Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rudņevs pieliek punktu "Juventus" un novembrim

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Rudņevs pieliek punktu "Juventus" un novembrim
Andris Biedriņš atkal starp labākajiem NBA
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītā mēneša pēdējā dienā atkal visas Eiropas mērogā izcēlās 22 gadus vecais Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs - viņš atkal (jau ceturto reizi divās spēlēs!) guva vārtus Poznaņas "Lech" labā pret Turīnas "Juventus", atkal lika par sevi runāt un "pārdot" sevi par vairākiem miljoniem slaveniem klubiem (arī tam pašam "Juventus"), pielika punktu "Juventus" cerībām tikt Eiropas līgas 1/16 finālā un pielika punktu mēneša notikumiem.

1. Artjoms Rudņevs - ceturtie vārti UEFA Eiropas līgā. Droši vien, ka kāds cits aizvadītā mēneša notikums ir nozīmīgāks un svarīgāks, taču diezin vai vēl par kādu notikumu tik plaši runāja visā Eiropā. Polijas čempions "Lech", kuram gandrīz visi Eiropas līgas A grupā paredzēja pēdējo vietu (labākajā gadījumā - trešo vietu), iekļuva 1/16 finālā, bet slavenais Turīnas "Juventus" tieši ar spēli Poznaņā būtībā beidza savu Eirokausu sezonu (pēdējam mačam ar "Manchester City" vairs nav sportiskas nozīmes). 22 gadus vecais Daugavpils futbola audzēknis iesita "Juve" vārtus visas četras bumbas un tieši Rudņeva skaisti gūtie vārti 30. novembrī Poznaņā (plus vēl divas iespējas gūt vārtus!) kļuva par pirmo smilšu sauju uz "Juventus" cerību zārka.
2. Andra Biedriņa 28 punkti un 21 atlēkusī bumba NBA čempionāta spēlē pret Memfisas "Grizzlies". Viena no labākajām Biedriņa spēlēm viņa karjerā. Biedriņš ir atgriezies tur, kur jau bija - starp labākajiem centriem NBA. Nebija daudz to, kuri ticēja, ka pēc operācijas Andrim tik ātri vai vispār izdosies to paveikt. Galvenais, ka ticēja Andris pats. Pirmo reizi savā karjerā Andris Biedriņš vienā NBA čempionātā spēlē guva gan vairāk par 20 punktiem, gan vairāk par 20 atlēkušājām bumbām.
3. Ernests Gulbis tenisa sezonu pabeidz 25. vietā ATP rangā. Parīzes Masters turnīrā Ernests aizkļuva līdz 3. kārtai, kurā labi spēkojās ar Endiju Rodiku, taču zaudēja. Nav nemaz tik daudz valstu, kurām ir kaut viens tenisists pasaules ranga pirmajā simtā un piecdesmitniekā, bet vēl jo vairāk - starp pirmajiem 25 spēlētājiem. Vai nav iemesls lepoties ar Ernestu?
4. Rīgas "Dinamo" hokejisti sekmīgi atsāk KHL čempionātu, Jāņa Sprukta maiņas lieliskais sniegums. Pēc pārtraukuma dinamieši novembrī guva četras uzvaras sešās spēlēs un palielināja savas izredzes palikt pirmajā astoņniekā Rietumos, kā arī palielināja izredzes sākt Gagarina kausa izcīnu no iespējami augstākas nevis 8. vai 7. vietas. Īpaši izceļams ir Jāņa Sprukta, Laura Dārziņa un Miķeļa Rēdliha maiņas sniegums - tieši šim trio bija lielākais "materiālais ieguldījums" novembrī sasniegtajā.
5. Jāņa Miņina bobsleja četrinieka trīs pēc kārtas uzvaras Eiropas kausa izcīņas posmos. Jā, tas nav Pasaules kauss, jā šeit visi labākie nepiedalās, taču šajās sacensībās neviens nebrauc arī vizināties. Kāda ir konkurence lielajās bobsleja valstīs un cik neliela ir atšķirība starp šo valstu, piemēram, trešo un piekto ekipāžu - tas bobsleja aprindās ir labi zināms un Miņina trīs uzvaras tajās tiek vērtētas augstu.
6. Ilmārs Bricis uzvar IBU kausa posmā 10 km distancē. Latvijas biatlona līderis un veterāns vienā personā turpina būt starp labākajiem. Šosezon IBU kausa izcīņas līmenis ir cēlies vismaz pusotru vai pat divas reizes, jo mazāks kļuvis dalībnieku skaits Pasaules kausa posmos un IBU kausā tagad piedalās krietni vairāk biatlona lielvalstu labāko pārstāvju - pasaules un olimpisko spēļu dalībniekus, medaļu un pat titulu (piemēram, soms Pāvo Pūrunens) īpašniekus ieskaitot.
7. Elīnas Babkina starp labākajām piespēļu dalītājām FIBA Eirolīgas grupu turnīrā. 21 gadu vecā Latvijas basketboliste, kura šosezon spēlē Polijas čempionvienības Gdiņas "Lotos" rindās, novembri pabeidza ar caurmērā 4,8 rezultatīvām piespēlēm vienā Eirolīgas mačā un bija starp labākajām šajā statistikas rādītājā.
8. Daiņa Krištopāna 10 vārti divās EHF Eirolīgas spēlēs pret Vācijas 1. bundeslīgas līderkomandu no Hamburgas. Slovakijas handbola čempionvienības Prešovas "Tatran" 20 gadis vecais un 211 cm garais kreilis Hamburgā guva 7 vārtus, bet Prešovā - 3 vārtus, turklāt tieši ludzānieša metiens mača pēdējā minūtē ļāva "Tatran" iegūt pirmo punktu turnīrā (26:26), kā arī sagādāt spēļu kārtas lielāko pārsteigumu.
9. Latvijas futbola izlase beidz sezonu. Diemžēl - ar 0:1 viesos pret Ķīnu. Diemžēl - bez īstas startēģijas jauno spēlētāju jeb tuvāko rezervju pārbaudīšanā. Gada pabeigts tikai ar vienu uzvaru (pār Maltu).
10. Vācietis Sebastians Fetels kļūst par F-1 pasaules čempionu. šis notikums desmitais ir ne savas nozīmes, bet gan tikai kārtas ziņā. "Mazais Šūmahers" savulaik kļuva par jaunāko posma uzvarētāju F-1 vēsturē, par jaunāko poul position ieguvēju un par jaunāko, kas guvis punktus F-1 pasaules čempionāta posmā. Tagad viņš kļuva par jaunāko čempionu F-1 vēsturē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-10 20:01, pirms 14 gadiem
Rudņevs nomainījis sporta veidu ?