Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pie vienīgā latvieša, kas spēlē NBA

Pie vienīgā latvieša, kas spēlē NBA
Andris Biedriņš spēlē NBA. Citu no mūsējiem uz šīs skatuves nav...

Foto: nba.com

Kas notiek pasaules labākajā basketbola līgā? Ko tur dara latvietis un – kā viņš sev tur redz vietu? Vai Andris Biedriņš ir amerikanizējies? Kāpēc viņam ausī auskars? Un - kā viņš ir izturējis pārbaudījumu ar lielo dolāru?

Satikāmies, lai izrunātos par NBA. Man kaut kā visai labi palicis atmiņā Rīgas 64. vidusskolas gaitenis, kurā skolnieks Biedriņš stumdīja mākoņus... Par NBA un Andra izredzēm tur nokļūt, toreiz runāja – ticēja mazākums. Vēl mazāk domāja, ka tas var izdoties, lai gan neapšaubāmi talantīgais latvietis jau padsmit gadu vecumā lika par sevi sačukstēties visai Eiropai. „Zini, bet Bērziņš tomēr ir par mani talantīgāks...”, bez jebkādas uzspēles saka Biedriņš. Nu, un – atbildu. Ar talantu vien nepietiek, lai nokļūtu NBA? Andris piekrīt... Viņš nule kā atgriezies no Vankūveras, kur ārsti deva atļauju sākt vasaras treniņus. „Kopš operācijas, kas notika martā, man bija liegti fiziskie treniņi. Dienā nedrīkstēju pat staigāt vairāk par vienu kilometru... Izrādījās, vēderu muskuļu plīsums ir ļoti piņķerīgs gadījums. Ja komanda būtu savlaicīgāk šo savainojumu pareizi novērtējusi, bet... Tāds nu ir tas bizness.” Biedriņš paver priekšskaru uz NBA – tur izskatās raibi. Viņš pats pelna lielu naudu, bet, ja to kaudzi noliek uz svara kausiem un otrā pusē sabīda visu pārējo – savainojumus, publisko dzīvi, spēles, nervus utt – nebūtu vienkārši pateikt, vai cena ir to vērta. Pareizāk – būtu grūti cenu nosaukt. Varbūt tieši tāpēc Andris ir vecumā, kas liek būt apcerīgam. „Man jau liekas, ka viss, kas ar mani ir noticis – bijis tieši laikā. Zinu, kādas negantības esmu dažādos laikos savārījis, bet nevaru tagad apgalvot – ja būtu zinājis, darītu savādāk... Man vienkārši tam bija jāiziet cauri. Tagad esmu mainījies – ļoti. Laikam var teikt – esmu pieaudzis. Dzīve piespieda tādam palikt, bet – tas nav neinteresanti. Jūtu, ka manī veidojas tāds kā briedums – sev apkārt redzu citas krāsas, cilvēkus un notikumus.” Augustā Andris kopā ar NBA cilvēkiem Latvijā rīkos palīdzības akciju bērnu namu audzēkņiem – tas būs ar basketbola elementiem. „Vajadzētu būt interesanti, jo NBA šādas vasaras nedēļas rīko visā pasaulē. Es pats arī Amerikā uz katru Warriors spēli dāvāju vairākus desmitu biļešu bērniem, kam nav vecāku, vai – kurus dzīve nav saudzējusi veselības dēļ... Ja man ir tāda iespēja, nedrīkstu palikt malā.”

Andris Biedriņš ir īpašs, jo ir vienīgais latvietis pasaules labākajā līgā. Kad būs nākamais? Viņam jau arī gribās, lai būtu blakus vēl kāds... Negaidiet jautājumus par Latvijas izlasi – tā bija mana izvēle tos neuzdot.
Sarunu nodosim vērtēšanai rīt ap pusdienas laiku. Būs labi!

  -4 [+] [-]

, 2010-08-02 21:43, pirms 14 gadiem
Negaidiet jautājumus par Latvijas izlasi – tā bija mana izvēle tos neuzdot.
Žēl, ka tā

  +1 [+] [-]

, 2010-08-02 21:44, pirms 14 gadiem
BEIDZOT! Nevaru sagaidīt!
Slēpts komentārs: vaz2106
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: vaz2106
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-08-02 23:18, pirms 14 gadiem
Tas forši, ka palīdzēs bērnu nama bērniem. Visu cieņu.

  -2 [+] [-]

, 2010-08-02 23:20, pirms 14 gadiem
es tikai nesaprotu kāpēc visi šitie cirvji paši NBA nespēlē..
Slēpts komentārs: mrPO

  +3 [+] [-]

, 2010-08-03 13:27, pirms 14 gadiem
vaz2106 rakstīja: Ja Biedram butu 35 gadi 5gredzeni, 4xMVP + 6 All star speles tad vins varetu runat, ka visu izdarijis un var doties pelnita atputa, bet sadi runajot un spelejot vins padara sevi vel par lielaku idiotu neka ir
Vispār deļ kam tu lasiji šo rakstu? Tādi lohi kā tu jau ir pietiekami kur tikai māk nod***