Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Dopinga kontrolē sportists iekrīt ar 11 aizliegtajām vielām

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dopinga kontrolē sportists iekrīt ar 11 aizliegtajām vielām
Davide Vasta
Foto: amatoricataniarugby.com

Itālijas regbists Davide Vasta dopinga kontrolē pieķerts ar 11 aizliegtajām vielām. "Gazzetta dello Sport" informē, ka iepriekš vienā dopinga provē rekords bija 7 aizliegtās vielas.

"Serie B" kluba "Amatori Catania" spēlētājam dopinga prove tika ņemta 5. martā, kad sacensības nenotika. 1991. gadā dzimušajam regbistam tika konstatētas 11 aizliegtās vielas: testosterone, boldenone metabolite, drostanolone, mesterolonum, methandienone, metasterone, metildienolone, stenbolone metabolite, clomiphene metabolite, 19-Norethiocholanolone, 19-norandrosterone.

Davide Vasta: "Lietoju vairāk nekā pirms gada, kad vairākus mēnešus nespēlēju regbiju. Nezināju, ka šīs vielas tik ilgi paliks manā organismā. Apdraudēju savu veselību, iegāzu klubu un līdzjutējus. Atvainojos, taču es nezināju, esmu šokā, noskumis un pārsteigts. Pieļāvu nopietnu kļūdu un ļoti nožēloju."

Dopinga kontroles eksperte Roberta Pakifiki: "Farmakoloģijas kokteilis, ka konstatēts šī sportista dopinga provē, var izraisīt blakusparādību virkni, sākot ar neauglību un beidzot ar psihozi un infarktu. Tas viss ir ļoti nopienti. Šajā gadījumā atsevišķiem preparātiem var būt bufera efekts, kas šo kokteili padara vēl bīstamāku."

Izmantotie resursi:
gazzetta.it

  +3 [+] [-]

, 2016-03-26 17:10, pirms 8 gadiem
Sajūta tāda ka šis pats nesaprot ko tur maucis iekšā, ka tik vairāk. Par šo aktu liecina arī tas ka pats nezin cik kas aptveni ilgi stāv organismā.

  +5 [+] [-]

, 2016-03-26 18:00, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: Sajūta tāda ka šis pats nesaprot ko tur maucis iekšā, ka tik vairāk. Par šo aktu liecina arī tas ka pats nezin cik kas aptveni ilgi stāv organismā.
Nevis sajūta, bet cilvēks reāli nesaprot ko, kā un kāpēc ir jālieto. 11 preparāti... nu ja tas, kā pats regbists stāsta, ir darīts dažu mēnešu laikā... tad tā pat IFBB PRO bodibilderi nedara.

Ja paskatās to vielu sarakstu, tad tur ne tikai ir kokteilis kā tāds, bet arī pa kādam nu dikti eksotiskam preparātam, kas vēl jo vairāk to visu padara dīvainu.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-26 19:34, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nevis sajūta, bet cilvēks reāli nesaprot ko, kā un kāpēc ir jālieto. 11 preparāti... nu ja tas, kā pats regbists stāsta, ir darīts dažu mēnešu laikā... tad tā pat IFBB PRO bodibilderi nedara.

Ja paskatās to vielu sarakstu, tad tur ne tikai ir kokteilis kā tāds, bet arī pa kādam nu dikti eksotiskam preparātam, kas vēl jo vairāk to visu padara dīvainu.
Pilnigi piekritisu, tur dazi prepi ir tadi kur butu stulbi teikt-nezinaju!

     [+] [-]

, 2016-03-28 18:30, pirms 8 gadiem
šoreiz vismaz bez mildronāta