Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Kāpēc Tribuncovs Čehijā un Gaisiņš Anglijā

Kāpēc Tribuncovs Čehijā un Gaisiņš Anglijā
Skatītāji beizdot pamanījuši, ka Jānis Sprukts dod ļoti lielu ieguldījumu Dinamo spēlēs.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kāpēc Šuplers sūdzas par hokejistu nogurmu, un vai tā viņš tiešām arī domā? Neordinārais Sprukts, un ko Dārziņš saka par "Dinamo" trenētību? Jau atkal atbildu uz jūsu jautājumiem.

1. gircle
Sveiks Jāni! Gribētos uzzināt, vai tas, ja KHL regulāro turnīru noslēdzam augstākā vietā, piemēram, playof pārvaram divas kārtas, vai šis faktors palīdzētu RD palielināt nākamā gada budžetu un kā?

Teorētiski, jā, jo tad varētu potenciālo atbalstītāju durvis vaļā vērt ar lielāku nekaunību. No otras puses - lielā nauda, ko varētu dabūt Latvijā, ir valsts uzņēmumiem un tad play off kārtām lielas nozīmes nebūtu. Tās lietas tiek kārtotas mazliet citādāk.

Neesmu no tiem, kas ar putām uz lūpām uzstāj, ka Lattelocom, Latvijas Valsts mežiem vai kādam citam uzņēmumam obligāti būtu jādod nauda hokejam, taču tauta ir ļoti iecienījusi šīs hokeja izrādes un valdīšanai tautai kaut kādas izrādes jānodrošina. Tikpat labi tas var būt florbols vai handbols, bet pilnās tribīnes arēnā balso par hokeju. i

2. grinpuke
90-to beigās bieži runāja par LAT izlases spēlētāju disciplīnu un nevajadzīgiem noraidījumiem. Šķiet, ka pēdējos gados šī problēma nav īpaši apspriesta ne izlases, ne Dinamo kontekstā. Pirmkārt - vai tiešām šobrīd LAT hokejisti mazāk kā senāk pelna nevjadzīgus noraidījumus? Otrkārt - ja tā ir, tad kādēļ? Šī spēlētāju paaudze šajā ziņā ir gudrāka vai arī vienkārši mainījusies pati spēle un arī citur šis jautājums vairs nav tik aktuāls?

1. Ja spēlētājam ir daudz šo nevajadzīgo noraidījumu, tad viņa izlasē un Dinamo vienkārši nav. Jau rakstīju, ka pēc pirmā turnīra Bratislavā, kur šādi noraidījumi bija, Znaroks izlasē vairs neaicināja Astašenko un Māri Jasu.

Ceru, ka atbildēju.

3. sermulis
Kā vērtē Aivara Gaisiņa pāreju uz Raituma komandu "Hull Stingrays"? Vai tiešām nevarēja tikt labākā līgā un labākā komandā?

Šajā pasaulē viss ir vienkārši - tu vari spēlēt (strādāt) tikai tur, kur tevi aicina. Neesmu interesējies, cik puiši saņem Anglijā, taču pirms pāris gadiem Māris Ziediņš teica, ka viņam iznākot vairāk kā jebkad karjerā (ECHL, UHL - ASV).

Es pieļauju, ka Gaisiņš Anglijā saņem vairāk nekā Liepājā un noteikti vairāk nekā pērn Ogrē. 1982. gada hokejists, tātad 28 gadi parasti vairs arī par lielo karjeru beidzis sapņot.

Viens otrs smejas par Tomu Bluku Rumānijā. Bet viņš tur nopelna vairāk, nekā iznāktu Liepājā.

4. sermulis
Jāni, tev ir liela pieredze, labi pārzini Latvijas hokeja aizkulises. Par visiem šiem gadiem noteikti ir bijuši neskaitāmi kuriozi Latvijas hokejā(piemēram, stāsts Lindstrēmu un Pasti). Nav bijusi doma tos visus apkopot vienā grāmatā? Būtu ļoti interesanti palasīt!

Pagaidām nē. Grāmata ir dārgs un ekonomiski neizdevīgs prieks.

5. Nejeega
Neesmu hokeja eksperts tādēļ uzdošu jautājumus, kas varbūt liksies muļķīgi! tātad-kāpēc hokejā tiek izmantoti 4 uzbrucēju trīnieku, bet tikai 3 aizsargu pāri?kādēļ katrai uzbrucēju maiņai nav savs aizsargu pāris?vai tas saistīs ar limitētu spēlētāju skaitu komandā, vai tomēr tā vienkārši vēsturiski iegājies?un varbūt vajadzētu ieviest 4 spēlētāju pieciniekus, tādējādi veicinot to, ka maiņas labāk saspēlējas?

