Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Basketbola izlases treneru TOP'5

Basketbola izlases treneru TOP'5
Armands Krauliņš
Foto: LTV Sports

Kopš vakardienas nacionālajai basketbola izlasei ir jauns galvenais treneris - Ainārs Bagatskis. Pēc skaita vienpadsmitais, kuram uzticēts šis gods un kuram pietikusi drosme jaunam izaicinājumam. Kā Bagatskim veiksies jaunajā darba vietā varēsim sākt vētīt tikai vasaras otrajā pusē kad Latvijas izlasei sāksies 2011. gada EČ kvalifikācija. Iespējams, ka jau pēc pirmā darba cēliena Bagatskis iekļūs visu izlases galveno treneru labāko pieciniekā, taču pagaidām šis TOP's ir bez viņa.

1. Armands Krauliņš
Pirmais vienmēr ir pirmais. Ne tikai tāpēc, ka Krauliņš kļuva par pirmo atjaunotās Latvijas izlases galveno treneri, bet bija pirmais vēl vairākas reizes. Viņa vadībā izlase jau ar pirmo piegājienu kvalificējās 1993. gada EČ finālturnīram. Tāpat viņa vadībā pietrūka pavisam maz lai Latvija būtu pārstāvēta 1992. gada olimpiskajās spēlēs Barselonā. 2001. gada EČ tika izcīnīta astotā vieta (iekļuva ceturtdaļfinālā), kas joprojām ir augstākā šāda līmeņa turnīros. Līdz EČ finālturnīriem tika trīs reizes (1993., 2001., 2003.).

2. Kārlis Muižnieks
Spējis izsisties līdz diviem EČ finālturnīriem - 2005. un 2007.g. Finālturnīros atzīmējās ar zīmīgu uzvaru pār Horvātiju..

3. Jānis Zeltiņš
Divas reizes liktenis bija lēmis Zeltiņam pārņemt pavārtē pamesto izlasi. Pirmo reizi tas notika 1997. gada kvalifikācijas turnīra laikā, kad pusceļā izlase bija palikusi bez galvas. Zeltiņš piekrita piedāvājumam un izvilka pilno lozi - pēc četru gadu pārtraukuma izlase atkal iekļuva finālturnīrā. Tiesa, Zeltiņam neviens neļāva turpināt darbu ar izlasi, jo LBS uzskatīja, ka šo amatu finālturnīra laikā vairāk pelnījis Igors Miglinieks. Otro reizi Zeltiņš izlasi pārņēma 1999. gada kvalifikācijas vidū, kad pirmajā riņķi visu ripā bija paspējis salaist Valdis Valters. Šoreiz Zeltiņš nespēja izvest izlasi no purva.

4. Nenads Traikovičs
Serbiskā izcelsme un "gali" Goldensteitā palīdzēja izlasei piesaistīt Andri Biedriņu un "Warriors" speciālistus. Rezultāts - izlase kvalificējās 2009. gada EČ finālturnīram. Kvalifikācijas laikā vismaz uz laiku paspēja "atvērt" Kasparu Bērziņu liekot cerēt, ka reizi par visām reizēm ir pienācis brīdis, kad Bērziņš sāks spēlēt augstāka līmeņa basketbolu regulāri, nevis svētkos.

5. Pēteris Višņevičs
It kā piektā vieta pienāktos Kēstutim Kemzuram, kurš vadīja izlasi 2009. gada EČ finālturnīrā (tiesības spēlēt Polijā izcīnīja Traikovičs), taču priekšroka tika dota Višņevičam. Kāpēc? Kad Pēteris vadīja izlasi (deviņdesmito gadu sākums), viņa makā (LBS kasē) nebija pat puse no tās varenības, kāda bija ap Kemzuru. Lietuviešu speciālistam uz galda tika nolikts viss labākais, ko var piedāvāt latviešu vīriešu basketbols, bet Višņevičs 1995. gada EČ kvalifikāciju pabeidza ar tiem resursiem, kuri bija palikuši Latvijā un nebija aizbraukuši uz viesizrādēm ASV. Toreizējā izlase tika komplektēta no spēlētājiem, kuri pat LBL klubos nebija starta pieciniekos, bet pretī stājās leiši ar pašu Arvīdu Saboni priekšgalā... Pēterim piektā vieta par drosmi strādāt ekstremālos apstākļos.

