Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijas basketbola kauns un negods

Latvijas basketbola kauns un negods
Rokas kopā... Vai sasietas?

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Labi vien ir, ka pašreizējo „TTT Rīga” spēlētāju vairākums nezina patieso īstā TTT vēsturi – ar Eiropas kausiem, ar absolūtu dominanti PSRS meistarsacīkstēs, ar ierakstu Ginesa rekordgrāmatā. Tad būtu no kauna vai stāvus zemē jālien – pēc mīnus 23 punktiem pret Itālijas „Cras Basket Taranto”, kas tomēr nepieder pie Eirolīgas princesēm. Taču arī „TTT Rīga” ir vienīgi izsmiekls par slavenu tēmu...

Jau pats publiskais uzstādījums rīdzinieču spēlei ar itālietēm rosināja grēmas: pēc zaudējuma Ungārijā nu savās mājās vajadzētu cerēt uz panākumu. Cerēt...tai vietā, lai ietu cīnīties un uzvarēt sāncenses, jo vairāk tāpēc, ka Itālijas sieviešu basketbols nav dienvidnieku vīru spēlei tuva rada.

Sākums – kā jau pēdējos gados Latvijas „labākajā” komandā ierasts – bumbas dalītājas divas latvietes, trīs dragātājas – trīs ārzemnieces. Tur esot lieliskā metēja un dragātāja Zelosa, kā arī melnādainā talantīgā centrene Holingsvorta. Nu tik būs! Un savs ļauns prieciņš mums tiek arī par to, ka Itālijas čempionkomandā tāpat toni noska galvenokārt ārzemnieces...
Pēc pirmā un retā līderbrīža ar 2:0 (Kārkliņa) pirmā ceturtdaļa beidzas ar 9:12. Rezultāts ir tik izteiksmīgs par abu sāncenšu nevarību, ka gandrīz var iztikt bez komentāriem. Viss jau it kā notiek, basketbols tiek spēlēts centīgi, aši, ātri, risinās gan tālmetieni, gan caurgājieni, vienīgi nesasniegts kombināciju virpuļos paliek pats galvenais un būtībā vienīgais basketbola mērķis un uzdevums – iedabūt to oranžo kamolu cauri groza stīpai no virspuses. Nu labi, nu sieviešu basketbolā tā gadās – satraukums ņem virsroku pār mācēšanu...

Par „TTT Rīga” uzbrukumu asumu un nenovēršamību liecina fakts: rīdzinieces pie pirmās sodu mešanas tiek vien spēles 16. minūtē. Līdz tam viešņas ar laukuma saimnieču tieksmēm tikušas galā bez pārliekas piepūles. Kaut gan... abas komandas ir sameklējušas arī relatīvas precizitātes ritmu. Rīdzinieces no 15:20 sasniedz 24:22, bet puslaikā tablo rāda jau 38:32 par labu „Cras Basket Taranto”. Vadībā izvirzās tā komanda, kura attiecīgā epizodē ir veiksmīgāka. Nupat jau sacīju: basketbolu kā tādu te prot visas un katra.

Ir jāprot arī sadarbība, ar kuru, īpaši aizsardzībā (palīdzība!) „TTT Rīga” ir, kā ir. Tāpat uzbrūkot bumba, ja nonākusi mūsu garajā galā, pret sāncenšu pretestību atduroties vairs ārā vai līdzās parasti netiek spēlēta. Nav komandas gara, ir atsevišķi individuāli pūliņi, kurus daudz sadarbīgākajām itālietēm izdodas slāpēt reizi pēc reizes. Holingsvorta nevienā galā pret sāncensēm pārsvaru nespēj panākt. Mūsu groza tuvums reizumis ir caurs kā Šveices siers.
Tādā brīdi nav jau nekādas citas izejas, kā paļauties uz individuālu varējumu, uz līderi, kura, veiksmes reizē, varētu izvilkt savu komandu no purva. Protams, mūspusē aicināta jūtas Zelosa, kurai dažs metiens arī izdodas, līdz pienāk liktenīgā spēles 27. minūte. Iespējams lielais lūzums, „TTT Rīga” gūst lielisku iespēju izcirst ceļu līdz uzvarai!