Droši vien, ka uz KHL un Baltkrievijas čempionātu tas atnācis no NHL, kur vairāk par sešiem aizsargiem spēlē nepiedalās. Ap 1970. gadu Viktors Tihonovs Rīgā iesāka spēli četros piecniekos, bet pasaulē noturīgs ir šis sešu aizsargu modelis. KHL ir atļauts spēlēt arī ar astoņiem, bet tad diviem jābūt junioru vecumā (šosezon 1990.).

Ja esi pamanījis, tad spēlēs, kur pieteikts ir Bukarts (1990.) Dinamo mēdz izmantot arī septīto aizsargu.
Skaidrs, ka vieglāk būtu katrai maiņai spēlēt ar saviem aizsargiem, bet tāpat ir noraidījumi un skaitliskais vairākums, kad šī ierastība jāmaina.

6. ZAKIJS
Jāni! Cik reālas ir iespējs kāda NHL kluba spēlēšana pret Rīgas ''Dinamo'' pirms nākamās sezonas Rīgā? Ja labi atceros ,tad Lipmanis kaut ko teica par apspriešanos Vankuverā ar NHL vīriem. Paldies!

Ja Tev vai kādam citam ir nauda, apmēram 250 000 dolāru, tad tas ir iespējams. Tik daudz apmēram NHL klubs prasa par vienu draudzības spēli. Bet vai to mums vajag? Šaubos, vai Dinamo mētāsies ar naudu.
Arī federācijai ir citas lietas, kur šī nauda būtu lietderīgāk tērējama.

7. kegums
Jautājums visaktīvākajam atbildētajam: Kad Anatolijs Kreipāns sasparosies atbildēt uz sev uzdotajiem jautājumiem?

Man jau liekas, ka viņš atbild. Ja neatbild, sadošu pa ausīm, kad satikšu (tiem, kas var pārprast, šis ir joks).

8. Dinamo99
Sveiks, Jani.
Gribēju uzināt tavu viedokli. Vai tev neliekas,ka tagadējie hokejisti profesionālo hokeju cenšas vairāk spēlēt aizsardzības pozīcijās? Tas it īpaši ir vērojams valstvienības kandidātu sarakstos. Vienmēr norit sīva cīņa par aizsargu pozīcijām, bet uzbrucējos ir izteikti līderi un izskatās, ka tuvakajā laikā nekas nemainīsies. Vai kaut, kas ir jāmaina hokejistu skološanā, jo visi tak zin, ka vislabākā aizsardzība ir uzbrukums!!!!!

Droši vien, ka tā ir sakritība, jo mazie puikas parasti raujas uzbrukumā. Cita lieta, ka uzbrucējs tradicionāli vairāk ir radītājs, bet aizsargs - jaucējs. Varbūt tādēļ labu uzbrucēju mums šobrīd mazāk. Un vēl mazāk tādu, kas noteikti iemetīs golu.

Ja nekļūdos, tad pirms desmit gadiem mums bija labu uzbrucēju pārprodukcija un tādēļ izlasē nenostiprinājās Mareks Jass, maz tika spēlēt Ozols. Netika Razgals, Fiļimonovs un vēl viens otrs.

9. Abrags
Labvakar!
Tikko izlasīju ziņu, ka Karlovi Vari klubs izīrējis Atvaru Tribuncovu līdz sezonas beigām čehu 1. līgas klubam no Homutovas. Kā Tu to komentētu, ja vēl pagājušo nedēļu Zviedrijas medijos klīda baumas, ka Atvars atgriezīšoties Zviedrijā - Elites klubā MoDo, kur viņš jau ir spēlējis.

Man liekas, tur viss skaidrs. Karlovi Variem nav naudas un nav vajadzības pēc Atvara un viņam pāris mēnešus nu algu maksās Homutovā. Droši vien Homutuva saglabā izredzes tikt ekstralīgā.
Par MoDo - visticamāk nevienojās par naudu, jo dolārs Čehijā nav tas pats, kas Zviedrijā, kur jāmaksā lieli nodokļi.

10. niknā pīle
Vai Tev nav apnicis klausīties par to, ka J.Š. mūžīgi čīkst par nogurumu, jo vidēji pat pie liela spēles laika hokejistam jāslido ne vairāk kā 20min vienu reizi 2 dienās. Treniņi tomēr nav domāti, lai izdzītu, bet uzturētu formu un piedāvātu kādas jaunas idejas.
Protams, pārlidojumi un tā tālāk ietekmē arī pašsajūtu, bet vai tomēr trenerim nav jāatzīst, ka viņa treniņi ir nepareizi, ja spēlētājs ir nodzīts 20minūšu laikā?

Ko darīt? Mans suns arī katru dienu rej, ja neesmu izvedis pastaigā...
Ja nopietni, tad par nogurumu sūdzas visi klubi. Tā kā Dinamo janvārī 16 dienās nodragāja 8 spēles! Piedod, es gribētu redzēt, kā Tu kā skatītājs izturi ritmu - Maskavas Dinamo, pēc spēles uzreiz uz Pēterburgu, tur spēle un prom uz Čerepovecu, nospēlē un prom uz Mitiščiem.

