Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nedēļas spēle eirolīgā: “Olympiacos” - “Fenerbahce/Ulker”

Nedēļas spēle eirolīgā: “Olympiacos” - “Fenerbahce/Ulker”
“Fenerbahce/Ulker” galvenais treneris Želko Obradovičs savulaik strādāja Grieķijā ar “Panathinaikos” un regulāri tikās ar “Olympiacos”.
FOTO: www.turkiyegazetesi.com

Pēc neilga pārtraukuma šodien ar piecām spēlēm atsāksies Eirolīgas basketbola sezona. Par Eiropas prestižāko klubu turnīru trofeju cīņu turpina 16 komandas, kuras otro posmu uzsāk sadalītas divās grupās pa astoņām komandām katrā. Pirmās kārtas centrālā spēle būs starp Grieķijas “Olympiacos” un Turcijas “Fenerbahce/Ulker”, kura tiks aizvadīta 3. janvārī (sākums plkst. 21.30).

Daži iemesli, kāpēc šī spēle pelnījusi īpašu uzmanību:
Vienīgā spēle janvāra pirmajās četrās nedēļās, kurā savā starpā tiekas regulārās sezonas grupu uzvarētāji.
Abas komandas eirolīgas sezonu iesākušas labāk nekā jebkad agrāk. “Olympiacos” pirmoreiz uzvarējuši visās regulārās sezonas spēlēs. “Fenerbahce/Ulkwer” otro reizi uzvarējuši grupā, bet pirmoreiz ar tik labu bilanci (8-2), pa ceļam divreiz pārspējot CSKA un vienreiz “Barcelona”.

“Fenerbahce/Ulker” treneris Žeļko Obradovičs 13 sezonas vadīja “Panathinaikos”. Tajā laikā (1999-2012) tieši pret “Olympiacos” viņam iznāca cīnīties visbiežāk. Ilgāku laiku viņa komandā spēlēja un savus pirmos eirolīgas čempionu titulus izcīnīja pašreizējie “Olympiacos” līderi Spanulis (4 sezonas, 1 tituls) un Perperoglu (5 sezonas, 2 tituli).

“Olympiacos” uzvarējuši 13 eirolīgas spēlēs pēc kārtas (skaitot arī iepriekšējās sezonas noslēgumu). Vēl lielāku apbrīnu pelnījis fakts, ka piecās no šīm spēlēm viņi otrajā puslaikā atspēlējušies no deficīta, kas lielāks par 10 punktiem!

Abi pretinieki ir rezultatīvāko komandu pirmajā četriniekā pēc regulārās sezonas rezultātiem.

“Olympiacos” sastāvs ir labi sabalansēts visās pozīcijās. Diskvalifikācijas laiks beidzies Printezim un Begičam. Eisijam Lo būs nepieciešama ceļgala operācija. Viņa vietā komanda nupat piesaistījusi rezultatīvo aizsargu Mārdiju Kolinsu. “Fenerbahce/Ulker” uzbrukums balstās uz ārējās līnijas spēlētājiem, trīs rezultatīvākie ir Bogdanovičs, Makkalebs un Preldžičs. Savainojumu dēļ ilgstoši nav spēlējuši Savašs un Karamans, kas ierobežo izvēles iespējas „garajā galā”.

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:
“Partizan” - “Real” (2. janvārī plkst. 20.00). Formālā pieteikumā šī spēle var likties nepievilcīga. Eiropas labākā komanda pret gados jaunāko! Vai vēl trakāk: rezultatīvākā pret mazrezultatīvāko! Realitātē tomēr cīņa solās būt nopietnāka. “Partizan” savu reputāciju (un lielus līgumus vadošajiem spēlētājiem) ieguvuši tieši ar to, ka spēlēs pret Eiropas bagātākajām komandām ne tikai „krāj pieredzi” vai „cienīgi zaudē”, bet gana regulāri arī uzvar. “Real” ir ideāls mērķis - šosezon vēl nav zaudējuši nevienu spēli nevienā turnīrā, 25 uzvaras pēc kārtas!

“Žalgiris” - “Bayern” (3. janvārī plkst. 19.45). Štombergs (40) pret Pešiču (64), jeb eirolīgas šobrīd jaunākais treneris pret vecāko! Minhenes pirmā top-16 spēle kluba vēsturē. Vācu komandām šajā turnīra stadijā tradicionāli bijušas ļoti vājas sekmes – tikai 2 uzvaras un 34 zaudējumi cīņās ar citu valstu klubiem. Tomēr viena uzvara, pie tam vispārliecinošākā, bijusi tieši pret “Žalgiri”. Visbeidzot, Kaspars Vecvagars var kļūt par devīto latviešu basketbolistu, kas piedalījies top-16 spēlē.

“Lokomotiv” - CSKA (3. janvārī plkst. 15.00). Eirolīgas top-16 divas Krievijas komandas savā starpā līdz šim vēl nekad nav spēlējušas. “Lokomotiv” treneris Jevgēnijs Pašutins 3 sezonas (2005-2008) bija palīgs Etorem Mesinam CSKA klubā, tagad viņi būs pretinieki. Nedaudz vairāk kā pirms mēneša Pašutins tika iecelts arī par Krievijas izlases galveno treneri. Viņa paša komandā visās galvenajās lomās tomēr ir viesspēlētāji.

     [+] [-]

, 2014-01-03 00:56, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-01-03 00:56, pirms 10 gadiem
Cerams, ka drīz kāds Buļu nomainīs VEF spēlēs...