Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Hokejs pret volejbolu - 35:36

Hokejs pret volejbolu - 35:36
Izrādās, volejbols Eiropā nav tik populārs, kā dažam gribētos.
Foto: www.cev.lu

Visticamāk, ka ar lielā spalvas demagoga Mežavilka pirkstiem Latvijā plaši tiek izplatīts mīts, ka hokejs ir margināls sporta veids, ar kuru nodarbojas tikai brežņevlaika padomju sportisti vai miljonāri, kam izpriecas vien prātā. Morāle: Latvijai hokeju nevajag. Lūk, basketbols un volejbols esot karalistes, kurās nekad nenoriet saule.

Kā lielākajā daļā, ko pēdējos gados rakstījis cienījamais kolēģis, ir daļa patiesības, kas tiek celta uz āru un bāzta katram acīs, bet ir arī daļa faktu, ko noklusē, nepiemin utt. Tiem, kas apguvuši demagoģijas mākslu, šie paņēmieni nav sveši.

Kolēģu mudināts, mazliet papētīju, kas ir Eiropas volejbols. Un paliku uz sēžamvietas! Es arī biju iedomājies, ka šo samērā lēto sportu Eiropā spēlē visur. Un, ja spēlē, tad, protams, piedalās Eiropas čempionātā. To, ka Lietuvas vīriešu izlase kopš 1992. gada nav pieteikusies nevienā (!!) čempionātā, nespēju pieņemt, jo leišiem taču krievu laikos bija spēcīga blice, laikam par ''Kuroaparaturu'' sauca. Štrunts par leišiem, bet izrādās, ka vīriešu volejbolu nespēlē arī divas no pasaules visattīstītākajām zemēm - Norvēģija un Šveice...

Saskaitot visas Eiropas valstis, kas šogad piedalījās pasaules čempionātā hokejā un 2011. gada Eiropas čempionātā volejbolā, rēķins bija gandrīz vienāds. 35 valstis spēlēja hokeju un 36 izteica vēlmi piedalīties volejbola čempionātā. Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) nezin kāpēc gan Kazahstānu pieskaita Eiropai, un tad būtu 36:36.

Skaidrs, ka ne visās valstīs varam runāt par augsta līmeņa volejbolu un augsta līmeņa hokeju. Tādēļ daļa t.s. Eiropas mazo valstu (teritoriju) -
Andora, Fēru salas, Kipra, Islande, Īrija, Luksemburga, Malta, Sanmarīno Skotija izspēlē savu Eiropas volejbola čempionātu, bet vairākas citas valstis - Andora, Azerbaidžāna, Bosnija/Hercegovina, Gruzija, Lihtenšteina, Maķedonija, Moldova, Portugāle, kas ir IIHF locekles, pagaidām nepiedalās pasaules hokeja čempionātos.

Neesmu sekojis līdz Norvēģijas vai Šveices vīriešu volejbolam un varbūt tā ir tikai sakritība, ka abas valstis nu jau izlaiž daudzus Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklus. Varbūt trūkst naudas, kā Čehijai un Ungārijai, kuras tāpēc nepiedalījās Eirovīzijā 2010.

Ja var ticēt IIHF informācijai, tad kaut kāds hokejs ir Andorā (71 spēlētājs, 1 halle un 1 tiesnesis), Bosnijā (249, 1, 1), Lihtenšteinā (69, 0, 1), Portugālē (116, 1, 7), bet Grieķijā pat esot gandrīz 600 hokejistu (596, 1, 5).

ValstsVieta PČ hokejāDalība EČ volejbolā (+ piedalās; - nepiedalās)
Austrija17.+
Armēnija44.-
Azerbaidžāna-+
Baltkrievija10.+
Beļģija33.+
Bosnija-+
Bulgārija35.+
Čehija1.+
Dānija8.+
Francija14.+
Gruzija-+
Grieķija43.+
Holande24.+
Horvātija28.+
Igaunija29.+
Islande34.-
Itālija15.+
Izraēla39.+
Īrija41.-
Krievija2.+
Latvija11.+
Lielbritānija23.+
Lietuva26.-
Luksemburga45.+
Maķedonija-+
Melnkalne-+
Moldova-+
Norvēģija9.-
Polija22.+
Portugāle-+
Rumānija31.+
Serbija27.+
Slovākija12.+
Slovēnija18.+
Somija6.+
Spānija30.+
Šveice5.-
Turcija40.+
Ukraina19.+
Ungārija20.+
Vācija4.+
Zviedrija3.+

, 2010-06-02 18:05, pirms 14 gadiem
SA+ redakcijā šodien ienāca nikns priekšnieks un visiem iedeva sutas, ka pēdējās dienās nekas prātīgs nav tapis un cilvēki ir neapmierināti. Uz jautājumu, par ko tad, lai raksta, priekšnieks atcirta- man vienalga-kaut vai salīdziniet hokeju ar volejbolu. Un atrada daudzas dzirdīgas ausis!
, 2010-06-02 18:10, pirms 14 gadiem
aigars076.

