Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Koijotus gaida Rīgā ledus un...vazelīns

Koijotus gaida Rīgā ledus un...vazelīns
Uz Rīgas ledus Coyotes hokejisti būs tieši tik pat smaidīgi - nav šaubu! Jo spēle - kā izrāde.

Foto: phcoyotes.

Kad 6. oktobra pēcpusdienā Rīgas lidostā nolaidīsies lidaparāts ar NHL kluba Fīniksas Coyotes hokejistiem, kopā ar komandu būs vēl vismaz 120 cilvēku liela pavadošā delegācija. Ko viņi te visi darīs? Kas tas par cirku?

Coyotes ir starp tām sešām NHL komandām, kam šogad sezona būs jāsāk Eiropā – hokeja popularizācijas nolūkos. Lai gan popularizēts patiesībā tiek NHL, kas izvēlējies šim ceļojumam konkrētus galamērķus – Prāgu (Bruins un Coyotes), Helsinkus (Hurricanes un Wild), Stokholmu (Blue Jackets un Sharks). Minētie pāri savā starpā aizvadīs pa divām spēlēm, kas tiks ieskaitītas NHL regulārā čempionāta tabulā. Tātad – galīgu muļķi viņi uz Eiropu nebrauc dzīt. Tostarp KHL runas vīri, šo NHL ekspedīciju pamanījušies izmantot savā labā, eksponējot arī savas organizācijas kvalitātes un – ko tur liegties, mēģinot šādā vīzē pasvītrot krievu gatavību izaicināt ziemeļamerikāņus profesionālā hokeja organizētības laukā. Citi saka, ka KHL un NHL klubu pirmsezonas saspēle patiesībā jāskata daudz plašāk – ar domu, ka agrāk vai vēlāk NHL savas stratēģiskās intereses piezemēs vecajā kontinentā ne tikai kā PR akciju, bet pavisam nopietni – izveidojot pat atsevišķu Eiropas divīziju. KHL modelis uz papīra šajā ziņā ir vistuvāk šādam plānam, taču nez vai vajadzētu skriet notikumiem pa priekšu. Interesanti, ka minētās spēles ar diviem KHL klubiem, NHL organizēja nevis ar IIHF aizbildniecības palīdzību, bet savrup – kā jau divām biznesā ieinteresētām struktūrām pieklājas. Arī tas runā par aizkulišu interesēm un intrigām, kas varētu būt pamats jaunai pasaules hokeja kārtībai. Bet pagaidām – būsim piezemētāki.

Spēlei Rīgā ir gan simboliska nozīme divu hokeja līgu attiecību veidošanā – gan formāls raksturs. Par sportisko kontekstu grūti runāt, jo tā tomēr vairāk būs draudzības spēle ar Zvaigžņu mača formāta iekrāsu, nevis divu hokeju sistēmu duelis. KHL šī spēle ir svarīga no saviem PR plauktiem, jo Rīgas gadījumam vajadzētu pasvītrot krievu hokeja projekta kvalitātes. Tās būs visapkārt – sākot jau ar līdzjutēju fanātismu, kas patiesībā ir solīdi iepakojams krāsainais papīrs. Hokeja ziņā gan nav uz ko īpaši cerēt: Dinamo būs atgriezusies no nogurdinošas izbraukuma tūres un beidzot varēs ievilkt elpu, savukārt Coyotes tostarp jau būs izsijājuši komandas pamatsastāvu, kas sāks sezonu. Tātad – mežonīga vēlme pierādīt savu fizisko gatavību te diez vai dominēs. Drīzāk – atklāts hokejs, kur visvairāk galva sāpēs abu komandu vārtsargiem. Spēlei ir noteikts NHL pirmsezonas jeb exhibition games statuss, ko reglamentē arī speciāls nolikums. Būtībā, visa kārtība, kāda tajā vakarā būs ap un uz ledus ar divu komandu piedalīšanos, ir kā NHL rudens ieskrējiena kopija. Ieskaitot galveno reklāmu centra aplī. Vienīgi laukuma izmēri tiek atstāti mūsu robežās... Cik par to KHL samaksāja, pagaidām krievi klusē, taču gluži par brīvu šis pasākums nav. Dinamo arī visai rotaļīgi aizpeld no jautājuma par savu artavu šajās izmaksās, taču vēl pērn publiski bija pieejama informācija, ka NHL klubs par vienu šādu izrādi prasa ap 500 000 dolāru. Bet tas, ka Coyotes ieradīsies Rīgā trīs stundas pirms mača un stundu pēc spēles – jau būs prom, liecina vien par ķeksīti viņu blociņos... Galvenais sezonas sākums viņus gaida Prāgā pret Bostonas Bruins.

