Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ozoliņš populārākais? Piedodiet, dīvaini...

Ozoliņš populārākais? Piedodiet, dīvaini...
Sandis Ozoliņš atgriežas hokejā un uzreiz kļūst par populārāko sportistu valstī.

Trīspadsmit gadus pēc tam, kad izcīnījis Stenlija kausu, hokejists Sandis Ozoliņš tiek atzīts par Latvijas populārāko sportistu. Tas notiek četrus gadus pēc tam, kad viņš paziņo, ka vairs nespēlēs Latvijas izlasē un divus gadus pēc tam, kad viņš nolemj aiziet no NHL laukumiem...

Pirms pieciem mēnešiem viņš ieradās Latvijā un ar to bija gana, lai kļūtu par populārāko... Tāds viņš nebija nedz deviņdesmit ceturtajā, kad kā pirmais latvietis piedalījās NHL zvaigžņu spēlē, nedz jau pieminētajā deviņdesmit sestajā, nedz deviņdesmit septītajā, kad tika iekļauts NHL (faktiski – pasaules) labāko spēlētāju simboliskajā sešiniekā, nedz deviņdesmit devītajā, kad noslēdza daudzmiljonu lielu līgumu, nedz 2003. gadā – kad atkal spēlēja Stenlija kausa finālā. Loģiski, ka viņš nevarēja būt populārākais arī šīs desmitgades otrajā pusē, kad publiskās atklāsmes pieteica viņa atkarību epopeju. Bet – pietika trīsdesmit septiņu gadu vecumā pateikt, ka Rīgas „Dinamo” piedāvājums tiek ņemts vairāk kā nopietni, lai Ozoliņa personības kults pieņemtu jaunus apmērus.

Šajā nepilnajā pusgadā Ozoliņš nav paveicis neko tādu, par ko rakstītu un sajūsminātos sporta statistiķi. Viņš par to pats arī ir pārliecināts... Kā viena kluba kapteinis, kura vadītā komanda kuļas zem sapņu svītras kādas liellīgas čempionātā? Kā cilvēks, kurš atklāti pateicis, ka visus šos gadus bez hokeja viņam bijusi ne tikai ģimene, bet arī problēmas ar alkoholu? Kā hokejists, kura labāko gadu atblāzmu varam vērot ik pārvakarus, ar piebildi – jā, nodzert talantu nevar, bet būtu viņš mazliet jaunāks un ātrāks? Kā cilvēks, kurš tikai tagad sāk apzināties savas personības lomu, ar to domājot nākamo paaudžu atdarināšanas vērtu elku? Varbūt tas patiešām nav tik maz, lai iegūtu tautas atbalstu.

KHL sezona vēl nebija aizvadījusi pirmās pāris nedēļas, kad kolēģis Matulis man aizrautīgi dievojās par kāda Rīgas bāra stāstu – saprotama lieta, ja reiz Rīgā spēlē Ozoliņš, tad viņš no ledus brīvajā laikā uzturas krogos. Tur viņu esot redzējuši četros no rīta, citur atkal lēsa, ka šis kopā vēl ar vienu maiņu no tā paša „Dinamo”, esot kodis līdz rītausmai. Un tā tālāk... Maz bija tādu, kas vispār saprata, ko nozīmē atkarība no alkohola. Tāpat kā lielākā daļa pirmo Sanda biklumu un iespēlēšanos saistīja - protams, ar alkoholu. Ja Ozoliņš kļūdījās piespēlē, tad vainīgs bija sīvais, kas iepriekšējā naktī ticis lietots. Ja norāvās metiens – tas esot bijis uz paģirām. Ja guva vārtus, tad jau sāka runāt, kur hokejists šovakar atzīmēs. Lielai daļai līdzjutēju šajā ziņā bija apbrīnojami noturīga iztēle, par ko – tiesa, kas tiesa – pašam galvenajam varonim viņa iepriekšējos uznācienos bija savi nopelni. Ne jau viedais tautu dēls bija atgriezies no pasaules ārēm – Ozoliņa darbi citās vasarās bija ieguvuši teju vai folkloras statusu, kas nebija tālu no patiesības. Tikai šajā reizē vēl bija jāielāgo – ja Ozoliņš sāk dzert, tad hokeju viņš nespēlē ne nākamajā dienā, nedz aiznākamajā un parasti arī tas nenotiek arī pēc divām vai trīs nedēļām. Viņš šo spēli var uzvarēt tikai, ja ignorē kompromisus, jo „eh, vienu jau var...” , vai „pasēdi ar draugiem, neabižo...”, izvēršas par bezcerīgu stāstu ar traģiskām beigām. Pats Sandis to saprot, tāpēc mācās un pārbauda sevi katru dienu no jauna.

