Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas svarcēlāji Plēsnieks un Koha jau devušies uz Rio

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas svarcēlāji Plēsnieks un Koha jau devušies uz Rio
Rebeka Koha (no kreisās), Eduards Andruškevičs, Viktors Ščerbatihs, Artūrs Plēsnieks
Foto: Latvijas Svarcelšanas Federācija (LSF)

Šodien uz 2016. gada olimpisko spēļu mājvietu Brazīlijas galvaspilsētu Riodeženeiro kopā ar treneru korpusu Eduardu Andruškēviču un Viktoru Ščerbatihu devušies Latvijas vadošie svarcēlāji Artūrs Plēsnieks (24) un Rebeka Koha (18).

Olimpiskās spēles tiks atklātas 5. augustā, bet jau divas dienas vēlāk uz starta izies šā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļniece svarcelšanā Rebeka Koha, kura svara kategorijā līdz 53 kg būs vienīgā eiropiete.

Astoņpadsmit gadus vecās ventspilniece, kurai šīs būs pirmās Olimpiskās spēles, ir pati jaunākā dalībniece savā kategorijā. Rebekas svarā par medaļām spēkos desmit Olimpiskajām spēlēm kvalificētās sportistes, bet pēc papīriem galvenās kandidātes uz godalgotajām vietām būs Jajuna Li (Ķīna), Šučina Hsu (Taivāna) un Hidilina Diasa (Filipīnas). Mūsu Rebeka izlikta kā ceturtais numurs.

Kā jau ziņots, Rebeka Koha netika olimpiskās atlases ranga desmitniekā un līdz ar to nekvalificējās Olimpiskajām spēlēm, taču neizmantoto kvotu pārdalē viņa kotējās kā galvenā favorīte un ieguva ceļazīmi uz Rio.

Savukārt šā gada Eiropas čempions Artūrs Plēsnieks, kurš pērnā gada izskaņā izcīnīja pasaules čempionāta bronzu, stieni cels 15. augustā. Plēsnieks, kuram šīs būs jau otrās Olimpiskās spēles, par medaļām cīnīsies svara kategorijā līdz 105 kg. Šajā kategorijā, kurā mūsu svarcēlājs kotējas kā sestais spēcīgākais, pieteikti septiņpadsmit sportisti. Kā favorīts svara kategorijā līdz 105 kg izlikts 2013. gada pasaules čempions svarcelšanā uzbeks Ruslans Nurudinovs.

Atgādinām, ka daži favorīti, kā, piemēram, divkārtējais Olimpisko spēļu čempions svarcelšanā Iļja Iļjins (Kazahstāna) un divkārtējais Eiropas čempions Dāvids Bedžanjans (Krievija), Rio Olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies, jo pieķerti aizliegto vielu lietošanā.

Riodežaneiro spēļu dalībnieču rangs, 53 kg kategorijas līderes

#svarcēlāja (valsts)labākais rezultāts 2014-2016
1.Šučina Hsu (Taivāna)233
2.Jajuna Li (Ķīna)221
3.Hidilina Diasa (Filipīnas)214
4.Rebeka Koha (Latvija)198
5.Kanae Jagi (Japāna)194
6.Jinhī Jūna (Dienvidkoreja)193

Riodežaneiro spēļu dalībnieku rangs, 105 kg kategorijas līderi

#svarcēlāja (valsts)labākais rezultāts 2014-2016
1.Ruslans Nurudinovs (Uzbekistāna)432
2.Aleksandrs Zaičikovs (Kazahstāna)421
3.Ivans Jefremovs (Uzbekistāna)414
4.Dže Jans (Ķīna)411
5.Bartlomejs Bonks (Polija)408
6.Artūrs Plēsnieks (Lavija)405
7.Mohamadreza Barari (Irāna)404