Taču par ķeksīti mēs nevaram saukt Coyotes atsūtīto raideri jeb vajadzības, kuras mūsu pusei jānodrošina – tas prasību detalizācijas ziņā atgādina rokkoncertu. Taču – tāds ir NHL standarts. Nekā ārkārtēja – saka amerikāņi. Tad nu, intereses dzīti, ielūkosimies Coyotes vajadzībās, kuras viņi sagaida Rīgā. Starp citu, ja domājat kādreiz iegādāties kādu NHL klubu, tad bez šīm zemāk izklāstītajām izmaksām nevarēsiet iztikt – tas mazajai atkāpei.
Lūk, ko prasa NHL klubu ģērbtuvēs:
- dzeramā ūdens trauki ar uzsildīšanas un dzesēšanas iespējām – 6 gab.;
- ledus kastes ar ledu – 2 gab.;
- zāģis – 2 gab.;
- vīle – 2 gab. (arī nūjām);
- pūšamā krāsa – melna – 2 gab.;
- smilšpapīrs – 12 loksnes ;
- blenderis/mikseris – 1 gab.;
- treniņu ripas – 600 gab.;
- dzeramā ūdens pudeles (priekš ledus treniņa/spēles) – 36 gab.;
- drēbju pakaramo sekcijas – 4 gab;
- lielo smagumu drēbju pakaramie – 60 gab.;
- karts, lai vestu ekipējumu – 2 gab.;
- velotrenažieris – 4 gab.;
- polsterēts masāžas galds – 3 gab.;
- elektriskie sildītāji un ventilatori – pa 2 no katra;
- košļenes – 100 paciņas;
- ziepes – 24 gab.;
- šampūni – 6 gab.;
- matu balzams – 6 gab.;
- matu želeja – 6 gab.;
- matu putas – 6 gab.;
- ķemme – 6 gab.;
- elektriskie matu žāvētāji – 3 gab.;
- skūšanās putas – 6 gab.;
- vienreizējie skuvekļi – 100 gab.;
- losjoni pēc skūšanās – 6 gab.;
- mutes mazgāšanas līdzekļi – 6 gab.;
- dezoderanti – 6 gab.;
- bērnu pūderis – 2 gab.;
- vazelīns – 2 gab.;
- vates tamponi – 500 gab.;
- strāvas pārveidotāji – 15 gab.;
- veļas mašīna – 1 gab.;
- dvieļi (lieli un mazi), ledus treniņiem – 150+150 gab.;
- aukstumvanna – 1 gab.;
- tosteris – 1 gab.

Tad vēl dažas uzkodas un speciālie dzērieni:
- barankas, smalkmaizītes (riekstu sviests, ievārījumu, putukrējums) – pa 40 gab. no katras šķirnes;
- banāni – 30;
- apelsīni – sagriezti četrās daivās – 30;
- pilngraudu maizes klaipi – 2;
- Pepsi, soda, Diet Pepsi – 36 bundžas;
- dzeramais ūdens (ģērbtuvē) – 36 pudeles;
- kafijas šķidrums – 36 krūzītes;
- karsts ūdens tējai;
- tējas maisiņi;
- plastmasas glāzes – 100;
- vienreizlietojamiem šķīvji/tasītes – 200.

