Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Peles dēlam piespriež 33 gadu cietumsodu

Andrejs Siliņš

Leģendārā Peles dēlam piespriež 33 gadu cietumsodu
Pele un Ediņjo
Foto: diariodopoder.com.br

Par visu laiku izcilāko futbolistu uzskatītās brazīliešu leģendas Peles dēlam Ediņjo Brazīlijas pilsētas Sanpaulu tiesa piespriedusi 33 gadu ilgu cietumsodu par narkotiku biznesā iegūtas naudas atmazgāšanu.

43 gadus vecais Ediņjo savulaik gāja tēva pēdās un sargāja vārtus dažādu brazīliešu futbola klubu sastāvos, tostarp bijušajā tēva komandā "Santos". Karjeru Ediņjo beidza 1999. gadā, bet vēlāk dzīve neiegrozījās labās sliedēs. 2005. gadā Ediņjo jau saņēma sodu par narkotisko vielu pārvadāšanu un attiecībām ar pilsētas ietekmīgākajiem narkodīleriem.

Ediņjo pamatdarbs šobrīd ir "Santos" kluba vārtsargu trenera pienākumi, taču problēmas ar narkotikām nav mazinājušās. Savulaik atzinis atkarību no narkotikām, tagad Ediņjo atkal nonācis nepatikšanās. Šoreiz patiešām nopietnās - tiesa piespriedusi 33 gadu ilgu cietumsodu par narkotiku biznesā iegūtas naudas legalizēšanu.

Brazīlijas medijiem nav izdevies sazināties ar pašu Ediņjo, taču tiek vēstīts, ka, visticamāk, tiks iesniegta apelācija.