Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

GM Baldonieks un GM Mesjē

GM Baldonieks un GM Mesjē
Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks nav klasisks GM Amerikas stilā.

Foto: Romāns Kokšarovs, ''Sporta Avīze''

Redzot un lasot, kā strādā Kanādas izlases ģenerālmenedžeris Marks Mesjē, daudziem šķiet, ka tā vajadzētu darboties visiem GM. Arī Latvijas izlases GM Mārim Baldoniekam, kurš ir GM gan pieaugušo, gan arī U-20 un U-18 izlasēs.

Taču Latvijā nav kā Kanādā, un atšķirībā no Mesjē Baldonieks neieceļ galveno treneri. Tāpat kā ''Dinamo'' to nedara Normunds Sējējs. Izlasē daļu šo funkciju (izvēlēties trenerus) dara Kirovs Lipmans, daļu (izvēlēties spēlētājus) - Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Bet ''Dinamo'' pēdējais vārds pieder Kirova ''brālim'' Jurims Savickim.
Lūk, Baldonieka pārdomas par GM darbu un Latvijas izlasi.

Būt jauniešu vai junioru izlasei par ģenerālmenedžeri!To nevar saukt gluži par ģenerālmenedžeri. Labi, ka ir treneri, kas pazīst šos spēlētājus un viņi ir spējīgi par šo lietu spriest. Jā, man jānodrošina apstākļi, kur tas notiks, visa ikdienas plānošana - varam to saukt par menedžera darbu, bet kādam tas ir jādara. Un es to daru. Ar savu pieredzi redzu, kā tas viss varētu izskatīties un kāda ir reālā situācija, kādas ir finanses un cik ilgu laiku vajag, lai sagatavotu komandu, ar ko būtu labi un kad spēlēt pārbaudes spēles.
Brīžiem jau viss aiziet rutīnā, it sevišķi pavasaros, kad nāk lielā izlase, tur ir daudz un nopietnas lietas, tajā pašā laikā ir arī jauniešu čempionāts un sievietes arī brauc uz savu čempionātu, tur gan ir citi cilvēki, bet reizēm braucieni ir jāsakārto. Ir arī visādas citādas lietas - ģērbšanās un inventārs.

Cik Eiropas valstīs ģenerālmenedžeri dara šo klasisko ģenerālmenedžera darbu, kā tas ir Kanādā un ASV? Kā Kanādā šosezon strādāja Marks Mesjē ar saviem palīgiem? Viņš formē izlasi un ieceļ arī galveno treneri? Eiropā varbūt liela loma ir Zviedrijas ģenerālmenedžerim, bet viņam ir grupa palīgu, visa Zviedrijas izlases vadība šobrīd ir viena vecuma un noteikti viņi kopā visu pārspriež, turklāt Zviedrijas izlases galvenais treneris bija t. s. atbrīvotais treneris, kura uzdevums ir skatīties Zviedrijas čempionāta spēles un doties pasaulē, runāt, pārskatīt un pētīt šo interesējošo kontingentu. Citi?

Krievijā? Viņu ģenerālmenedžeris Vladislavs Tretjaks ļoti labi pārzina vārtsargus. Kas notiek NHL un KHL - viņš ir enciklopēdija vārtsargu lietās. Man grūti spriest par valstīm, kur ir liels spēlētāju skaits, un tur nevar strādāt tikai viens vai divi, tas ir pastāvīgs darbs ar treneriem un spēlētājiem. Jo tev jāzina ne tikai tas, cik labs ir šis spēlētājs, bet arī viņa raksturs. Lai varētu uzbūvēt labu kolektīvu. Mums tas viss ir savādāk. Man nav jēga braukt uz Dalasu skatīties Skrastiņu vai uz Filadelfiju - Bārtuli? Es zinu, kā viņi spēlē.

Man žurnālisti mēdz pārmest: ''Kā tad tā? Un federācija nemaz nav sazvanījusies? Nav aicinājusi un likusies zinis. Kas te vispār notiek?'' Mums ir zināma sistēma: ja mēs ar Kārli vai Oskaru kaut ko norunājam, tad norunājam, es tāpat sekoju līdzi, kā viņam iet un zinu, kāda ir tabula, bet es nekad lieki nezvanu: ''Kārlīt! Kā tev iet? Vai neesi kaut ko pārdomājis?'' Jo es zinu, ka viņš nav neko pārdomājis un, ja nav kaut ko salauzis, tad būs uz strīpas arī izlasē. Vīrs un vārds! Viņi ir spēcīgi vīri, kas tur spēlē! Un nevis tirinās - es gribu šo un to es negribu. Ja saka, ka grib spēlēt, tad arī būs. Kā tas šopavasar bija ar Kuldu. Un tas nav labais tonis: ja Kuldam ir uzdevums tikt Kaldera kausa finālā, es nedrīkstu prasīt, vai neesi pārdomājis... Viena saruna, un viss. Kad būsi brīvs, es tev zvanu!

