Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Somijā Kazeļņikam piektā vieta

Jānis Pārums

Somijā Kazeļņikam piektā vieta
Agris Kazeļņiks

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas pilsētas Tamperes tuvumā esošajā tirdzniecības centrā "Ideapark" notika spēkavīru Čempionu līgas otrais posms, kurā piekto vietu izcīnīja Latvijas spēkavīrs Agris Kazeļņiks.

Jau pēc ppirmās dienas trim vingrinājumiem Kazeļņiks bija piektais ar cerībām pacelties kādu vietu augstāk.

Sacensību otrajā dienā svētdien atlētiem bija jāveic baļķa celšana, 27t kravas automašīnas vilkšana (iejūgā) un 100 kg maisu kraušana. Baļķa celšanā Agris uzrādīja otro rezultātu, paceļot 175 kg baļķi. Kravas auto vilkšanā Kazeļņikam ceturtais rezultāts un pirms pēdējā vingrinājuma ļoti cerīga pozīcija – ceturtais, tikai 1.5 punktu no trešās vietas.

Diemžēl pēdējā vingrinājumā latviešu spēkavīram bija neveiksmīga epizode, kad 100 kg smagais maiss izkrita no tvēriena un tika zaudētas vismaz piecas sekundes, kas deva tikai astoto vietu vingrinājumā un piekto - posma kopvērtējumā.

Par spēkavīru čempionu līgas Somijas posma uzvarētāju visai dramatiskā cīņā kļuva igaunis Andruss Murumets. Pirms pēdējā vingrinājuma līdera lomā bija lietuvietis Vidas Blekaitis un abiem kopīgs skrējiens ar piecu 100 kg maisu uzkraušanu uz platformas. Faktiski - kurš uzvar savstarpējā skrējienā, tas uzvar sacensībās. Par mirkļa tiesu ātrāk visus maisus uzkraut izdevās lietuvietim un viņš jau svinēja uzvaru, taču tiesneši fiksēja viena maisa pārkari platformai, kas skaitās kļūda. Blekaitim piešķīra vienu soda sekundi, kas nobīdīja šajā vingrinājumā viņu par divām vietām zemāk un kopvērtējumā triumfēja Murumets.

Trešo vietu posma kopvērtējumā ieguva austrietis Martins Vildauers, bet ceturtais – soms Jani Kolehmainens.

"Tagad gatavošos pirmajam “Swedbank spēkavīru čempionāta” posmam Tukumā 30.maijā un pēc tam atgriezīšos starptautiskajā apritē jūnija sākumā Slovākijā, kur notiks nākamais Čempionu līgas posms,” par turpmākajiem startiem stāstīja Agris Kazeļņiks.

Informāciju sagatavoja:
Sporta Attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas Spēka Atlētu federāciju

  -1 [+] [-]

, 2009-05-18 13:57, pirms 15 gadiem
A Agrim ir Pasaules reķis,tāka Igaunis var iet dipadudapadu

  -3 [+] [-]

, 2009-05-18 14:43, pirms 15 gadiem
a kas tas par tādu lietuvieti???
Vai tad Savickas vairs nestartē????