Es Tev varu pačukstēt, ka tādas SA+ redakcijas nemaz nav. Bet par izdomu Tev - virtuālais banāns. Būs labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-02 18:21, pirms 14 gadiem
nu, lai no šāda salīdzinājuma būtu vispār kāda jēga, tad gan būtu jāskatās vienādas kategorijas: pasaules čempionāts pret pasaules čempionātu + spēlētāju skaits. Droši vien pavērtos diezgan dramatiska aina hokejam par sliktu... Bet kādēļ gan kaut ko tādu vispār vajag salīdzināt?
, 2010-06-02 18:26, pirms 14 gadiem
Man šķiet, ka mazliet organizācijas mums tieši profesionālajā volejbolā pietrūkst. Ar amatieriem jau viss ir vairāk vai mazāk OK. Strādājošo līgā lērums komandu spēlē, rajonu mači ir pilnā sparā visās malās ar visai lielu skaitu komandu, uz dažādiem Eiropa amatieru mačiem arī liels skaits komandu brauc.
Par volejbolu citās valstīs - man šķiet, ka daudz nosaka tradīcijas. Lai volejbols kļūtu kaut mazliet interesants, ir mazliet jāmāk spēlēt, jāvar pārservēt vismaz un servi aptuveni pareizā virzienā atsist, savādāk stāvēšana un salšana.
Cita starpā par Norvēģiju - ar pludmali gan viņi ir nopietnos draugos - gan elites līmenī, gan jaunatnei ir kārtīga programma un spēlētāji.
, 2010-06-03 01:54, pirms 14 gadiem
Ar to Šveici gan dīvaini, jo vīriešu klubi ar pāris leģionāriem sekmīgi startē Eiropas kausos, savulaik pat uzveicot arī SK Rīga, bet kāpēc nespēlē izlase - nezinu...
, 2010-06-03 14:32, pirms 14 gadiem
jaa matula kungs,norvegijas izlase pirms gada janvaarii bija latvijas izlases pretiniece volejbolaa pasaules cempja kvalikaacijaa pirmajaa kaartaa riigaa,norveegi pat pamaniijha uzvareet zviedriju,ttas tik pirms pusotra gada.jaa eiropas cempionaatam volejaa pieteikusaas bija tik 36,pasaules 136,dienvidamerikas latinjamerikas,aafrikas,austraalijas,gandriiz viss aazijas regions hokeju neatpaziist,volejs tur lielaakaa cienjaa protams,daudz vairaak pa puspasauli,tas ka mees esam lieli latvijaa,cepuri nost dinamo un izlasei,nenoziimee ka viss kas mums te liels citur ar,pilniigi nee.matulja kungs esmu skatiijies hokeju pasaules cempiopnaata laikaa eiropas citaas zemees un citaa kontinentaa,neskaitot taas 16 valstis kas tur speelee,paareejai pasaulei tas neintereseee.
, 2010-06-03 14:34, pirms 14 gadiem
un nevajag satraukties pa taam pundurvalstiim vatikaanaam uttt.. vai tur bspeelee vai nespeelee hokji vai voleju,tas taavai taa nekaadu popularitaati sporta veidam uz pasaules fona nedod
, 2010-06-03 15:43, pirms 14 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: aigars076.

Es Tev varu pačukstēt, ka tādas SA+ redakcijas nemaz nav. Bet par izdomu Tev - virtuālais banāns. Būs labi.
Bet kāpēc tad tāds sviests jāraksta?
, 2010-06-03 16:15, pirms 14 gadiem
Norvēģija un Šveice nespelē volejbolu???
Matuļa kungs un kā vēl spēlē.
Ja nepiedalās EČ klasiskajā volejbolā tas tač nenozīmē,ka nespēlē.
Var tikai secināt,ka dažas valstis domā ar galvu un nekultivē vai arī neorganizē katrā sporta veidā līgas,čempionātus,nebrauc uz katru Eiropas čempioātu utt.Ar ko izceļas Latvijas sports.
Vai kādu sporta veidu vajag iznīdēt,ļaut tam nomirt?
Par to lai domā atbildīgie,jo izskatās,kad ilgi vairs gaidīt nevajadzēs.

Un kad tad nu beigsies šī salīdzināšana.Man garāks,man lielāks,mad pavisam šitāds... ???
Hokejs-volejbols,futbols-basketbols utt.
Ļaujiet tak iet katram savu ceļu.
Un kurš labāks,pajautājiet Sporta pārvaldes direktoram.
Viņiem tak tur ir tabuliņas,skaitļi,anketas,kritēriji,ko un kā salīdzināt,kurš uzvarēs utt.
, 2010-06-04 16:19, pirms 14 gadiem
Re viedoklis par valstu izlasēm vispār.
re ar klubiem viss ir skaidrs.. ir spondors, ir nauda, ir klubs labāks sliktāks... kas satrauc fanus utt...
Bet kur izlase tur valsts funkcionāri tur valsts nauda ko var izsaimniekot un nozagt un sāk smirdēt... varbūt dažas valstis vienkāši nevēlas visu to smirdošo virtuvi pie sevi redzēt...
Bet var jau būt ka atsevišķu sporta veidu dalība izlases līmenī nodokļu maksātājiem nav prioritāte...
Leiši noraka volejbolu, hokeju un futbolu, bet piedalās olimpiādē ar basketbolu... viss ir loģiski....

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...