Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Maradonas krekls no leģendārā 1986. gada PK izsolīts par rekordlielu summu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Maradonas krekls no leģendārā 1986. gada PK izsolīts par rekordlielu summu
Izsolītais Maradonas krekls. Foto: AFP/Scanpix

Izsoļu nams ''Sotheby's'' pavēstījis, ka aizsaulē aizgājušā Djego Maradonas krekls, ar kuru tika gūti vārti 1986. gada Pasaules kausa izcīņas spēlē pret Angliju, izsolīts par rekordlielu cenu - 9.28 miljoniem dolāru.

Djego Maradona aizsaulē devās 2020. gada 25. novembrī 60 gadu vecumā. Argentīnas izlases labā Maradona 91 spēlē iesita 34 vārtus, tostarp divus 1986. gada Pasaules kausa izcīņā pret Angliju. Vienus no tiem Maradona guva ar rokas palīdzību, vēlāk atklājot, ka vārti gūti nedaudz ar viņa galvas un nedaudz ar dieva rokas palīdzību.

Krekls, ar kuru Maradona spēlēja šajā mačā, izsolīts par rekordlielu summu - 9.28 miljoniem ASV dolāriem. Izsole notika Londonā, bet uzvarētājs izpausts netiek. Rekords par spēlē valkātu kreklu līdz šim tika sasniegts 2019.gadā, kad par amerikāņu beisbolista "Mazuļa" Rūta jeb Džordža Hermana Rūta spēles kreklu, spēlējot Ņujorkas "Yankees", tika samaksāti 5,6 miljoni ASV dolāru (5,1 miljons eiro).

Pirms tās norises Maradonas meita apgalvoja, ka tas neesot īstais spēles krekls. Viņa meita atklāja, ka tā bijusi forma, ar kuru argentīnietis laukumā spēlējis pirmajā puslaikā. Izsoļu nams ''Sotheby's'' veica pārbaudi, kas ļāva noteikt, ka tai ir pareizais krekls.

Izsole tika atklāta 21. aprīlī un jau pirmajā dienā kāds piesolīja cenu 4.99 miljonu dolāru vērtībā. Pats izsoļu nams paredzēja, ka krekls tiks izsolīts par cenu no pieciem līdz septiņiem ar pusi miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/argenti...