Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Fans iesūdz tiesā NFL par pārāk dārgajām biļetēm

Juris Miņins
Juris Miņins

Fans iesūdz tiesā NFL par pārāk dārgajām biļetēm
"MetLife Stadium" - arēna, kur norisināsies 2014. gada "Super Bowl"
Foto: AP/Scanpix

Kāds Nacionālās futbola līgas (NFL) līdzjutējs iesūdzēja tiesā sporta organizāciju, jo pēc viņa uzskatiem, NFL ir negodīgi rīkojusies pārdodot biļetes uz līgas finālspēli, jeb "Super Bowl".

Kāds Ņūdžersijas iedzīvotājs iesniedza tiesā prasību pret Nacionālo futbola līgu, jo uzskata, ka tās izvēlētā biļešu pārdošanas politika ir pretlikumīga. Džošs Finkelmans, kā sauc šo līdzjutēju, ir aprēķinājis, ka tikai 1% no visām biļetēm pie līdzjutējiem nonāk to nominālvērtībā, pārējās biļetes tiek pirktas otrreizējā tirgū, t.i., no spekulantiem, kuri par vienu ieejas karti stadionā prasa vairākus tūkstošus dolāru.

NFL vadība ir iepazinusies ar šīm apsūdzībām un piebilst, ka tās tiks izskatītas. Tāpat oficiālajā paziņojumā ir minēts, ka NFL 75% "Super Bowl" spēles biļešu izdala visām NFL vienībām, kuras tālāk šīs biļetes izlozes kārtībā piedāvā iegādāties saviem līdzjutējiem.

Jāpiebilst, ka pagājušsezon Premium klases sēdvieta NFL finālspēles laikā oficiāli maksāja 1250 ASV dolārus, taču šosezon ekvivalentas sēdvietas cena, atkal jāsaka, oficiālajā tirgū ir dubultojusies. 40% biļešu ir pārdotas par mazāk kā 1000 dolāriem, bet lētākā ieejas karte "MetLife" stadionā "Super Bowl" laikā maksā 500 dolāru. Melnajā tirgū, protams, šīs cenas ir daudz augstākas.

Veicot nelielu biļešu cenu apskatu uz šo brīdi lētākās biļetes 2. februārī notiekošajam mačam izmaksā virs 2500 ASV dolāriem, kam klāt vēl var pieskaitīt maksu par autostāvvietu – 315 dolāri un, ja ir vēlēšanās apmeklēt arī īpašos pirms spēles mediju pasākumus, 40 dolāri klāt. Līdz ar to, pilnu biļešu komplektu var iegūt par 2855 ASV dolāriem, neskaitot pašu nokļūšanu līdz spēlei, suvenīru un ēdienu iegādi.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +3 [+] [-]

, 2014-01-08 11:21, pirms 11 gadiem
tādam latvietim-parastajam šīs biļešu cenas nesaprast, bet stadions katru gadu ir pārpildīts. Uz šitā fona "Jaunais vilnis" Latvijā varbūt varētu sacensties

  -2 [+] [-]

, 2014-01-08 22:25, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: tādam latvietim-parastajam šīs biļešu cenas nesaprast, bet stadions katru gadu ir pārpildīts. Uz šitā fona "Jaunais vilnis" Latvijā varbūt varētu sacensties
kādam "latvietim-parastajam"? nekur rakstā neatrodu, ka iesūdzētājs ir latvietis-parastais

     [+] [-]

, 2014-01-09 14:52, pirms 11 gadiem
JTerry rakstīja: kādam "latvietim-parastajam"? nekur rakstā neatrodu, ka iesūdzētājs ir latvietis-parastais
Pats saprati, ko pateici? Ne jau par to viņš rakstīja