Tobrīd ir 40:42, un izslavēti precīzajai metējai (no spēles gan to īpaši samanīt nevarēja) Zelosai ir iespēja gūt četrus punktus pēc kārtas ar soda metieniem. Viešņa ir pārkāpusi pret viņu noteikumus (divi sodi) un pateikusi, ko šajā sakarībā domā par tiesnesi (plus vēl divi tehniskie sodi). Zelosa, gods kad gods pienākas, ieliek visus četrus kā balodīšus ligzdiņā. 44:42. Nu ir īstais brīdis noķert apmulsušās un saniknotās sāncenses uz sava pacēluma viļņa, aši aiziet netveramos tālumos...
Viss notiek diametrāli pretēji. „Cras Basket Taranto” parāda daudz saliedētāku komandu, nekā šodien spēj uzstādīt Rīga. Nav pat lāgā ko piebilst, šķiet, ka mūsējās paliek stāvam uz perona un noskatāmies, kā aiziet itāļu ātrvilciens. Sadarbība un pacēlums pret apjukumu un sašļukumu. Pēdējā ceturtdaļā ir 5:24. Varbūt arī fiziskā sagatavotība ziemeļniecēm atpaliek no dienvidnieču temperamenta? Katrā ziņā pēc 49:72 skatītājiem kļūst baisi par TTT godu un prestižu...

Tiku par lietām pārrunājis ar Silviju Kroderi, patiesā TTT kādreizējo balstu un skarbo balsi.

--Atklāti runājot, man un citiem basketbola draugiem tas, kas tagad notiek ar TTT, atgādina stāvas šausmas. Galvenās šāvējas ir melnādainās meičas, bet latviešu meitenes tikai pienes lādiņus... Kauna dēļ vairs nespēju skatīties...
--Tā nu izskatās, ka daža afrolatviete viena pati samet tik daudz, cik visas latvietes kopā ņemot. Pašreiz latviešu meitenes ir iegrūstas tik dziļos ūdeņos, kuros viņām papeldēt grūti. Man viņas žēl. Arī treneri nav vainīgi, ja nevar vienā mirklī iepūst basketbolistēm to spēles māku, kādu mēs savulaik sasniedzām ar milzīgu darba apjomu. Jā, arī talantiem, kuri pašu mājās tagad šķiet saraukušies mazumā. Vislabākās tomēr meklē darbu un maizi labāk apmaksātos citzemju klubos. Arī tur nav, ko pārmest – dzīve ir tāda, kāda tā ir. Tikai... cik nožēlojama pret mums kādreiz Eiropas kausa mačos izrādījās daža komanda, tikpat nelāgi pret dažu labu klubu tagad rādās tā sauktā „TTT Rīga”. Un tad patiešām ir kauns – par tiem, kuri savtīgu interešu dēļ (man, redz, pieder pati TTT!) nepadomā par iznākumu, par Latvijas basketbola godu pasaules acīs.

--Ar visām nēģerietēm nākas un nākas piedzīvot zaudējumus...
--Pērkot un vēlreiz pērkot ārzemnieces tiek pazemotas mūsējās. Tas, protams, ir vienkāršākais un vieglākais ceļš: tā vietā, lai izaudzinātu un piesaistītu savējās, sagrabināt naudu melnādaino pirkšanai. Bet tie paši, citzemju basketbolistēs izšķiestie līdzekļi daudzkārt atmaksātos, ja tiktu ieguldīti pašu jaunatnes sistēmā. Tikai tad ir jābūt stratēģiskai un patriotiskai domāšanai, ar kādu daudzi pašreizējie „basketbola labvēļi” nudien nevar lepoties. Basketbola savienībai tomēr nāktos kontrolēt, kādi klubi un kādā sagatavotības līmenī tiek izlaisti starptautiskajā arēnā. Rīt arī būs diena, kad varbūt spēsim pacelt to, ko šodien nevaram panest.

--Vai jums kā juristei un kā TTT Dāmu kluba dibinātājai nav vēlēšanās un iespējas attiesāt nelietīgi izmantoto TTT slavas zīmi?
--Ja mēs savā laikā būtu varējušas kafijas biezumos vai zvaigznēs izzīlēt, kas notiks ar TTT izvazāšanu, tad mēs būtu savu marku patentējušas – ar aizliegumu to izmantot jebkādām manipulācijām, idejiskām un komercdarbībām. Prātā nenāca, ka divus gadu desmitus pēc slavenā TTT izbeigšanās varētu notikt šitādi brīnumi! Turklāt izdarības notika mums aiz muguras; mums neviens neprasīja, ko domājam un kā vērtējam tādu augšāmcelšanu. Diemžēl nav juridiska pamata TTT pazemošanas aizliegumam, savukārt apelēt pie godaprāta var vienīgi tiem, kam tāds prāts piemīt.