Tad vēl dažas druskas, kam vajadzētu noteikti būt uz vietas:
- slidu asinātājs (ASV un Eiropas strāva);
- cimdu žāvētāji;
- izolācijas lenta (melna un balta; divi izmēri);
- lodlampa;
- līmlente;
- kurpju lieste;
- šujmašīna;
- ventilatori;
- mūzikas komplekts.

Vēl ir maziņš sarakstiņš, kas domāts komandas ārstam, taču tas ir tāds kā sporta daktera pirmās nepieciešamības komplekts (starp citu, ieskaitot ultraskaņas iekārtu un portatīvo datoru ar printeri), ko saprastu tikai speciālisti.

Hokejistus pavadošajā delegācijā būs gan NHL vadības pārstāvji, Coyotes administrācija, gan kluba skauti un, protams, bariņš ar žurnālistiem, kas pārstāv visu tipu medijus. Bija doma uz sarunu dabūt Rīgā dzimušo Viktoru Tihonovu – slavenā un mums zināmā Tihonova mazdēlu, kas tagad cīnās par vietu Coyotes pamatsastāvā – taču kluba preses dienests pieklājīgi atbildēja, ka Viktors šajā braucienā nepiedalīšoties. Droši vien – puika tiks (vai jau ir) nosūtīts uz fārmklubu. No citiem hokejistiem būs vērts uz ledus redzēt komandas kapteini Šeinu Dūenu, kurš vairākos pasaules čempionātos ir bijis arī Kanādas izlases kapteinis. 38 gadus vecais Rejs Vitnejs būs priecīgs atkal satikties ar Sandi Ozoliņu – tieši viņus abus 1991. gada NHL draftā otrajā kārtā izvēlējās Sanosē Sharks, turklāt – abus tajā brīdī nosauca par kluba nākotnes lielākajām cerībām. Šo rindu autoram kaut kur bēniņos pat mētājas veca Sharks spēļu programma/žurnāls, uz kura vāka šie abi pozē... Amizanti, ka pie Stenlija kausa abi vīri tika, spēlējot jau citās komandās: Sandis - Denverā, Rejs – Karolīnā. No savas paaudzes aizsargiem Sandim noteikti būs interesanti salīdzināt sava šī brīža pleca smagumu ar Adrianu Akoinu (37 gadi) un Edu Džovanovski (34), kā arī pavilkt uz zoba čehu uzbrucēju Petru Pruhu, ar kuru viņš kopā bija Ņujorkas Rangers ģērbtuvē. Mūsu vārtsargam Telkvistam arī būs nostalģiskas atmiņas, jo viņš trīs gadus sitās šajā komandā par NHL godiem. Tiesa, vēl gan nav zināms, vai Mikaelam izdosies šajā vakarā satikties ar vecajiem cīņu biedriem, jo nākamajā dienā viņam ir jābūt Zviedrijā uz vectēva bērēm...

Jā, un vēl paturam prātā, ka šobrīd Fīniksas Coyotes patiesībā ir...bankrotējis. Komandas īpašnieks ir NHL, līga otro gadu maksā arī algas hokejistiem, un - viņi meklē šai komandai jēdzīgu pircēju. Gribētāju netrūkst, taču NHL izvirza noteikumus, kas ne visus apmierina. Bet – tas jau būs cits stāsts.

 +10 [+] [-]

, 2010-10-01 09:37, pirms 14 gadiem
Varēja tak apelsīnus paši notīrīt! Ārkārtas gadijumā ar zāģi sagriezt...

  +8 [+] [-]

, 2010-10-01 09:38, pirms 14 gadiem
- bērnu pūderis – 2 gab.;
- vazelīns – 2 gab.;
- vates tamponi – 500 gab.;

  -2 [+] [-]

, 2010-10-01 09:44, pirms 14 gadiem
nu un kas tad Dinamo nespes uzveikt bankrotejushu klubu ? ? ?

 +10 [+] [-]

, 2010-10-01 09:47, pirms 14 gadiem
Baidos, ka līdzjutēji ir pārāk lielās gaidās no šīs spēles. 3h pirms mača ielidot un 1h pēc izlidot - tas parāda attieksmi no šī kluba un ko mums tur būs gaidīt. Bet, nu, protams, labāk kaut kas nekā nekas

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 09:52, pirms 14 gadiem
Sarakstā raidera nav nekā neparasta vai pārspīlēta, vai dārga (ja nu vienīgi 100 skuvekļi) - ļoti normāls uzskaitījums lietām, kas nepieciešamas.

