis aizvadīja 5 spēles (spēles laiks 279:06), saņēma 152 metienus, no kuriem „iekrita” septiņi. Attiecīgi Masaļskim novembrī vidēji spēlē piedzīvoto vārtu zaudējumu koeficients (GAA) ir 1.51 un atvairīto metienu procents – 95,40%. Arī uz KHL fona diezgan pieklājīgi. Pilnai ainavai jāpiemin arī Edgara Masaļska viena spēle Latvijas izlases ierindā pret Krievijas izlasi, kad Masaļskim bija 59:43 spēles laika ar GAA 2.01.

2. Sandis Ozoliņš

Neskatoties uz visām prognozētajām pirmspensijas vai pensijas diagnozēm, ko sniedza gan Ozoliņa draugi, gan viņa nelabvēļi, pieredzējušākais no augstā līmenī spēlējošiem latviešu aizsargiem apliecina, ka vecā „sūna” ir labāks „pulveris” par visām svaigām sagatavēm. Vismaz novembrī. Sandis Ozoliņš Maskavas apgabala Atlant vienības sastāvā novembrī ir aizvadījis 7 spēles, piecas reizes rezultatīvi piespēlējis un sakrājis lietderības koeficientu +3 (neraksturīgi?). Interesanti, ka Ozoliņa pieci rezultativitātes punkti (0+5) ir arī rezultatīvākais Latvijas hokejista sniegums KHL plašumos novembrī. Tiem, kas aizmirsuši, atgādinājums: Sandis Ozoliņš ir aizsargs.

3. Georgijs Pujacs

Sniegumu KHL Omskas kluba ierindā novembrī stabilizējis un attiecīgi no Avangard līdzjutējiem saņemtās kritikas devu samazinājis Latvijas izlases aizsargs Georgijs Pujacs. Viņš novembrī Avangard ierindā nocīnījās 8 spēlēs, kuru summā nokārtoja lietderības koeficientu +5 un guva 2 punktus (1+1). Pujacam novembrī ir labākais lietderības koeficients starp KHL spēlējošajiem Latvijas aizsargiem. Jāpiebilst, ka viņš ir viens no diviem Latvijas aizsargiem, kuriem novembrī KHL ir pozitīvs lietderības koeficients. Visi pārējie, ieskaitot Rīgas Dinamo aizsargus, novembrī bija pa nullēm vai mīnusos... Vēl jāpiemin, ka novembrī Pujacs aizvadīja vienu spēli Latvijas izlases krāsās pret Krievijas izlasi; šajā spēlē viņam -1.

4. Koba Jass

Tikai novembra ievadā pie pastāvīgas darbavietas, piezemējoties Slovākijas ekstralīgā, tika uzbrucējs Koba Jass. Savas darba gaitas Jass-jaunākais iesāka krāšņi – 6 punkti (2+4) 3 spēlēs. Kam sekoja 3 „tukšas” spēles, kas, savukārt, lika daudziem vērotājiem secināt, ka sākumā bija tikai emocijas un vēlme aizķerties sastāvā bez reāla seguma sezonas turpinājumā. Tomēr novembra 8 spēļu summā MsHK Žilina, a.s. kluba ierindā Koba Jass ir guvis 8 punktus (4+4) un lietderības koeficientu +2. Un neatkarīgi no sava snieguma turpmākajā regulārajā sezonā, viņš savu vietu vismaz novembra Top 7 ir nopelnījis. Protams, var diskutēt par Slovākijas ekstralīgas atrašanās vietu pasaules hokeja līgu hierarhijā, tomēr Slovākija joprojām ir vērā ņemama hokeja valsts ar salīdzinoši pieklājīgu stiprākās līgas līmeni.

5. Herberts Vasiļjevs

Savu noderību, lietderību un piederību Krefeld Pinguine vienībai turpina uzrādīt Vācijas-Latvijas uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kuram DEL regulārās sezonas 7 spēlēs novembrī iekopti 9 punkti (3+6) un lietderības koeficients +5. Pilnīgi pietiekoši, lai atrastos Latvijas hokejistu „lielajā septiņniekā”. Tomēr, rādās, ka Latvijas izlases kontekstā neauglīgi... Vasiļjevs no valstsvienības ir atvadījies – tiesa, ne pārāk skaidri un saprotami... Vai tomēr daudzpunkts pēc Vācijas pavalstniecības pieņemšanas vēl nozīmē, ka izlasei ‘jā’?

