Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

ASV protestē pret Šārpera iekļaušanu Slavas zāles kandidātu sarakstā

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV protestē pret Šārpera iekļaušanu Slavas zāles kandidātu sarakstā
Darens Šārpers (no kreisās)
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā pirms dažām dienām tika publicēts 2017. gada Slavas zāles kandidātu saraksts, ASV sabiedrībā izcēlās asas diskusijas par to vai tur ir tiesīgs atrasties Darens Šārpers.

Darens Šārpers ir bijušais Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs, kurš spēlēja brīvā aizsarga pozīcijā, pārstāvot Grīnbejas “Packers”, Minesotas “Vikings” un Ņūorleānas “Saints” komandas. Viņa kontā ir piecas “Pro Bowl” izvēles un uzvara “Super Bowl”, kā arī viņš ir iekļauts 21. gadsimta pirmās desmitgades labāko spēlētāju izlasē.

Tiesa, tajā pašā laikā Šārpers pirms dažām nedēļām ir atzīts par vainīgu 16 sieviešu sazāļošanā un izvarošanā, par ko bijušajam sportistam ir piespriests 20 gadu ilgs cietumsods.

Reaģējot uz spēlētāja izvirzīšanu starp kandidātiem uz uzņemšanu profesionālā futbola Slavas zālē, ASV sabiedrība izteica diezgan asu nosodījumu NFL virzienā, jo uzskata, ka spēlētājiem ar šādu pagātni nav jāatrodas Slavas zālē.

Tiesa, lai spēlētāju iekļautu starp Slavas zāles izcilniekiem, viņam ir jābūt ar pietiekoši nozīmīgu panākumu sarakstu, kā arī ir jāpaiet piecām pilnām sezonām kopš viņš ir pabeidzis savu karjeru. Nekādi citi noteikumi, tajā skaitā par spēlētāja cilvēciskajām īpašībām vai sodāmības faktu, nav izvirzīti.

Diezgan daudzi cilvēki, kuri protestē pret Šārpera izvirzīšanu izteicās, ka, ja aizsargs tiks izvēlēts iekļaušanai Slavas zālē, viņi boikotēs NFL. Tiesa, lai neviennozīmīgi vērtētais spēlētājs tiktu nosaukts starp izcilniekiem, viņa kandidatūru ir jāapstiprina speciāli izveidotā balsošanas komitejā, tāpēc pašlaik daudzi izsaka pamatotas bažas vai kādreiz vispār Šārpers tiks iekļauts starp labākajiem profesionālajiem futbolistiem.

Izmantotie resursi:
Trending News | theScore.com

Vai spēlētājs ar kriminālsodāmību var tikt uzņemts Slavas zālē?

  • 128

  • 231


  -1 [+] [-]

, 2016-09-17 20:01, pirms 8 gadiem
Slavas zālē liek cilvēkus par viņu sasniegumiem sportā, jā? Tādā gadījumā viņam tur jābūt, tāpat kā piem. ja Breiviks būtu sporta superstārs un kandidētu uz to. Ir jānodala sports no jebkā cita, par tām citām lietām - ir attiecīgas instances, kuras to soda.
Es domāju šādā gadījumā der Zviedrijas attieksme pret vēsturi- ir jāatzīmē, ka tāds un tāds bija izcils sportists un ir slavas zālē, bet tajā pašā laikā turpat jābūt atzīmei, ka kā personība viņš bija izcili štruntīgs un nekādi nav paraugs jaunatnei ārpus sporta

  +5 [+] [-]

, 2016-09-17 20:55, pirms 8 gadiem
''Darens Šārpers (no kreisās)''

  +2 [+] [-]

, 2016-09-17 22:25, pirms 8 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Slavas zālē liek cilvēkus par viņu sasniegumiem sportā, jā? Tādā gadījumā viņam tur jābūt, tāpat kā piem. ja Breiviks būtu sporta superstārs un kandidētu uz to. Ir jānodala sports no jebkā cita, par tām citām lietām - ir attiecīgas instances, kuras to soda.
Es domāju šādā gadījumā der Zviedrijas attieksme pret vēsturi- ir jāatzīmē, ka tāds un tāds bija izcils sportists un ir slavas zālē, bet tajā pašā laikā turpat jābūt atzīmei, ka kā personība viņš bija izcili štruntīgs un nekādi nav paraugs jaunatnei ārpus sporta
vai vienkāršāk nevajag glorificēt kretīnus.

     [+] [-]

, 2016-09-18 00:01, pirms 8 gadiem
daaaarrrreeeeen shaaaaarrrrpeeerrr the hardest hitting safety in the league

  -1 [+] [-]

, 2016-09-18 00:05, pirms 8 gadiem
Cilvēkiem jāsaprot - ja tu nebūsi Morals Paraugs - tad Tu nevari būt izcilība neviena citā sfērā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-18 16:33, pirms 8 gadiem
Nu, es nobalsoju, Latvijā ir cilvēki, kuri par šo sportu interesējas, un jā, nebiju gaidījis, ka Šarpijs izrādīsies sērījveida reipists. Cik noprotams, to sāka darīt pēc karjeras tikai.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-19 09:59, pirms 8 gadiem
Slavas zālē uzņem par konkrētiem sasniegumiem konkrētā sporta veidā. Ārpus laukuma var notikt daudz kas, bet tas nav faktors lai tiktu vai netiktu uzņemts. Tā pat kā, ja tu laukmā esi štruntīgs un neko izcilu nerādi, bet ārpus laukuma esi baigais piemērs, tevi tikpat zālē neuzņems.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-19 14:51, pirms 8 gadiem
marie_anne_139809366475490 rakstīja: Hello Sir / Madam,

Es esmu Sandra Kelly Musculler sekretāre no kabineta aizdot naudu starp īpaši.

Jums ir nepieciešams naudas aizdevumus starp indivīdiem tikt galā ar finansiālām grūtībām, lai beidzot izkļūt no strupceļa, kas izraisa bankas. Ms sandrana firma spēj veikt aizdevumu summa, kas jums nepieciešams, un ar nosacījumiem, kas padara jūsu dzīvi vieglāku.

Piedāvājam € 10.000 līdz € 5.000.000 uz atmaksas termiņu uz 5 gadiem līdz 25 gadiem ar likmi 2% gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@hotmail.com

sandrana_credito@hotmail.com

paldies
starp KO tu aizdod naudu,Sandra?

     [+] [-]

, 2016-09-20 16:51, pirms 8 gadiem
Te jau sanāk tāda kā dubultā morāle, respektīvi, par to, kādā gadījumā var uzņemt Slavas zālē un kādā ne. Ja, piemēram, advokāti būtu labāk pastrādājuši vai(un) arī visas 16 sievietes tiktu uzpirktas par to, lai atsauc apsūdzības un Šārpers būtu uz bŗivām kājām, viņu varētu uzņemt Slavas zālē? Tad ir jābūt noteiktiem standartiem - par kādiem pārkāpumiem(pierādītiem vai nepierādītiem) drīkst un par kādiem nedrīkst uzņemt.