Vai nav absurdi, ka Ozoliņu par populārāko atzīst tad, kad viņš jau faktiski ir beidzis savu karjeru? Vai tā ir mūsu nespēja saskatīt citus varoņus, vai to vienkārši nav, vai vēl dīvaināk – Ozoliņš uz vecumu paliek tikai labāks (lasi – populārāks), kas – atkal nedod godu tiem citiem. Izrādās, Sanda personības lielums ar katru nākamo gadu pieņemas apjomos, gluži kā mēģinot iedzīt to laiku, kad tā pa īstam nemaz nemācējām un arī nevarējām novērtēt viņa vietu uz pasaules sporta kartes šī vārda sportiskajā nozīmē. Vai – tā ir tāda kā saspēle ar grēka nožēlošanā kritušo? Bet varbūt par populārāko viņš kļuvis nevis tāpēc, ka sportists, slavens hokejists, bet gan tāpēc, ka beidzot tauta ieraudzīja arī Ozoliņā cilvēku.

Te būs saraksts ar citiem, kuru iespējas popularitātes rangā tuvākajos gados arī var vērtēt ar tā saukto Sanda Ozoliņa bīdmēru.

Andris Biedriņš:
Ozoliņš viņa vecumā arī nesmādēja principu „kā gribu tā atpūšos”, tikai atšķirība tā, ka tas nenotika tik publiski un – Sandim jau bija Stenlija kauss. Sūdus Latvijas izlasē Ozoliņš taisīja ar trofeju pie sāniem, kamēr Andrim vispirms tikusi nauda... Tā tomēr ir atšķirība.

Ernests Gulbis:
Latvijas sporta pēdējo gadu lielākais talants, kas viņu padara līdzīgu Ozoliņam. Tā kā teniss nav komandas sporta veids, tad treneriem grūti piemeklēt Ernestam vietu, lai viņa talants uzplauktu tieši īstajā vietā un laikā. Pašam vien vajadzēs ar savu psiholoģisko pasauli tikt galā. Ozoliņam šajā ziņā bija priekšrocības.

Kaspars Gorkšs:
nobriedušākais no jaunās paaudzes sportistiem, iespējams – ģimenes audzināšana šajā ziņā spēlējusi nozīmīgu lomu. Nav šaubu – nopelnot vietu labā klubā ar lielu vārdu, var uz ilgu laiku kļūt par Latvijas populārāko atlētu, turklāt – izskatās, ka zvaigžņu slimība un citas piedevas viņš jau pārdzīvojis. Netipiski.

Kaspars Kambala:
Traģēdijas laukumā un ģimenē ir pārbaudījušas šo vienu no mērķtiecīgākajiem Latvijas basketbolistiem, neļaujot patiesībā atklāt viņa īsto būtību. Notikumi mums likuši runāt par Kambalu kā par spēka zīmolu zem groziem, lai gan pa īstam populārs viņš kļūs, kad citiem atklās Kambalu – cilvēku. Gluži kā Ozoliņš.

Jānis Miņins:
atklāts, skarbs, strādīgs, godīgs. Olimpiskais sporta veids bobslejs ir allaž latviešiem bijis gluži vai kā nacionālā īpatnība. Vēsturiskais mantojums mums šajā sporta veidā ir solīds, tieši tāpēc par populārāko Miņins kļūs gadā, kad izcīnīs olimpisko zeltu. Neko mazāku no Latvijas bobslejista nepaģēr. Diemžēl.

Kristaps Valters:
ja šis talantīgais basketbolists apzinātos, cik daudz enerģijas viņš šķērdē untumiem, kas vispār neattiecas uz sportu, mēs tagad runātu par Eiropas kalibra Valteru dinastiju. Dullumā – kā Ozoliņš, takta izjūtā – nav otra tik nevaldāma. Arī pret faniem, kam tomēr vienmēr ir taisnība. Pietrūkst tēva Valda iedzimtās viltības un mātes Zentas savaldības.



1 2 3 4 5 166 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +29 [+] [-]

, 2010-01-04 08:45, pirms 14 gadiem
populārs -ais; s. -a, -ā;
1. Tāds, kas ir daudziem vai visiem zināms; tāds, kas daudziem vai visiem izraisa interesi, saista uzmanību.