6. Roberts Lipsbergs

Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Roberts Lipsbergs (dz. 1994.) arvien labāk iejūtas Kanādas junioru elitē. Novembra gaitā R. Lipsbergam Seattle Thunderbirds ierindā WHL regulārās sezonas gaitā iekrājušās 13 spēles, 16 punkti (9+7) un neitrāls lietderības koeficients. Tagad Roberts Lipsbergs ir arī rezultatīvākais hokejists Sietlas komandā; Seattle Thunderbirds – viena no dažām ASV bāzētām vienībām, kas spēlē Kanādas junioru organizācijas CHL paspārnē. Savukārt, Roberts Lipsbergs tiek gaidīts Latvijas U-20 izlases ierindā, lai decembra beigās pacīnītos junioru pasaules čempionātā.

7. Valters Freijs

MHL B grupā spēlējošā Liepājas Metalurgs jaunatnes komanda turpina priecēt; liepājnieki ar 9 punktu atrāvienu ieņem stabilu 1. vietu MHL B grupas Ziemeļrietumu divīzijā. Bet pārējās Latvijas komandas vismaz pagaidām turnīra tabulā „tusē” uzreiz aiz play off zonas – Juniors 7. vietā, Prizma-Rīga 8. vietā (11 komandu konkurencē). Liepājas MHL vienības ierindā novembra rezultatīvākais spēlētājs bija uzbrucējs Valters Freijs (dz. 1994.), kuram, starp citu, tieši šodien (4. decembrī) ir 18 gadu dzimšanas diena. Freijs novembrī MHL B grupas čempionātā ir aizvadījis 10 spēles, guvis 13 punktus (6+7) un sakārtojis lietderības koeficientu +7. Viena spēle novembrī Valteram Freijam uzskaitīta arī Latvijas Virslīgā, taču bez punktiem. Šogad decembrī pirms junioru pasaules čempionāta Freijs nav iekļauts Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā... Taču, jācer, ka viņa kārta vēl pienāks; 1994. gadā dzimušie U-20 izlasēs drīkstēs uzspēlēt arī nākamsezon.

P.S. Par mēneša Top 7

Iecerēts kā ikmēneša izvērtējums 2012./2013. g. sezonas garumā. Līdzīgi nedēļas Topam ir subjektīvs mēneša labāko Latvijas hokejistu kopsavilkums, balstoties uz hokeja laukumos, interneta un TV ekrānos redzēto, kā arī statistikas ailītēs izkalkulēto. Topa „mazais” uzdevums – paskatīties nedaudz plašāk par Dinamo kategorijām un pie iespējas ieskatīties arī ārpus KHL laukumiem notiekošajās aktualitātēs. Topam nosacījumu un kategorisku kritēriju nav. Tādā kā rekomendācijas statusā – ne vairāk kā četri KHL spēlētāji un vismaz viens U-20 vecuma hokejists.

Ieskatam:

Septembra Top 7: Septembra labākie Latvijas hokejisti «...
Oktobra Top 7: Oktobra labākie Latvijas hokejisti «...

Kurš Latvijas hokejists ar savu sniegumu novembrī ir pelnījis vietu Top 7 ietvaros?

  • 4

  • 23

  • 3

  • 11

  • 3

  • 1

  • 4

  • 5


  -1 [+] [-]

, 2012-12-04 14:43, pirms 12 gadiem
Es ieliktu Poreju,nezinu viņa +-,bet divi varti bada laikā no debitanta ir o.k

  +1 [+] [-]

, 2012-12-04 14:49, pirms 12 gadiem
naninoi rakstīja: Es ieliktu Poreju,nezinu viņa +-,bet divi varti bada laikā no debitanta ir o.k
Novembrī Porejam bija 3 spēles, 2 punkti (1+1) un lietderība -3.
P.S. Otrais vārtu guvums jau decembrī.
Sk. detalizētāk: Континентальная Хоккейная Лига - Игроки