Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

LBL spēka rangs. Novembris ievieš korekcijas

LBL spēka rangs. Novembris ievieš korekcijas
"Ventspils" aizlido garām VEF junioriem...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

17 novembra spēles LBL klubu spēka rangā ieviesušas pamatīgas izmaiņas - mums ir jauns līderis, savu vietu nav saglabājusi neviena komanda, dažai kāpumi un kritumi par divām un pat trīs vietām. Un pirmās decembra skices jau liecina, ka grūstīšanās nerimst.

1. (2.) "Ventspils"

Bilance LBL: 4-0
Bilance citos turnīros: 4-1
Kopā deviņās novembra spēlēs "Ventspils" izcīnīja astoņas uzvaras, no tām četras - LBL ietvaros. Tajā skaitā pret abiem galvenajiem konkurentiem - "VEF Juniors" un "Liepājas lauvām", kur savu pārākumu nācās pierādīt smagā mačā un saspringtā galotnē (izdevās neitralizēt pretinieku līderi Jurēviču līdz deviņiem punktiem un 3/12 metienos no spēles). Novembri Aļģirda Braža komanda noslēdza loģiskās tabulas līderpozīcijās, un šobrīd var pamatoti priecāties par ieviestu loģiku sastāvā (Štimaca atbrīvošana, iekšējās korekcijas pārējās pozīcijās) un pozitīvām iezīmēm komandas spēlē. Labākā aizsardzība (novembra spēlēs - vidēji 67,5 ielaisti punkti), produktīvākais uzbrukums (rezultatīvākā un metienos no spēles precīzākā komanda) un efektīvākā cīņa par atlēkušajām bumbām LBL. Gada pēdējā mēnesī būs jānostiprina pirmā vieta izbraukuma mačos Jelgavā un Iecavā.

2. (1.) "VEF Juniors"

Bilance LBL: 3-2
Bilance citos turnīros: 3-4
Sekmīgais turnīra sākums, kad lauvas tiesu minūšu un atbildības laukumā iznesa no lielās komandas pieaicinātā trijotne vai četrotne, VEF juniori atļāvās vaļību (tikai viens palīgs) un uzreiz par to samaksāja ar zaudējumu Jelgavā - 70:75. Vēl vienu neveiksmi Nikolaja Mazura komanda piedzīvoja Ventspilī - sezonas otrajā līderu divkaujā arī šoreiz uzvarēja mājinieki (79:71), kaut gan junioru rindas atkal bija nocementētas nopietnāk nekā pret "Zemgali" (Valters, Bērziņš, Bertāns un Grafs, kas kopā guva 60 no 71 punkta). No trim uzvarām divas pret LU, bet viena Liepājā - kā savdabīgs revanšs par nelielo pļauku BBL. Ņemot vērā, ka kluba pirmā komanda sākusi spēles Eiropas kausos un izbraukuma mačos Kurtinaiša asistentu lomā dodas arī junioru treneru korpuss, jādomā, ka komandas treniņu procesa kvalitāte piedzīvo zināmus robus. Bez injekcijas "no augšas" ir grūti, un to pierāda arī decembra sākums.

3. (5.) "Zemgale"

Bilance LBL: 2-2
Bilance citos turnīros: 2-0
Lai arī zaudēja savstarpējā mačā un arī tabulā atrodas zemāk, "Zemgales" un "Liepājas lauvu" konkurencē šobrīd augstāk liekama Jelgavas komanda - tās sezonas attīstības līkne virzās augšup, kamēr kurzemniekiem - diametrāli pretējā virzienā. Kaut gan bilance tāda pati kā oktobrī (50%), pēc mēneša sākumā piedzīvotā pēriena savās mājās pret "Baronu" (68:94) tālāk klājās daudz labāk. Vispirms Vara Krūmiņa komanda sarūpēja novembra skaļāko pārsteigumu, savā laukumā apspēlējot VEF juniorus (kaut komandas snaiperim Ilmāram Bargmanim tikai 9 punkti), tad noskrēja "Turības" studentus, bet beigās vēl teju pārmācīja "lauvas" - kaut pārliecinoši zaudēja grozu (22/47) un izmeta par 16 sodiņiem mazāk, pārsvaru nenoturēja tikai pēdējā ceturtdaļā un vēlāk piekāpās pagarinājumā. Līdz ar Artūra Brūniņa pievienošanos "Zemgales" pamatsastāvs nupat būs tāds, ar kuru var nesarkt, ja kāds apjautājas par iesaistīšanos cīņā par medaļām. "Barons", "Valmiera" un "Ventspils" - decembra spēlēs paskatīsimies, cik pamata tādam spriedumam.

4. (3.) "Liepājas lauvas"

Bilance LBL: 2-2
Bilance citos turnīros: 0-4
Lai gan LBL tabulā saglabāta trešā pozīcija, kopumā vairāk nekā bēdīgs mēnesis Liepājas komandas izpildījumā.Astoņās spēlēs vien divas uzvaras - pagarinājumā pret Jelgavu, kur vajadzēja 20 precīzus metienus un 30 punktus no līdera Jurēviča, un Iecavā pret "Turību", kur pēc puslaika vadībā vēl bija Višņēvica brigāde. Tiesa, abi LBL zaudējumi gan attaisnojami - vefam un "Ventspilij", turklāt labā cīņā. Buksējot komandas spēlei, vadība meklē risinājumus un pārmaiņas turpinās arī sastāvā - "paldies" pateikts vēl vienai Liepājas komandas ikonai Ansonam, kura vietā paņemts pieredzējušais Raimonds Vaikulis. Piecās decembra spēlēs ir labas iespējas uzlabot noskaņojumu un pozīcijas - jau sākts ar uzvaru Valmierā, bet nākamās trīs spēles pret studentiem (divreiz ar LU, vienu - ar "Turību"), bet nobeigumā - ar "Baronu". Ir potenciāls uz 5-0.

5. (6.) "Barons"

Bilance LBL: 3-1
Bilance citos turnīros: nespēlē
Pēc smagnējā sākuma novembri Latvijas čempioniem bija iespēja pabeigt ar nevainojamu bilanci, taču pēdējā mačā tika piedzīvots brāziens Valmierā (72:77) - pretinieku sastāvā Pāvels Veselovs uzskatāmi (25 punkti un deviņas bumbas) nodemonstrēja "Baronam", ka varbūt tomēr pieļauta kļūda, noraidot vienošanos uz spēlētāja prasītajiem nosacījumiem. Uz šī zaudējuma fona uzreiz blāvāk sāk izskatīties iepriekšējās trīs uzvaras - Jelgavā un pret abām studentu komandām. Protams, jāņem vērā komandas sastāvs joprojām ir un, izskatās, sezonas pirmajā pusē arī būs kā caurstaigājamā sēta, kurā spēlētāji nāk un iet - cits uzspēlē un aiziet, cits tikai patrenējas. Novembrī atrādīties uz Ukrainu devās Sirsniņš, pavisam projām - Bertāns (te gan vēl gaidāms asa sižeta stāsts...), tagad vēl traumu guvis Timma. Ja salīdzina sezonas pirmo un līdz šim pēdējo spēli - saglabājušies pieci uzvārdi. Gaišais stariņš - Butjankova spēle. Viens juniors, kam šī LBL sezona tiešām iet labumā. Decembris Latvijas čempioniem sācies ar zaudējumu "Zemgalei", kur vēl mēnesi iepriekš uzvarēja ar 26 punktu pārsvaru, bet iespēja reabilitēties būs pret "lauvām" un junioriem.

6. (8.) "Valmiera"

Bilance LBL: 3-1
Bilance citos turnīros: 0-2
Pēc briesmīgā oktobra Valmiera vēl paturpināja savu sēriju ar zaudējumu Ventspilī, taču tad kā pa zebras muguru - no melnās svītras beidzot pārkāpa baltajā - sekoja trīs uzvaru sērija. LU un "Turību" savā laukumā tā kā vajadzēja vinnēt gan pēc spēku samēra, gan subordinācijas, taču uzvara pār Latvijas čempioniem jau bija iedvesmojošs mirklis. Līdz ar drosmīgajām pārmaiņām sastāvā (klubs šķīrās no Ciprusa un Amoliņa) būtiski mainījās komandas spēles rokraksts un temps - tagad toni nosaka ātrie un kustīgie, turklāt pa vidu beidzot ir saspēlnieks ar piespēli. "Valmieras" dūre šobrīd sastāv no bijušajiem Gulbenes vilcējiem - Gabrāns un Veselovs, plus Graudiņš turpat līdzās. Piemēram, uzvarā pret "Baronu" šim trio varens triple-double - 45 punkti + 25 bumbas + 10 piespēles. Decembrī vēl jāspēlē ar "Zemgali", "Turību" un maķenīt iebuksējušo "VEF Juniors" - var sanākt trīs uzvaras, bet tikpat labi - trīs zaudējumi. Ņemot vērā, ka jāiedzen zaudētais - ir motivācija pacensties.

7. (4.) "Turība"

Bilance LBL: 0-4
Bilance citos turnīros: nespēlē
Pēc lieliskā sezonas sākuma novembris sanāca kā solis atpakaļ - pazaudēts visās četrās spēlēs. Pietrūkst izturības mača izšķirošajam puslaikam, jo pirmās 20 minūtes "Turība" strīdējusies pretī gandrīz visiem. Spriediet paši - pret "Baronu" pēc puslaika -2, beigās -mīnus 11. Pret "Valmieru" - +3 un -17, pret Liepāju - +1 un -15... Treneris Višņēvics, kas LBL dzīslās atjaunojis vismaz kaut kādu asinsriti, par savas komandas sniegumu konstatē - pagaidām spēlējam puiku nevis vīru basketbolu. Taču katrs puika kādreiz izaug par vīru, un "Turība" aug acu priekšā - vismaz raksturu un pareizo attieksmi pret basketbolu Pētera skolā šiem spēlētājiem iemācīs. Nu jau trīs spēles kā pie Višņēvica LBL līmeņa basketbolā mēģina atgriezties arī Lauris Mizis - ciets dimants, kuru slīpējot, nagus aplauzuši treneri ar skaļiem uzvārdiem. Ja Višņēvicam izdosies, būs vēl viens iemesls noņemt cepuri, un pirmās pazīmes ir cerīgas. Decembra kalendārs biznesa studentiem pasmags, taču gaidam kāpienu augšup!

8. (7.) Latvijas Universitāte

Bilance LBL: 0-5
Bilance citos turnīros: nespēlē
Bilance pietiekami daiļrunīga - četriem oktobra zaudējumiem klāt vēl pieci novembrī. Ar 40 un 50 punktiem dabūts pa muguru gan tikai Valmierā un Ventspilī, pret Rīgas klubiem - daudz solīdāk. Piemēram, abos mačos pret VEF junioriem LU pēc pirmā puslaika bija vadībā, un arī finālsvilpes brīdī trenera Mazura padotos tālāk par desmit punktiem nebija palaiduši. Un nav tikai sakritība, ka sagrāves un līdzīgākajām cīņām šķīra viena spēlētāja klātbūtne - pēc savainojuma izārstēšanas ierindā atgriezās Krists Pīternieks. Decembra kalendārā tikai divas spēles ar Liepāju, un gribētos cerēt, ka vismaz vienā Mārtiņa Zībarta komandai būs iespēja aizķerties. Tiesa, ar to vien par maz - tuvākais konkurents turnīra tabulā aizbēdzis jau trīs uzvaru attālumā, un uzdevums tikt vaļā no pastarīša lauriem kļūst jo dienas, jo sarežģītāks.

Līdz šim:
LBL spēka rangs. Oktobra iesildīšanās

  +3 [+] [-]

, 2010-12-04 15:04, pirms 14 gadiem
Kā VEF junioram var būt bilance citos turnīros? Viņi tak LBL tikai spēlē!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-04 15:09, pirms 14 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: Kā VEF junioram var būt bilance citos turnīros? Viņi tak LBL tikai spēlē!
Vo vo