Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dinamo ēdienkartē - flirts ar karalieni...

Dinamo ēdienkartē - flirts ar karalieni...
"Dinamo" fani līksmo par komandas sezonas veikumu - iekļūšanu play off izciņā. Tagad vajadzētu sarūpēt vēl vienu pārsteigumu...

Vai Rīgas Dinamo var parūpēties par sezonas lielāko pārsteigumu Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā? Var, ja vien regulārā čempionāta pēdējās divas spēles, kas, šķietami, neko vairs neizšķir – aizvadīs kā „dzīvo vai mirsti” seriālā.

Jau otro sezonu pēc kārtas Rīgas komanda iekļūst Gagarina kausa izcīņā. Pirms pāris mēnešiem tas vēl bija tikai uzticīgāko līdzjutēju sapnis, bet janvārī mūsu ķirbji pārvērtās par ātrgaitas karietēm un skat – varam jau atviegloti pasmaidīt. Vai komanda ir gatava sarūpēt mums vēl vienu pārsteigumu? Tikt tālāk par pirmo kārtu...

Labā ziņa ir tā, ka situācija turnīra tabulā iepriekšējos mēnešus priekš Dinamo bija kā play off spēles – katrs mačs varēja izrādīties kā izšķirošais un tādā psiholoģiskā režīmā strādājot, komanda apliecināja savu spēku un garu. Tātad – ar galvām un pašapziņu vajadzētu būt kārtībā. Vai pietiks spēka kājām? Olimpiskais turnīrs, lai cik tas dīvaini neizklausītos – komandai devis vairāk labuma, nekā sliktuma. Fons, uz kāda mēs salīdzinājām savu varēšanu, bija tika pateicīgs, ka lielai daļai no hokejistiem aizdzina no zemapziņas pēdējās pašpārliecinātības pazīmēs. Četras spēles, ko var saukt par labu treniņciklu tā sauktā olimpiskā pārtraukuma laikā, daudzām KHL komandām patiesībā pietrūka. Klubi nezināja kur likties un, ja vēlaties izprast tās sajūtas, tad aprunājieties ar mūsu mājās palicējiem, kas gaidīja Latvijas izlasi atgriežamies no Vankūveras. Komandas kapteinis Ozoliņš šajā ziņā ir visai lakonisks: „Tas nav aprakstāms, kā man ir pieriebies šajā sezonas posmā tikai trenēties – es gribu spēlēt!”. Ozoliņa, Sorokina, Jēkaba Rēdliha un leģionāru (bez Hosas) palikšana mājās gaidīšanas režīmā, nebija slikts variants priekš tām pašām kājām – zinot, kādu lomu katrā no maiņām spēlē šie hokejisti, varēja prognozēt, ka ar skriešanu un saspēli viss būs kārtībā, ko apliecināja uzvara pār Omsku. Izskatās, ka arī Šuplers pret sezonas beigām ir ticis skaidrībā par trumpjiem, kurus viņš redz kā komandas pamata vilcējus. Vai tas noticis apzināti – grūti spriest, taču pret Avangard mūsu Dinamo nospēlēja maksimāli racionālākā veidā, lai beigās tiktu pie vajadzīgajiem trīs punktiem. Pat Hosa, kas visas spēles laikā atgādināja to pašu Hosu no Slovakijas olimpiskās izlases – proti, viņš bija laukumā neredzams – vajadzīgajā brīdī tomēr meta precīzi. Tas, starp citu, atšķir Marselu no citiem Rīgas kluba uzbrucējiem – KHL labākais snaiperis met, lai gūtu vārtus, nevis met, lai uzmestu uz vārtiem.