Pārēji izlases galvenie treneri: Maigonis Valdmanis, Ainārs Zvirgzdiņš, Valdis Valters, Igors Miglinieks, Kēstutis Kemzura

     [+] [-]

, 2010-02-04 10:33, pirms 15 gadiem
Objektīvi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-04 11:22, pirms 15 gadiem
Nenads ? Diez vai !

  +7 [+] [-]

, 2010-02-04 11:33, pirms 15 gadiem
Strausa kungs - cik var? Valters lūk visu salaida ripā, Valters to nepareizi, Valters šito nepareizi! GROW UP FOR GOD'S SAKE! Nepietiek ar to, ka dafiga rakstos pašam ir ļoti daudz faktoloģisko kļūdu, tad katrā savā rakstā par basketbolu ir jāiebāž sliktais Valters. Tas jau nedaudz derdzās acīs. Neesmu nekāds Valda fans un nedomāju, ka viņš ir izcils treneris, bet Strausa kungs laikam uzskata, ka Valdis neko pareizi izdarīt nevar savā dzīvē. Varbūt arī nevajadzēja vēl par tēvu kļūt?

  +2 [+] [-]

, 2010-02-04 12:04, pirms 15 gadiem
Ja nemaldos, Nikolajs Bolvachovs ari bija pie izlases sturi, kad to vadiija vesels treneru konsuulijs

  +4 [+] [-]

, 2010-02-04 12:06, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nezinu, ko tad TĀDU Trajkovičs izdarīja. Ar tiem pretiniekiem un to sastāvu, kāds bija LV izlasē, mierīgi varēja spēlēt arī bez trenera un kvalificēties finālturnīram.
ja, bet jautaajums, kaapec bija jaanjem nost serbs , kas aizveda izlasi uz finaalu (vai taads nebija vinja uzdevums????) un jaaliek vietaa leitis, kas nepaveica NEKO. Speeleetaajiem nepatika, ka ap Biedrinju speeli buuvee, bet vai tas buutu jaalemj speeletaajiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-02-04 12:43, pirms 15 gadiem
Arvīds Rasa rakstīja: Strausa kungs - cik var? Valters lūk visu salaida ripā, Valters to nepareizi, Valters šito nepareizi! GROW UP FOR GOD'S SAKE! Nepietiek ar to, ka dafiga rakstos pašam ir ļoti daudz faktoloģisko kļūdu, tad katrā savā rakstā par basketbolu ir jāiebāž sliktais Valters. Tas jau nedaudz derdzās acīs. Neesmu nekāds Valda fans un nedomāju, ka viņš ir izcils treneris, bet Strausa kungs laikam uzskata, ka Valdis neko pareizi izdarīt nevar savā dzīvē. Varbūt arī nevajadzēja vēl par tēvu kļūt?
Ja nebūtu iespēja nolikt Valteru, Strausa kungam nebūtu vispār par ko rakstīt. Es vispār smejos par katru viņa rakstu, jo tie ir kaut kāds beztolks. Kādā sakarā pēkšņi tagad nezin no kurienes ir jātaisa kaut kāds super mistisks un pār-subjektīvs treneru TOP5? Šodien kaut kādi svētki, vai vienkārši Strausa kungam ir jāizpilda nedēļas norma? Smieklīgs cilvēciņš viņš ir...
Slēpts komentārs: žurnaļuga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-12 11:48, pirms 15 gadiem
Nedads laikam ir topā jo nav ko izvēlēties būtu visi izlases treneri, Zvirgzdiņš un Varis Krūmiņš to ātri vien izbīdītu ārā