Nu skaidrs, ka Ozo izraisa interesi un uzmanību tieši tad kad spēlē LV teritorijā un LV kluba sistēmā nevis Amerikā, viņš nav tik labs drošvien kā bija, bet populārs ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +60 [+] [-]

, 2010-01-04 08:51, pirms 14 gadiem
vai tad negāja runa, ka sporta avīzes raksti no 1dienas būs par maksu?

     [+] [-]

, 2010-01-04 08:53, pirms 14 gadiem
Man tas pat nebūtu brīnums ,ja tas būtu pat MŪSU MŪRIS.. palasiet to cilvēku grāmatas!!!

 +38 [+] [-]

, 2010-01-04 08:55, pirms 14 gadiem
Raksts : Ozoliņš populārākais? Piedodiet, dīvaini... ES TEV PIEDODU!

 +33 [+] [-]

, 2010-01-04 08:57, pirms 14 gadiem
cien. autor!
Vai tajos 9x gados bija aptaujas par populārāko sportistu? Vai tad visi varēja balsot internetā vai bija jāsūta vēstules kā uz Mikrafona aptauju?
Varbūt atbilde ir meklējama tur?

Un vēl viena pretruna, ja pats raksti, ka līdzjutējiem vienmēr taisnība, tad kapēc apšaubi aptaujas rezultātus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-04 08:58, pirms 14 gadiem
Kāds šausmīgs rīts, visi kasa sniegu no mašīnām, ziema atkāpjas un vēl manu morāli graujošs raksts par Sandi, es tā padomāju, kad viņš beigs sportiskās gaitas vai tad varēs pa reizītei iemest?

 +18 [+] [-]

, 2010-01-04 08:58, pirms 14 gadiem
Aizej izguli dzērumu PUČE....... ja nav par ko runāt un rakstīt, tad neraksti neko!

  +4 [+] [-]

, 2010-01-04 08:59, pirms 14 gadiem
Da beidziet jūs visu laiku kritizēt visus. ZB jau. Uzrakstiet kādu jautrāku rakstu.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-04 08:59, pirms 14 gadiem
Visu cieņu Ozo, džeks jutās neērti, kad saņēma šo balvu, pats arī to pateica.

Tas tikai parāda cik stulbs ir vidējais Latvijas fans, lielākoties hokeja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-01-04 09:01, pirms 14 gadiem
Bet kad tad, ja ne taqad ? Ozoliņš domāju bija to pelnījis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-01-04 09:06, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Man gan nav nekāds brīnums, jo zinu to kontingentu, kas par Ozo balsoja.
Lielākā daļa no viņiem, kad Ozo spēlēja NHL vel zem galda pilnā augumā staigāja.
Ir jau arī tāds kontingets balsotāju, kuri vēroja, klausījās pa radio 96. gada play-off cīņas!

 +18 [+] [-]

, 2010-01-04 09:07, pirms 14 gadiem
"Populārākais" un "labākais" ir divas dažādas lietas...
tā ka populārākais Ozoliņš varētu arī būt, njemot vērā visus apstākļus ka atgriezies komandā par kapteini no kuras savā laikā izauga par lielu zvaigzni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-01-04 09:08, pirms 14 gadiem
Par šito man jāmaksā būs 50 sant? Bet nu visu cieņu Pučem, vienmēr domāju ir ok, bet pēc šitā...
Varbūt samklē, ko nozīmē populārākais? Ozo bija populārākasi, jo atgriezās hokejā, vēl pie tam DINAMO un pārverēja grūtības ar alkoholu. Atšujies no viņa

  +6 [+] [-]

, 2010-01-04 09:09, pirms 14 gadiem
popurākais nav tas pats kas labākais....
Tak što aplicēji... varējāt tak paši balsot uz nebēdu...

  +6 [+] [-]

, 2010-01-04 09:09, pirms 14 gadiem
pat "profesionāliem" žurnālistiem nav sajēgas ar ko atšķiras populārs no sasniegumiem bagāts

 +29 [+] [-]

, 2010-01-04 09:10, pirms 14 gadiem
Populārākais nenozīmē labākais!

Kad esi populārs ...- tad kad par tevi daudz raksta, par tevi runā, tevi fočē, uz tevīm veikalā atskatās. u.t.t, bet tas diemžēl nenozīmē, ka esi labākais tajā ko dari.

Sandis ir godam nopelnījis šo balvu.