  +8 [+] [-]

, 2010-10-01 10:02, pirms 14 gadiem
Rokkoncerts, ne rokkoncerts, bet priekš 20 pieaugušiem mūļiem tās prasības manuprāt ir pat ļoti piezemētas un saprotamas!..

Vienīgi ripām gan čaļi pakaļ negrib slidot un sametīs pilnas tribīnes.. jāuzmanās arī no afterpartija dušā ar viņu iekļautajiem priboriem.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-01 10:09, pirms 14 gadiem
veļasmašīna? ko tik viņi nav plānojuši visu paveikt dažās stundās, ko pavadīs rīgā...

     [+] [-]

, 2010-10-01 10:13, pirms 14 gadiem
nekā TĀDA jau tur nav

 +33 [+] [-]

, 2010-10-01 10:14, pirms 14 gadiem
aha, 600 treniņu ripas, 100 skuvekļi, 100 košļenes PACIŅAS ielidojot 3 stundas pirms spēles un maucot 1 pēc ir super, vēl tā kaudze paikas..

nu bet ja atlidos komanda+120 cilvēki tad tiem +120 cilvēkiem kaut kas spēles laikā jādara, varēs tamponus viens otram ausīs bāzt, smērēt ar vazelīnu pēcpuses, skūt viens otram visu ko vēlēsies, tas viss ēdot banānus smalkmaizītes utt, klausoties mūziku un dzenājot 600 ripas.

jāpiebilst tikai ka 20 purni paliks bez skuvekļiem, viņiem laikam ir domāti tie ntie šampūni un bērnu pūderi...

raideram nav ne vainas, amerikā jau neviens nekad nepārspīlē, kur nu labi ka vismaz var redzēt priekš kam viņi brauc, ne jau hokejam, bet savākt haļavnu kosmētiku un paiku pirms prāgas

  +5 [+] [-]

, 2010-10-01 10:20, pirms 14 gadiem
Nē viss ir OK, bet ja cilvēki rīgā pavada 4 stundas plus spēle, pa kuru laiku viņi paspēs izmazgāt drēves un noskūties, kur nu vēl uztaisīt treniņu ar 600 ripām Un izksatās, ak grib arī bērniem Latviešu košļenes aizvest

  -3 [+] [-]

, 2010-10-01 10:27, pirms 14 gadiem
heh rakstīja: aha, 600 treniņu ripas, 100 skuvekļi, 100 košļenes PACIŅAS ielidojot 3 stundas pirms spēles un maucot 1 pēc ir super, vēl tā kaudze paikas..

nu bet ja atlidos komanda+120 cilvēki tad tiem +120 cilvēkiem kaut kas spēles laikā jādara, varēs tamponus viens otram ausīs bāzt, smērēt ar vazelīnu pēcpuses, skūt viens otram visu ko vēlēsies, tas viss ēdot banānus smalkmaizītes utt, klausoties mūziku un dzenājot 600 ripas.

jāpiebilst tikai ka 20 purni paliks bez skuvekļiem, viņiem laikam ir domāti tie ntie šampūni un bērnu pūderi...

raideram nav ne vainas, amerikā jau neviens nekad nepārspīlē, kur nu labi ka vismaz var redzēt priekš kam viņi brauc, ne jau hokejam, bet savākt haļavnu kosmētiku un paiku pirms prāgas
Haljavnaa kosmeetika 6 shampuni, 6 kondikji, 6 deziishi utt??? Nesmiidini tautu. Manas meitas kad aiziet vannaa vismaz 1 shampuunu 1 dushas zheleju izvazaa taa, ka pa maz neliekas.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 10:34, pirms 14 gadiem
Halogens rakstīja: Baidos, ka līdzjutēji ir pārāk lielās gaidās no šīs spēles. 3h pirms mača ielidot un 1h pēc izlidot - tas parāda attieksmi no šī kluba un ko mums tur būs gaidīt. Bet, nu, protams, labāk kaut kas nekā nekas
nu nevajag jau parspilet, vini jau no Finiskas surp nebrauc ar vilcienu precu vagonos. cik svaigi vini iekaps lidmasina tik svaigi vini no tas ari izkaps. tu paskaties kadas lidmasinas vini lido, un nejau pirmo reizi muza vini lido ar lidmasinu, lidmasina ir vinu otras majas. tads lidojums uz eiropu vinus diezvai spej ietekmet