--Vai mēs varam kaut aptuveni minēt, kāds ir mikroklimats, kāda motivācija tajā „TTT Rīga” komandā?
--Par komandas apņēmību, saliedētību, ko tagad laikam sauc par mikroklimatu, nav ne jausmas, ne ziņas. Par motivāciju jeb atalgojumu gan šī TTT „atjaunošanas” laikā iznāca runāt ar spēlētājām, kuras, izrādās, tika dūšīgi muļķotas no kluba resnā gala puses. Pirmo reizi redzēju tādu basketbolistes līgumu, kurā sportiste apņemas kā pašnodarbināta persona darīt, ko liek, par to saņemot—pēc nodokļu atskaitīšanas – ik mēnesi noteiktu un zināmu summu. Savukārt spēlētāja pilnvaro klubu viņas vietā kārtot visus nodokļus. Trīs meitenes man, kā juristei, toreiz lūdza palīdzību: izrādījās, klubs nodokļus nav samaksājis, kaut no algas tie ir atvilkti. (Līdzīgas izdarības notika arī nu jau pa skuju taku gājušajā „atjaunotajā” ASK klubā.) Protams, ka VID tāda situācija neapmierināja un ieņēmumu dienests prasīja atbildību no basketbolistēm. Tad es kādu mēnesi lencu un tracināju atbildīgās amatpersonas, līdz lietu izdevās nokārtot. Tā sauktā TTT vēl saglabājusies, bet kas notika ar ASK – tas visiem zināms. Tāda šodien tā kārtība un motivācija.

--Ja sastiķētā TTT slavas pulgotāja komanda manī rada vien nožēlu par to, cik sīki esam kļuvuši, tad Latvijas dāmu izlase pēdējos gados patiesi saviļņoja – es raudāju, kad nežēlīgi sasistās latvietes cīņā par Eiropas bronzu 2007. gadā zaudēja baltkrievietēm...
--Kad televīzijā skatījos 2009. gada Eiropas meistarsacīkšu Liepājas tūri, tad nospriedu: šāda komanda ir medaļu cienīga. Kā viņas cīnījās, kā publika atbalstīja – tas tiešām bija fan-tas-tis-ki (kaut šo apzīmējumu tagad vazā vietā un nevietā). Bet tas, kas pēc tam notika Rīgā, mani vilināja uz domām, ka viņām kāds gluži vai pavēlējis zaudēt. Nobūris, vai? Tā bija pavisam cita komanda, ne tā, kas dažas dienas iepriekš. Lai būtu stabils sniegums, meitenēm tomēr jābūt kopā vairāk, nekā dažas dienas. Protams, šodien basketbolistēm ir jāpelnās ārzemēs – lai nebūtu vēlāk jāpārtiek no sīkām pensijām kā mums – bet tad ir grūti cerēt uz saskaņotu, ilglaicīgu izlasi ar plašām un pielietotām rezervēm. Manā laikā mēs bijām līdzvērtīgas kādas desmit spēlētājas; bija iespēja mainīt un izvēlēties tad, ja kādai atsevišķā reizē neveicās. Labi sapratāmies ikvienā virknējumā. Tāda bija un ir panākumu cena.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-04 10:44, pirms 14 gadiem
Kāds Zelosai bija metienu procents? Un vai viņa izmeta pusi no komandas metieniem vai ne?

  +3 [+] [-]

, 2010-11-04 11:52, pirms 14 gadiem
To pašu saka arī Krievijā, Turcijā, Spānijā, Francijā utt.
Serbietes, baltkrieves, lietuvietes, latviete ņem krievu jauno spēlētāju minūtes un naudu basketbolam Krievijā, lietuvietes, čehietes to dara Turcijā utml.
Nesaprotu ko var gribēt, lai zem TTT vāc izlases basketbolistes, ja viņām sezonā ir garantētas tikai 10 konkurētspējīgas spēles, kāda tur varētu būt vēl runa par spēlētāju izaugsmi ja "nacionālajā līgā" spēles ir vieglākas par treniņiem savā starpā.
Ja saka, ka TTT neiegulda naudu jaunajās tad kas pie velna ir TTT Juniores?
Lai tik brauc mūsējās uz Štatiem mācīties ar basketbola stipendijām, lai spēlē ārzemju komandās, kurās tiek spēlēt pret pretiniecēm kurām nevajag 50 punktu handikapu lai spēle būtu tuva.