Sezona iet uz beigām un tas vispirms ir nevis fiziskais, bet psiholoģiskais nogurums. Un nāk vēl olimpiāde.
Palasi šodienas SA, kur Lauris Dārziņš tieši atzinīgi izsakās par Šuplera treniņiem, kas ļāva no 0:3 uzvarēt Maskavas Dinamo un Severstaļ, no 0:4 - Atlant. Šīs komandas bija vēl vairāk nogurušas.

Lai nu ko, bet saplānot treniņu slodzes Šuplera brigāde prot. A ko viņam teikt pēc 5:4 ar Minsku? Ka es biju duraks, malā atstājot ceturto maiņu? Ka hokejisti spēles beigas nospēlēja bezatbildīgi? Šuplers publiski parasti savējos nelamā, tāpēc vietā allaž - esam noguruši.

11.Crazydarkman.
Sveiks Matuli!
Mans Jautājums būtu šāds, tākā es 1977 gadā vēl senčiem nebiju plānos tad nezinu kā gāja 1977 gada RD sezona, bet pēc nostāstiem esmu dzirdējis ka arī tad viņi tempu uzņēma sezonas beigās un izcīnija 3. vietu! Vai var vilkt kaut kādas paralēles ar šo RD, jo pēdējās spēlēs te pēkšņi neticamas atspēlēšanās un uzvaras un vakar minimāla uzvara 5:4 kaut arī vadībā bijām 5:1, kā tu domā?

Nē, tur temps bija vienmērīgāks, bija dažas atspēlēšanās, bet līdz 3. vietai netikām. Tā praktiski tika zaudēta savstarpējā spēlē Čeļabinskā, kad Vasiļonokam iemeta vienu ļoti dumju ripu. Šķiet, no apmales, spēlētājam slidojot uz nomaiņu. Miša metienu nebija gaidījis.

12. Runčuks.
Jautājums, kas radās prātojot par Sprukta cīnīšanos līdz galam situācijās, kur cits spēlētājs varbūt sevi pasaudzētu - vai ir zināma statistika, pret kuru no mūsu spēlētājiem visbiežāk pretinieks pārkāpj noteikumus? Man radās iespaids, ka tas varētu būt tieši Sprukts...

Sprukts ir nestandarta cilvēks un nestandarta spēlētājs. Pirmkārt, viņš ļoti labi spēlē uz ripu un itin bieži to bez noteikumu pārkāpuma pretspēlētājam noņem. Otrkārt, ja Jānis ir kustībā, viņš ar savu augumu un masu viegli tiek pie puslīdz neitrālām ripām un veidojas pretuzbrukums mazākumā.

Droši vien, ka Dinamo ir šāda statistika un es izlases spēlēs mēdzu piefiksēt, pret kuru spēlētāju nopelnīts noraidījums.

13. dafs.
cik lielas ir iespjas ka nakamsezon latvishi bus uz NHL drafta un ka tu doma cik nakmsezon latvieshu sples nhl?

Visticamāk, ka neviens. Kā norādīja četru draftēto (Astašenko, Sprukts, Štāls, J. Rēdlihs) izaudzinātājs Gints Bisenieks, tad NHL drafts ir raženo augumu izvēle. Vismaz no kādas 4. kārtas.

Skrastiņš, Ivanāns, Bārtulis, iespējams, ka Kulda, Daugaviņš un Karsums. Es teiktu, ka trīs un vairāk.


, 2010-02-03 13:35, pirms 14 gadiem
...Par MoDo - visticamāk nevienojās par naudu, jo dolārs Čehijā nav tas pats, kas Zviedrijā, kur jāmaksā lieli nodokļi....

Līdz šim sportisti - leģionāri Zviedrijā pēc likuma tika pielīdzināti viesmāksliniekiem un, ja līgums ar klubu viņiem bija mazāk kā 6 mēnešus, tad jāmaksā bija tikai ienākumu nodoklis 15% (un nebija jāmaksā sociālais nodoklis (31,42%)). Tāpēc arī Laviņš vienā no savām Zviedrijas sezonām pirmos 2 mēnešus nospēlēja R'2000 sastāvā.