  +4 [+] [-]

, 2010-10-01 10:48, pirms 14 gadiem
Halogens rakstīja: Baidos, ka līdzjutēji ir pārāk lielās gaidās no šīs spēles. 3h pirms mača ielidot un 1h pēc izlidot - tas parāda attieksmi no šī kluba un ko mums tur būs gaidīt. Bet, nu, protams, labāk kaut kas nekā nekas
Domaaju, ka daudz buus atkariigs no muuseejiem - ja speelees nepiekaapiigi, uzsitiis azartu, tad arii Fiiniksai gribeesies kapaat.

  +4 [+] [-]

, 2010-10-01 10:51, pirms 14 gadiem
peksiic rakstīja: Haljavnaa kosmeetika 6 shampuni, 6 kondikji, 6 deziishi utt??? Nesmiidini tautu. Manas meitas kad aiziet vannaa vismaz 1 shampuunu 1 dushas zheleju izvazaa taa, ka pa maz neliekas.
Bet cik daudz vates!
Turklāt tev ir meitas... šitie tomēr ir veči

  -2 [+] [-]

, 2010-10-01 10:58, pirms 14 gadiem
par ko tad Pruhu vilkt uz zoba? man jau skiet, ka drizak vins varetu Ozolinu..

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 11:19, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: nu nevajag jau parspilet, vini jau no Finiskas surp nebrauc ar vilcienu precu vagonos. cik svaigi vini iekaps lidmasina tik svaigi vini no tas ari izkaps. tu paskaties kadas lidmasinas vini lido, un nejau pirmo reizi muza vini lido ar lidmasinu, lidmasina ir vinu otras majas. tads lidojums uz eiropu vinus diezvai spej ietekmet
Coyotes jau svētdien uz Prāgu izlido. Tā kā Rīgā ne jau no ASV ieradīsies, bet no Prāgas.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 11:49, pirms 14 gadiem
peksiic rakstīja: Haljavnaa kosmeetika 6 shampuni, 6 kondikji, 6 deziishi utt??? Nesmiidini tautu. Manas meitas kad aiziet vannaa vismaz 1 shampuunu 1 dushas zheleju izvazaa taa, ka pa maz neliekas.
Ko tad tavas meitas dara ar to shampuunu un dushas zheleju!? Dzer vai,ja vienaa reizee uzreiz iztriec visu bundzu?

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 11:56, pirms 14 gadiem
Interesanti, ko viņi mazgās veļasmašīnā

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 12:09, pirms 14 gadiem
Zviedrss rakstīja: Ko tad tavas meitas dara ar to shampuunu un dushas zheleju!? Dzer vai,ja vienaa reizee uzreiz iztriec visu bundzu?
Nu ja tev buutu 2 meitas (6gadi un 1,5) tad taa nebriiniitos. Mazgaatas jau tiek ne tikai pashas, bet arii barbijas un visi citi briinumi. Peec tam veel 30min pashas jaaskalo, lai vismaz dabuutu nost to ziepjshampuuna kaartu nost.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 12:16, pirms 14 gadiem
heh rakstīja: aha, 600 treniņu ripas, 100 skuvekļi, 100 košļenes PACIŅAS ielidojot 3 stundas pirms spēles un maucot 1 pēc ir super, vēl tā kaudze paikas..