     [+] [-]

, 2010-11-04 11:54, pirms 14 gadiem
protams, pēc TTT zelta laikiem mūsdienās labāk nebojāt nervus, skatoties pašreizējo TTT. Labāk iet bekot vai dzert! Vai tā ir izeja? Sezonas sākumā gan visi runāja: ak, cik labi, ka mūsējās ir Eirolīgā. Reāli sagaidu to pašu rezultātu, ko pag.gadā. Nav pamata optimismam.
Baidos, ka melnās nestimulē jaunās meitenes iet cītīgāk trenēties.

  +8 [+] [-]

, 2010-11-04 12:27, pirms 14 gadiem
Satikās divi vecuma marazmātiķi un aprunājās. Kas bija pirms gadiem 30, to tagad neatgriezt. Basketbols savādaks, komandu veidošanas principi pavisam savādaki. Jādzīvo realitātē, bet tā vien šķiet, ka Ošiņš ar veterānēm uz OSC aiziet apkakāt pašreiz notiekošo, pakaifot par kādreiz zaļāko zāli un pašu skaistumu. Vai nu šāds modelis vai TTT (un lasi - sieviešu klubu basketbols Latvijā kā tāds) nebūtu vispār. Vai autors tiešām grib otro???

P.S. No tām latvietēm, kas spēlē, tad Krūmbergai un Eibelei neviens pa grozu neliedza mest. Meta. Cik iemeta, lai paskatās protokolā. Ja pašas mīkstas, tad nav jāvaino komandā esošās amerikānietes.

  +5 [+] [-]

, 2010-11-04 12:38, pirms 14 gadiem
Pirmām kārtām "Zelta laikos" bija arī PSRS līga, kurā spēlēt, bet tagad - augsta līmeņa spēles ir tikai principā 10!!! Ne jau TTT Rīga basketbolistes ir vainīgas pie tā, ka vairs nav tādu sasniegumu, bet gan augsta līmeņa spēļu trūkums!
Špilgts piemērs kaut vai Rīgas Dinamo - zvaigžņu gadi bija padomju laikos, kad spēlēja PSRS līgā, kur visu laiku bija augsta līmeņa spēles. Tie laiki aizgāja un aizgāja arī Rīgas Dinamo... Tagad atkal ir iespēja visas sezonas garumā spēlēt augstā līmenī, loģiski arī teju visa izlase ir savākusies klubā!

Pilnīgi un galīgi nepiekrītu šim rakstam, ka spēlētājas vai vadība ir vainojama pie tā, kādā līmenī tagad spēlē TTT Rīga!!! "Zelta laikos" bija iespējas principā pateicoties PSRS līgai - kur tad citur mūsu pašu latviešu spēlētājs varēja spēlēt, ja ne tur!?
Ko darīt - situācija ir tāda kāda tā ir, tiks izveidots sieviešu basktebolā, kas līdzīgs kā ir hokejā KHL, ar kārtīgu sezonu un augsta līmeņa spēlēm (visām) tajā - esmu pārliecināts, ka TTT savāktos ja ne visas, tad lielākā daļa labākās latviešu spēlētājs!!!

Neuzskatu šo rakstu par nopietnu!!! Tikai vēlās pazemot TTT!!! Un tā ir žurnālistikas sliktā puse - tā jau iet maz skatītāju uz tām spēlēm, ar šādiem rakstiem šo statistiku tikai pasliktinās!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-04 12:39, pirms 14 gadiem
Nu Oshiñsh lej ùdeni

     [+] [-]

, 2010-11-04 13:33, pirms 14 gadiem
Itālijas sieviešu basketbols nav dienvidnieku vīru spēlei tuva rada
[/quote]

Klau, Ošiņa kungs, kad pēdejo reizi esi ielūkojies Eiropas čempionātu rezultātos? Vai tik gadījumā veči pašlaik nav ārpus fināliem. Un tas pats Taranto klubs aizpērn bija Eiropas kausa finālā!

[quote]
Sākums – kā jau pēdējos gados Latvijas „labākajā” komandā ierasts – bumbas dalītājas divas latvietes, trīs dragātājas – trīs ārzemnieces.
[/quote]
Varbūt varētu pie reizes arī saskaitīt, cik Taranto sākumsastāvā bija itālietes??? Man sanāk - tikai viena.

[quote]
Kauna dēļ vairs nespēju skatīties...
Labāk tiešām neej, neskaties un pēc tam neatraugājies. Laiki citi, vērtības citas...

