Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Dreimonds Grīns cenšas risināt algu atšķirības vīriešu un sieviešu sportā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dreimonds Grīns cenšas risināt algu atšķirības vīriešu un sieviešu sportā
Dreimonds Grīns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Goldensteitas “Warriors” uzbrucējs Dreimonds Grīns paudis savas domas par vīriešu un sieviešu atalgojuma atšķirībām sportā. Tomēr viņa argumenti izsaukuši pretreakciju.

Marts Amerikas Savienoto Valstu sportā aizrit studentu basketbola zīmē. Iepriekšējo nedēļu laikā daudz cilāta tēma par atšķirīgo attieksmi pret vīriešu un sieviešu turnīru - vienam turnīram tiek novirzīta divreiz lielāka naudas summa nekā otram. NCAA to skaidroja, palīgā ņemot peļņas tabulas. Tika norādīts, ka 2019. gada vīriešu turnīrs parūpējās par 864 miljonu dolāru peļņu, kamēr sieviešu turnīrs nesa 2,8 miljonu zaudējumus.

“Viņi turpinās runāt par to, ka ieņēmumi nav gana lieli, lai spētu attaisnot lielākas algas. Jā, tā ir taisnība par gandrīz jebkuru jomu. Taču - kā mēs varam šo argumentu viņiem atņemt? Tas notiks, ja cilvēki, kuri saka, ka atbalsta sievietes, patiešām atbalstīs sievietes. NBA ne vienmēr bijusi globāla līga, iepriekš tai nebija tik lielas peļņas. Aiz tā visa stāv cilvēki, kuri uzbūvēja platformu, veidoja individuālus stāstus par spēlētājiem un veicināja interesi. Tieši tā viss sākās,” skaidroja Dreimonds Grīns.

Viņš norādīja, ka atraidījis vairākus piedāvājumus sniegt intervijas par sieviešu sporta izaugsmi, jo uzskata, ka tas būtu negodīgi - intervijas prasa kompānijas, kas sieviešu sportam neatvēl naudu. “Neļaujiet viņiem runāt par sieviešu atbalstīšanu tikai tāpēc, ka tas izskatās labi. Neviena kompānija neizaug bez atbalsta no malas. Lieciet, lai milzu kompānijas piešķirt naudu jūsu mērķim. Lūk, tas ir atbalsts!” teica Grīns.

Tomēr viņa argumenti izsauca pretreakciju. Diskusijā iesaistījās arī slavenā amerikāņu futboliste Megana Rapino, kura, cīnoties par vienlīdzīgu samaksas sistēmu ASV futbola izlasē, devusies uz tiesu un ASV kongresu. “Visu cieņu, bet vai tu tiešām domā, ka mēs neesam visu to darījuši? Vairāk investīciju, vairāk resursu, vairāk stāstu, vairāk brendu, vairāk mārketinga, vairāk ieguldījumu jaunatnē, vairāk ieguldījumu treneros, vairāk televīzijas minūšu. Un tā tālāk - līdz pat bezgalībai,” teica Rapino.

“Kas lielajās kompānijās atbild par naudu, investīcijām, kapitālu, laiku, sponsoru dolāriem? Vīrieši. No kā viņi smeļas padomus? No citiem vīriešiem. Tieši tāpat kā cīņā par sociālajām problēmām, nebūs nekādu pārmaiņu, ja iesaistīsies tikai cilvēki, kuri visvairāk cieš no konkrētās problēmas,” pauda Rapino.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/megan-rapi...
https://sports.yahoo.com/ncaa-reven...

  +6 [+] [-]

, 2021-03-29 14:00, pirms 3 gadiem
Man jau liekas, ka vairāk problēma ir tajā, ka profesionālas sievietes nevar īsti sacensties ar amatieriem ar alus vēderu (pieredze no dzīves). Slikts produkts, slikta samaksa.

Divi varianti, vainu viņas uzlabo spēles kvalitāi, labprāt paskatītos, vai arī piesaista ar kaut ko citu, nezinu, spēlējot krūšturos or something. Bet prasīt par sliktu produktu tādu pašu cenā, kā par ideālu ir diezgan autistiski.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-29 15:47, pirms 3 gadiem
mytila rakstīja: ... nezinu, spēlējot krūšturos or something....
Patiesībā interesanti, vai sieviešu beach volejbolā ir vairāk naudas nekā vīriešu?
Bet, lai beidzot būtu vienlīdzība, visi cilvēki ir vienādi un sacenšas savā starpā - bez dalījuma vīriešos, sievietēs, transpersonās u.c. ar pilnīgi vienādu atalgojuma sistēmu visiem Bet ar to sievietes nav mierā - neesot gana vienlīdzīgi..