Pret ko spēlēt pirmajā kārtā? Manuprāt, izcils tomēr būtu variants pret Sanktpēterburgas SKA. Neaizmirsīsim, ka tieši pret šo komandu Rīgas Dinamo sezonas vidū mainīja savus jēlos ieradumus, kas līdz noteiktam brīdim iecēla mūs bezcerīgo gadījumu kārtā. Tāpat vajag atcerēties, ka pēdējā no mačiem mēs pret viņiem zaudējām ar graujošo 1:8... SKA ir pārliecinošs sezonas līderis, nu gluži tāds pat kā pērn bija Salavats Julajevs. Vai jums atgādināt, kas notika ar Ufas komandu play off izcīņas pirmajā kārtā pagājušajā gadā? Tieši favorītu statuss un tas, ka viņiem atšķirībā no Dinamo būs ko zaudēt – nostāda SKA komandu pret Dinamo neizdevīgākā stāvoklī. Rīga savu sezonas uzdevumu jau ir izpildījusi, taču tā kā daudziem hokejistiem beidzas līgumi, katram no Dinamo spēlētājiem tieši Gagarina kausa izcīņas laikā būs iespēja pasvītrot jauno kontraktu svarīgākos argumentus. SKA spēks ir gan zināms, gan pārredzams, turklāt – treneris Berijs Smits visas sezonas laikā nav slēpis savus taktiskos risinājumus, kas tiek veidoti ar esošā sastāva komplektāciju. Viņš SKA būvējis kā tipisku Ziemeļamerikas hokeja kluba modeli, kur izteikti spēcīga ir pirmā maiņa, vismaz vieni spēj neitralizēt pretinieku labākos spēkus un vēl – spēle skaitliskā vairākumā un mazākumā. Sergejs Zubovs – viņš var ieviest vajadzīgos izslēgšanas spēles uzsvarus, lai gan mēs tik pat labi pretī varam likt savu Ozoliņu. Vēl paliek vārtsargs – Roberts Ešs, kuru nevar saukt par tipisku play off vārtsargu. Pērn viņš SKA nepavilka pirmajā kārtā, tiesa – komandas spēks arī tad bija mazliet cits. No agrākiem gadiem Ešam bijis viens izcils pavasaris, kad viņš bija varen manīgs Filadelfijas Flyers sastāvā (2004. gads) – 11 uzvaras, 7 zaudējumi, ar vidēji spēlē zaudētiem 2,32 vārtiem. Starp citu, uz Eša ķiveres vienā no zīmējumiem esot attēlota amerikāņu rok grupa Kid Rock, kas ir arī Sanda Ozoliņa iecienīti mākslinieki (tas humoram).

Ja nu tiešām SKA nāk pret Rīgas Dinamo, tad tīri emocionāli vajadzētu Berijam Smitam atgādināt tās reizes, kad viņš ir vadījis jeb bijis treneris ļoti labām komandām, bet tās play off turnīra pirmajā kārtā ir palikušas kā zemē iemietas. Pietiks, ja nosauksim Detroitas Red Wings 1994. gada sezonas modeli, kas bija ārprātīgi labs, regulārā čempionāta laikā labojot visus iespējams rekordus. Pirmajā kārtā viņi zaudēja konferences pēdējais komandai no Sanhosē, kuras sastāvā tolaik spēlēja Dinamo pašreizējais kapteinis... Šo Red Wings zaudējumu joprojām uzskata kā vienu no lielākajiem pēcsezonas pārsteigumiem (sarūgtinājumiem) pasaules hokeja vēsturē un spējat iztēloties, cik līdzīgs noskaņu scenārijs varētu atkārtoties SKA un Rīgas Dinamo šīs sezonas iespējamajā duelī. Tam ir visi priekšnoteikumi. Ja reiz vienu brīnumu sezonas laikā mūsu komanda paveica, kāpēc netiekties pēc vēl viena? Kāpēc nebūtu labi spēlēt pret Znaroka vadīto MVD? Tāpēc, ka visās sezonas spēlēs viņš Šupleru ir apspēlējis kā treneris un arī tāpēc, ka viņam šie Dinamo hokejisti ir vismazākais noslēpums. Vēl viens arguments – Znaroks, atšķirībā no Smita, patiešām apzinās, ka Rīgas Dinamo spēles rokraksts ir neprognozējamība, turklāt, tam bieži ir visai mazs sakars ar spēles plānu... Bet vēl krieviem ir tāds teiciens – ja zagt, tad miljonu, ja ar kādu flirtēt (pieklājības robežās meklēju labāko vārdu), tad - lai tā būtu karaliene! SKA atbilst šai ēdienkartei...

Kas būtu labāks pretinieks priekš Rīgas Dinamo?

  • 88

  • 189


 +16 [+] [-]

, 2010-03-04 08:37, pirms 15 gadiem
Pučes kungs Jūsu peltais un gānītais pans Šuplers 2.reizi ieved RD playoffos. Vai nav skaisti?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-03-04 09:18, pirms 15 gadiem
protams ka par MVD, nepiekrītu Pučem, jo nav jau jāspēlē tikai viena spēle, bet vismaz 3 spēles ! vienu ok, bet ne visas!