Pa šiem gadiem mums divi šaubīgie vien bijuši: Skudra, ko neviens nevarēja sazvanīt, un otrs varbūt Ivanāns. Pēdējos gados mūsu izlases treneru kolektīvs Ivanānam neredzēja vietu izlasē. Es tam var piekrist vai nepiekrist, bet galvenais treneris ar saviem palīgiem tā uzskata. Un nevis Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Baldonieks? Kā tas būtu Kanādā. Es parasti sastādu sarakstu un zinu, kādi spēlētāji man kur ir, un es apmēram zinu visus, kuri var pretendēt uz aizsargu un uzbrucēju lomām. Un tad no tā mēģinām iztēloties, kurš ar kuru varētu spēlēt kopā. Šobrīd situācija ir tāda, ka mums maz kas ir kopīgs ar ''Dinamo'' - viņiem ir ārzemnieki, kas izpilda vienu vai otru lomu, bet mēs izlasē cenšamies saglabāt maiņu saiknes. Ir ļoti labi, ja ''Dinamo'' visu sezonu kopā spēlē viens trijnieks, ko var izmantot izlasē. Ja tas viss nenotiek, tad mums pašiem jāizdomā, kas un ar ko.


, 2010-06-01 10:49, pirms 14 gadiem
Raksts no šodienas SA?
, 2010-06-01 11:32, pirms 14 gadiem
Mums taču sportā čum un mudž visādi ĢENERĀLmenedžeri un ĢENERĀLsekretāri. Tas ir diezgan smieklīgi. Menedžeriem - ja nav rīcības brīvības, sekretāriem - ja vairāk sekretāru attiecīgā organizācijā nemaz nav
, 2010-06-01 12:16, pirms 14 gadiem
ha ha baldonieks, tur nav divu domu, ka es varētu būt tik pat labs izlases ģenerālmenedžeris vai vēl labāks...tjipa baigi "grūti" piezvanīt, pasūtīt, sameklēt, vienoties.....kolhoznieks vins ir nekas vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 13:17, pirms 14 gadiem
Viens ir pavisam skaidrs u.t.i. LV izlasē treneri var nākt un iet,bet nekas radikāli nemainīsies,ja izlašu GM būs Baldonieks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 13:59, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Viens ir pavisam skaidrs u.t.i. LV izlasē treneri var nākt un iet,bet nekas radikāli nemainīsies,ja izlašu GM būs Baldonieks.
Pirms Baldonieka bija savādāk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 14:05, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: un kas ir labaaks ar Baldonieku?? 8us gadus vismaz vins ir tur kur vins ir.. un kas ir mainiijies 8ņu gadu laikaa?? Kas ir palicis labaak??
es jautāju - kas bija savādāk pirms viņa? man liekas vienam otram maza saprašana par dažām lietam. Pie mums ir tā - naudu dod Kirovs, sastavus nosaka treneris...tad nu tas Baldonieks kuļas starp abiem. Nebūs Baldonieka, bus cits, bet nekas jau nemainīsies
, 2010-06-01 14:10, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Pirms Baldonieka bija savādāk?
Ja Tu man pateiksi,kas un kad bija pirms Baldonieka,tad pateikšu vai bija savādāk.
Varbūt es maldos,bet kopš LV izlase spēlē A grupā,tad nemaz cits GM nav bijis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 14:12, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: es jautāju - kas bija savādāk pirms viņa? man liekas vienam otram maza saprašana par dažām lietam. Pie mums ir tā - naudu dod Kirovs, sastavus nosaka treneris...tad nu tas Baldonieks kuļas starp abiem. Nebūs Baldonieka, bus cits, bet nekas jau nemainīsies
Sorry,bet kas LV izlasē veic spēlētāju selekciju sezonas laikā,kad treneri aizņemti klubos? vai tik tas nav Baldonieka kungs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 14:15, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Sorry,bet kas LV izlasē veic spēlētāju selekciju sezonas laikā,kad treneri aizņemti klubos? vai tik tas nav Baldonieka kungs.
Kāda selekcija Ivar? tak beidz murgot un nolaidies uz zemes.
Cik atceros Baldonieku paņēma lai ir kads kas ar Kurri var pa anglisko pavervēlet. Jūs te sapņojat par selekcijam - no 28 spelētājiem izvēlēties 23
, 2010-06-01 14:17, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Mainiisies gan.. ja izlases GM bus autoritaate.. bet 2as potencialas autoritaates ir ASV, bet viens speles Dinamo Riga..