 +24 [+] [-]

, 2010-01-04 09:11, pirms 14 gadiem
populārākais, tas kuru zin visvairāk cilvēku, vai ne? tad viņš ir īstajā vietā , jo viņu zin pat mana vecmāmiņā un pārējie radi kuri par sportu nezina praktiski neko. un par miņinu , gorkšu nav dzirdējuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-04 09:14, pirms 14 gadiem
liekās, ka pučem skauž, vai nav ko rakstīt. Ozoliņš ieguva šo popularitāti par to, ka saņēmās un atgriezās hokejā un vēl svarīgāk, ka visi var paskatīties uz šo talantu klātienē nevis lasīt sportaziņās. Ja Miņins 4 reizes mēnesī brauktu mačus latvijā, tad viņš būtu karalis, bet diemžēl līdzjutēju var tik tv vērot.

 +10 [+] [-]

, 2010-01-04 09:14, pirms 14 gadiem
Kā vispār var būt kaut kas neobjektīvs un nepareizs balsojumā "Gada populārākais sportists"? Popularitātei ar vārdu "labākais" nav nekāda sakara. Es arī par Ozo balsotu (šoreiz nepiedalījos). Tad jau drīzāk var apšaubīt visas tās zvaigžņu spēļu balsošanas, kur reti kad tiek iebalsoti visi labākie. Piemēram NBA zvaigžņu spēlēs Grants Hils sākumsastāvā ir iebalsots daudzas reizes, lai gan nav un nekad nav bijis superzvaigzne. Vienkārši publika viņu mīl un viss. Tā arī ir popularitāte.
Šoreiz Pučem liels mīnuss.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-04 09:15, pirms 14 gadiem
markis rakstīja: populārākais, tas kuru zin visvairāk cilvēku, vai ne? tad viņš ir īstajā vietā , jo viņu zin pat mana vecmāmiņā un pārējie radi kuri par sportu nezina praktiski neko. un par miņinu , gorkšu nav dzirdējuši.
Irbe, Ozoliņš, Balderis, iespējams Biedriņš, Valters tādi tiešām zināmākie vārdi kurus ir dzirdējuši daudzi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-01-04 09:16, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Ir jau arī tāds kontingets balsotāju, kuri vēroja, klausījās pa radio 96. gada play-off cīņas!
Un celas nakti, lai skatitos pa LTV7 ,kad gan Ozo ar Arciju,ari nelaikis Zoltoks !!!, speleja PLAY -OFF un visiem pietruka( Zoltoku no play off izsita tiesi Ozo piles... -OZO( gols no centra BRODERAM un vel pie tam finala!!! )UN ARCIJAM, pietruka tikai viena uzvara lidz, kadam pirmajam ,kadam otrajam STENLIJAM,ja butu vinu komandas spelejusas savas majas...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-04 09:16, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Irbe, Ozoliņš, Balderis, iespējams Biedriņš, Valters tādi tiešām zināmākie vārdi kurus ir dzirdējuši daudzi!
Beidz pēc vasaras dzērāju gājieniem viņi balvas neredzēs nākamos 2/3 gadus.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-04 09:16, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Irbe, Ozoliņš, Balderis, iespējams Biedriņš, Valters tādi tiešām zināmākie vārdi kurus ir dzirdējuši daudzi!
Irbem un Balderim šosezon sūdīga statistika, Biedriņam traumas, Valters vāra sūdus, atliek Ozo

 +11 [+] [-]

, 2010-01-04 09:17, pirms 14 gadiem
Ozo populārākais - neko dīvainu nesaskatu. Ja būtu atzīts par labāko, tad jā, tad nepiekristu, varētu padomāt. 90-tajos šādas aptaujas netika veiktas, tāpēc nebūtu īsti korekti teikt, ka vot tad viņš nesaņēma šo novērtējumu, bet tagad saņem.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-04 09:20, pirms 14 gadiem
pens rakstīja: Un celas nakti, lai skatitos pa LTV7 ,kad gan Ozo ar Arciju,ari nelaikis Zoltoks !!!, speleja PLAY -OFF un visiem pietruka( Zoltoku no play off izsita tiesi Ozo piles... -OZO( gols no centra BRODERAM un vel pie tam finala!!! )UN ARCIJAM, pietruka tikai viena uzvara lidz, kadam pirmajam ,kadam otrajam STENLIJAM,ja butu vinu komandas spelejusas savas majas...
Njā, toreiz, kad Ārča rādīja brīnumus Stenlija kausa finālā, tas tik bija kaut kas, arī to vienu spēli Mighty Ducks pret Devils, kā Ozoliņš toreiz cementēja pīļu aizsardzību, vilka ārā ripas no vārtu līnijas, bet tas bija sen...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 166 komentāri