Tiesa gan, nezinu kā tieši ir šobrīd, jo Zviedrijas valdība taisījās ar 2010.g. 1. janvāri šo normu atcelt.
, 2010-02-03 14:56, pirms 14 gadiem
Sveiciens Jāni.Jautājums par Latvijas čempionāta play off kurā pieteikti vesels lērums ar Dinamiešiem.Redz Stenlija kausu izcīnot pie gredzena tiek tie kas aizvada noteiktu spēļu skaitu gan regulārajā čempionātā,gan play off.Kā ir ar Latvijas medaļām.Tās kopskaitā ir 35.5-7savāc personāls.Un kam tad tagad tiks tās 28-30medaļas?Vai tiem kas būs tikai play off uzspēlējuši?Tavuprāt vai tas ir godīgi.Te uz nākamo sezonu prasās pēc noteikumu izmaiņām.Man cilvēcīgi žēl to spēlētāju kas visu gadu sitās pa Baltkrieviju,bet te pašu mājās''atsaldētā ''kluba vadība uzlej austu ūdens spaini uz galvas.
, 2010-02-03 15:37, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Sveiciens Jāni.Jautājums par Latvijas čempionāta play off kurā pieteikti vesels lērums ar Dinamiešiem.Redz Stenlija kausu izcīnot pie gredzena tiek tie kas aizvada noteiktu spēļu skaitu gan regulārajā čempionātā,gan play off.Kā ir ar Latvijas medaļām.Tās kopskaitā ir 35.5-7savāc personāls.Un kam tad tagad tiks tās 28-30medaļas?Vai tiem kas būs tikai play off uzspēlējuši?Tavuprāt vai tas ir godīgi.Te uz nākamo sezonu prasās pēc noteikumu izmaiņām.Man cilvēcīgi žēl to spēlētāju kas visu gadu sitās pa Baltkrieviju,bet te pašu mājās''atsaldētā ''kluba vadība uzlej austu ūdens spaini uz galvas.
Tīri cilvēciski var saprast Tavu sāpi, bet vai tad jebkur citur pasaulē kādam dod medaļu, ja viņš ir atskaitīts no komandas sastāva pirms play-off vai pat play-off laikā? Manuprāt, nē.

Sorry, jautājums nebija domāts man, bet es tomēr izteicos
, 2010-02-03 16:37, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13.

Es skatos, ka Tu pārāk daudz par visu cepies.
Ir jau tas Latvijas zelts svarīgs, bet ne tik ļoooti.
Dinamo un Di/J izmanto vājos punktus nolikumā, ka 1990. gads un jaunāki var būt NEIEROBEŽOTS skaits.
Te nu LHF mazliet pāršāvuši pār strīpu. Jo tad Di/J var pieteikt milzu baru, kas pats par sevi nav taisnigi. Šoreiz pret konkurentiem.
, 2010-02-03 17:42, pirms 14 gadiem
es necepos,vnk.man lauku cilvēkam no mazpilsētas kura daudzus gadus atpakaļ negaidīti paņēma zeltu jaunatnes līgā,ieliekot visām Baldera,Vasiļjeva un Metalurga sistēmām,ir škrobe ka draugi spēlējot Latgalē un Liepājā,principā uz sudrabu tik var cerēt.
, 2010-02-03 17:46, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Tīri cilvēciski var saprast Tavu sāpi, bet vai tad jebkur citur pasaulē kādam dod medaļu, ja viņš ir atskaitīts no komandas sastāva pirms play-off vai pat play-off laikā? Manuprāt, nē.

Sorry, jautājums nebija domāts man, bet es tomēr izteicos
Nu tad man tikai jānoceļ cepure Dinamo priekšā par tādiem mākslas darbiem.Un nākotnes vārdā diezvai tas ceļ kluba prestižu šādi izrīkojoties ar jaunajiem spēlētājiem.Tad labāk lai brauc uz Zviedriju,Somiju pāri okeānam.Vismaz kautko iemācīsies.
, 2010-02-03 18:35, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Tad labāk lai brauc uz Zviedriju,Somiju pāri okeānam.Vismaz kautko iemācīsies.
Un cik tad, Tavuprāt, tajā komandā ir tādu spēlētāju, kas kādam tur ārzemēs dikti būtu vajadzīgi? Tie, kas kādam bija vajadzīgi, jau ir aizbraukuši (piemēram, Jekimovs, Freibergs).

Visiem pārējiem tā ir vienīgā iespēja spēlēt kaut cik sakarīgā līmenī, jo citu iespēju šeit Latvijā nemaz nav. Un pie šādas situācijas tieši darba devējs ir tas, kas nosaka "spēles noteikumus", nevis otrādi.
, 2010-02-03 20:15, pirms 14 gadiem
Tā pati Somija,kur kādreiz sāka Dārziņš,Sprukts.Nesāka jau 1 sastāvā.Viņi sāka ar junioru sastāvu un tad tika uz lielo komandu.Paskat Krievijā .Krilja Sovetov jeb kur tur Pečura spēlē.Sergejs ir labākais punktu guvējs komandā.Vakar skatijos bija 15vārti un 11 piespēles.Un ar taču netika Dinamo.Nākamgad varbut kautkas mainīsies ja ienāks Vetra.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...