ps: uzvardi pat nav jasauc..


par izlases GM pec karjeras beigam var iecelt ari Sorokinu.. vins skjiet taads dariitaajs, bet shaubos vai vins buus.. mums jau patik ka izlase GM ir chikstetaji.. tads bija Buls, tads tagad ir Baldonieks.. pats nekad neatziis ka ir kkur kljuudiijies..
un ko tad viņi izdarīs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 14:33, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Kāda selekcija Ivar? tak beidz murgot un nolaidies uz zemes.
Cik atceros Baldonieku paņēma lai ir kads kas ar Kurri var pa anglisko pavervēlet. Jūs te sapņojat par selekcijam - no 28 spelētājiem izvēlēties 23
Arī tie kas ir japrot izmantot viss maksimāli pareizi.
Par cik mums nav dota tāda iespēja pārliecināties vai būtu savādāk pie cita GM, tad mēs varam tikai spriedelāt kā būtu, ja būtu. Taisnība būs gan vienam,gan otram, jo abos variantos balstīšanās notiek uz varbūtības teoriju.
Bet tas ka LV hokejā ir nepieciešamas jaunas vēsmas, es domāju,ka nenoliegs neviens. Treneri ir mainijušies,bet radikāli nekas nav mainijies, un tātad problēmas sakne ir jameklē dziļāk. Protams,ideālais variants būtu,ja Kira aizietu, bet par cik tas pārskatāmā nākotnē nav paredzams,tad jameklē nākošais vājais posms.
, 2010-06-01 14:34, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Arī tie kas ir japrot izmantot viss maksimāli pareizi.
Par cik mums nav dota tāda iespēja pārliecināties vai būtu savādāk pie cita GM, tad mēs varam tikai spriedelāt kā būtu, ja būtu. Taisnība būs gan vienam,gan otram, jo abos variantos balstīšanās notiek uz varbūtības teoriju.
Bet tas ka LV hokejā ir nepieciešamas jaunas vēsmas, es domāju,ka nenoliegs neviens. treneri ir mainijušies,bet radikāli nekas nav mainijies, un tātad problēmas sakne ir jameklē dziļāk. Protams,ideālais variants būtu,ja Kira aizietu, bet par cik tas pārskatāmā nākotnē nav paredzams,tad jameklē nākošais vājais posms.
jautāju knkrēti, ko tas cits GM tavuprat varetu izdarit? Pie mums pieņemts ka Kira dod piķi, par speletajiem ņemas treneri, Gm ir vairak tāds sagadnieks...
, 2010-06-01 14:48, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: jautāju knkrēti, ko tas cits GM tavuprat varetu izdarit? Pie mums pieņemts ka Kira dod piķi, par speletajiem ņemas treneri, Gm ir vairak tāds sagadnieks...
Vai tad?
Cik zinu,tad visās ,,izslēgto telefonu'' epopejās tiek vainots tieši Baldonieks. Tātad iznāk,ka viņš darbojās ar izlases kandidātu apzināšanu.
Kas mainītos?
Tas arī tieši mainītos, ka GM nodarbotos ar tām lietām,kas viņam kā izlases GM ir jadara u.t.i. spēlētāju selekcija ar visām no tā izrietošām darbībām. Tikai nestāsti ka Znarokam un Vītoliņam ir baigi laika vērot mūsu izlases kandidātus sezonas laikā. Itsevišķi tos,kas nespēlē LV.
, 2010-06-01 15:25, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Kāda selekcija Ivar? tak beidz murgot un nolaidies uz zemes.
Cik atceros Baldonieku paņēma lai ir kads kas ar Kurri var pa anglisko pavervēlet. Jūs te sapņojat par selekcijam - no 28 spelētājiem izvēlēties 23
Kur paliek pretinieku skautings? Šaubos vai Znara un Vītoliņa rīcībā bija pietiekama informācija par Šveici pēdējā pasaules čempionātā un vai viņiem bija pilna informācija no pārbaudes spēlēm. Mēs, manuprāt, ļoti nenopietni pieejam hokeja komponentei, ko sauc par pretinieku izlūkošanu, kalsiskā atruna pirms katras spēles- iesim un spēlēsim savu spēli. Tajā pašā laikā, Šveice skautingam piesaista visaugstākās raudzes speciālistus un apspēlē mūs.
, 2010-06-01 15:27, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Vai tad?
Cik zinu,tad visās ,,izslēgto telefonu'' epopejās tiek vainots tieši Baldonieks. Tātad iznāk,ka viņš darbojās ar izlases kandidātu apzināšanu.
Kas mainītos?
Tas arī tieši mainītos, ka GM nodarbotos ar tām lietām,kas viņam kā izlases GM ir jadara u.t.i. spēlētāju selekcija ar visām no tā izrietošām darbībām. Tikai nestāsti ka Znarokam un Vītoliņam ir baigi laika vērot mūsu izlases kandidātus sezonas laikā. Itsevišķi tos,kas nespēlē LV.
tiešām vainīgs Baldonieks?
un cik gadījumus Tu vari nosaukt, kad Kiram vai izlases trenerim būtu bijis jālamājas uz Baldonieku, ka nav kāds spēlētājs? Nav tomēr tā, ka tas ar tiem telefoniem ir vienkārši teātris, kur Baldonieks padarīts par "malējo"?