  -2 [+] [-]

, 2021-03-29 16:22, pirms 3 gadiem
Ir sportisti kuri saprot un nelien ( uvazhuha) un ir taadi kuri nejeedz ( shoreiz Greens, Hamiltons arii ) , bet lien.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-29 17:03, pirms 3 gadiem
Man ir risinājums! Maksāt Grīna kungam tik pat cik sievietēm basketbolistēm.Vilks paēdis,kazas dzīvas...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-29 17:11, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Patiesībā interesanti, vai sieviešu beach volejbolā ir vairāk naudas nekā vīriešu?
Bet, lai beidzot būtu vienlīdzība, visi cilvēki ir vienādi un sacenšas savā starpā - bez dalījuma vīriešos, sievietēs, transpersonās u.c. ar pilnīgi vienādu atalgojuma sistēmu visiem Bet ar to sievietes nav mierā - neesot gana vienlīdzīgi..
Bīčā tiešām maksā vienādi!

     [+] [-]

, 2021-03-29 17:23, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: Bīčā tiešām maksā vienādi!
Tenisa jau ari, vismaz GS.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-29 18:46, pirms 3 gadiem
rudaislaacis rakstīja: Man ir risinājums! Maksāt Grīna kungam tik pat cik sievietēm basketbolistēm.Vilks paēdis,kazas dzīvas...
Bet kāpēc? Ja es būtu basketbola kluba ģenerālmenedžeris, es labprāt maksātu lielu algu cilvēkam, kas izdarīs savu darbu uz laukuma, un tas, atvainojiet, ir Dreimonds, nevis Mīgana.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-29 18:58, pirms 3 gadiem
Rapinoe tač ir reāla dura.Piedodiet atvainojiet,bet tā ir.
Atceroties vien to gadījumu,kad viņa čīkstēja par izlases spēļu algām.
Piedāvāja tādu pašu līgumu kādu dabuj vīriešu izlase,un atteicās.
Piedāvāja citu,un no tā atteicās.
Pēctam pateica,ka vēloties tādu pašu,kā čaļiem.Mēs jau tev piedāvājām tādu nesen un tu pateicu Nē

Par biznesu un ieņēmumiem viņa arī liekas neko nezin.Kā var maksāt vienlīdzīgi ar večiem ja sieviešu sports amīšiem ir garlaicīgs?
Sponsori,televīziju līgumu,arēnu biļetes utt.Tajā pašā WNBA cik komandas vispār sezonu pabeidz pa nullēm,un pāris iekasē pāris zaļos.

  -3 [+] [-]

, 2021-03-30 00:27, pirms 3 gadiem
Es domaju - ir jāvienādo.
Jasamazina večiem, un jāpalielina sievietēm;
Jo vairak liekas naudas pasaulē nav

  -2 [+] [-]

, 2021-03-30 00:33, pirms 3 gadiem
Jā, bet interesanti - kā Eiropā, īpaši Krievijā - sieviešu basketbolistes pelna daudz vairak kā Amerikā?!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-30 09:25, pirms 3 gadiem
Dreimonts var padalīties ar savu algu. Kamēr nebūs peļņas, tikmēr nebūs algas. Citas iespējas nav.

     [+] [-]

, 2021-03-30 13:40, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Bet kāpēc? Ja es būtu basketbola kluba ģenerālmenedžeris, es labprāt maksātu lielu algu cilvēkam, kas izdarīs savu darbu uz laukuma, un tas, atvainojiet, ir Dreimonds, nevis Mīgana.
Bet Grīna kungs pats vēlas lai algas būtu vienādas.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-30 15:23, pirms 3 gadiem
Vēlme jau laba, tikai viens jautājums - kas maksās? Ja budžeti ir dažādi un komandas ir dažādas, interese dažāda, tad lai algas būtu vienādas kādam par to jāmaksā, vai valsts maksās starpību?

Vispār izskatās ka bumbiņtantes grib komunismu

  -1 [+] [-]

, 2021-03-31 08:46, pirms 3 gadiem
Vajag uzsākt projektu - visi profesionālie sportisti, kas sāk komentēt kaut ko par šo tematu, lai atdod daļu savas algas dāmām. Redzēsim cik tad īstu aizstāvju meitenēm paliks.

Bet vai tiešām cilvēkiem ir tik šaura domāšana un prāta spējas, ka viņi nevar savilkt kopā vienkāršus, loģiskus secinājumus, ka sieviešu basketbols nespēj ienest tādu peļņu un nerada tādu skatītāju interesi kā NBA.

     [+] [-]

, 2021-04-01 22:34, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Tenisa jau ari, vismaz GS.
Nesaprotu, kāpēc tenisā būtu jāmaksā vienādā apmērā. Tad lai sievietes arī spēlē līdz trim uzvarētiem setiem lielajos turnīros.