nu bet ja atlidos komanda+120 cilvēki tad tiem +120 cilvēkiem kaut kas spēles laikā jādara, varēs tamponus viens otram ausīs bāzt, smērēt ar vazelīnu pēcpuses, skūt viens otram visu ko vēlēsies, tas viss ēdot banānus smalkmaizītes utt, klausoties mūziku un dzenājot 600 ripas.

jāpiebilst tikai ka 20 purni paliks bez skuvekļiem, viņiem laikam ir domāti tie ntie šampūni un bērnu pūderi...

raideram nav ne vainas, amerikā jau neviens nekad nepārspīlē, kur nu labi ka vismaz var redzēt priekš kam viņi brauc, ne jau hokejam, bet savākt haļavnu kosmētiku un paiku pirms prāgas
riktiigi labs texts sanaaca...

 +13 [+] [-]

, 2010-10-01 12:19, pirms 14 gadiem
Nav jau teikts ka tas dārgi izmaksās, ja sagādās veco veļasmašinu ar centrifūgu, Divročus zāģus, skuvekļus ar vienu žileti, losjonus "Čeburaška", saimniecības ziepes utt.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 12:48, pirms 14 gadiem
ilvins rakstīja: Coyotes jau svētdien uz Prāgu izlido. Tā kā Rīgā ne jau no ASV ieradīsies, bet no Prāgas.
nu vel jo vairak! cik tad talu ir no Pragas, 1-2 stundu lidojums? tas tacu nav nekas, ik ipasi profesionaliem sportistiem kuri teju vai dzivo lidmasina

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 14:43, pirms 14 gadiem
Nu nezin . Skatījos šodien "Ledus kontinents" (pa Krievijas kanālu), tur veči izteica pieņēmumu ka koijoti uz Rīgu nebrauc ķeksīša pēc . Viņiem esot diezgan sīva konkurence uz pamatsastāva vietu un šī iemesla pēc, spēlētāji ,kuri lai arī ir jau ar garantiju pamatsastāvā, tomēr ar savu spēli centīsies vēlreiz apliecināt savu lietderību - spēlēs maksimāli cenšoties ievērot trenera noteikto spēles plānu.

     [+] [-]

, 2010-10-01 17:55, pirms 14 gadiem
Nedaudz smieklīgi vispār Bet gan jau, ka tur nekas nav īpaši pārspīlēts, viņi vienkārši ir pieraduši, ka tas viss ir uz vietas.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 19:26, pirms 14 gadiem
cerams, ka koijotiem ar vazelīnu būs ērtāk

     [+] [-]

, 2010-10-01 20:14, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: nu vel jo vairak! cik tad talu ir no Pragas, 1-2 stundu lidojums? tas tacu nav nekas, ik ipasi profesionaliem sportistiem kuri teju vai dzivo lidmasina
cik biezi pasam nakas lidot? dzive lidmasina, t.i. nepartraukta pacelsanas, nolaisanas nav nekada medusmaize...

     [+] [-]

, 2010-10-01 22:11, pirms 14 gadiem
pikolo rakstīja: cik biezi pasam nakas lidot? dzive lidmasina, t.i. nepartraukta pacelsanas, nolaisanas nav nekada medusmaize...
Pievienojos. Agrāk man pašam bija darbs, kad pāris reizes nedēļā pa Eiropu bija jālidinās...it kā neko nedari, bet tā izbesies un nogursti tajās lidmašīnās!

     [+] [-]

, 2010-10-02 18:30, pirms 14 gadiem
neliels jautajums radas ko mes iesaksim pret so monstru.. Martin Hanzal Phoenix Coyotes - 2009-2010 Stats...
vinu kads pagrust/pabidiit ar varees?

     [+] [-]

, 2010-10-03 15:04, pirms 14 gadiem
Skaidrs kapēc viņiem vajadzīgs VAZELīNS, lai viņiem nebūtu tik sāpīgi zaudēt

  +1 [+] [-]

, 2010-10-03 17:50, pirms 14 gadiem
Jā, draugi... katram jau sava pieredze ar vazelīnu. Acīmredzot daudzi nemaz nezin patieso vazelīna funkciju, kur paredzēts izmantot.