otrkārt, kā Baldonieks var kaut kur doties vērot spēlētājus, ja viņam Tav netiek izdalīta nauda? Par saviem līdzekļiem?

Ja arī pamainītu GM - domā Kira uzticētu jaunajam GM spēlētāju selekciju?
, 2010-06-01 15:29, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Kur paliek pretinieku skautings? Šaubos vai Znara un Vītoliņa rīcībā bija pietiekama informācija par Šveici pēdējā pasaules čempionātā un vai viņiem bija pilna informācija no pārbaudes spēlēm. Mēs, manuprāt, ļoti nenopietni pieejam hokeja komponentei, ko sauc par pretinieku izlūkošanu, kalsiskā atruna pirms katras spēles- iesim un spēlēsim savu spēli. Tajā pašā laikā, Šveice skautingam piesaista visaugstākās raudzes speciālistus un apspēlē mūs.
kamēr izlases štatā nebūs speciāls skauts - nekas arī nenotiks.
, 2010-06-01 15:35, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Vai tad?
Cik zinu,tad visās ,,izslēgto telefonu'' epopejās tiek vainots tieši Baldonieks. Tātad iznāk,ka viņš darbojās ar izlases kandidātu apzināšanu.
Kas mainītos?
Tas arī tieši mainītos, ka GM nodarbotos ar tām lietām,kas viņam kā izlases GM ir jadara u.t.i. spēlētāju selekcija ar visām no tā izrietošām darbībām. Tikai nestāsti ka Znarokam un Vītoliņam ir baigi laika vērot mūsu izlases kandidātus sezonas laikā. Itsevišķi tos,kas nespēlē LV.
Baiga apzināsana, butu mums kvantums ko apzināt un telefonu kļūmes jau bija pirms tam un tici man, būs ari pēc viņa
, 2010-06-01 15:38, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: tiešām vainīgs Baldonieks?
un cik gadījumus Tu vari nosaukt, kad Kiram vai izlases trenerim būtu bijis jālamājas uz Baldonieku, ka nav kāds spēlētājs? Nav tomēr tā, ka tas ar tiem telefoniem ir vienkārši teātris, kur Baldonieks padarīts par "malējo"?

otrkārt, kā Baldonieks var kaut kur doties vērot spēlētājus, ja viņam Tav netiek izdalīta nauda? Par saviem līdzekļiem?