  +1 [+] [-]

, 2010-11-04 14:09, pirms 14 gadiem
jbk rakstīja: Satikās divi vecuma marazmātiķi un aprunājās. Kas bija pirms gadiem 30, to tagad neatgriezt. Basketbols savādaks, komandu veidošanas principi pavisam savādaki. Jādzīvo realitātē, bet tā vien šķiet, ka Ošiņš ar veterānēm uz OSC aiziet apkakāt pašreiz notiekošo, pakaifot par kādreiz zaļāko zāli un pašu skaistumu. Vai nu šāds modelis vai TTT (un lasi - sieviešu klubu basketbols Latvijā kā tāds) nebūtu vispār. Vai autors tiešām grib otro???

P.S. No tām latvietēm, kas spēlē, tad Krūmbergai un Eibelei neviens pa grozu neliedza mest. Meta. Cik iemeta, lai paskatās protokolā. Ja pašas mīkstas, tad nav jāvaino komandā esošās amerikānietes.
Tu man, tad pasaki kaapeec jaspelee Eiroliigaa un jaapkauno TTT vaards?
Panem 1-2 legionaares un spelee ar shiim pashaam Eiropas kausaa, es neredzu nekaadu progresu musu speletajaam, labi varbut iznemot Karklinu, kura dabuu stabilu speeles laiku.

Preks kam maksaat legionaareem, ja vienalga komanda paliek starp pedejaam?

     [+] [-]

, 2010-11-04 14:26, pirms 14 gadiem
Manuprāt TTT vārds nekādi netiek apkaunots. Komandas atrašanās Eirolīgā veicina tās atpazīstamību. Jāspēlē, jāsaglabā vieta, jo to vieglāk ir pazaudēt kā pēc tam atgūt. Pa kādai uzvarai ir katru gadu, ir vietējās spēlētājas, ir labas ārzemnieces - pēc visiem parametriem normāls Eirolīgas klubs. Kur tu redzi apkaunojumu, piemēram, paskatoties no kāda itāļu vai poļu līdzjutēja puses? Apkaunojums būs tad, ja tikai ar vietējo jaunatni būs 0-10 tabulā un katrā mačā mīnus 30 vai vairāk.
Ja par sastāvu, tad arī es labāk redzētu vēl 3-4 LV izlases spēlētājas un tikai pāris ārzemnieces. Bet tas ir naudas jutājums - katrai ir sava tirgus cena un TTT budžets daudz ko nevar atļauties. Latvietes Itālijas, Spānijas otrajā līgā saņem ap trīs štukām eiro, kas ir tikai mazliet mazāk kā te maksā amerikānietēm. Manuprāt tāda Zelou iedod lielāku rezultātu kā, piemēram, Eglīte + Dreimane kopā.
Un jaunās pa lielam izvēlas ceļu NCAA - Eiropa, nekā paliek mājās. Nav jau te daudz sakarīgu jauno palikušas. Tobiš švaki vietējie resursi un naudas trūkums traucē.
Vai otrs variants - klapēt to bodi ciet - un atstāt tikai LSBL komandu būtu vērtigāks? tad varētu teikt, ka LV klubu basketbolā nenotiek vispār nekas.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-04 14:31, pirms 14 gadiem
flipsider:
Tu man, tad pasaki kaapeec jaspelee Eiroliigaa un jaapkauno TTT vaards?

Lai tiktu pie sponsoriem. Ne-Latvijā tikai retais (galvenokārt virs 55 un saistīts ar sieviešu basketbolu) zin kas tas TTT bija par zvēru, grūti apkaunot k-ko par ko nevienam nav nojausmas.

flipsider:
Panem 1-2 legionaares un spelee ar shiim pashaam Eiropas kausaa, es neredzu nekaadu progresu musu speletajaam, labi varbut iznemot Karklinu, kura dabuu stabilu speeles laiku.

Eiropas kauss iet uz leju. Nevar pat nokomplektēt tā lai būtu maksimālais dalībnieku skaits. Tagad ir dažas grupas kurās ir tikai 2 komandas un dažas kurās ir 4. Tas pie tam ar komandām no tādām sieviešu basketbolam eksotiskām valstīm kā Portugāle un Armēnija.
Labrīt, iepazīsties ar Aiju Brummermani. Sāka kā rezerviste TTT sastāvā 2007/2008 gada sezonā ar vidēji 6 minūtēm spēlē Eirolīgā, pagāšsezon jau pusstunda spēlē. Šosezon jau spēlē augsta līmeņa čempionātā Francijā. Ja vienu vai divas pa pāris gadiem tā izaudzinās viss kārtībā būs ar sieviešu basketbolu Latvijā.

flipsider:
Preks kam maksaat legionaareem, ja vienalga komanda paliek starp pedejaam?

