Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Basketbolistam Turē piespriests cietumsods par pretinieka iekaustīšanu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Basketbolistam Turē piespriests cietumsods par pretinieka iekaustīšanu
Bubakars Turē tur Miralemu Haliloviču. Foto: Georges Burellier/Le Pays/basketnews.com

2021. gada janvārī Francijas basketbola līgas (LNB) kluba ''Roanne'' spēlētājs Bubakars Turē tika diskvalificēts par fiziska spēka pielietošanu pret ''Metropolitans 92'' uzbrucēju Miralemu Haliloviču. Pēc vairāk kā pusotra gada, basketbolists saņēmis sodu.

Francijas tiesa uzskata, ka Turē nesavaldība bija pretrunā ar likumu. Par izdarīto viņam piespriests desmit mēnešu nosacīts cietumsods.

Halilovičs konflikta rezultātā iedzīvojās lauztā žoklī, 60 dienas bija darbnespējīgs un septiņus mēnešus nevarēja spēlēt basketbolu. Papildus Turē piespriests arī naudas sods - viņam jāatmaksā 39 804 eiro ''Metropolitans 92'' klubam par nodarītajiem zaudējumiem. Halilovičam nodarīto zaudējumu apmērs vēl nav noteikts, taču zināms, ka summa turpinās augt.

''Tas notika piecas dienas pēc mana bērna piedzimšanas. Tam vajadzēja būt labākajam laikam manā mūžā, bet tas bija pats grūtākais. Sešu mēnešu laikā esmu zaudējis 12 kilogramus,'' Turē liecināja ar sava aizstāvja starpniecību. Tiesas sēdi klātienē viņš gan neapmeklēja.

Incidents pāršalca LNB2021. gada 20. janvārī. Turē tika diskvalificēts uz desmit spēlēm. Centra pozīcijā spēlējošais Turē apgalvo, ka Halilovičs pieskārās viņa privātajām ķermeņa daļām un tas izraisīja viņa agresīvo reakciju.

Turē patlaban pārstāv Bursas ''Tofas'' vienību, kamēr Halilovičs spēlē ''Nanterre 92'' vienībā.

Līdzīgs incidents pavisam nesen gadījās Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Goldensteitas ''Warriors'' spēka uzbrucējs Dreimonds Grīns treniņā iekaustīja komandas biedru Džordanu Pūlu. Viņš gan tika cauri bez milzīgām sankcijām un nezināma apmēra soda naudu.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-179198-...

     [+] [-]

, 2022-10-13 12:48, pirms 2 gadiem
Dreimonda šķēliens izskatījas iespaidīgāk par šo, bet nu kādam ir cietums, kāds var pasēdēt mājās un attalināties no komandas. Spēlētājiem jāiemācas kontrolēt emocijas un nevajadzīgas problēmas risināt. Pa žokli var dot, ja pretinieks tiešam ir bezkaunīgs un pārkāpj visus ētikas kodeksus, tad var saprast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-10-14 02:55, pirms 2 gadiem
Nav jau cietums, bet Nosacītais kartejo reizi - tā ir galvenā problēma! Kad Francijā nāks pie varas Muslimi - tad tik viegli netiks cauri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja