Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Sociālās distancēšanās dēļ futbola klubs zaudē ar 0:37

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sociālās distancēšanās dēļ futbola klubs zaudē ar 0:37
Foto: Arek Marud / az-online.de

Vienā no Vācijas futbola zemākajām līgām "Ripdorf/Molzen II" ar 0:37 zaudēja "Holdenstedt II". Šāds rezultāts skaidrojams ar to, ka zaudētāju komanda centās izvairīties no inficēšanās ar Covid-19 un ievēroja 2m distanci, ļaujot pretiniekiem izpausties.

Pirms mača parādījās informācija, ka "Holdenstedt II" futbolisti nesen bija kontaktējušies ar Covid-19 slimnieku. "Ripdorf/Molzen II" lūdza pārcelt spēli uz vēlāku laiku, taču saņēma atteikumu. Par neierašanos uz maču uzliktu naudas sodu, taču šajā laikā "Ripdorf/Molzen II" ir grūta finanšu situācija un nevar atļauties papildu izdevumus. Tika nolemts spēlēt, ievērojot 2m distanci.

"14 dienu inkubācijas periods vēl nav beidzies. Vairāki mūsu spēlētāji teica, ka vēlas izvairīties no kontakta ar "Holdenstedt II" futbolistiem, lai būtu drošībā," informē "Ripdorf/Molzen II" vadītājs Patriks Ristovs. "Mēs vēlējāmies pārcelt maču, taču pretinieki gribēja spēlēt. Mūsu klubam ir jāuzmanās, lai sarežģītajā laikā netiktu uzlikti lieki naudas sodi par neierašanos uz spēli, jo tas vēl vairāk pasliktinātu kluba finansiālo stāvokli. Tiktu uzlikts 200 eiro naudas sods - tā ir ievērojama summa, it sevišķi šajā pandēmijas laikā. Mūsu komandai svarīgāka ir sava un citu cilvēku drošība, nevis futbola spēle."

Laukumā devās tikai septiņi "Ripdorf/Molzen II", pārējie negribēja riskēt. Divcīņu nebija, pretinieki varēja visai netraucēti darboties, līdz ar to rezultāts sanāca 0:37. "Visā spēles laikā mūsu futbolisti perfekti ievēroja distanci, tāpēc pretiniekiem bija pietiekami daudz iespēju gūt vārtus. Pirms mača mēs pat nerunājām par taktiku, jo visi zinājām, ka varētu būt liels zaudējums. Sezonā ir svarīgi krāt punktus, nevis neielaist daudz vārtu," norāda Ristovs.

Izmantotie resursi:
ESPN, CNN / az-online.de

  -1 [+] [-]

, 2020-09-20 22:47, pirms 4 gadiem
prātiņ nāc mājās

  -2 [+] [-]

, 2020-09-21 09:12, pirms 4 gadiem
Stulbumam vairs nav kur atkapties.lohi!

     [+] [-]

, 2020-09-21 15:07, pirms 4 gadiem
Vai informācija par 200 eiro naudas sodu ir pareiza? Izklausās pārāk maz priekš Vācijas, kaut arī zema līga.

     [+] [-]

, 2020-09-21 17:47, pirms 4 gadiem
Omg tādi kovidioti. Vajadzēja skafandru uzvilkt un tad spēlēt.