Lai visas spēles nebeigtos tā kā pagāšgad Spānijā pret Ros Casares, lūk tas apkauno TTT vārdu.

     [+] [-]

, 2010-11-04 19:33, pirms 14 gadiem
tad jau ASK un VEF arī apkauno(ja) savus vārdus -

     [+] [-]

, 2010-11-04 20:09, pirms 14 gadiem
JK

Nu tu viena teikuma ietvaros nonāci pretrunās pats ar sevi. Ja jau neviens vairs nezin TTT burtu kombināciju, kāpēc tad tā par visām varītēm bija jāizvēlas kā komandas nosaukums un ākis sponsoriem? Sponsori pierasīja, lai komanda tiktu nosaukta kaut kādā burtu kombinācijā, kuru neviens nezin un ko var droši apkaunot??? Un nekādā gadījumā nedrīkst izmantot paša sponsora nosaukumu apkaunošanai?

Es uzskatu, ka šos vecos Daugavas, VEF, ASK un TTT brendus "piesmej" un apkauno cilvēki, kas uzskata sevi par marketinga speciālistiem ar lielām ambīcijām. Tikai nelaime tāda, ka neko citu, izņemot kādreiz labi zināma un reputāciju ieguvuša komandas nosaukuma piekarināšanu kādai no mūsdienu jaunizveidotām komandām, šie diletanti nemāk - ar to arī viss marketings un atbildība beidzas, pilnīgas koncepcijas izplānošanai un veiksmīgai kampaņas realizācijai nepietiek ne izglītības, ne uzņēmības, ne talanta. Sevišķi spilgti tas izpaužas ASK gadījumā - paņēma vēsturiski spilgtus, atpazīstamus komandu zīmolus, visu sajāja un izmeta atkritumos. To pašu paredzu arī TTT un VEF, kas ir Daugava futbolā, vispār nav skaidrs. Vienīgi Dinamo pagaidām "rullē", taču RD ir tāds pats mākslīgs veidojums kā basketbola kloni. Tam pašam Minskas Dinamo ir ļoti laba izsekojama pēctecība no padomju laikā izveidotā Dinamo, klubs ar šo nosaukumu saglabājās arī visus pārmaiņu gadus un tagad ir pievienojies KHL, atverot kluba vēsturē nākamo lapu. Rīgas Dinamo? Kaut kur bija izgājuši uz gadiem 15...18? Ok, Pādaugava vēl varētu tikt uzskatīta par reinkarnāciju, taču pēc tam Dinamo vienkārši "izbeidzās" Nevar reanimēt kaut ko, kas jau sabirzis putekļos... KAs mums vēl atlicis? Latvijas Bērzs (pašvaks brends, bet bija), Radiotehniķis, Aurora un Celtnieks?

     [+] [-]

, 2010-11-04 21:17, pirms 14 gadiem
Runcuks
Tu mani pārprati, minēju sponsorus saistībā ar to kāpēc jāspēlē Eirolīgā - ja spēles rāda pa TV gan Latvijā, gan ārzemēs, gan pa visu Eiropu Eurosport2 kanālā, tad vieglāk atrast gribošos, kas vēlas savu zīmolu uzlīmēt uz pakaļas spēlētājām vai trenerim uz pieres.

TTT zīmols kā tāds visticamāk tika izvēlēts, lai FIBA Eiropai varētu ieziepēties TTT 50. jubilejā, lai tiktu Eirolīgā.

     [+] [-]

, 2010-11-04 23:09, pirms 14 gadiem
Ticiet man, nevienam reklāma uz TTT formām nav mārketinga instruments, bet gan uzspiesta nodeva atsevišķu biznesu mērķu sasniegšanā saistībā ar Rīgas Satiksmi vai Rīgas Domes dažādiem projektiem.

     [+] [-]

, 2010-11-05 11:39, pirms 14 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Ticiet man, nevienam reklāma uz TTT formām nav mārketinga instruments, bet gan uzspiesta nodeva atsevišķu biznesu mērķu sasniegšanā saistībā ar Rīgas Satiksmi vai Rīgas Domes dažādiem projektiem.
Padarīji manu dienu jaukāku, bet tuvu taisnībai jau vien esi