  +6 [+] [-]

, 2010-03-04 09:22, pirms 15 gadiem
ZORRO rakstīja: Pučes kungs Jūsu peltais un gānītais pans Šuplers 2.reizi ieved RD playoffos. Vai nav skaisti?!
Ja tu ar to gribēji pateikt, ka Šuplers tāpēc ir pelnījis mazāk pārmetumus par spēles organizēšanu, nez vai Es, piemēram, uzskatu, ka šai komandai vajadzēja cīnīties ar Atlant un Spartak, nevis CSKA, Torpedo, Severstaļ. Un tā vien izskatās, ka Ozoliņa loma komandā ir ne mazāk svarīga par Šuplera.

  -3 [+] [-]

, 2010-03-04 09:28, pirms 15 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Ja tu ar to gribēji pateikt, ka Šuplers tāpēc ir pelnījis mazāk pārmetumus par spēles organizēšanu, nez vai Es, piemēram, uzskatu, ka šai komandai vajadzēja cīnīties ar Atlant un Spartak, nevis CSKA, Torpedo, Severstaļ. Un tā vien izskatās, ka Ozoliņa loma komandā ir ne mazāk svarīga par Šuplera.
Nē es tikai gribēju TIEŠI pateikt, ka pana Juliusa vadībā RD ir tur kur viņi ir bez kaut kādas sīkumainības, zemtekstu un citu nianšu skatīšanas.

  -2 [+] [-]

, 2010-03-04 09:28, pirms 15 gadiem
Spriežot pēc šīs sezonas savstarpējām spēlēm, noteikti, ka labākais variants ir SKA, domāju ka MVD mūs samizos lupatu lēveros.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 09:38, pirms 15 gadiem
Nu velns ,ka nesanāk tā ,ka pēc Armanda teiktā ,''flirtējot'' ar karalieni,mūsējiem ''neaizsistu dihalku''un darbiņš paliktu pusdarīts!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 09:50, pirms 15 gadiem
RD ir neprognozējams, bet tas vēl nav lielākais ļaunums. mēs esam sadomazohiska hokeja spēlētāji (nacionālā īpatnība) un tas kopā ar neprognozējamību var pagriezties gan labi, gan slikti. šuplers - viņš nemāk vadīt komandu playoff cīņās. bet - būs jau labi, jo pagājušajā gadā nenoveicās, šogad - ?

     [+] [-]

, 2010-03-04 11:42, pirms 15 gadiem
Puce - neviens neapskata varbutibu ka Loko apsteidz MVD! Tas manuprat butu labakais variants - par sito varetu kadu rakstu

     [+] [-]

, 2010-03-04 13:59, pirms 15 gadiem
maigais_zefirinsh rakstīja: Puce - neviens neapskata varbutibu ka Loko apsteidz MVD! Tas manuprat butu labakais variants - par sito varetu kadu rakstu
Tas nav iespējams pat teorētiski, tāpēc arī neapskata.

     [+] [-]

, 2010-03-04 14:08, pirms 15 gadiem
"pieklājības robežās meklēju labāko vārdu" - pateicos, ka nelietoji oriģinālās versijas vārdu! Bet par pretiniekiem vēl agri domāt. Manuprāt, šajā brīdī būtu laiks atbildēt uz jautājumu, kā mūsu "Dinamo" nospēlēs atlikušās spēles! Par ko domās spēlētāji un kāda būs atdeve laukumā!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 20:17, pirms 15 gadiem
ZORRO rakstīja: Pučes kungs Jūsu peltais un gānītais pans Šuplers 2.reizi ieved RD playoffos. Vai nav skaisti?!
Vēl skaistāk būtu, ja šoreiz pārmaiņas pēc RD pamanītos un arī pacenstos to pirmo kārtu pārvarēt neskatoties kāds pretinieks tagad nāks pretī (jo Puče te ir diezgan labi tos potenciālos pretiniekus izanalizējis) nevis atkal tikai "atslidot nummuru" kā to šie izdarija jau pagājušogad PO.... un īsti nebija skaidrs kapēc šiem tajos PO vispār bija jāiekļust..... un ja arī tagad tā tikšana tālāk par pirmo kārtu nav vismaz mērķis - minimums, tad kāda mārrutka pēc ir vispār vajadzīgs tajos PO iekļūt....??? Vai varbūt te visi tagad ķer baigo kaifu tikai no tā, ka redz' "RD iekļūst pleyoffos"? A nafig tad viņiem tur vispār vajag iekļūt, ja nav tālāku mērķu (piem. iesākumam tikšana otrājā kārtā, tad Konferences fināls u.t.t.)?