Ja arī pamainītu GM - domā Kira uzticētu jaunajam GM spēlētāju selekciju?
Es jau huy rakstiju,ka mēs varam par visu spriest tikai varbūtības formā,jo mēs taču nezinām kā būtu patiesībā, ja būtu savādāk.
Bet Tu taču nenoliegsi,ka vecum vecais latviešu teiciens-kas dara desmit darbus vienlaicīgi,tas nevienu nepadara līdz galam-ir ļoti aktuāls attiecībā uz LV hokeja izlases GM?
, 2010-06-01 15:45, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Ja būtu apzināti,tad Znaroks nekad nebūtu teicis,ka neko nezin par Kuldu. Jā,tas ir atsevišķs gadijums,bet labi raksturo LV izlases darboņu darba stilu. Kad prese un līdzjutēji saceļ trobeli,tad pēkšņi atcerās,ka mums tāds spēlētājs arī ir.
Naivs Tu esi. OS nebija sagatavošanas posma un Znaroks neņemtu neparbauditu kadru. Doma tads Baldonieks neseko hokejam un nezina Kuldu? Nepaliec jocīgs....
, 2010-06-01 15:45, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Baiga apzināsana, butu mums kvantums ko apzināt un telefonu kļūmes jau bija pirms tam un tici man, būs ari pēc viņa
Ja būtu apzināti,tad Znaroks nekad nebūtu teicis,ka neko nezin par Kuldu. Jā,tas ir atsevišķs gadijums,bet labi raksturo LV izlases darboņu darba stilu. Kad prese un līdzjutēji saceļ trobeli,tad pēkšņi atcerās,ka mums tāds spēlētājs arī ir.
Un vispār,salīdzināt LV izlases GM ar kaut vai SWE izlases GM ir stulbuma kalngals, jo cik SWE izlasei ir treneri un cik LV izlasei. Protams,ka SWE GM ivar būt citi pienākumi,jo ar spēlētājiem strādā n-tie treneri.
, 2010-06-01 15:47, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Naivs Tu esi. OS nebija sagatavošanas posma un Znaroks neņemtu neparbauditu kadru. Doma tads Baldonieks neseko hokejam un nezina Kuldu? Nepaliec jocīgs....
Nu,tad jau iznāk,ka Znaroks tā forši publiski uztirsa Baldoniekam,ja varēja paziņot par Kuldu to ko paziņoja. Ne tieši,bet ar krietnu zemteksta devu.
, 2010-06-01 15:52, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Nu,tad jau iznāk,ka Znaroks tā forši publiski uztirsa Baldoniekam,ja varēja paziņot par Kuldu to ko paziņoja. Ne tieši,bet ar krietnu zemteksta devu.
Kaut kas bija jasaka.

Ko tu tur man sij klat par salīdzināšanu ar zviedru GM, kads sakars?
, 2010-06-01 16:03, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: kamēr izlases štatā nebūs speciāls skauts - nekas arī nenotiks.
Ja GM būtu ar mugurkaulu, tad tāds jau sen būtu. Ceru, ka izlases rīcībā vismaz ir profesionāla video apstrādes programa(kaut štatā videotrenera nav), vai arī spēļu ieraksti tiek caur WMP skatīti.
, 2010-06-01 16:18, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Kaut kas bija jasaka.

Ko tu tur man sij klat par salīdzināšanu ar zviedru GM, kads sakars?
Laikam pašu Matuļa garadarbu līdz galam tā arī neizlasiji/
Es jau neteicu,ka Tu kaut ko par SWE GM teici.
, 2010-06-01 16:21, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Ja GM būtu ar mugurkaulu, tad tāds jau sen būtu. Ceru, ka izlases rīcībā vismaz ir profesionāla video apstrādes programa(kaut štatā videotrenera nav), vai arī spēļu ieraksti tiek caur WMP skatīti.
Priekš kam kruta aparatūra,ja nav ierakstu ko skatīt?
Varu pačukstēt,ka LV izlasei pirms PČ spēles ar Šveici nebija neviens ieraksts no Šveices izlases spēlēm ar jauno galveno treneri.
Kam tas bija jasagādā???
, 2010-06-01 16:26, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Laikam pašu Matuļa garadarbu līdz galam tā arī neizlasiji/
Es jau neteicu,ka Tu kaut ko par SWE GM teici.
izlasiju, tik nesapratu kapec tiesi tad un pie ta citata saki par to runāt
, 2010-06-01 16:44, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Priekš kam kruta aparatūra,ja nav ierakstu ko skatīt?
Varu pačukstēt,ka LV izlasei pirms PČ spēles ar Šveici nebija neviens ieraksts no Šveices izlases spēlēm ar jauno galveno treneri.
Kam tas bija jasagādā???
Vot šī varētu būt reāla GM ļepa, te varētu piekrist. Parejais gan vis ir bulsits, problema nav baldosnieka, bet gan hokeja sabiedrībā kā tādā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...